Прескочи до съдържание

Почивка в Тулум?

Bobby R

Препоръчани мнения

Летях с Търкиш преди 2 месеца и ми трябваше само паспорт, нямаше нужда от сертификати или нещо подобно. След седмица летя пак за Мексико но с Луфтханза, ако има нещо различно, ще пиша.

На влизане при паспортната проверка е добре да имате и разпечатана резервацията. Преди е имало е една онлайн форма, но тя при мен вече не се изискваше. Единствено на връщане на самото летище трябваше да се попълва. 

По-добре си вземете достатъчно песос. Долари също приемат почти навсякъде, но курсът е малко по-лош. Отделно имайте предвид, ако ви се наложи да теглите пари от банкомати, обикновено има доста големи банкови комисионни. В туристическите части има достатъчно варианти за разплащане и с карта.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Всеки си дава съвети през неговата призма. Най-добре да се изясните за себе си какво искате.

Ако е плаж си изберете място по ваш вкус. Да, Тулум има лоша улица към плажните комплекси, но от другата страна към плажа и споменатите комплекси е изумително и никъде другаде в морските градчета в Мексико не ми е харесало толкова. Това обаче го пише човек, който като цяло не обича много плажни дестинации. Пак казвам, че е въпрос на лични предпочитания, защото както видяхте в другите коментари, различните хора препоръчват различни дестинации.

Ако искате да съчетавате плаж с останалите неща, най-добре си вземете кола под наем и посетете местата, които ви харесват. Ние така направихме и останхме изключително доволни. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Защо имам спомен, че май се попълваше туристическа карта за влизане в Мексико или бъркам държавата? Не мога да се сетя, ама май като че ли раздаваха някакви формуляри в самолета... Леле, всичко преди Ковид ми е все едно от друг живот.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , DaBo каза:

Защо имам спомен, че май се попълваше туристическа карта за влизане в Мексико или бъркам държавата? Не мога да се сетя, ама май като че ли раздаваха някакви формуляри в самолета... Леле, всичко преди Ковид ми е все едно от друг живот.

Същото съм чувала от един познат и затова реших да попитам. Благодаря Ви! 

Връзка към коментар

Пак там ли беше (на летището в Канкун) като си вземеш куфара и минаваш през митническа проверка като натискаш един бутон? Ако светне зелено - няма проверка, но ако светне червено, те отделят в страни и ти ровят из куфара... Там беше май.

За парите - вземете си долари и/или евро и си сменяйте на чейндж бюрата, а си плащайте в песос. Иначе на много места ще ви вземат валутата, ама ще ви я сметнат по трънския курс. Също и на много места може да се плаща с кредитна карта.

Според сайта на летището в Канкун, тази туристическа карта се попълва, но не всяка авиокомпания я раздава в самолета, затова има онлайн версия.

https://www.cancunairport.com/tourist-card.html

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

да, попълваше се, но това е практически навсякъде, освен ако пътуваш вътре в ЕС, та аз не им обръщам внимание вече

Да, точно, искат ги навсякъде и съответно и изключих да спомена, защото го взимам за нормално, но например не знаех, че някои авиокомпании не ги раздавали. Дори да не ги раздадат би трябвало при кацане да има обособени места, където може да се попълнят преди паспортна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, DaBo каза:

Пак там ли беше (на летището в Канкун) като си вземеш куфара и минаваш през митническа проверка като натискаш един бутон? Ако светне зелено - няма проверка, но ако светне червено, те отделят в страни и ти ровят из куфара... Там беше май.

Там, там. Много ме накефи тази процедура. Създава съспенс.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 12.11.2021 г. в 5:30, settler каза:

След седмица летя пак за Мексико но с Луфтханза, ако има нещо различно, ще пиша.

В София при чекин ме питаха за covid сертификат. Казах им, че не се изисква за Мексико и се отказаха да го искат. Понеже бях транзит през Германия, имайте предвид, че в някои магазини и ресторанти няма да ви обслужват там на самото летище без сертификат. Други не са толкова стриктни. 

И от Луфтханза ни раздадоха туристическите карти още в самолета

В Мексико на влизане никой не иска сертификат. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.