Прескочи до съдържание

Кипър по време на пандемия за неваксинирани

Препоръчани мнения

Публикувано:

Имам Билети София-Пафос-София за периода 15.07.2021-22.07.2021 , Наскоро приключих 9 дневно пътешествие до Чехия с кола където резервирах буквално в деня на пристигането , сега смятам да действам по същият начин. . Мисля да наема кола на летището в Пафос  , колебая се между 2 фирми , https://www.economycarrentals.com/en-us/carselection/AR-LCAAAAAAAAApNjksKwmAMhO8y6xSS9IVxpSDiRqW2B6jaquADUdyU3t38KsXVTPiSzHS4wTrUsIQJWxiUVSLOI0lLSSxmYwZh90dUS9GB7GGx5oTmpy1MEs1HhMPgjn49nS99--RuVhXuzk4zwuUr3kIId6csDuuQ11yjauPDI_whPGGZywvmKbU3xmRRrFdFGfZDc48ffwLD95Rhad-_AQUWfg_gAAAA0s , https://www.cyprus-car.com/ . Клоня повече към втората поради по ниският депозит който се изисква, @Radnev , какво ще ме посъветваш? От прогнозата на времето забелязвам , че в Пафос ще бъде с 3-4 градуса по-ниска температурата отколкото в Ларнака, така , че вероятно базата ще ни е в Пафос. Мисля да запазя апартамент за една вечер и ако ни хареса , да си доплатя за още 6 . Целта е плажен туризъм , като ще разгледаме и някои от забележителностите. Евентуално може да отскоча с Ради и до северен Кипър , но жената ще работи и ще и трябва интернет , та едва ли ще дойде. @Radnev може ли да споделиш дали всички бензиностанции са на самообслужване , едва ли е толкова сложно , ама не съм свикнал на такива екстри. Относно PLF за Кипър , която трябва да попълня , може ли наведнъж или трябва да попълваме 3 форми ? Летището в Пафос приема ли мобилни бордни карти или трябва да си ги имаме разпечатани?

Благодаря предварително на всички отговорили.

Публикувано:

За колата под наем : двете цитирани от теб фирми са само брокери , не са доставчици - ако имаш резервации и на тях пише името на доставчика, виж скорошните ревюта в нета за тази конкретна локация. и ще се може да се ориентираш за подводни камъни.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние ходихме само за 2 дена, след като обявиха, че ще е необходим PCR за връщане в България и много съжалявам, че беше толкова кратко. За кола под наем гледах следните сайтове, но не резервирах, тъй като до последно не знаех дали ще ходим изобщо.

https://www.cyprus-car.com/quote.asp

https://www.autounion.gr/

Формата за влизане се попълва за 1 човек и към него се добавят всички пътуващи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Stryper каза:

Ние ходихме само за 2 дена, след като обявиха, че ще е необходим PCR за връщане в България и много съжалявам, че беше толкова кратко. За кола под наем гледах следните сайтове, но не резервирах, тъй като до последно не знаех дали ще ходим изобщо.

https://www.cyprus-car.com/quote.asp

https://www.autounion.gr/

Формата за влизане се попълва за 1 човек и към него се добавят всички пътуващи.

Може ли да ми кажете къде се добавят останалите пътуващи , не виждам такава опция. Благодаря

Публикувано:

Аз използвах Imperial Car rental, като бях в Кипър. Нямам оплаквания, но не помня дали позволяваха влизане в Северен Кипър с колата. Ние нямахме време за такава разходка и влизахме само пешеходно в Никозия 

• Харесвам 1
Публикувано:

Попълних и получих PLF формите , мога ли да ги показвам от телефона или трябва да ги разпечатам предварително , въпросът е и за бордните карти , които утре ще получа.

Публикувано:

Почивката започна кошмарна! На "случаен принцип" избраха самолета ни , за тест с PCR. Очаквам резултатите и и се надявам да избегна 14 дневна карантина . Ударих джантата на колата с това ляво движение , доста е изкривена поне максимума който могат да ме таксуват е 250Е. Този който ни даде колата беше Българин и си остави телефона , но няма да го занимавам с дреболии. . В ранният следобед не можеше и да седнем да обядваме защото навсякъде искаха сертификат.Поне успяхме да си напазураваме от кварталният супермаркет и да изкъпем в топлият басейн. Утре не знам къде ще спим , дано поне излязат резултатите от тестовете да можем да ядем по заведения.

• Шок 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , ivan69 каза:

Почивката започна кошмарна! На "случаен принцип" избраха самолета ни , за тест с PCR. Очаквам резултатите и и се надявам да избегна 14 дневна карантина . Ударих джантата на колата с това ляво движение , доста е изкривена поне максимума който могат да ме таксуват е 250Е. Този който ни даде колата беше Българин и си остави телефона , но няма да го занимавам с дреболии. . В ранният следобед не можеше и да седнем да обядваме защото навсякъде искаха сертификат.Поне успяхме да си напазураваме от кварталният супермаркет и да изкъпем в топлият басейн. Утре не знам къде ще спим , дано поне излязат резултатите от тестовете да можем да ядем по заведения.

Можеш всъщност да си благодарен за проверката, защото без пари за тестове, ще имаш възможност да ходиш в заведение цели два дни 😎

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Можеш всъщност да си благодарен за проверката, защото без пари за тестове, ще имаш възможност да ходиш в заведение цели два дни 😎

Ако не сме положителни или никой от самолета не е положителен , даже ще пробвам и да се прибера в БГ , ако не заглежда лелката от РЗИ датите.

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 минути , ivan69 каза:

Ако не сме положителни или никой от самолета не е положителен , даже ще пробвам и да се прибера в БГ , ако не заглежда лелката от РЗИ датите.

Стискам палци и дано всичко да е ОК. Информираха ли ви каква точно е процедурата, ако случайно някой от самолета излезне положителен? Много ми е интересно какво се случва в такава ситуация.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Стискам палци и дано всичко да е ОК. Информираха ли ви каква точно е процедурата, ако случайно някой от самолета излезне положителен? Много ми е интересно какво се случва в такава ситуация.

Никой нищо не ни казва. Момчето което ни даде колата за рент а кар , се оказа Българин , та си поговорихме. Каза да не се притесняваме , че само 10 от 20000 теста  излизали положителни , но карантинирали целият самолет. Каза още че сме в оранжева зона , а ние от месец сме в зелена. Ако изобщо знаех какво ме чака , не бих си го причинил , но сега се надявам всичко да е наред. Иначе тук има по 1000+ проби на 60-70к  теста , което изобщо не е притеснително , сравнено с Гърция да речем , но ковид истерията няма граници....

• Харесвам 5
  • Шок 1
Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

А, те са се разпиляли из целия остров, не виждам , как ще ги съберат, че да ги карантинират:)))

Освен, ако са си дали номерата на телефоните, да ги извикат спешно със СМС.

На мен също ми е интересно.

Ако след слизане от самолета, тестват наред, хората чакат да излезе резултатът и едва тогава , като няма + ги разпускат или, ако има +ги карантинират заедно , е друго. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В PLF формата която попълваме има телефони , които сме оставили , както и адрес , ама ние сме за 1 нощ и утре се изнасяме, ще пиша какво се случва!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , ivan69 каза:

В PLF формата която попълваме има телефони , които сме оставили , както и адрес , ама ние сме за 1 нощ и утре се изнасяме, ще пиша какво се случва!

Пожелавам ти, всичко да е наред и да си имате хубавата почивка! 

• Харесвам 6
Публикувано:

Миналата година имаше някакъв стандарт да се карантинират само околните един, два реда. Спомням си, че се коментираше покрай тестовете на случ. принцип в Гърция. Това за карантина на цял самолет въобще не е ставало дума. Но те кипърците са доста строги с мерките.

А колкото до тестовете - едва ли да ви дадат резултатите във вариант подходящ за пътуване. В Гърция въобще не даваха резултат при случайно тестване. Дори не те информират, ако е отрицателен. Колко страх брах и аз миналата година с техните тестове. Дано всичко да е наред и да си прекарате весело!

• Харесвам 3
Публикувано:

Дано всичко завърши добре и да изкарате една страхотна почивка. На сайта на летището има препратка, че ако си направиш тест може да видиш резултатите тук: http://www.covid-testcyprus.com/

Но не знам дали не е само за тестовете по желание.

Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Миналата година имаше някакъв стандарт да се карантинират само околните един, два реда. Спомням си, че се коментираше покрай тестовете на случ. принцип в Гърция. Това за карантина на цял самолет въобще не е ставало дума. Но те кипърците са доста строги с мерките.

А колкото до тестовете - едва ли да ви дадат резултатите във вариант подходящ за пътуване. В Гърция въобще не даваха резултат при случайно тестване. Дори не те информират, ако е отрицателен. Колко страх брах и аз миналата година с техните тестове. Дано всичко да е наред и да си прекарате весело!

Не е така. Сестра ми пътува миналия месец Англия -Солун, а приятелят й я взе с кола, минавайки през Кулата. И двамата са ваксинирани, но той беше тестван на границата на случаен принцип и си получи резултат от теста. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Пожелавам ви всичко по резултатите да мине и замине и да си изкарате чудесно въпреки шоковото влизане в страната!

България е в зелена зона за Кипър според официалните данни от 12.7, но в края са написали, че заради общото благо и така нататък може да тестват

Moreover,  for  the protection of publichealth and  the monitoring  of  the  epidemiological  situation,  passengers of  selected  flights  (including  passengers  holding  a  vaccination  certificate)  may  undergo  a random laboratory molecular testing carried out by the Ministry of Health.

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/eng/categories/en-fly

В Кипър имат 1000+ положителни теста на 100 000 за последните 14 дни и явно сериозно са се спекли 😞

Публикувано:

Тестовете са отрицателни.цял следобяд се киснахме в басейна,сега седнахме да вечеряме.Отново ни попитаха,посегнах да ги покажа,но не проявиха интерес.Надявам се всичко да е наред занапред,ако се приберем и в БГ с тях ще е супер.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Протокол за държавите, ако е зелена, не трябва да плащате за тест (не разбрах дали са ви таксували за това, по принцип не трябва според този документ от 8.7.21)

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/08072021_COVID-19 Destination Protocol Cyprus.pdf

Протокол за самолетите и карантините в Кипър, обаче е 57 страници и нямам сили да го чета в момента

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/17052021_Health safety protocol airports.pdf

Честитоооооооо! Чака ви лек бриз и чудесно време 🙂

Редакция - Два поста бяха и сме писали едновременно и ги събра в един.  🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 35 минути , Coo каза:

Протокол за държавите, ако е зелена, не трябва да плащате за тест (не разбрах дали са ви таксували за това, по принцип не трябва според този документ от 8.7.21)

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/08072021_COVID-19 Destination Protocol Cyprus.pdf

Протокол за самолетите и карантините в Кипър, обаче е 57 страници и нямам сили да го чета в момента

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/17052021_Health safety protocol airports.pdf

Честитоооооооо! Чака ви лек бриз и чудесно време 🙂

Редакция - Два поста бяха и сме писали едновременно и ги събра в един.  🙂

Не са ни таксували естествено,цената е 29Е. 2 спалният АП. където отседнахме е перфектен,но няма места за следващите дни.Тепърва ще търся настаняване,а може да отскочим и до Северен Кипър.

• Харесвам 2
Публикувано:

След доста емоции 1 ден в Кипър завърши добре. Снабдихме се с PCR , поне ще можем да посещаваме заведения до края на престоя си или поне 3 дни.Апартамента в който отседнахме също е пълна десетка , за съжаление утре трябва да го освободим . Водата в басейна е над 30-градуса , дано и в утрешният е толкова.! Малко трудно ми е лявото движение , най-вече отстоянието до левия тротоар , който ми се пада от далечната страна и успях вече да изкривя предната лява джанта! Утре нощувката ни е в Тала на 17 км от Мандрия. Сутринта мисля да отскоча до скалата на Афродита и после един бърз плаж преди да освободим апартамента,Хората са доста мили ,  но стриктни , във всяко заведение питат за сертификат или отрицателен тест , но като кажем , че имаме не проявяват повече интерес.Цените са почти двойни на БГ Пица 8-9Е , Бира 2.5Е , в магазините има бири и по 0.75Е.Източната част е към 35-36 градуса , но в района на Пафос е 31 , като в София.Ако ми хареса утрешният апартамент мисля да го букна за останалите 5 дни ,, ако е свободен , ако не ще палим вероятно за Северен Кипър на 36 градуса.Имаме и неочакван гост с размер на малка мишка!

IMG_20210715_231830.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, ivan69 каза:

След доста емоции 1 ден в Кипър завърши добре. Снабдихме се с PCR , поне ще можем да посещаваме заведения до края на престоя си или поне 3 дни.Апартамента в който отседнахме също е пълна десетка , за съжаление утре трябва да го освободим . Водата в басейна е над 30-градуса , дано и в утрешният е толкова.! Малко трудно ми е лявото движение , най-вече отстоянието до левия тротоар , който ми се пада от далечната страна и успях вече да изкривя предната лява джанта! Утре нощувката ни е в Тала на 17 км от Мандрия. Сутринта мисля да отскоча до скалата на Афродита и после един бърз плаж преди да освободим апартамента,Хората са доста мили ,  но стриктни , във всяко заведение питат за сертификат или отрицателен тест , но като кажем , че имаме не проявяват повече интерес.Цените са почти двойни на БГ Пица 8-9Е , Бира 2.5Е , в магазините има бири и по 0.75Е.Източната част е към 35-36 градуса , но в района на Пафос е 31 , като в София.Ако ми хареса утрешният апартамент мисля да го букна за останалите 5 дни ,, ако е свободен , ако не ще палим вероятно за Северен Кипър на 36 градуса.Имаме и неочакван гост с размер на малка мишка!

IMG_20210715_231830.jpg

Еее, радвам се, че всичко е наред с тестовете!
Приятна почивка!

• Харесвам 2
Публикувано:

От днес вече сме в Тала , симпатично село на 5 км от Coral  Bay. Този път схемата с резервация на 1 нощувка и после купуване на останалите от собственика проработи , така , че до края на престоя сме тук.Сутринта се разходих до плажа в Мандрия , но не ме впечатли , при влизане в морето са малки камъчета. После с Ради се разходихме до скалата на Афродита , на мен ми хареса има харизма в това място , макар с доста комерс. По Обяд бяхме в Тала , Успяхме да спазарим още 5 нощувки за 60Е при цена 75Е на първата. Голяма грешка да решим да се разходим в 13.00 часа уж за 5-600 метра , подгизнахме в пот! Надвечер посетихме Coral Bay , изкъпахме се в морето , вечеряхме и се прибрахме по-тъмно. 2 спалният ни  апартамент е с басейн с температура 32-33 градуса та 27-те градуса в морето ни се сториха хладни.Явно в Кипър басейните са минерални , не вярвам да ги затоплят до 33 градуса. Този път нито на обяд в Тала , нито в Coral bay ни е искал тестове , сертификати и т.н. Маски се носят само на закрито в супермаркетите.

IMG_20210716_081455_1.jpg

IMG_20210716_102110.jpg

IMG_20210716_102128_1.jpg

IMG_20210716_191142.jpg

IMG_20210716_193438.jpg

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.