Прескочи до съдържание

Бергамо и региона


itcome

Препоръчани мнения

Господа,
Дами,
Предстои ни кратко пътуване до Италия. Летим до Бергамо (24.06.2021) , ще се установим там и ще пътуваме звездовидно с наета кола.
Плана е: По един ден в Бергамо (петък), Верона (събота), Милано (неделя), Комо (понеделник).
За сега сме забочкали само техническия музей и изложба на Банкси в Милано.
За пръв път в региона сме.
Ще ни препоръчате ли как да оберем каймака на региона.
Къде да паркираме удобно и сравнително евтино.
Благодаря ви.

Връзка към мнение

В моята тема за трансфер в избрания от теб район и период за Италия, има предложение за опера в Арена ди Верона:

https://www.geticket.it/en_us/season/98-Festival-Lirico-2021-arena-di-verona-arena-verona-415.html

Може би този ден за Комо е по-добре да стане ден за Гарда, ако сте в посока Верона. Хората препоръчват Мантуа, Виченца, Сирмионе. 

Но ако всички нощувки са резервирани в Бергамо, тогава бих задраскала тези лъчи на изток и бих се съсредоточила на Комо и Лугано.  

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@itcome, не знам колко човека сте в колата /за до 4ма цената е съпоставима с влаковете, а си спестяваш доста главоболия/. Пътува се тегаво с колата - натоварено движение, камери за всичко, ZTL - видими и невидими, тесни пътища покрай езерата и през селата /вземете малка кола/. Паркирането е скъпо, а на места се паркира само с часовник /какъвто нашата кола под наем нямаше и не намерихме откъде да купим/. 

За паркинги гледаш по сайтовете за съответното място, написани са и цени /2-4 евро на час, не мисля, че има по-евтино в тази част на Италия/.

Личните ми предпочитания са към Гарда /брега откъм Швейцария/ - много красиво, градчета с чар /Лимоне/, а накрая приключваш почти в Швейцария /Рива дел Гарда/ и е много интересно да се наблюдава как се променят хората, храната, пейзажа, цените даже 😀

Щом ще спите в Бергамо, за него бих отделила не първия ден, а сутрини и вечери - хем по-хладно и по-приятно, освен ако не гоните работно време на нещо. Така ще си освободите 1 ден за нещо друго, а не е като да няма какво да се види 🙂 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
преди 7 минути , jul каза:

ZTL - видими и невидими...

 

Що туй ZTL?
Ами Комо сме писали, ще търсим лодки и т.н. Колата е малка. Петък ще ни е популярното напоследък - Уорк фром Бергамо 🙂 затуй е целия ден (отпуска кът).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

image.jpeg.1159430d3c0bc1f82aecf899c0558744.jpeg- не може да се влиза. Лошото е, че навигацията не ги зачита особено и често забелязваш аха преди знака и няма как да се върнеш.

Driving in Italy - What are ZTL zones? | Auto Europe Blog- Може и по-голям да е знака, с надписи /на италиански, разбира се/, на входа на някое село например.

  • Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към мнение

И аз ви предлагам в понеделник да замените езерото Комо с Гарда - отидете в Сирмионе. Прекрасно градче, особено вечер. От там можете да си наемете лодка и да се разходите из езерото.  Lazise, също е доста симпатично.

Може да посетите и по-малкото езеро Изео - от Сулцано ще отскочите с корабчето до Monte Isola. 

За Верона - ние ползвахме този паркинг Parcheggio Saba Arena, 2,20евро/час / max 17евро за през деня/.

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.