Прескочи до съдържание

Планиране на седмица в Андалусия с обществен транспорт

Lindt

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ще ми се по-рано да бях видяла мнението за Гибралтар, а не да чета подробно условията тук 🙂

Та да, на нас ни се ще да скокнем до там. Пише, че за пристигащите сухопътно не се изисква PCR, ако идват от страна от green list, каквато е България. Разбирам, че е по-добре да се остави колата на границата и да се движим пеша или да ползваме лифта.  На цялата суша покрай Covid, едни маймунки с по-европейски вид биха ми дошли добре 🙂

В Севиля ми допадна този хотел, който е част от футболен стадион и има гледки към него. Уж за моя приятел го избрах, ама май аз повече се вълнувам от нестандартната нощувка 🙂

Възползвам се от поканата на @Lindt да пиша в нейната тема и да попитам познавачите - Менорка и плажовете там лоша идея ли са за средата/края на октомври?

Още нямам начертана програма, но доста места си харесах 🙂

За Setenil с къщите в скалите ме зарибиха миналата година други магеланки, а смърфското селце за кратка разходка ме зариби @Ивайла

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Яничка каза:

....

В Севиля ми допадна този хотел, който е част от футболен стадион и има гледки към него. Уж за моя приятел го избрах, ама май аз повече се вълнувам от нестандартната нощувка 🙂

Изобщо не е същото, ама точно се оказа, че можем с ентусиазъм да разкажем за нощувка в пещера в Гранада, в стария град, ама нещо не искаме да спим в помещение без вентилация, естествена светлина и обхват 🙃

• Смея се 1
Публикувано:
преди 10 минути , Lindt каза:

Изобщо не е същото, ама точно се оказа, че можем с ентусиазъм да разкажем за нощувка в пещера в Гранада, в стария град, ама нещо не искаме да спим в помещение без вентилация, естествена светлина и обхват 🙃

Обичам извратени нощувки 🙂 Ще ми е интересно да разкажеш.

• Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Яничка каза:

На теория и аз го обичам, но нещо сме станали твърде разумни и чета ревютата за живот без вентилация 🙃

• Смея се 1
Публикувано:
В момента, Lindt каза:

На теория и аз го обичам, но нещо сме станали твърде разумни

Което ми напомня, че при нас двамата Пухчо е разумният. Аз вечно експериментирам с местна храна и съм вечно...гладна 🙂

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Яничка каза:

Което ми напомня, че при нас двамата Пухчо е разумният. Аз вечно експериментирам с местна храна и съм вечно...гладна 🙂

оо, аз някак така с експерименти съм свила стомаха и нямам нужда от много храна. 2 хапки от неговата годна за консумация и излитам 😇

• Смея се 1
Публикувано:
преди 14 минути , Яничка каза:

Някои имаме друга представа за извратена нощувка.

• Смея се 6
Публикувано:

преди 1 минута , Zaro каза:

Някои имаме друга представа за извратена нощувка.

Препоръчай де 😄 

В момента, Яничка каза:

По-добре да не питам 🙂

Той си е казал, че е с особено чувство за хумор, та не му вярвай, ако не ти харесва какво казва 🙃

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Яничка каза:

Ще ми се по-рано да бях видяла мнението за Гибралтар, а не да чета подробно условията тук 🙂

Та да, на нас ни се ще да скокнем до там. Пише, че за пристигащите сухопътно не се изисква PCR, ако идват от страна от green list, каквато е България. Разбирам, че е по-добре да се остави колата на границата и да се движим пеша или да ползваме лифта.  На цялата суша покрай Covid, едни маймунки с по-европейски вид биха ми дошли добре 🙂

Възползвам се от поканата на @Lindt да пиша в нейната тема и да попитам познавачите - Менорка и плажовете там лоша идея ли са за средата/края на октомври?

Още нямам начертана програма, но доста места си харесах 🙂

За Setenil с къщите в скалите ме зарибиха миналата година други магеланки, а смърфското селце за кратка разходка ме зариби @Ивайла

Смърфското селце си е бонус, ако имате време, ако не отидете не е голяма загуба. Приятно е, но аз съм в пъти повече впечатлена от  Каминито дел Рей.

P.S. Забележете марката на колата ( Хускар, кайто е името на селцето)...:)

37838211_10216603615472016_8386099142098681856_n.jpg

37918470_10216603615272011_6934851352300355584_n.jpg

37930211_10216603610351888_2923357537128415232_n.jpg

37938962_10216603614071981_7946988570588217344_n.jpg

37940098_10216603613031955_8987289959610187776_n.jpg

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
преди 3 минути , Ивайла каза:

Смърфското селце си е бонус, ако имате време, ако не отидете не е голяма загуба. Приятно е, но аз съм в пъти повече впечатлена от  Каминито дел Рей.

P.S. Забележете марката на колата ( Хускар, кайто е името на селцето)...:)

37838211_10216603615472016_8386099142098681856_n.jpg

37918470_10216603615272011_6934851352300355584_n.jpg

37930211_10216603610351888_2923357537128415232_n.jpg

37938962_10216603614071981_7946988570588217344_n.jpg

37940098_10216603613031955_8987289959610187776_n.jpg

Мерси, Иве. Помня, че не беше мега въодушевена, но ми се вижда сладурско все пак 🙂. Камино дел Рей е друга бира, надявам се да го наместим.

Никой ли не може да сподели мнение за Менорка в средата на октомври? 

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой има ли впечатления от района около автогарата на Гранада? Мислим си да стигнем към 1 през нощта и се чудя дали е безопасно за кратка 30-40 минутна разходка до центъра 🙃

@jul? @stanimir

Публикувано:

Района е безопасен, доколкото си спомням, но по-добре вземете такси, отпред има стоянка. Някъде в темите съм писала колко струва от гарата до центъра, но не мога да си спомня точно. 🙂Нещо от рода 10 евро, но преди 4-5 години. Вероятно има Юбер или друго подобно към момента. Нищо  интересно няма да видите пеша, просто един оживен булевард.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 30 минути , iMari каза:

Района е безопасен, доколкото си спомням, но по-добре вземете такси, отпред има стоянка. Някъде в темите съм писала колко струва от гарата до центъра, но не мога да си спомня точно. 🙂Нещо от рода 10 евро, но преди 4-5 години. Вероятно има Юбер или друго подобно към момента. Нищо  интересно няма да видите пеша, просто един оживен булевард.

Благодаря 🙂 И аз намерих някаква информация за таксита на сайта на гарата и може би така ще направим.  Пише около 7 евро до центъра, но предполагам е дневна тарифа.

Публикувано:

Към момента Юбер дава цена около 11 евро от гарата до Катедралата в Гранада. Може да провериш по-късно до вашия адрес колко ще излезе, така ще имате ориентир за цената.

• Благодаря 1
Публикувано:

Далече е за приятна среднощна разходка и няма нищо интересно, мисля и аз. Не бих се разхождала по трасето и през деня. 

Иначе сега проверих, но няма в Гранада Cabify. Също така намирам, че UBER is not allowed in Granada, а на сайта на Юбер има Гранада 🤔

То и за Cabify уж пише, че оперират в Севиля, ама поне през юли нямаше такъв филм /единствено предлагаше Малага-Севиля/.

Малко е странно това с транспорта в Андалусия 😀

Това намирам като цени за нощно -

At Night, on Saturday and on Holidays other tariffs will apply

Tarif 2: from Sunday – Thursday (22:00 – 7:00) and Friday (21:00 – 00:00), Saturday and Holidays (00:00 – 00:00)

Starting price 1,81 euro
Per additional Kilometer 0,99 euro
Minimum price per drive 4,75 euro
Waiting time 0,42 euro per Minute

Added pricing

An additional charge of 0,48 euro applies for taxis that are leaving from the bus or train station. Additionally a 0,48 euro fee per suitcase applies.

• Благодаря 1
Публикувано:

На мен ми излиза Юбер, даже мога да пусна заявка.

Screenshot_20210927-170447.png.da309646ede57b85119512efb9a129f2.png

Винаги проверявам предварително колко би излязло таксито с Юбер или друго подобно приложение, за да знам има ли смисъл да ползваме друг транспорт от летище, гара. Ако не оперират в даден регион си пише и не дава маршрут.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 26.09.2021 г. в 20:38, Яничка каза:

. Разбирам, че е по-добре да се остави колата на границата и да се движим пеша или да ползваме лифта.

Ако сте без собствена кола и такси, няма друга начин за влизане в Гибралтар освен пеша , по шосето.

Трафикът в самия Гибралтар беше ужасен, когато ходих там през 2003 г. Лифтът е за качаване на скалата и станцията му е до един парк. Аз и един  съученик, с който обикаляхме из Испания с interrail, обаче се качихме по пътеката до върха на скалата. По пътя има достатъчно маймунки, които ви приветстват и скачат на гърба ви.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 26.09.2021 г. в 20:38, Яничка каза:

Аз ли не се ориентирам добре или от днес вече е дърво влизането в Гибралтар ? Поне не виждам вече да пише нещо конкретно за влизане по суша.

Публикувано:
преди 2 часа, Capitan Morgan каза:

Аз ли не се ориентирам добре или от днес вече е дърво влизането в Гибралтар ? Поне не виждам вече да пише нещо конкретно за влизане по суша.

Наистина за суша го няма теста. Но за ваксинирани не виждам пречки като цяло. Дано не пропускам нещо 😞 Вие кога сте там?

Публикувано:

Сега в петък летим и се чудя дали да не преправям плана. Ако има некви тестове за влизане в Гибралтар, вероятно ще пропуснем.

Публикувано:

От миналата седмица може да се влиза с лична карта или без паспорт.

Може да се влезе само с ваксина, иначе става сложно-тестове, карантини и пр.

Освободени от това са хора, работещи в Гибралтар.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 27.09.2021 г. в 15:40, Lindt каза:

Някой има ли впечатления от района около автогарата на Гранада? Мислим си да стигнем към 1 през нощта и се чудя дали е безопасно за кратка 30-40 минутна разходка до центъра 🙃

@jul? @stanimir

В неделя бях в Гранада, ходих с автобуса от Малага. Районът около гарата изглежда прилично, но до центъра е доста път за ходене пеша. По-добре си вземете такси. 

За пътуващите до Гибралтар - ако не ви се занимава най-лесният вариант е да си вземете дневна шопинг екскурзия. За туристи от такива екскурзии Covid правилата не се прилагат. На нас ни провериха само паспортите (за по две секунди). Върнаха едно момиче от групата защото нямаше виза, но за Ковид документация не са ни проверявали. 

IMG_20211002_114203.jpg.89b9d7c6933e9f0375bcf9a5c6ca0fa7.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:

Ние си взехме някакво такси там, влязохме пеш, на входа ни предлагаха няколко варианта, като разликата в цената с таксито беше минимална, а шофьорът играеше ролята на екскурзовод в стандартна обиколка, който ни обясняваше някакви неща и ни спираше на определените места за достатъчно време, също ни каза с кои маймуни може да се снимаме и кои да не доближаваме, защото нападат и крадат. Като цяло си струваше, но в нашият случай бяхме с малки деца и не ставаше да качваме и слизаме целите баири пеш. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Опитвах се да си купя обедни билети за Алхамбра за първия ни ден. Това, за да ни е топличко и комфортно. Обаче ме мъчи дилема със снимането - не знам кога кое е осветено добре. 

Зимата комплексът затваря в 6, а залезът е в 7:30, което значи, че няма да хванем хубавата вечерна светлина. По обяд също се съмнявам да е ок. Остава ми сутринта. 

Ако купим билети за 8:30, ще сме първите там и по изгрев, но ще бързаме да влезем вътре в дворците. Те по кое време саосветени хубаво? 

Ако обаче вземем билети за малко по-късно, може да влезем около изгрев и да видим 1 част от комплекса без хора. Коя да бъде обаче? 

А къде има най-много хора, които ще ми пречат?

Накрая ще е облачно или ще вали, защото е есен и ще съм се чудила безпричинно.

@antea? @Георги, помощ?  

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.