Прескочи до съдържание

Идеи за осъществяване на международни пътувания в сегашно време


Препоръчани мнения

Здравейте, магелански пътешественици, съмишленици и приятели!

 

Както вече виждате, започва втора серия от филма Коронавирус - страх и ужас. Прожекциите започнаха в Южна Африка този път, но Белгия, Германия, Италия и Израел бързо показаха огромен зрителски интерес и до няколко седмици очаквам новото чучело да стане абсолютен глобален блокбастър! Предвид следващите букви в гръцката азбука след Омикрон, предлагам имена за ковид щамове да бъдат Посейдон, Рататуй, Сигма и ако евентуално още има хора, които вярват, че трябва да си стоят вкъщи евентуално щам Тапир!

Аз лично съм толкова уплашен и в такава паника, че вчера добавих африкаанс като допълнителен език на клавиатурата си. В чест на Южна Африка и красивата гръцка буква Омикрон!

Затова дайте да си обменяме информация как такива уплашени магеланци като мен от новия щам Омикрон и евентуално следващия щам Посейдон, можем да пътуваме в подобни условия? На мен ми хареса идеята на @Георги Матеев да си измисли турне в Индия миналата година! Гениално!

Ако спрат стандартните туристически полети, все пак ще има разни евакуационни полети, полети по разни хуманитарни, бизнес и т.н. причини.

 

Какви идеи имате вие?

Вдъхновен от идеята на Матеев за Индия, аз кандидатствах вчера да ида на изследователско пътуване до Лвов през юни догодина, примерно и да бъда там уж само да им чета местните архиви.

Идеи за пътувания с хуманитарна и бизнес цел биха били много полезни за повече хора. Моля споделете.

  • Харесвам 9
  • Браво 5
  • Смея се 3
Връзка към мнение
преди 10 минути , dimitrov6 каза:

Следя често за двамата от Вълшебния керван и сега са в Танзания.Няма ли да бягат от Африка.

От кого и защо да бягат? Много хубаво си пътуват хората. 🙂

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Много ми харесва темата ти и чувството ти за хумор @Crazy Horse 🙂 

Миналата година, април, толкова се уплаших от настъпващия тогава вариант на вируса, че избягах по карибието - Доминикана 🙂

Тук положението беше доста драматично - постоянно новини за вируса, нови мерки, мутации, студ, страх и т.н. До последно не вярвах, че ще успеем да отидем 🙂 Да си призная първите дни ми беше толкова странно и нереално...жестоко 🙂 Ей тук, на първа линия под палмата, се крих от вируса с коктейл в ръка 🙂 

Догодина, живи и здрави, си мисля, че също много ще ме е страх от настъпващите нови варианти и мисля отново да избягам натам - мечтая си за Куба или Мексико 🙂 Вероятно ще го решим февруари в зависимост от ситуацията 🙂 

 

20210404_130859-2.jpg

 

 

DSC_0837-2.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 8
Връзка към мнение

@Eva eva,дръж ни в течение, моля, ако измислиш нещо. И мен ме тегли натам, та ще се радвам да споделиш информация за самолетни билети и прочие,ако намериш изгодни. 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

@Eva eva, много, много се радвам на такива уплашени туристи като теб! Догодина пак така трябва да се крием всички уплашени под някоя палма. Пожелавам го на всички уплашени магеланци!🌴

  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
Георги Матеев

Уплашени или не - мерките и рестрикциите уви са доста реални, та предлагам да се отнасяме към тях с необходимото уважение (и съответното предварително проучване) 🙂

 

@Crazy Horse Индия иначе беше тази година през април. Сега се спасявам пак натам за 3 седмици, второто ни турне започва на 22.12 и се прибираме на 13.01.

 

П.С. Поради големият интерес преди - набирам отново шерпи за турнето, за предпочитане с перфектно владеене на хинди 🙂@crazyhorse

  • Харесвам 9
  • Браво 3
  • Смея се 3
Връзка към мнение

@Георги Матеев, вярно, че ти ходи тази година в Индия! То с тези панически локдауни започнах да се объкрвам кое коя година беше. Прав си, че мерките и рестрикциите са си доста реални, затова и аз гледам да ги уважавам ... като ги нарушавам колкото мога. 😃 Но, внимателно, разбира се. То и не трудно, защото след кратко проучване обикновено разбираш, че повечето рестрикции са си противоконституционни и незаконни. А, законите трабва да се спазват, разбира се.

Ето, оказва се, че разни държави имат разни вратички за пътуване. Явно в тази страшна обстановка на това трябва да се разчита. Ще пада магелански research.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Силно се надявам огромния зрителски интерес на Италия да не ни провали новогодишния Рим. Така също и за втори път Мароко. Така сме се надъхали за Мароко, че ще направим всичко възможно да отидем, дори и ако трябва да носим и вадим една папка документи.

Иначе при мен изследователските пътувния трудно биха се осъществили, освен ако не реша да отида отида до Перу да кажем,  да разучавам нови здравословни рецепти и техники за производство на хляб на древните инки. 

  • Харесвам 6
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

 

@Йосиф Милчов, друг вариант би бил, да се дегизираме като ковидни доброволци. Все повече доброволци се търсели. Аз тази голяма уста мога съвсем спокойно да помагам при информационни кампании за опасностите от новия щам на коронавируса. Ти също можеш да се включиш с малко доброволна работа и в Перу и в Мароко.

https://www.un.org/en/coronavirus/covid-19-drives-global-surge-volunteering

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Начи по темата с ковида - след омикрона залагам, че ще се появят още 2 негови опасни братя, едното ще е Сигма, другото - Омега, и ковида е приключен, щот няма повече гръцки букви. Ще се заформи братството ДОСО, кой както иска - така да го тълкува 🙂 След ковида ще изкочат други болести, тоз път ще носят имена на букви от египетско клинокаквото-там-писмо имаха или кечуа, че да е по-интересно някак си.

 

Колкото до пътуванията - не знам как си го причинявате всичкия стрес преди, по време и след пътуванията с всичките неизвестни, аз от 2 години никъде не ходя и пътувам само виртуално, в следствие успях да спестя първия милион индонезийски рупии от непътуване и от неядене на банички в лоундж Преслав на летище Враждебна терминал 3 (най-ултра модерния терминал в Галактиката).

А за другата година смятам да ударя едно зимно ходене по 1 път в северна Испания (сухоземно пътуване до Испания, никакво летене, надявам се да мина най-много с 1 тест, ако не - ще чакам по-добри времена), че зимата по-спокойно някак си, а и е хладничко, по-малко ще се потя и няма да им смърдя кат мечка на шпаньолците, и след туй - лодка от Канарите за нейде из испаноговорящите държави из Америките, след туй ще търся лодка за някой забутан Тихоокеански остров, който приема бай Ганьовци кат мен, дет не искат да се ваксинират. Ако не приемат - смятам насилствено да им се натрапя, поне ще умра кат мъж, а не щот ковида така е казал.

  • Харесвам 6
  • Браво 3
  • Смея се 5
Връзка към мнение
преди 54 минути , Георги Матеев каза:

П.С. Поради големият интерес преди - набирам отново шерпи за турнето, за предпочитане с перфектно владеене на хинди 🙂@crazyhorse

Намасте, сахиб Жоро! Аап кейсе хе? 🙂 Не ме предизвиквай, че какъвто съм луд като нищо да го метна и хинди да го уча. А, в краен случай може да направим комбина с моя приятел и колега Гур Сараф и да се цаним за шерпи, особено ако ни разрешаваш да слушаме и музиката ти.

 

Aко някой му помага това инфо, вчера аз пък кандидатствах за 2-седмици престой в Лвовския център за градска история.

https://networks.h-net.org/node/4555727/discussions/9088656/cfa-residence-grant-center-urban-history-lviv-ukraine-application

 

Кандидатства се до 20 януари. Февруари ще обявят резултатите. 2 седмици живеете безплатно в жилище на центъра. 2 седмици из Карпатите юни биха ми дошли много добре. Ако е навит някой, мога да го пиша като асистент в проекта. Да видим дали ще ме одобрят. Но, съм им пуснал доста апетитна тема с намерение за публикация в топ академичен журнал.

 

@KrumKrumov, велик си! Чета и плача от смях! Но, като се замисля, след Омикрон и Посейдон може да очакваме не Сигма, а по-скоро вариант Стигма, мозъчна стигма.

