stanislavpp Публикувано: 9 януари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2022 Ден 4 Miracle Garden https://www.dubaimiraclegarden.com Много ни хареса градините, горещо препоръчвам ! Да се има предвид , че са отворени само зимата (ноември - март ) , цена 55 за възрастни , 40 за деца, тоест за нас тримата -150 дирхама, и естествено са най-големите градини с естествени цветя. Паркинга е безплатен и се намира до самият главен вход, обиколката отнема 90-120мин с лежерно темпо, ние останахме малко повече заради готиният детски кът, 85 дирхама общо за всичките игри в зоната. След градините, завършек на деня беше Дубай Мол… >>>>> 9 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 януари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2022 Ден 5 През деня плаж на хотелските басейни, вечерта Дубай Мол и Бурж Халифа. Не успях да купя билети онлайн за Бурж Халифа, пробвах различни четири карти , и всеки път едно и също съобщение, че съжаляват и да им звъня. Пейпал опцията отново ме предаде, искат да изпратят код на телефонният номер свързан с акаунта и който не ползвам в Дубай. https://tickets.atthetop.ae/atthetop/en-us Половинката твърдо отказа качване на най-високата сграда в мола, щяла да се разхожда из Дубай мол ( най-големият в света ), предишната вечер не и стигнало времето… Реших, да купя билет за 148 етаж ( at TOP Sky ), 379 дирхама, за малките под 4 год е безплатно, та не му мислих много… Малко пред мен на опашката спряха билетите за 20.00ч ( беше 19.40ч), наложи се да взема за 21.00ч . Времето използвахме за разходка из мола , както и за гледане на пеещите фонтани. Представлението на фонтаните не е нищо особено, трае 2,5 мин и лично на мен ми се стори далеч от тези в Беладжио ( Лас Вегас ), иначе същите хорица са ги направили за Дубайци… Половин час преди часа на влизане за TOP Sky може да влезете в Sky Lounge, откъдето гида ще вземе цялата група. След това се качвате приоритетно на асансьора за 124 етаж, откъдето се качвате на друг асансьор за 148 етаж. Разглеждате необезпокоявано , след което с асансьор до 125 етаж, разглеждате и пеша по вътрешно стълбище слизате до 124 етаж, където е и единствената външна площадка за наблюдение. След което асансьор от 124 етаж до партера. Скай билета ви осигурява приоритетно качване/слизане във всеки асансьор, спестява ви изнервящото чакане по асансьорите, опашките са сериозни вечерно време. Предполагам през ранната части на деня няма такива. Съвета ми е, ако ходите сутрин купете обикновен билет, вечер ще си спестите нерви и чакане с TOP Sky билет. Разлика в гледките между 148 етаж и 124/5 етаж няма, тоест не се усеща такава. Няколко думи и за Дубай мола, където всъщност паркирате за Бурж Халифа и фонтаните. Наистина е огромен, гигантски фууд кортове на партера ( по-малка навалица) и на последният етаж ( ужас ), всички известни марки имат магазини, като че ли единствената, която ми направи впечатление да липсва е Uniqlo. Цените като в софийските молове, но в долари. Три огромни паркинга обслужват мола, запомнете в кой точно сте паркирали за да си спестите лутане , Fashion parking, Grand parking или Cinema parking. >>>>> 8 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 януари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2022 Ден 6 Аква Парк Wild Wadi Аква парка не е с мащабите на този в Атлантис, но пък е добре организиран и с удобен паркинг. https://www.wildwaditickets.com Постоянно имат различни намаления , през декември имаше постоянно -25% при плащане с карти Виза, а всяка неделя цената беше само 99 дирхама. Ние платихме -25% от регулярна цена от 269 за възрастни и 239 за малчугани под 1.10 = 777 -25%, платихме 621 дирхама. Не забелязах голяма разлика с Атлантис парка, като че ли го предпочитам заради липсата на хаос и блъсканица, удобните будки за храна и сладолед , удобният паркинг … >>>>> 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 януари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2022 Сутринта ставане рано в 06.00ч, в 06.45ч вече бяхме в ренталката на път за летището за полета на FZ1757 в 09.40ч за София . Билетите струваха по 260$ с включен 20кг багаж. Даунтаун Дубай до летището е само 15 мин, процеса по връщане на автомобила е бърз оглед и подпис , общо 5 мин. Т3 на летището е само за Емирейтс и Флай Дубай с шест зони за чекирани, бизнес и първа класа се чекират в 5 зона, икономи класата в 1,2,3,4 и 6. Чекирате се в която зона си харесате , тоест с по-малка опашка, ние харесахме 4 зона. Доста експедитивни са , минава се бързо на гишето , ние бяхме с три чекирани куфари и ми беше любопитно , че мерят общият товар да е в лимита, тоест 3х20=60кг, нашият беше над лимита - 64,6кг. Няколко обезоръжаващи усмивки май свършиха работа и дамата зад гишето се отказа от идеята да местим багажи по ръчните куфари ( тях не мерят )… Супер бързо се минава през секюрити и имиграционни, последният час преди бординг откарахме в един от лаунджовете ( всъщност ресторант) близо до нашият гейт - The Gallery. Много добра закуска , препоръчвам ресторанта (лаунджа)… От лоукоста Флай Дубай останахме с прекрасни впечатления, чист самолет, новички седалки , хубава мултимедия . Имайте предвид , че бординга започва сравнително рано, придвижването с автобус от ръкава до самолета отнема сериозните 15-20мин, но пък по пътя се наслаждавате на всички огромни самолети на Емирейтс. Очаквах самолета да е полупразен ( предвид 24.12 ) , но се оказа най-празният самолет в който съм летял. Може би едва 20% затовараяемост, и само две (от осем ) заети седалки в бизнес класата. Онлайн бидовете започваха от 360$ , седалките разбира се не са lie flat, но получавате много по-добра храна и сървис. Браво на FZ, че не анулираха празният полет ,но ако бяха имах резервен план да ме прехвърлят на един от полетите до Букурещ/Белград. Излетяхме с 20 мин закъснение в 10.00 , в София кацнахме навреме в 13.20. Бях забравил колко зле и мизерно ни е летището , какво подобие на хора са граничните служители , и ще цитирам разговор от съседното гише с чужденец, говорещ завален български : - За какво идваш тука , бе ! - Жена ми живее в София. - Ай сиктир, бе ! Мъка , мъка, прости хора има навсякъде, но концентрацията сред граничните служители на Т2 явно е сред най-високите… 8 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега