Прескочи до съдържание

Кипър по време на пандемия за неваксинирани

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днес се разходихме до Adonis Waterfalls(Bath). Разстоянието е 5 км в посока Север към планината. Още в началото има табели "Road is good for all vehicles" , което изобщо не е така. Пътувахме 30 мин. по черни пътища , като от едната страна си беше пропаст без мантинели. Самите водопади ( баня) представляват малко езеро , където може да се скача от скалите и едно дърво. Не си бяхме взели бански , но Ради направи няколко скока. Входа е 9Е за възрастни и 7Е за деца.Водата е доста хладна , аз не се престраших да вляза.

IMG_20210717_123542.jpg

IMG_20210717_123538.jpg

IMG_20210717_120630_1.jpg

IMG_20210717_115229.jpg

• Харесвам 7
Публикувано:

Вчера сутринта реших да се разходя до Lara Beach , на двадесет километра от Тала. След Agios Georgios , пътят е черен и се разминавах само с бъгита и джипове. Самият плаж е нещо като Камен бряг , има гнезда на костенурки , но костенурки не видях. Пих едно кафе за 2.5Е и и се прибрах. Не ми хареса особено. Да напиша малко и за пътищата в Кипър . Ами ужасни са , дупките са повече от БГ , а и да стигнеш до Adonis Waterfall , Lara Beach - 5 км черни пътища , където ако спукаш гума не знам какво се случва. Температурата е около 30 градуса , но усещането е за 35 поне. Добре поне , че Тала е в планината на около 300 м над морското равнище и е поносимо горещо. На плаж ( Coral Bay) ходим за около 2 часа надвечер . Има хора , но заведенията са полупразни. През деня киснем на басейна в който водата е 34 градуса по термометъра в басейна.Тези дни ще заведа Ради на Paphos waterpark . Не съм почитател на Аквапарковете , но Ради е .Вчера седнахме да хапнем по една пица на Coral Bay и сервитьорката ни попита на Български имаме ли тестове или ваксини за пръв път от 3 дни. Отговорихме гордо ДА и тя не прояви повече интерес.Самият плаж Coral Bay не е нищо особено , тясна плажна ивица , но поне няма камъни при захода в морето.Ясно е , че хубавите плажове са на изток , но там е над 35 градуса и няма да си го причиня.

IMG_20210719_074652.jpg

IMG_20210718_092703_1.jpg

IMG_20210718_092326_1.jpg

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

Малко битовизми от Кипър. Адаптори за контакти продават и в кварталните магазини , под 2Е са. Всеки уред ( хладилник , бойлер и т.н.) си има предпазител. Още като се нанесохме се опитах да си заредя телефона , но естествено уцелих късата клечка и съм извадил контакта на рутера . Легнах да подремна малко , после разбрах , че нито съм си заредил телефона , нито сме имали интернет. На следващият ден нямахме топла вода , просто някой беше изключил предпазителя. Чак днес на 3-ия ден открихме и предпазителя на хладилника !

Днес точно в 7.52 започна едно пръскане на един от Апартаментите с изглед към басейна. Първо помислих , че е местното РЗИ и пръскат срещу ковид , но после се разходих до баничарката и видях , че е фирма за ремонти.  Малко раничко ми се видя преди 8 да работят , но това е положението. Надуха ми главата на басейна .

IMG_20210719_121645_1.jpg

IMG_20210719_121700.jpg

IMG_20210719_121715_1.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз малко късно се включвам в темата, но ако случайно ви се прииска да се почувствате в Италия и успоредно с това решите да прекарате един прохладен полуден, спокойно можете да се разходите с колата до Левкара...

Доколкото разбирам плановете за посещение на Северен Кипър отпадат. Жалко, има какво да се види там...

Публикувано:
преди 15 минути , Duke каза:

Аз малко късно се включвам в темата, но ако случайно ви се прииска да се почувствате в Италия и успоредно с това решите да прекарате един прохладен полуден, спокойно можете да се разходите с колата до Левкара...

Доколкото разбирам плановете за посещение на Северен Кипър отпадат. Жалко, има какво да се види там...

Ами да , отказахме се , най-вече заради жегите. Уж е 30 градуса , ама аз го чувствам като 35+ , а в Северен Кипър и района на Лимасол или Ларнака го дават 35+ , сигурно усещането ще е за 40.  Ние сме си и плажни туристи , ама и плажа го посещаваме от 18 до 20 часа , през останалото време се киснем в басейна. Сряда ще водя Ради на Аквапарк и ако се престраша да го пусна сам може да отскоча до Левкара.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 52 минути , Eva eva каза:

Сега ми интересно как @ivan69 ще си купува бира. Предполагам, че не важи за малките магазинчета.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Childish каза:

Сега ми интересно как @ivan69 ще си купува бира. Предполагам, че не важи за малките магазинчета.

Жаждата и гладът(и за клиенти) са по-силни от ковид истерията.

IMG_20210720_124518.jpg

IMG_20210720_124959.jpg

IMG_20210720_131457.jpg

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Малко философски размисли и статистика ( тролене според сертифицираните). По брой заразени на хора от населението Кипър е на 5-то място в света с 5876/1 000 000 , за последната седмица , като преди него са малки островни държави с 30 , 175, 85 Хиляди население , четвърти са Фиджи с 900 хиляди. Ако гледаме просто цифрите , човек ще остане с впечатление , че тук постоянно свистят линейки , болниците са препълнени и сме на прага на АПОКАЛИПСИС. Нищо подобно , животът си тече спокойно , няма туристи , заведенията са празни , прекрасно място и време за почивка. Тънката разлика е , че тук тестват по 70000-80000 човека дневно и 1000 заразени са малко повече от 1 % . Сега си представете ако в БГ се правят 350000-400000 теста и % заразени е 0.6 , това прави над 2000 заразени на ден , каква истерия ще бъде. За сравнение във Великобритания има 39950 новозаразени при 1 080 000 теста , т.е близо 4% , Гърция 1834 при 39000 теста , т.е близо 5% . Всеки сам може да си прецени , къде е по-безопасно да почива. Относно новите мерки. Обядваме в Тала и вечеряме на Корал бей . Единственият път когато ни искаха safe pass , беше в деня на пристигането , спахме първата вечер в Мандрия до летишето. Собствениците на заведения вече ни познават , посрещат ни и ни изпращат с усмивка , за което получават щедър бакшиш. На корал бей , вечеряме в едно заведение което се стопанисва от българи , млада двойка. Момичето ни попита имаме ли safe pass , първият път като вечеряхме и не прояви интерес да и покажем тестовете. На обяд пък не са ни попитали нищо , както и в кварталният магазин , откъдето си купувам бирата , само се учудва , че си купувам 4 бири , а те са ми за следобедният плаж на басейна.Осъзнавам , че имахме късмет с безплатните тестове които ни направиха след кацане( най-вече отрицателният резултат) , но все повече хора и тук и в Гърция почват да се бунтуват срещу ковид истерията. Даже жена ми сутринта на басейна спомена , че вероятно ще се ваксинира за да спрат репресиите срещу несертифицираните. Аз обаче съм твърд , осъзнавайки , че това вероятно е последната ми почивка в чужбина поне докато не премине истерията. Репресиите и Фашизмът ( както Доцент Мангъров казва) към не желаещите да се ваксинират придобива наистина чудовищни размери . Няма да се учудя , ако не допуснат и децата присъствено на Училише , ако не покажем сертификат.

• Харесвам 9
Публикувано:

Да беше завел жената до Левкара (щеше после да си ми благодарен) вместо и в почивката да се занимаваш с пропаганда... 😛

• Харесвам 2
  • Браво 3
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 53 минути , Duke каза:

Да беше завел жената до Левкара (щеше после да си ми благодарен) вместо и в почивката да се занимаваш с пропаганда... 😛

Имаме повод сега да му “натролим” темата 😆

Ванката по едно време беше почти забравил за ковида и много ме радваше със снимките и по-отпускарското настроение. Май идва края на почивката и пак подхвана старата песен на нов глас😜

• Смея се 5
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Дават го 35 градуса,тук е 28 и тръгвам към плажа...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, ivan69 каза:

Даже жена ми сутринта на басейна спомена , че вероятно ще се ваксинира за да спрат репресиите срещу несертифицираните.

Малееее, ужас. Поддала се е на пропагандата. Аз бих я напуснал😆

• Смея се 6
Публикувано:
преди 2 часа, ivan69 каза:

Дават го 35 градуса,тук е 28 и тръгвам към плажа...

Щом в планината го дават 35 градуса, представям си какво е в Кипър по това време на годината, но все пак сме юли месец. Поне аз избягвам да посещавам подобни дестинации без наличие на "р" в месеца...

