Oshko Публикувано: 15 август, 2021 Сподели Публикувано: 15 август, 2021 Ще ходим до Кападокия през Септември ако нещо не се обърка покрай Ковид. Питането ми е за хотелите, в момента цените са ниски и изборът е огромен. В кое градче да резервирам - Goreme, Uchisar, Ortahisar или Urgup? Така и така като има избор, най-добре да сме в центъра на събитията, да може и пешеходно около самия хотел да се усеща мястото. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 август, 2021 Сподели Публикувано: 15 август, 2021 Ако сте с кола е все едно, те са на 5 км едно от друго... Иначе най-центъра в туристически смисъл е Гьореме, но там друго освен хотели, дюнери и тур. агенции почти няма, та според мен си изберете място по цена, вкус, обстановка и т.н. 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 15 август, 2021 Сподели Публикувано: 15 август, 2021 преди 2 часа, Oshko каза: Ще ходим до Кападокия през Септември ако нещо не се обърка покрай Ковид. Питането ми е за хотелите, в момента цените са ниски и изборът е огромен. В кое градче да резервирам - Goreme, Uchisar, Ortahisar или Urgup? Така и така като има избор, най-добре да сме в центъра на събитията, да може и пешеходно около самия хотел да се усеща мястото. По-важното е да е дялан в скалата,макар и повечето да са такива.Не помня в кой хотел спахме,но собственичката готвеше много вкусно за вечеря. 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 15 август, 2021 Сподели Публикувано: 15 август, 2021 Тук спахме. 3 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 20 август, 2021 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2021 А някой ходил ли е на Dervish Show? Дали си струва? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 преди 17 минути , Oshko каза: А някой ходил ли е на Dervish Show? Дали си струва? Зависи къде. На повечето места в Кападокия е твърде туристическо. В Коня мисля е по-добре. 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 20 август, 2021 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2021 Преди 1 час, Mary каза: Зависи къде. На повечето места в Кападокия е твърде туристическо. В Коня мисля е по-добре. И аз май останах с подобно впечатление от прочетеното в интернет 1 Връзка към коментар
ЕмиЖор Публикувано: 30 септември, 2021 Сподели Публикувано: 30 септември, 2021 @Oshko Как беше в Кападокия? Дай препоръки за хотел и локация, както и за агенции предлагащи летене с балон! Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 30 септември, 2021 Автор Сподели Публикувано: 30 септември, 2021 преди 39 минути , ЕмиЖор каза: @Oshko Как беше в Кападокия? Дай препоръки за хотел и локация, както и за агенции предлагащи летене с балон! Много ни хареса! Аз обичам да съм в центъра на събитията, така че Goreme или евентуално Uchisar, те са почти свързани. Хотелите са доста евтини, има и по 20Е, не си струва да се пести от тях. Ако избирате Goreme, предпочитам южната част на селцето, там където са скалите. От другата страна на реката е по-обикновено, макар и на 5мин. пеша. Ние спахме и там в ужким по-хубав хотел, но се оказа, че повече си харесахме първия - Seven rocks, избрахме го заради басейна, но сега вече басейн не ви трябва. Разглеждахме и един друг Roc of Cappadocia, беше на още по-хубаво място, на любимата ни уличка. Има и много по-луксозни и скъпи хотели. Балона беше голяма драма, големи са цигани, ама ГОЛЕМИ. От хотела ни предложиха за 70Е с безплатен трансфер до летището, а от другия за 60Е. Взехме тези за 70, които обещаха да са Flower, но всъщност ни возиха до други, забравих името. Оказа се, че нямало да има трансфер в цената. След като 2 дни не летяхме, поради вятър си взехме парите, защото така или иначе се местехме в другия хотел. Те бяха дали цена 60, обаче сега поискаха 80, щото 2 дни не се било летяло и да избият пари. Казахме им, че ще си останем при старите. Отиваме при тях - ама цената била 75Е, ок платихме по 75Е, връщаме се във втория хотел - ами навити сме за 60, добре ама е вече свирено, ангажирал съм първите. И така накрая летяхме с Istanbul balloons - много добри, пилота казна направо в камьончето накрая:) Междувременно писах и на Flower, Istanbul и третите, които забравих, всички ми върнаха цена 100Е. Турска му работа, явно не искат да скъсяват веригата и да действат без посредници. Подобно беше и с туровете, тях взехме, както тук препоръчаха няколко човека от Stone house hotel - по 35Е тура, това беше и най-добрата цена, с вкл. входове и обяд. 8 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега