Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:

5ber вероятно ще затворят завинаги. В сайтът им не може да се поръча SIM карта, а на вече поръчалите им биват върнати парите. Служителите им не са получавали заплати от ноември 2024г. Компанията майка имала някакви финансови проблеми. Няма официално информация какво се случва.

SIM картите могат се ползват и без да съществува компанията.

https://landian.news/article/5260.html

https://landian.news/article/5485.html

Screenshot2025-02-25at21-35-51OrderYoureSlM-5bereSlMCard.png.0b610b1483b11ddb970299c454267909.png

• Шок 1
Публикувано:

Здравейте.Инсталирах си esim на Breeze и ми показа карта с име Proximus и APN internet.proximus.be.Трябва ли да сменям APN както пише в инструкцията на drei.at защото пък казват,че автоматично се качва APN при инсталацията.

Публикувано:
На 16.02.2025 г. в 22:35, Dora Popova каза:

Покритието не е много добро/ бяхме във Фес , Шефшауен и сега в Рабат/ за разлика от мъжът ми  , който се взе физическа карта от Orange , тоест на същият оператор , но  покритие има навсякъде срещу 50 дирхама.

Не ми се мисли какво ще бъде покритието в Уарзазат.

Това няма как да е вярно, иначе нямаше да продават еСИМ-ове и стандартните оператори в цял свят, включително и в България.

Това е по-нова технология и реално се елиминира физическият СИМ.

По-скоро, ако има разлики е от телефона и настройките му.

Публикувано:

предполагам оператора дава приоритет на неговите карти, а есим-овете са през друг оператор и са с по-нисък приоритет

тоест проблема вероятно е в скоростта, а не покритието

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 31 минути , Alexander каза:

Това няма как да е вярно, иначе нямаше да продават еСИМ-ове и стандартните оператори в цял свят, включително и в България.

Това е по-нова технология и реално се елиминира физическият СИМ.

По-скоро, ако има разлики е от телефона и настройките му.

Ами може и от настройките да е не споря , но е факт , че при мен интернета  не беше ок.

Аз съм със sony xperia 5 V  , а неговият е redmi note 12 pro + 5g.

Когато ми даваше точка на достъп , нямах никакви проблеми с интернета.

Публикувано:

И тук да попитам, ако може 😊

Коя ще е най-добре за интернет за Япония от Revolut или? 

Какво ще ми препоръчате

@MayaS Еsim като сваляне първо от приложението или 

Публикувано:
1 hour ago, Иван Попов said:

Какво ще ми препоръчате

Според мен няма голямо значение от кой ще си купите, по-скоро бих гледал цената. Ако някой има промоция и т.н. 
Винаги може да се потърси и кой оператор уж има най-добро покритие в държава Х и да се търси есим с този оператор евентуал, но специално за страна като Япония си мисля, че всички ще имат добро покритие.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
3 hours ago, Иван Попов said:

Да споделя съвсем пресен опит - прибрахме се преди седмица :) Като цяло впечатленията ни от нета в Япония са много лоши - доста ниска скорост и в хотели, и на мобилен нет.

Ползвахме общо четири карти на три оператора. 

1. esim от Breeze - беше подарък от Booking към едната хотелска резервация. Свалих картата, инсталира се, но така и не успя да захапе мрежа. Пробвах да правя ръчно настройки на APN и т.н., но не тръгна. Така че не можахме да я ползваме.

2. Две esim карти от https://redteago.com/ - при покупка на  JR Kansai Mini Pass от Klook даваха по 1 esim с 3 GB нет, така че купихме двата паса поотделно и се сдобихме с 2 карти. През повечето време ползвахме тях включително в планински райони около Нагано. Покритието беше много добро, губеше се само на моменти в шинкансените, когато се минаваше през участъци с повече тунели. Скоростта беше прилична, по-добра от тази в хотелите.

3. esim от Trip.com - това беше нетът с най-добра скорост от всичко ползвано в Япония. Ползвахме я в Токио, Осака и в шинкансена между тях - отново се губеше на моменти в шинкасена, иначе покритието беше много добро.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Иван Попов каза:

Какво ще ми препоръчате

Ние ползвахме това, едно за двата телефона - Unlimited 4G LTE WiFi (Japan Airport Pickup) with Free Power Bank

Имахме нет навсякъде, включително и в шинкансен, метро, а бе навсякъде. Задължително да е с пауър банк защото акумулатора не стига за цял ден. 3GB на ден ни стигаше за двамата, при доста използване с видеоразговори. Букнахме го от Klook, взехме го на летището и го върнахме пак там. Препоръчвам! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, EmoKrastev каза:

Ние ползвахме това, едно за двата телефона - Unlimited 4G LTE WiFi (Japan Airport Pickup) with Free Power Bank

Имахме нет навсякъде, включително и в шинкансен, метро, а бе навсякъде. Задължително да е с пауър банк защото акумулатора не стига за цял ден. 3GB на ден ни стигаше за двамата, при доста използване с видеоразговори. Букнахме го от Klook, взехме го на летището и го върнахме пак там. Препоръчвам! 

Това ми припомня, че когато си търсех е-sim за Виетнам и Сингапур, най-изгодните промоционални предложения бяха в Klook както регионални карти, така и индивидуални по държави. Ние предпочетохме Айрало, но проверявайте първо в Klook. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря на всички за отговорите! Ще кажа кое сме използвали и какво ни е мнението. 😊

Публикувано:

Доволен съм от  breeze в Южна Америка.Ползвах го в Колумбия Бразилия и Уругвай.В Foz do Iguazu се наложи да го избирам ръчно след връщане от граничното градче в Парагвай.Но намерих някаква 5g мрежа и докрая в Бразилия ми беше супер бърз интернета.

• Харесвам 4
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

BNEeSim перфектно за Турция, работи с Turkcell и TurkTelecom, тествано на Samsung Galaxy A54, има и лайфтайм планове, идеално покритие на добра цена. Лесна инсталация.

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой имал ли е следния проблем. Ползвах есим на Airalo в Турция. След като се прибрахме, когато ми се обаждаше някой от контактите ми, който не беше записан с +359…., ми излизаше като непознат номер. Рестартирах телефона, проблемът остана. В крайна сметка се принудих да изтрия картата и пак рестартирах, за да се оправят нещата. За пръв път ползвам есим и може и нещо да съм объркала. С айфон съм, ако това има значение. 

Публикувано:
преди 14 часа, M@ria каза:

Някой имал ли е следния проблем. Ползвах есим на Airalo в Турция. След като се прибрахме, когато ми се обаждаше някой от контактите ми, който не беше записан с +359…., ми излизаше като непознат номер. Рестартирах телефона, проблемът остана. В крайна сметка се принудих да изтрия картата и пак рестартирах, за да се оправят нещата. За пръв път ползвам есим и може и нещо да съм объркала. С айфон съм, ако това има значение. 

Не ми се е случвало, с iphone съм и съм ползвал десетина еСим. Нещо странно се е получило…

• Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Plamsi каза:

Някой да е ползвал esim в Китай? Кое приложение е най-удачно за там? 

Аз ползвах Аирало, работеше добре.

• Благодаря 1
Публикувано:

Преди месец и нещо ползвахме esim от Airalo (в Ningbo) и такъв от Trip.com (на летището в Ningbo и в Пекин).

И двата имаха добро покритие и скорост, но с esima от Airalo страшно много неща бяха ограничени - доста български сайтове не се отваряха, Yahoo mail не се отваряше, ФБ не работеше, VPN-а ми (платен план) даваше, че мога да се свържа само с определени локации в района, поради ограничения на мрежата, но реално не можа да се закачи въобще. С картата от Trip нямаше такива проблеми - всичко се отваряше, VPN-a работеше нормално.

• Благодаря 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.