• Харесвам 2
Публикувано:

Изборът за ваксинация е личен. Да се подиграваш на човек, който има принципи и си ги отстоява, е проява най-малко на лош вкус. Това, че в 21 век си забравихме правата и свободите, за които хората са си давали живота стотици години, е проблем на нашата презадоволеност. Все пак, не е забранено все още човек да си каже мнението, в собствената тема, по повод лично пътуване и изразяващо лични усещания. 

Ванка, никога не казвай никога за ваксината, а иначе, преди да искат да ваксинират децата и техните родители, нека се напънат да ваксинират учителите. 20% хич не е ок.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 41 минути , luba_rizova каза:

Изборът за ваксинация е личен. Да се подиграваш на човек, който има принципи и си ги отстоява, е проява най-малко на лош вкус. Това, че в 21 век си забравихме правата и свободите, за които хората са си давали живота стотици години, е проблем на нашата презадоволеност. Все пак, не е забранено все още човек да си каже мнението, в собствената тема, по повод лично пътуване и изразяващо лични усещания. 

Ванка, никога не казвай никога за ваксината, а иначе, преди да искат да ваксинират децата и техните родители, нека се напънат да ваксинират учителите. 20% хич не е ок.

Люба не се пали. Нищо толкова засягащо не е казал/написал @tch. Даже се разбра и прие със смях от автора на темата. Къде е драмата, пак? 

Нооо като се замисля @tch всъщност засяга дълбокомислен въпрос - ще сме съвременици ли на развод поради това, че единият съпруг иска/не иска да се ваксинира. Т.е. нищо драматично не е казал @tch, само човешки неща😃

За себе си стигнах до мисълта, че драмата с ковид е в нас самите и в едната и в другата противоположност. Както правителствата го ползват, така и ние извличаме от него оправдания за собствените си ежедневни емоции.

• Харесвам 4
Публикувано:

Изобщо пък нямам ежедневни отрицателни емоции. Просто е изключително грозно, гледано отстрани, как някой си споделя собствени мисли и веднага почват 10 човека да се подиграват. Не е веднъж и дваж. Кажи му веднъж, кажи 2 път, пошегувай се 5 път, ама после вече е грозно заяждане. И не мисля, че автора го приема чак толкова на шега, защото шегата се изчерпа отдавна. И най-тъпото е, че автора не е обидил никой, не се е "пошегувал" с никой, изобщо си споделя неговите неща, даже в неговата тема. Както и да е, и аз изспамих, просто е хубаво да се помисли малко, преди да се "пошегуваш" с някой за 100 път на една и съща тема. 

• Харесвам 13
Публикувано:

Имам чувството, че някои хора най-после успяха да открият прословутата черна котка в тъмната стая, при положение, че котката всъщност никога не е била в стаята... 😛 

@ivan69, искрено се надявам, че си широко скроен човек и съвсем добронамерената ми закачка по-горе не те е засегнала лично... 😉 

• Харесвам 3
Публикувано:

Интересно колко бързо се променят нещата. Ние бяхме в Кипър от 11и до 23и юни и беше напълно лежерно. Ние наблегнахме на турската част повече и там имаше 17 човека в болница и нито един починал. Сега сякаш е друг Кипър.

В гръцката част никой от никого не искаше маски, особено туристите бяха привилегировани. В интерес на истината този остров отдавна сме го завладяли. Толкова българи има там, че нито веднъж не намерих ресторант или магазин в който да не работи българин. Такситата са хванати, атракциите, корабчета и луна паркове напълно. Дет се вика само български да знаеш стига. Та те ни споделяха, че за туристи няма ограничения, има специално отношение - не потискай туриста. Също така в много градчета  около църквите правят безплатни тестове. Ние минахме през едни такива. Ако някой види зор да се завърти около таксита, камериерки и да се внедри в българската диаспора, веднага ще ти намерят нужната информация и решение. 
Например при проблемното преминаване на границата със Северен Кипър основен аргумент се оказа букинг резервацията. Това преминаване винаги е било проблем, а сега ковида им развързва ръцете на бюрократите безкрайно. Ако някой иска да посети северен Кипър, който горещо препоръчвам, ще бъде в пъти по лесно с евтин полет от Истанбул. Там има чудесни за нас цени. Това е място с всички екстри които знаем от Турция без обаче ограниченията на Турция, алкохолът е евтин и се лее отвсякъде, казина, разголени девойки и пр. С тази лира в момента плажен комплект от чадър и два шезлонга е 3 лв. Динята е 16 стотинки, В ресторанта шише Раки е 12 лв. за 400 г. А пък местните как мразят стреса.... яваш и с усмивка.

• Харесвам 14
  • Благодаря 2
Публикувано:

Напълно подкрепям @bay_kolioотносно Северен Кипър. Лично на нас повече ни хареса там отколкото в гръцката част. В градче като Киринея, например, все още личи романтиката от отдавна минали времена на туризъм без огромното желание всичко и навсякъде да бъде комерсиализирано. Да не говорим, че принципно основните забележителности на острова се намират в турската част. Много силно впечатление ми направиха руините във Фамагуста, които буквално съжителстват с дворовете на къщите. На юг е прекалено гръцко за мен, единствено Левкара ми направи приятно впечатление заради италианския характер на селцето... 

• Харесвам 4
Публикувано:

Днес реално е последният ден от ваканцията. Решихме с Ради да го прекараме на Аквапарка и не съжалявам. Тъй като синовете ми обожават аквапаркове от 15-тина години ми се налага да ги посещавам често . Сигурно имам над 50 посетени аквапарка , предимно в БГ , но и в Дубай и Италия. Определено мога да заявя , че този в Пафос е най-добрият. Не защото има най-стръмните пързалки , а защото просто водата е около и над 30 градуса. Както @bay_kolio е писал малко по-нагоре , Българите сме навсякъде. Още на касата ни посрещна сънародник , супер любезен , даже ме черпи 2 цигари , че моите свършиха , а в аквапарка не продаваха. Ради се пусна сигурно над 50 пъти по пързалките , аз му правих компания само в мързеливата река и киснах в басейна. Влязохме в 10 при отварянето и си тръгнахме в 17.30 като спряха пързалките. По пътя спрях да си купя цигари и бира и се оказах пред Български магазин. Северен Кипър ще го посетим с Павел Октомври , ако не се влошат нещата с Ковид , тъкмо и малко Покер ще поиграем! В заключение мога да кажа , че това е една перфектна почивка , на поносима цена. Не се колебайте ако се чудите къде да прекарате няколко незабравими дни това лято. Кипър е мястото , дано ковид истерията не го провали в близко бъдеще.

IMG_20210721_173903.jpg

IMG_20210721_173848.jpg

IMG_20210721_105432_1.jpg

• Харесвам 6
  • Благодаря 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 11 минути , ivan69 каза:

Днес реално е последният ден от ваканцията. Решихме с Ради да го прекараме на Аквапарка и не съжалявам. Тъй като синовете ми обожават аквапаркове от 15-тина години ми се налага да ги посещавам често . Сигурно имам над 50 посетени аквапарка , предимно в БГ , но и в Дубай и Италия. Определено мога да заявя , че този в Пафос е най-добрият. Не защото има най-стръмните пързалки , а защото просто водата е около и над 30 градуса. Както @bay_kolio е писал малко по-нагоре , Българите сме навсякъде. Още на касата ни посрещна сънародник , супер любезен , даже ме черпи 2 цигари , че моите свършиха , а в аквапарка не продаваха. Ради се пусна сигурно над 50 пъти по пързалките , аз му правих компания само в мързеливата река и киснах в басейна. Влязохме в 10 при отварянето и си тръгнахме в 17.30 като спряха пързалките. По пътя спрях да си купя цигари и бира и се оказах пред Български магазин. Северен Кипър ще го посетим с Павел Октомври , ако не се влошат нещата с Ковид , тъкмо и малко Покер ще поиграем! В заключение мога да кажа , че това е една перфектна почивка , на поносима цена. Не се колебайте ако се чудите къде да прекарате няколко незабравими дни това лято. Кипър е мястото , дано ковид истерията не го провали в близко бъдеще.

IMG_20210721_173903.jpg

IMG_20210721_173848.jpg

IMG_20210721_105432_1.jpg

Важното е, че почивчицата ви е харесала, щом искате да се върнете пак.😃

• Харесвам 1
Публикувано:

Всичко ми хареса , с изключения на черните пътища! Сутринта отивайки към Аквапарка си карах по царският път към Корал Бей , но вместо надясно към Корал Бей си завих наляво към Пафос. После няколко пешеходни светофара , няколко кръгови и за 20 минути бяхме пред Аквапарка. На връщане викам ще пусна maps.me. Сигурно спестих 0,5 км . но ме прекара отново през черен път , а и една еднометрова змия видях на пътя , дано не се е метнала в колата.Още нещо за ресторантьорите , след като поискаш сметката и си платиш ти носят няколко резенцата плодове ,много мил жест ! 

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.