Прескочи до съдържание

Пътува ми се за...

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , ДиянаВ каза:

Австрия. Около онези китни селца с полянки има езера🙂, като това например

5DF8AEC4-1D95-4576-A8C8-5286C5FEA86E.png

Не, места на които не съм ходил. 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Всъщност нямам нищо против и тея 70% да пообиколя, при възможност 🚣‍♂️

А идеята за остров Рождество много ми допада и отдавна е на радара. Имах пъклен план за там и Кокосовите острови, ама пустият Ковид каза НЕ.

Къде още ми се ходи ли? Фосфати! 🙂

И аз такива планове правех. Последното ми пътуване до Австралия се провали с гръм и трясък 4 дни преди пътуването (майка ми си счупи бедрена кост и бързо се пренастроихме). И за юни 2020 правех планове за бариерния риф, Пърт и Кокосовите острови и Рождество. е.... ще чакаме.

А явно ти и Науру си замислил....нали това са фолсфатите?  

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 30 минути , Фил каза:

Да не си изпуснал една буква? Русия! :biggrin:

Не, по тези краища водката не е юмого популярна. 

@master_of_germs е дин от вдъхновителите, без да предполага, разбира се. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 40 минути , ven62 каза:

Не, места на които не съм ходил. 

Не знам откъде ми дойде Рейнския водопад. Там наистина си е доста водата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Не, по тези краища водката не е юмого популярна. 

@master_of_germs е дин от вдъхновителите, без да предполага, разбира се. 

Ще припкаш и ти, по водопади ли?:girl_cray2:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 минути , Lyubina каза:

Финландия : страната с над 30000 езера? 

Аз пък за Норвежките фиорди си мислех, но той каза, че не се пие водка по тези места, та се отказах. Та и Финландия няма да е, защото там водка се пие. Яко при това 😄

И понеже не съм виждал народ, който не пие, освен по морално-религиозни причини, то дали например не му се ходи някъде в държава, където ислямът е основна религия. Да речем - Индонезия, Ява.

• Харесвам 2
Публикувано:

Единият каза вода, другият - фосфати... сори за спама, ама не знам имате ли идея, какво е PBS. Това е фосфатно-буфериран физиологичен разтвор (phosphate buffered saline), по-популярно у нас се казва фосфатна буферна система. Редовно си го приготвям в работата. Та тоя фосфатен буфер задължително се ползва и при приготвянето на всички среди за клетъчно култивиране на вируси 🙂

Като се сетих за буфер и веднага асоциирах с влак... и ми се припътува.

Иначе извън лабораторията фосфати свързвам на първо място със Западна Сахара, но @Георги Матеев неотдавна беше там, та надали...

Колкото до водата... ами тя би могла да е и в твърдо състояние 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, master_of_germs каза:

Единият каза вода, другият - фосфати... сори за спама, ама не знам имате ли идея, какво е PBS. Това е фосфатно-буфериран физиологичен разтвор (phosphate buffered saline), по-популярно у нас се казва фосфатна буферна система. Редовно си го приготвям в работата. Та тоя фосфатен буфер задължително се ползва и при приготвянето на всички среди за клетъчно култивиране на вируси 🙂

Като се сетих за буфер и веднага асоциирах с влак... и ми се припътува.

Иначе извън лабораторията фосфати свързвам на първо място със Западна Сахара, но @Георги Матеев неотдавна беше там, та надали...

Колкото до водата... ами тя би могла да е и в твърдо състояние 😉

@Георги Матеев, мисля че имаше предвид Науру. Държавата, която фосфатите направиха, първо една от най-богатите страни на света, а след това, една от най-бедните.

Всъщност сега нали играем за загадката на @ven62?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 часа, ven62 каза:

Мерси @AlexandraKo.

На теб ти е любопитно, но на мен ми е ... идва ми да се разпадна от яд. Това лято - проблеми, ангажименти (и лични и служебни), хубави неща, поради които трябва да стискаме отпуски, Имам чувстово, че цялата вселена ми се стовари на раменете и като се замисля - само един човек е толкова вселенско-могъщ - @Брани та ще се разправям с него:wink:... Както и да е. :biggrin:

Темата е баш за мен - Ходи ми се,... ама друг път.

Вода!

А не, не сме ние. Пак ще погледна докладите, но по последна информация не си оперативно интересен - засега слушаш!

А и ние много рядко се занимаваме с отделни индивиди, най-малката единица, с която обикновено оперираме, е планетарна популация.

• Смея се 3
Публикувано:
преди 17 минути , Брани каза:

А не, не сме ние. Пак ще погледна докладите, но по последна информация не си оперативно интересен - засега слушаш!

А и ние много рядко се занимаваме с отделни индивиди, най-малката единица, с която обикновено оперираме, е планетарна популация.

Обяснението леко ме принизява, но ... ОК. Да приемем, че си невинен (засега). :wink: 

Ще търся друга изкупителна жертва. 

• Смея се 2
Публикувано:

Въпреки, че не са минали 10 опита за познаване ще си позволя още един жокер.

За мастера като вдъхновител вече споменах. Има още един исполин във форума, който също е "виновен". Той има тема в която, разбира се, не водата е фокуса, но снимките му са уникални. А също така и една девойка, която е толкова фотогенична и крехка. Да се чуди човек как успява да постига такива висоти.

Има и други - например @chandni и @Яничка, но акцентиране върху тях по-скоро може да ви заблуди.

• Харесвам 1
Публикувано:

Започва да ми намирисва на нещо балканско и затова залагам на Плитвички езера като най-очебиен избор...

• Харесвам 1
Публикувано:

Словения - езерото Блед!

преди 21 минути , ven62 каза:

А също така и една девойка, която е толкова фотогенична и крехка. Да се чуди човек как успява да постига такива висоти.

Това ще да е @mary_shery - няма кой друг да е просто. А доколкото си спомням те обикаляха заедно с @master_of_germs из ония чукари. 🙂 

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 39 минути , ven62 каза:

Обяснението леко ме принизява, но ... ОК. Да приемем, че си невинен (засега). :wink: 

Ще търся друга изкупителна жертва. 

Eee хубава работа. Както обича да казва Императора: по-добре жив и здрав (и на свобода), отколкото оперативно интересен!

• Смея се 1
Публикувано:

Да, Плитвички езера, но не само.

Много ме е срам, но не сме били по тези места. Може би, защото винаги съм си мислел - "Ей го къде е".

Маршрута е почти готов, само дето, не се знае кога ще го пропътувам.

София, Загреб, Слунъ, Плитвичките езера, Задар, Шибеник, Крка (има една излишна буква и тя е "а" :biggrin: ), Сплит, Кравице, Мостар, Дубровник, Пераст, Котор, Будва, манастира Острог, Увац (меандрите), Дрвенград (може би), София. Естествено и няколко острова между Задар и Будва, превзети с лодка, наета лично от "капитан" Ven62.

Маркирал съм "водните" обекти в синьо

Споменатите по-горе магеланци са @ruwenzogy и @mary_shery.

Заповядай @Duke, ти си наред

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.