ДиянаВ Публикувано: 13 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 13 юли, 2021 Колкото по-малко, толкова по-добре😉 Говоря за Марзамеми и Шикли, не за пътуване, сакън😄 Седя и се чудя кое от двете и въобще кое ми е най-присърце🙂. Няма решение, като че ли е Марзамеми, но си давам сметка, че там е по-емоционално, непознато, неочаквано, необичайно, а и връзката лято-море, друго си е😃 Откъм архитектура, естетика, произлязла от ръката на човек, отдаденост до детайла, докосване по струните на душата е Шикли🥰 11 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 13 юли, 2021 Сподели Публикувано: 13 юли, 2021 Въпреки магията на Марзамеми и аз съм за Шикли. Марзамеми е като ... оргазъм, но Шикли ... като множествен оргазъм. --- Ама и аз какви ги говоря, все едно знам какво е множествен оргазъм. 8 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 14 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 14 юли, 2021 @ven62 начи какви неща ме караш да проверявам в Гугъл 😉😆. Ако някой се докопа до хистори-то ми, какво ще си каже 😂 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 14 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 14 юли, 2021 Като атракция и изживяване от сицилианския ни Джулай, най много се накефих на разходката ни с лодка. Името й е прекрасно Галатеа 🙂 https://www.escursioniinbarcamarzamemi.it/ Предлагат целодневно пътуване от 10 до 17 часа със спиране за плуване храна и напитки - 70 евро, полудневно от 13 до 17 часа и аператив по залез от 17.30 до 20.30 часа - 35 евро. Избрах залеза и аператива, защото за съжаление не можем да плуваме и ми беше непонятно какво ще правим цял ден на лодката🙂. Но пак имахме късмет, защото се оказа, че курсът е към най-югоизточния нос на острова Портопало ди Капо пасеро или както каза капитанът това е лицето на Сицилия. Точно до там исках да стигна, а с обществен транспорт нямаше как. А да гледаш брега откъм морето е още по-хубаво. Пътуването е около половин час в посока и 2 часа престой пред тонарата и крепостта, която сега е хотел. Наляха по 3 чаши вино, имахме и хапки с риба тон, аншоа, патладжан, сушени домати, доволно количество. Капитанът Джан Карло и още едно момче Едуардо бяха страхотни, а имахме и големи сладури от Геноа за компания. Въобще след виното настана веселба, обсъждахме и българските футболисти, бившите де🙂 Сега се сетих за тази емоция, защото видях отзив за разходката с Галатеа в Гугъл от италианските ни спътници🙂 7 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 14 юли, 2021 Сподели Публикувано: 14 юли, 2021 преди 21 часа, ven62 каза: Ама и аз какви ги говоря, все едно знам какво е множествен оргазъм Имам учебник по сексология на доц. д-р Румен Бостанджиев и сега ме накара и аз да го прочета като @ДиянаВ 😀 преди 13 часа, ДиянаВ каза: @ven62 начи какви неща ме караш да проверявам в Гугъл 😉😆. Ако някой се докопа до хистори-то ми, какво ще си каже 😂 В нета не всичко е истина и е вярно. 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 15 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 15 юли, 2021 преди 7 часа, Иван Попов каза: Имам учебник по сексология на доц. д-р Румен Бостанджиев и сега ме накара и аз да го прочета като @ДиянаВ 😀 В нета не всичко е истина и е вярно. Бъзиках се 🙂 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 16 юли, 2021 Сподели Публикувано: 16 юли, 2021 На 15.07.2021 г. в 7:30, ДиянаВ каза: Бъзиках се 🙂 И аз се базиках 😉 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 16 юли, 2021 Сподели Публикувано: 16 юли, 2021 На 15.07.2021 г. в 7:30, ДиянаВ каза: Бъзиках се 🙂 преди 4 минути , Иван Попов каза: И аз се базиках 😉 Много се "бъзикате" нещо. Я някоя "майна" да ви обясни какво значи "бъзикам" на пловдивски. 😂 2 1 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 16 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 16 юли, 2021 преди 4 минути , ven62 каза: Много се "бъзикате" нещо. Я някоя "майна" да ви обясни какво значи "бъзикам" на пловдивски. 😂 Ако до довечера никой не ни обясни, пак ще се гледа в Гугъл😂. Много се просвещавам с този форум нещо и докъде ще стигна😆 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 юли, 2021 Сподели Публикувано: 16 юли, 2021 преди 2 часа, ven62 каза: Много се "бъзикате" нещо. Я някоя "майна" да ви обясни какво значи "бъзикам" на пловдивски. 😂 Венчо, такива грозни думи, в най-хубавия град, не потребляваме! 2 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 16 юли, 2021 Сподели Публикувано: 16 юли, 2021 преди 39 минути , AlexandraKo каза: Венчо, такива грозни думи, в най-хубавия град, не потребляваме! Точно, и аз това се опитвах да кажа. Сега в Пловдив, а после и в други градове ... да не употребяваме такива грозни думи. 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 16 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 16 юли, 2021 Значи проверявах глагола бъзикам се 🙂 Да уточня: Нямах предвид турския му произход, нито пловдивския или старозагорския жаргон, нито протоиранското му значение и други, ако има по по-далечните страници на Гугъл😉 https://talkoven.com/значение/бъзик На 15.07.2021 г. в 7:30, ДиянаВ каза: Бъзиках се 🙂 Казах като синоним на “шегувах се”. Надявам се шега/шегувам се да е със славянски корен и да няма други значения 😜 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 юли, 2021 Сподели Публикувано: 16 юли, 2021 преди 9 минути , ДиянаВ каза: Значи проверявах глагола бъзикам се 🙂 Да уточня: Нямах предвид турския му произход, нито пловдивския или старозагорския жаргон, нито протоиранското му значение и други, ако има по по-далечните страници на Гугъл😉 https://talkoven.com/значение/бъзик Казах като синоним на “шегувах се”. Надявам се шега/шегувам се да е със славянски корен и да няма други значения 😜 Ти по- хубаво, този глагол го забравИ:))) Той няма място, в хубавата реч:( Ще цитирам една брилянтна мисъл, / според мен, де/, на чичко Ницше, сложила съм си го, като подпис: ” Човек често, с една дума, издава степента на развитието си…” 4 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 17 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 17 юли, 2021 Да споделя и за местата, където нощувахме. Може да е полезно за някой. Напълно съм доволна от тях, даже от къщите в Марзамеми и Модика - предоволна🙂 Сиракуза - 1 нощувка в хотел Регина Маргарита https://www.reginamargheritasr.com/en/. Съвсем скорошно ремонтиран, чисти и просторни стаи, голяма баня, оптически бели кърпи. Даже ремонта на покрива за слънчеви бани още течеше. Милите съжалих ги, че на 29 юни не са приключили с ремонтните работи, предполагам заради тази несигурност до последно ще работят ли или не. Резервирах го през Booking деня преди тръгването ни, когато излезе отрицателния тест на съпруга. Уж с неотменима резервация, но дори и карта не ми поиска, плаща се на място. Цената беше 134 лв., като допълнително платихме по 5 евро за закуска. Имаше и по-бюджетни стаи, които не гледат към яхтеното пристанище, а към вътрешен двор. Със сегашния си опит именно такава бих избрала, защото тази с морска гледка се пада и на шумна улица, а морето и яхтите много нямахме време да ги гледаме🙂 и второ имаше мрежа на прозореца, че даже и не можах да снимам🙂 Хотелът беше на перфектното място за целите на нашето пътуване - на няма и десетина минути от Ортиджа за следобедно-вечерната разходка и пак на толкова от жп гарата на Сиракуза, от която на другия ден сутринта хванахме влака за Авола. До последно се чудех кой влак в 8.30 или в 10.30 часа, но решихме да е по-късният, за да пием кафе и закусим спокойно. Срещу хотела в едно градско паркче с освирепяващи вечер комари 🙂 има бърза храна Il Panino di Notte със страшно вкусни и сочни панино-та и евтина бира, а под хотела се помещава невероятна кафе-сладкарница-сладоледчийница Bianca. Въпреки че е в централната част на Сиракуза, в района посетителите са младежи и пенсионери от квартала 🙂 Закуската ни към хотела беше в тази сладкарница - ултра късо кафе по италиански и кроасан или каквото си избереш от тестените неща. 6 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 17 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 17 юли, 2021 Марзамеми, ах Марзамеми😄😉 - 3 нощувки във ваканционната къща на най-гостоприемния за мен и слънчев домакин -прекрасната Нели, с прекрасното име Bianca e blu. Въобще при пътуването ни три обекта случихме да съдържат в името си Bianca/o и трите бяха супер🙂 https://www.airbnb.com/rooms/7153900?translate_ugc=false&source_impression_id=p3_1626539677_wUkwRmdzMqXHaO98&guests=1&adults=1 Обикновено като пътуваме първата работа на детето след настаняването е да наснима мястото преди да сме се разпростряли навсякъде. Този път не беше с нас и аз не се представих като нейн достоен заместник🙂 Чаровната къщичка с дворче в мои снимки Интериорни шапки Тих двор със зеленина, цветни храсти и кактуси Не ме бива по селфитата, но това е😄 Магеланци-любители на кактуси биха ми завидели за прегръдката на 30-годишен кактус🙂 А този по-далечният към външната врата е 50-годишен Чудесно местенце за ей такива напитчици по следобедно време😉 и с перфекта локация на пет минути от старото рибарско селище. До плажа пред малкото островче е една-две минути. На същинския Джулай рано-рано сутринта се облякохме и отидохме оттам да снимаме изгрева, но той нещо ни се магаряса с късно зад облак появяване и бледи цветове. Нямаше жив човек и затова на второюлския Джулай сънена и даже по пижама отскочих пак да го посрещна🙂. Този път успях🙂 10 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 17 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 17 юли, 2021 Модика - 3 нощувки в Сицилианска чаровна къща с градина и wi-fi😄 https://www.airbnb.com/rooms/14315559?adults=2&translate_ugc=false&source_impression_id=p3_1626549817_w43N6WnCv2YfF6t4 Човечето на Гугъл мапс не беше стигало до адреса, предполагах заради стъпала. Не ги броих точно колко са, но очаквах да са повече. Не беше нещо отчайващо, а самите стъпала в Модика са навсякъде и доста, но не са стръмни🙂 Ето тук кацнахме🙂 Къщата е традиционна, не е луксозна, а по-скоро чарът й е в автентичността. Личи си, че е стягана с пари, но е запазен духа на градчето. Най-чаровното в къщата, заради което и я наех, е градината й. Като късче от райска градина с невероятна гледка🙂 По тези покрити с мъх стъпала Се стига до тази панорама Всеки ден падаха по два лимона🙂 Монтирано е и романтично нощно осветление Кафе от кафеварка и гледка, какво му трябва на човек, за да е щастлив🙂 8 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега