Прескочи до съдържание

Няколко дни в Невада

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

Чудя се как да подходя и имах едни планове, но в последствия ги измених. Все още няма нищо конкретно, освен броят на дните и мога да изменя всичко.

Планът е следният

Ден вторник с кола тръгвам от Монтерей, като мисля да спя някъде около  Needles или Kingman под Лас Вегас. Идеята е, на другата сутрин да съм максимално близко до Гран Каньона.

Ден сряда, посещение на Гран Каньон и нощувка в Page или някъде там.

Ден четвъртък, посещение на  Antelope Canyon или нещо подобно в близост, отворен съм за идеи  и в края на деня нощувка в Лас Вегас.

Ден петък, прибиране към Монтерей, през Долината на смъртта.

Това ли са най-добрите идеи за спане според вас? Какво може да се добави, премахне или модифицира като места за гледане, нощувки и пр?

Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Много скоро 😄

Да си изкарате страхотно и да пишеш подробности, моля.

• Харесвам 1
Публикувано:

За първия ден, тръгваш от Монтерей и пътуваш до Kingman за нощувка. В Kingman има интересни 2-3 малки музея, единия е за Route 66. От Kingman до South  Rim може да минеш през Seligman (призрачен град на Route 66). От Kingman до Seligman, ние минахме не по главния път а по Rout 66, пътя е хубав и няма движение. След ГК може да нощуваш в Page, имаш 2часа път. За Аntelope Canyon купи си билети предварително, след Antelope може да посетиш Horseshoe band. За Antelope си отдели 3часа всичко, за Подковата един час и малко. 
На път за Вегас, може да се отбиеш в Канаб и да посетиш Kanab Heritage House Museum. Последния ден Вегас - Долината на смъртта, за разглеждане на основните точки в долината на нас ни трябваха 4-5 часа. Ако имаш още 2-3-4 дни района на Page има много интересни места. Page - Monument Valley - Arches - Capitol Reef NP - по Scenic Byway 12 до Bryce Canyon. 
След Долината на смъртта ако можеш да добавиш един ден посети Sequoia National Park, на мене многу ми хареса, заслужава си на 100%. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Задължително ще мина по стария път на Route 66 след Kingman,  както си казала след.

Подковата не я знаех, а е на главния път, задължително ще я посетя. Ще съм сам през тези 4 дни.

Имам още дни, но те са планирани с човек живеещ там   за Йосемити, около Монтерей и един ден за Сан Франсиско. За Секвоята няма да имам време.

Публикувано:

А защо не нощуваш в Гранд каньон. По удобно ще ти е. Аз като бях имаше нощувки на прилично цени. Иначе програмата е добре, но мисля, че са ти малко дните за тези места. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам за Гран Каньон,ще огледам за нощувки.

Честно се стреснах от цените за влизане в парковете  и паркечтата, само Гран Каньона и антилопите са двуцифрено число..другите са трицифрено, нощувките също.

за това повече дни не бих отделил. 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Не знам за Гран Каньон,ще огледам за нощувки.

Честно се стреснах от цените за влизане в парковете  и паркечтата, само Гран Каньона и антилопите са двуцифрено число..другите са трицифрено, нощувките също.

за това повече дни не бих отделил. 

И аз така. Нощувки над 200 долара. Дневни турове над 160-170 долара. Аз разбирам пазарна икономика, голямо търсене, но ми мирише на друго. Използват Ковид ситуацията, и намалелите пътувания в чужбина на американците, с високи цени да си компенсират загубите от 2020 г..

• Харесвам 1
Публикувано:

Наскоро гледах Antelope canyon, билети вече се продават само онлайн и за горния каньон, който го водят по-красив, бяха разпродадени с месеци напред. 

За Гранд каньон ние спахме в Williams за около 80 долара в двойна стая. От там до Гранд каньон са около час и половина-два. 

Sedona също е интересна за посещение.

Ние живеем в Сан Хосе. Ако ти остане време за едно кафе може да се запознаем. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Значи и антилопата отпадна, вероятно защото е супер евтина само 80-90 долара за 1,5 часа няма билети за много време напред.

Явно е евтино и ще се увеличи още всичко, щом има такъв наплив.

Публикувано:

А опцията да летиш от Оукланд до Лас Вегас проучвал ли си я? Виждам, че Allegiant имат двупосочни полети за USD 193 (крайна цена с таксите). Така ще спестиш два дена по много път и ще имаш повече време за разглеждане. В близост до Гранд Каньона са Зион и Брайс, имаше и други паркове.

Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Значи и антилопата отпадна, вероятно защото е супер евтина само 80-90 долара за 1,5 часа няма билети за много време напред.

Явно е евтино и ще се увеличи още всичко, щом има такъв наплив.

Погледни тук за билети за Антилопата, аз съм много доволна от техния тур. 
Ако ще посещаваш повече от два национални парка, купи си годишен пас. Важи за всички национални паркове, една година, цената му е 80$. Входа се плаща на кола, така и повече хора да сте в една кола, влизате с един пас. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Точно там гледах, няма.

ами май само един ще е- Гран Каньон, след като другия отпада.

Дайте някоя идея за нещо подобно на Антилоп каньон и да е под 100 долара входа.

Публикувано:
преди 4 часа, Травеолани каза:

А опцията да летиш от Оукланд до Лас Вегас проучвал ли си я? Виждам, че Allegiant имат двупосочни полети за USD 193 (крайна цена с таксите). Така ще спестиш два дена по много път и ще имаш повече време за разглеждане. В близост до Гранд Каньона са Зион и Брайс, имаше и други паркове.

Няма за кога, а и пътя ще е разходка за мен. 

Имам кола за всички дни.

Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

ами май само един ще е- Гран Каньон, след като другия отпада.

Дайте някоя идея за нещо подобно на Антилоп каньон и да е под 100 долара входа.

Писа, че ще посетиш Йосемити (35$) и Долината на смъртта (30$) + Гранд Каньон (35$), това прави 100$. Антилопата не е Национален парк, разположена е на територията на резервата на племето Навахо, те я управляват. 

Щом няма да можеш да посетиш Антилопата, то няма смисъл да ходиш до Page, остави го този район за друго пътуване. 

От Монтерей можеш да се пуснеш по Pacific Coast Highway, има много интересни места и няма да си загубиш времето само в път.

Ако много държиш на Гранд Каньон, бих ти предложила тази програма: 

Ден 1 - тръгваш от Монтерей до Секвоя НП ( влизаш през северната час на парка и излизаш от южната) караш до Ridgecrest за нощувка. 
Ден 2 - Долината на смъртта, караш до Williams за нощувка. 
Ден 3 - Гранд Каньон, може пак да спиш в Williams, защото ден 1 и 2 ще ти бъдат доста натоварени, хубаво е третия да си починеш малко, през самия Williams минава Route 66, та има какво да се види в това градче. 
Ден 4 - На връщане към Монтерей, може да спреш в Seligman, да минеш по Route 66, Kingman, да обядваш в Peggy Sue’s 50’s diner, много на близо до ресторанта е и Calico Ghost Town (работи до 17:00). 

Тази програма сме я правили, с начална точка Los Banos и спирка след Долината на смъртта за 3 дни във Вегас. В ден 4ти за нас крайната точка беше Сан Диего. 

Програмата е натоварена, но изпълнима ако добре си подредиш и организираш, точките и времето. Ще видиш доста и много интересни места. 

• Харесвам 4
Публикувано:

От Монтерей ще слизам надолу по Pacific Coast Highway друг ден, той е планиран вече.

Ще взема някои неща от плана ти, но сега умувам как да вмъкна Лас Вегас, все пак искам да го видя-спя едната нощ там-последната.

Явно ще отпадне  Пейдж и ходенето нагоре, макар и подковата на коня да беше интересна.

Секвоята ми харесва и бих я добавил първият ден, но ще ме забави много и няма да стигна много далеч. Най-бързо ми се струва да вляза от Фресно от западната страна и да изляза през Lake Kaweah. Гледам, че секвоите са в горната част или няма много смисъл да се кара през целия парк до долу, поне в моя случай, защото искам да стигна по-далеч.

Евентуално да се спи в Барстоу или някъде в близост. Ако спя в Ridgecrest  ще изостана много за следващия ден.

Долината на смъртта струва ли си да се посещава, аз мислех само да мина на връщане към Монтерей  през нея? Реално не мислех да се бавя повече от 1-2 часа, защото и без това пътя е дълъг. Видях, че пътя ми от Лас Вегас го дава през нея и затова я избрах. Задължително ли се плаща такса или е само за някаква част където се гледат разни неща? С две думи, ако само минавам по пътя пак ли има такса, чудя се дали да я включа в плановете. Ако се плаща и няма кой знае какво и ще е за 1-2 часа, бих я прескочил.

Ако трябва да избирам, предпочитам Секвоя пред Долината на смъртта със сигурност.

Ако сложим една нощувка-вероятно последната в Лас Вегас,  къде да изберем другите две, ако оставя Долината за накрая, ако си струва, ако не я прескачам.

Супер са идеите за кръчмите и миньорското селище. Трябва само да ги събера и обобщя.

Нещо като Монтерей, Секвоя парк и спане колкото може да далеч-Барстоу

Каране по 66 през Ambpy, KIngman, Seligman и стигане на ГК, евентуална нощувка в Уилямс. Искам на 100% да мина някаква/и отсечка/и по 66. Може ли да се види ГК за един следобед, ако стигна там около 14 часа?

Струва ли си да се върна към Уилямс след ГК или да обиколя през Cameron и евентуално спане вместо в Уилямс във Флагстаф?

Третия ден не знам какво да правя, като вечерта искам да съм в Лас Вегас.

Първия ден ще е както каза доста натоварен, втория не, а третия си е направо празен засега, какво мога да сложа за третия ден, преди нощувката в ЛВ?

Връщането от ЛВ до Монтерей, ще е през долината на смъртта или пък не, зависи дали си струва от гледна точка на път, време, цена.

monterey1.JPG.d0ea458ea143c28cd55385dd7b2b8c9b.JPG

2046347221_2.JPG.b37c4aa379e91ba531ccdf885a706349.JPG

678687016_3.JPG.6e80687100be45551085128f6ee313b8.JPG

1509205705_4.JPG.84d5a65f6a6d7263810d44a6b0e53a7b.JPG

• Харесвам 1
Публикувано:

Мисля, че Долината на смъртта се плаща дори само за преминаване. Те нещата за гледане са си покрай пътя, не са оградени, всеки може да спре и да разгледа. Само дето са разпръснати на голяма площ. 

За третия ден предлагам Sedona и Hoover Dam. Аз поне нищо друго интересно не намерих по този маршрут. 

Според мен на Williams може да му се отдели час-два за разглеждане на историческата част, тя е малка. Примерно, ако спиш във Флагстаф, третия ден правиш Sedona, Williams и Hoover Dam и ето, че и той става натоварен. 🙂

Над Лас Вегас също е Red rock Canyon national park, който също ми допадна и може да отделиш няколко часа за там, но ние като ходихме беше с предварителна резервация и точен час, кога ще влезеш. Сега не знам дали е променено. 

• Харесвам 1
Публикувано:

За Секвоя да, влизаш от Фресно и излизаш на Lake Kaweah. 
Ще можеш да разгледаш Гранд Каньон ако пристигнеш към 14:00, до залез ще имаш 3-4 часа. Ако тръгнеш от Барстоу и спираш по път 66, няма да можеш да стигнеш до 14:00 на Гранд каньон. Спирането по път 66, може да го оставиш за на връщане от Гранд Каньон към Вегас. 
В Долината на смъртта няма входни пунктове, ако нямаш карта трябва доброволно да идеш да си купиш билет в центъра за посетители. Парка си заслужава, избираш си 4-5 точки ( Badwater, Zabriskie point, Devil’s Golf…). 

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, така е. Долината на смъртта няма кпп-та, реално никой не те проверява имаш ли билет или не. 

Също така на Гранд Каньон не приемаха плащания на кпп-то. Даваха някакви инструкции за плащане онлайн, но ние там интернет не можахме да хванем, та не можахме и да платим. Това беше края на декември месец. 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Вчера се върнах в България.

Снимки няма да пускам, има в темата - в момента съм.

Отиването беше абсолютен късмет и риск. Предния ден преди полета вдигнах температура, повръщаше ми се, болеше ме глава и т.н. Следобеда и през нощта беше същото. В 6:00 сутринта след проверка на температурата бях ОК, взех за всеки случай няколко хапа и тръгнах да си събирам куфара. 1 час по-късно хванах такси за летището..

По пътя се пооправих и като кацнах в Сан Франсиско бях напълно добре.

За цялата разходка изпълних всичко планувано, като само промених маршрутите в Невада. Първо видях Йосемити, и секвои пак там, но в долната му част, след това се върнахме пак към Монтерей и една сутрин тръгнах за долината на смъртта, като накрая спах във Вегас. След това нощувка в Уилямс, след това Гран Каньон и нощувка в Кингман. След това ранно тръгване и в 15 часа бях в Монтерей, като ходих два пъти по route 1 на юг, единият път до Пасо Роблес, където пробвах страхотни вина в една изба.

Всичко като природа ми хареса страшно много, нямах проблеми с нищо и никъде.

Нещата които не ми харесаха или ме дразнеха бяха, безумно ниските  ограничения за скорост  по магистралите им, но това е положението. Масово едно 80% от хората  забелязах, че си карат с 5-10  мили над ограничението и аз също така карах през цялото време.

В големите градове като Лас Вегас и Сан Франсиско е много зле според мен, поне в централните части, а и не само. Ужасно много утайка, пълно с бездомни, дроги, луди, жестока мизерия, а на 5 преки е лъскаво.

Специално в Сан Франсиско се поразходих последната сутрин в такъв квартал, понеже ходих до там да търся едни кафе пекарни. Просто е абсурдно на цените и стандарта там, да има такова чудо. 

В по-малките градове беше супер, а в Монтерей и околията като Кармел бай дъ сий, Пасивик гроув и съседните мечта за живеене  според мен.

Понеже бях много активен в темата за бакшиша, да споделя, че никой не е ме тормозил за бакшиш, давах по около 10% и никога не са казвали нищо. Понякога и нищо, когато решавах, че няма нужда, примерно като си купих само 2 пакета кафе на зърна и ми излезе да избера колко бакшиш да дам на екрана.

Храната беше добре, но не съм ял Макдоналдс или в многото му производни. 

Пробвах различни плодове и бяха много добре, особено ябълките им-пишеш, че са американски, ядките също са много добре.

Ценово в големите градове е като в Швейцария, в малките е съвсем друго. Платих и най-скъпия паркинг в живота си, 12 долара/час на pier 39 в Сан Франсиско.

На връщане чекирах 2-та куфара и сега си пия George Dickel No.12 Tennessee Whisky, за цената си е много добро.

Забравих да спомена за интерната и изцяло за покритието на гсм.

Това е най-слабо развитата страна в която съм бил. На много места няма изобщо ГСМ обхват, не говорим за нет, включително 30км по route 1, в планини и национални паркове също. Ако някъде има обхват, нет няма или супер зле. И приятелката с която бях  също нямаше обхват редовно, та не  е от моя телефон и оператор.

Дори в някои малки населени места  нямаше никакво  покритие. 

• Харесвам 10
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.