Прескочи до съдържание

Идеи за осъществяване на международни пътувания в сегашно време


Препоръчани мнения

За Трансформърс до 2 седмици ще има яснота. После вече ще може да плануваме-ще се знае ще затварят ли граници наново и ще заключват ли стадото за 3 месеца ,докато направят поредната ваксина, или няма да е нужно. Дано нещата са такива, каквито трябва да бъдат- по-заразен , по-лек. Ако не, очертава се лятото да е момента за пътуване в ЕС. Извън него, може би Албания е  вариант,Мексико също ,сега гледах и Доминикана, ОАЕ са ок. Ами каквот такова. Може би ще залагам на организирани пътувания оттук нататък извън Европа. 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Аз пък си намерих ново хоби - пътуване по време на пандемия! Няма хора, няма опашки, летиш си сам на 3 седалки (безплатно), всичките атракциони са на половин цена (минимум), а гидовете се избиват за теб. По тази схема от началото на пандемията ходихме до Гърция (много пъти и по различни острови), Турция (пак същото, но без островите, като включвам и една Кападокия за НГ), Малта, Италия, Мексико и Малдиви. Щах да ходя и на още места, но ми свърши отпуската. Сега за НГ съм запланувала отново Турция (ей, необятна е тази страна, все има какво ново да посетиш), че ми се стори най-безопасно откъм евентуални рестрикции (най ми е любима тяхната политика - локдаун и вечерен час за всички, освен за туристите). Не очаквам да имам проблеми. Януари месец имам планувани ски във Франция, там ще наблюдавам с едно око как върви. Тъй като съм кредитен милионер в Уиз, билетите са на кредит, пък и както очаквах ми смениха 10 пъти датите и часа, та сега мога и да ги откажа, ако се наложи. Февруари ще ходим до Валенсия (евентуално, пак на кредит), а също имам и работно пътуване до Кайро. След март месец не мога да мисля от сега, че ми се завива свят да пресмятам всичките възможни комбинации. Но съм замислила едно Мароко някъде май (след Еид-а), както и още малко острови в Гърция (нямат край тия острови, ей). Но като цяло обяснявам на всички колко ме е страх и че изобщо не е добре да се пътува в момента, да не тръгнат и другите хора и да ми развалят рахата 🙂

  • Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 8
Връзка към мнение
Георги Матеев
преди 20 минути , feel_the_rush каза:

Аз пък си намерих ново хоби - пътуване по време на пандемия! Няма хора, няма опашки, летиш си сам на 3 седалки (безплатно), всичките атракциони са на половин цена (минимум), а гидовете се избиват за теб.

...

Но като цяло обяснявам на всички колко ме е страх и че изобщо не е добре да се пътува в момента, да не тръгнат и другите хора и да ми развалят рахата 🙂

+ 1 за хобито, като и аз обяснявам същото. Пандемията от една страна си има редица плюсове.

 

Кефи ме като ходя по някакви мега оборотни места, които сега са пусти, и където си един от 5-те туриста. Когато се появиш и 40-те скучаещи гида те съзрат за момент чак времето спира... а секунда след това почва голямата битка кой да предложи по-добър сървиз за по-малко пари. Интересно е как се обръщат нещата понякога 🙂

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Да определено пандемията има и плюсове.  Миналата седмица в Ирландия основните туристи бяха британци, много ни се радваха и учудваха като казваме, че сме от България и не на последно място, спестени не малко пари от музеи и обекти, защото са безплатни входовете до края на годината.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Аз намерих още един начин да се пребори човек дори с пълен локдаун и да пътува. За целта трябва да се познава международен шофьор. 🙂 Имам съсед, който е навит да го придружавам и като нищо ще си направя някое евро кръгче при пълен локдаун.

Готвя се аз, че ето и българските математици казват, че Омикронът идвал по-бързо отколкото си мислим, до 15 декември и хоп, щял да бъде в България. По този повод ви пускам един мой коментар от друг форум, защото съдържа и магеланска математическа задача:

 

Брех тез математици, дори пресметнаха кога ще се появи пророкът на новия и единствен бог-коронавирус! И по каква формула го сметнаха?
Питам, защото аз съм още на ниво задачи от сорта: Един Омикрон тръгнал от Южна Африка и на границата с Ботсуана му предложили да се движи на север с влак, автобус или самолет. Колко бързо ще стигне до България ако е тръгнал на 27 ноември с автобус до Фес, Мароко, от там до Сеута преход с камили, после с лодка до Испания и от Испания със самолет до София? На мен ми беше трудно да го пресметна, но явно нашите математици направо трябва да ги номинираме за орден Стара планина!

 

  • Харесвам 4
  • Смея се 4
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Аз гледам една Танзания за края на януари, че май само ние не отидохме там тази година 😄 Доминикана я направихме януари тази година 🙂

Ама билетитеее, още ги дебна и чакам да видя тоя Трансформърс на къде ще ни отвее...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.