royak Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Интересни са ми троглодитските градове. Какво имате в колекциите си, може ли да покажете снимки и да дадете координати? Моят опит е свързан с: - Кападокия и Хасанкейф /Турция/; - Уплисцихе /Грузия/ - Матера /южна Италия/ - Шикли /Сицилия/ Матера 1
maialearrosto Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 royak, малко старомоден съм , ще да ме простиш за това, но какво значи "троглодитските градове". За ядене ли са, за пиене ли, или е някакъв животрептящ архитектурен неологизъм, току-що изкован в дебрите на модерния "новобългарския език"...?
ruwenzogy Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Матала - Крит Хасанкейф - Турция Матера - Южна Италия 3
royak Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 ! Пещерни градове. Изоставени, частично обитавани, обитавани - въобще, каквито все още ги има днес.
Zaro Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Аз се сещам за Максуда, циганската махала на Варна, отдалече изглежда горе долу като втората снимка на ruwenzogy 6
cck Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Скалните манастири в Иваново, Русенско дали попадат в подобна класификация? 1
Георги Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Австралийския Cooper Pedy брои ли се? Там заради зверските жеги, повечето хора живеят в пещери под земята, едно на ръка, че е миньорски град. Не са мои снимките де, не съм бил там: Meet The Cooper Pedy-stones by Pat Scullion, on Flickr Cooper Pedy house by erminiofancel, on Flickr 3
NikolaiRG Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 (редактирано) Скалните манастири в Иваново, Русенско дали попадат в подобна класификация? Все пак въпросът е за градове, а това не са такива. Иначе има много скални църкви и манастири в България - единственият действащ скален манастир днес край Басарбово, скалните църкви край Табачка, манастира край Крепча (дотук само в моя регион), Аладжа манастир, манастирите по Шуменското плато. В тези съм влизал лично плюс всички край Иваново, а съм сигурен, че има още много. Редактирано 26 януари, 2014 от NikolaiRG 1
royak Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 Матала - Крит 014 - Курорта Матала (10).jpg Хасанкейф - Турция 07 - Хасанкейф (87).JPG Матера - Южна Италия 037 - Matera ( .jpg В Матала съм била два пъти, но мисля, че скалните "апартаменти" са били предназначени за телополагания, а не за живеене. Или греша?
royak Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 Уплисцихе /Грузия/ и един странен надпис:
ruwenzogy Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Не задълбавам много. Ето друго предложение - древният град Дара 3
royak Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 ruwenzogy, Кандован влиза ли ви в програмата в Иран?
Бръмбар Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Ия на Санторини вписва ли се тук?: 1
гост Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 (редактирано) В Матала съм била два пъти, но мисля, че скалните "апартаменти" са били предназначени за телополагания, а не за живеене. Или греша? И аз така мисля, "телополагали" сме там и си беше екстра, а сега май вече има ограждения... Редактирано 26 януари, 2014 от но нейм
royak Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 И аз така мисля, "телополагали" сме там и си беше екстра, а сега май вече има ограждения... Къде по-точно са тези ограждения?
ruwenzogy Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Кондован ми влиза в програмата. А ето и самата програма за Иран IRAN.doc 1
royak Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 Кондован ми влиза в програмата. А ето и самата програма за Иран IRAN.doc Зверско е. Ще ти пиша в темата за Иран.
гост Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Къде по-точно са тези ограждения? Бях видяла снимки в някакъв вестник, достъпът от плажа към пещерите беше преграден, затова ги и загледах. Аз съм ходила преди "сто" години и тогава си беше "диво".
royak Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 Бях видяла снимки в някакъв вестник, достъпът от плажа към пещерите беше преграден, затова ги и загледах. Аз съм ходила преди "сто" години и тогава си беше "диво". Има някаква ограда между плажа и скалите, но така и не разбрах за какво е. Допускам, че вечер "заключват" вратата с катинар, за да влизат хипитата да се друсат през нощта. Ето така изглежда оградата, за нея ли става дума? Снимката е от 2009.
Бръмбар Публикувано: 27 януари, 2014 Публикувано: 27 януари, 2014 Берберското селище Матмата в Тунис. Мисля, че имам снимки, ако ги намеря и стават за публикуване ще сложа по-късно. 1
royak Публикувано: 27 януари, 2014 Автор Публикувано: 27 януари, 2014 Скалните жилища от втори век и монашеските килии, достъпни само по вода - Яйлата: 1
meepwn Публикувано: 27 януари, 2014 Публикувано: 27 януари, 2014 Даже не знаех че има такова нещо като троглодитски градове. Якоооо.
royak Публикувано: 29 януари, 2014 Автор Публикувано: 29 януари, 2014 Набелязан за бъдеще време обект: Гуадикс в южна Испания 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега