Популярно мнение crazyhorse Публикувано: 14 октомври, 2021 Популярно мнение Публикувано: 14 октомври, 2021 Не искам да звучи като самохвалство,но искам да ви споделя какво ми се случи днес... При прибирането ми от командировка,заради силния дъжд,реших да не настъпвам педала на газта,както обикновено...Другата причина да карам с около 110-120 км/ч беше,че нямах ангажименти за някакъв час(всъщност имах,но чак след 16:00 часа)...Беше около 11:40-11:50,мястото-магистрала "Тракия"(посока София)... На изкачване,след табелата за отбивка към Церово,видях двама младежи да се суетят около спряла кола,като единия махна за стоп...Намалих скоростта внезапно,пуснах аварийни светлини и спрях в аварийната лента на около 20-30 метра след колата.С ясното съзнание,че съм в нарушение,дадох назад и спрях на 3-4 метра пред БМВ 320 D(разбрах модела по стечение на обстоятелствата)...Единият младеж(доста мургав и брадат),почти изтича до колата ми.Аз свалих стъклото на предната пасажерска врата и той изстреля на развален английски:"Говорите ли английски?". Аз му отвърнах,че горе-долу разбирам...Почна да ми обяснява нещо от сорта"Изкипя охлаждащата течност,изгорих си ръката"(показа ми ръката-един голям и няколко по-малки плика!Отвърнах му,че не разбирам от коли,още по-малко от БМВ(шеговито),но той настоя да отида и погледна какъв е проблема...Съгласих се,поради изложените по-горе причини,а и видях,че номера на колата е "братски"-от Македония,Скопска околия! Предният капак на колата беше отворен и ми показа капачката на разширителния съд-не видях нищо нередно...Обясни ми,че водата е изкипяла.Аз му предложих да му дам вода,за да продължат,но той настояваше"да погледна пак" капачката... Другият младеж,чувствително по-висок и бял,с дълга до под раменете коса се опита да ми обясни,че липсва само част от капачката.Досега бях виждал БМВ само на път за сервиз,или на идване оттам-сега видях и на живо аварирал!🤣 Нито моят,нито техният английски беше толкова добър,та чак след няколко обяснения разбрах,че горната част на капачката е изгубена и видях,че без тази част анифриза/водата постоянно ще изкипява... Разрових се в багажника на колата ми,пробвах няколко варианта да направя някаква капачка,която да не изпада,но с наличните материали за съжаление не успях... Казах им,а и те видяха,че няма да стане !Предложих им план "Б"-викане на оторизиран сервиз...Съгласиха се,след,като им поясних,че евентуално трябва да платят 50-60 евро!Намерих в интернет няколко номера на БМВ-сервизи и се обадих на 2-3 в София и Пловдив.Отказаха,с аргумента,че заради една капачка не си заслужава... Последният на който звънях се оказа най-съобразителен и ме попита за мястото на което се намираме,и ми препоръча да търся помощ от Пазарджик(заради близостта)... Сервиза,който намерих се оказа с много свестен собственик-каза да му пратя VIN-номера на колата и да тръгваме към него...Каза ми и името на сервиза... Питах младежите дали имат пари и след утвърдителния отговор,ги попитах кой ще дойде с мен!Размениха си няколко думи и чак тогава разбрах,че не са македонци... От Албания ли сте?-попитах! –Не,от Турция сме!-тук малко се стъписах,но не го показах! –Защо колата ви е с македонска регистрация?-попитах. –Учим в Скопие,а колата е на приятел! Извадиха документите снимах VIN-номера и потеглихме към сервиза...По пътя се разговорихме с Хюсеин-името на мургавелкото!Оказа се,че е от Измир,на 22 години!По едно време навигацията се бъгна и се наложи да искам упътвания и отново името на сервиза(не помня имена)...Наложи се да изчакаме собственика,защото сервиза е извън града,а е и малко встрани от главния път и друг сервиз,който е точно на пътя... Дойде след 2-3 минути,каза да караме след него,покани ни в сервиза и се обади по телефона за капачката.Оказа се,че трябва да изчакаме 20 минути,за да отиде и вземе капачката.Предложи ни безалкохолно,докато го чакаме-отказахме му,а аз предложих да караме след него,за да не губим време!Съгласи се и веднага потеглихме! Отидохме в една фирма за авточасти,той влезе и донесе капачката заедно с други неща,взе парите и се качи в колата си!Веднага се сетих,че използването на навигация не е най-удачния вариант за излизане от Пазарджик,защото не познавам града,а целта беше да излезем зад БМВ-то на магистралата...Чукнах на стъклото и го попитах за излизането,а той,без да се замисли ми предложи да карам след него и да ни изведе до магистралата...Голям човек(и в прекия,и в преносния смисъл)! След като ни упъти и потеглихме със заветната капачка към "бегачката",очите на Хюсеин грейнаха и ме похвали,че съм много добър човек ... Думите му буквално бяха:"Когато дойдеш в Турция(не Измир-изобщо в Турция,ми се обади)!И добави-зимата живея в Скопие-там също си добре дошъл!После ме попита дали имам Инстаграм или Фейсбук...Имам и двете му отвърнах и му подадох телефона,за да се намери и да ми прати покана във Фейсбук! Междувременно се обади и човека от сервиза и каза,че трябва да се обезвъздуши разширителния съд,за да се предотвратят бъдещи проблеми,обясни ми и как да го направя! Стигнахме до колата,махнах счупената капачка,обезвъздуших системата,долях вода(извадиха една десетлитрова туба от багажника) и им предложих да карам след тях до София...Отделно насила ме "възнаградиха" с 20 долара за помощта,въпреки протестите ми!В крайна сметка-след продължителни пазарлъци,приеха да им дам 10 лева(за спомен)... Това е-малко дълго се получи,но не ме бива много в писането,за което моля да ме извините! 22 35
Дани Магелани Публикувано: 14 октомври, 2021 Публикувано: 14 октомври, 2021 Ха ха! Като прочетох заглавието предположих, че си се дуелирал по повод дама. Като в рицарски времена. 3
Светославов Публикувано: 15 октомври, 2021 Публикувано: 15 октомври, 2021 Човекът е човек, когато е на път - Пеньо Пенев. Чест и почитания колега за доброто дело! 2
jungfraujoch Публикувано: 15 октомври, 2021 Публикувано: 15 октомври, 2021 Така е казано и доказано-човек е човек,когато е на път.Без значение къде е роден и каква е професията му. Благодарността и удовлетворението,че си полезен, са показателни за хората с добро сърце! Дано да има повече хора като теб. Аз съм щастлива,че са всекидневно около мен! 3
crazyhorse Публикувано: 15 октомври, 2021 Автор Публикувано: 15 октомври, 2021 преди 1 час, Светославов каза: Човекът е човек, когато е на път - Пеньо Пенев. Чест и почитания колега за доброто дело! Благодаря! преди 9 минути , jungfraujoch каза: Така е казано и доказано-човек е човек,когато е на път.Без значение къде е роден и каква е професията му. Благодарността и удовлетворението,че си полезен, са показателни за хората с добро сърце! Дано да има повече хора като теб. Аз съм щастлива,че са всекидневно около мен! Благодаря за милите думи! 2
Lirea Публикувано: 15 октомври, 2021 Публикувано: 15 октомври, 2021 След като прочетох до края, установих колко ми е увредено съзнанието - през цялото време мислех, че тези ще се окажат някакви измамници, а ти ще си удовлетворен, че си ги хванал в крачка и не си се подлъгал. Дано има повече хора като теб! 👏 А на теб да ти се връща доброто! 12
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега