Прескочи до съдържание

Пътува ми се за...

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 25 минути , Zaro каза:

Стадиона на Нефтохимик в кв. Лазур, Бургас :crazy:

Или по-скоро това, което е останало от него след безобразното безхаберие на тамошните управници...

• Смея се 1
Публикувано:
В момента, Роми каза:

Ако е само за лазура е лесно- Лазурната пещера на остров Капри, но зеленото нещо ми обърква мислите... 

Студено. 

Публикувано:
преди 2 минути , Костов каза:

Тук първото което ми изниква в главата е Шаолин. 

Не, в случая монахът не е истински.

По-скоро е име...

• Замислям се 1
Публикувано:

Тюлен монах?

Естествено, че първата ми асоциация е с любимото Тюленово, но там вече го няма. Карибският вид също е изчезнал.

Все още се срещат два вида тюлени монаси по света. Единият е средиземноморски и го има от Кипър до Мадейра и Мароко. Вторият е хавайски.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 32 минути , master_of_germs каза:

Тюлен монах?

Естествено, че първата ми асоциация е с любимото Тюленово, но там вече го няма. Карибският вид също е изчезнал.

Все още се срещат два вида тюлени монаси по света. Единият е средиземноморски и го има от Кипър до Мадейра и Мароко. Вторият е хавайски.

Даааа, ходи ми се на Хаваите!
Браво! Само че, ги водят 3 вида: Карибски,  / почти напълно изчезнал, по- скоро, унищожен от човеците/, Средиземноморски и Хавайски.
И да припомня, една хубава книга:

image.jpeg.ea499c94c27d5fe38a37e8dfda899f32.jpeg

На Роси, споменавам я с добро, мир на праха и.

image.jpeg.9710dde6dae221578ff3d1257ed4bc42.jpeg

Която ми предизвика интереса към тюлена-монах, към русалки, сирени,  и към  поеми и легенди за тях.

@master_of_germs, ти си!

П.П. Сега видях, че и ти си казал за Карибския:(

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 минути , AlexandraKo каза:

Даааа, ходи ми се на Хаваите!

Аз ще бъда там от 11 до 25 януари. Ако имам късмет, ще взема едноседмичния круиз по островите от 15 до 23 януари.  Ако не - ще ги обикалям с полети. Идвайте, ще е весело! Много ще се радвам на вашата компания!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

Айде и от мене един монах.

Ако и ти, като мен, нямаш предвид истински монах, да не ти се ходи в Аржентина, Патагония, при папагалите монаси и оня връх, втори  по височина , след Еверест - Анконкагуа или нещо подобно:)))

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Атон?

Не е Атон, понеже следващият жокер е девица, а там жени не пускат. 

@AlexandraKo, може да уцели вярна, но доста обиколна пътечка... не е на верният континент. И тоя път надморската височина не е чак такава.

А че и в Аржентина, И в Лаос ми се ходи, спор няма. Но не те са целите на настоящата асоциация.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , master_of_germs каза:

Не е Атон, понеже следващият жокер е девица, а там жени не пускат. 

@AlexandraKo, може да уцели вярна, но доста обиколна пътечка... не е на верният континент. И тоя път надморската височина не е чак такава.

А че и в Аржентина, И в Лаос ми се ходи, спор няма. Но не те са целите на настоящата асоциация.

О.... Юнгфрау

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , Роми каза:

О.... Юнгфрау

Да, точно така 🙂 

Девицата (Юнгфрау), която монахът (Мьонх) варди от лапите на чудовището (Айгер) , А северната стена на Айгер е наистина чудовищна.

Най-разпознаеаемата триада планински върхове в Швейцарските Алпи, а може би и в света... или поне за тези, които обичат да пътуват с влак. 🙂

20210709_225626.jpg.aa4e8f818967e4b1bfebe040c3567c32.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:

Много красива е тази част на Швейцария! Харесвам дори самия Интерлакен, а не обичам планините...

Ето новата дума хоризонт

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Роми каза:

Ето новата дума хоризонт

Карибски пирати и легендарната фраза на Капитан Джак Спароу "Bring me back the horizon!" 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, master_of_germs каза:

Карибски пирати и легендарната фраза на Капитан Джак Спароу "Bring me back the horizon!" 😉

Студено. Още една дума - хотели

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.