  • Харесвам 11
  • Смея се 2
Връзка към мнение

Добре де, @Crazy Horse, ти представяш ли си докато обикаляш Карпатите без покритие и стабилен интернет, биткойн да реализира последният за този цикъл ATH, алткойните да го последват и в крайна сметка всичко да се срине и да влезе в long consolidation (пУ,пУ,пу-да не се случва), а ти да разбереш за това, когато вече е твърде късно. А? 🤓

Не знам за вируса, ама и това си е плашещо, какво?И температура човек може да вдигне и въздух да не му достига. 🔥

Знаеш,че харесвам чувство ти за хумор и нямам за цел да се заяждам, но какво ти пречи да пътуваш, особено пък в границите на Европа.Дали вярваме или не, вируса се движи на вълни. Като не можеш сега, след два-три-четири месеца ще можеш. 🙂 Със сигурност се взимат и недомислени решения, но отдавна не приемам нещата драматично. Където може, когато може.

А доброволците са хора, които са загърбили собствените си страхове и нужди и помагат на другите от изцяло алтруистични подбуди. Според мен заслужават само уважение.

 

  • Харесвам 15
Връзка към мнение

И ние пропуснахме драмите и миналата и тази година пътуваме почти както и преди. Сега съм заформила Мексико за Нова Година и съм убедена че и то ще се получи.

ПП. Нямаме провалено пътуване.

 

  • Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към мнение

@iMari, и ти имаш страхотно чувство за хумор. Това, което казваш си е наистина плашещо, затова аз ще дам бойна задача на един приятел да следи нещата на крипто пазара докато ме няма. Всъщност по този повод, ще пусна един коментар в крипто темата. Между другото, ако можем да пътуваме поне в Европа ще е страхотно, но знаеш, че всички красиви декларации и закони за свободно движение нищо не значат като дойде страшната болест. Треперя вече и аз от страх и ужас.

За доброволците си права, аз съм бил доброволец към националната столична комисия в Отава цели 5 години и без майтап уважавам доброволците. Също без майтап мога да се включа като добровеолец в някоя кампания в държава, която искам да посетя. Това би ми помогнало и да науча повече за коронната пропаганда от първа ръка, field research отвсякъде.

 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Уплашени или не - мерките и рестрикциите уви са доста реални, та предлагам да се отнасяме към тях с необходимото уважение (и съответното предварително проучване) 🙂

Както винаги перфектен в думите и действията!

Радвам ти се!

Бъди винаги себе си!

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Уплашени или не - мерките и рестрикциите уви са доста реални, та предлагам да се отнасяме към тях с необходимото уважение (и съответното предварително проучване) 🙂

 

@Crazy Horse Индия иначе беше тази година през април. Сега се спасявам пак натам за 3 седмици, второто ни турне започва на 22.12 и се прибираме на 13.01.

 

П.С. Поради големият интерес преди - набирам отново шерпи за турнето, за предпочитане с перфектно владеене на хинди 🙂@crazyhorse

Имам клипче на което водя задълбочен разговор в Джайсалмер с местни младежи и на което ме питат защо знам хинди. Само споменавам. Ача, ача, ача.

  • Харесвам 6
  • Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към мнение
преди 2 часа, Crazy Horse каза:

 

@KrumKrumov, велик си!

Човек, много лошо впечатление съм ти направил явно! Освен велик съм и висок, умен, възпитан, интелигентен, красив и талантлив.... дрънкам на пиано, рисувам картини, имам интересни занимания и хобита... не пуша, не пия (даже бира и кафе), татровки нямам, не съм тиктакър, влогър, инфлуенсър... много живо се интересувам от история, знам кои са Тукидид, Херодот, Ибн Батута, Габриел Батистута, Марко Поло, Миклухо-Маклай (последният е един човек, това за невежите магеланци)... от дете ми е мечта да ида в Украйна на малко секс туризъм на държавни разноски, нямам нищо против да ме пишеш и като асистент, и като гест-лектор, че да прочета исторически труд пред аула, пълна със студентки кандидат-исторички... ще четем на английски, че те български не знаят, ние пък украински, а после на афтър партито ще говорим универсалния вселенски език на любовта...  твърдо против съм боденето, ама преди украинския тур ще се набода с няколко милиона бабини зъби, ако ще на таралеж да заприличам, ще се запася и с малко хапчета против старческа немощ (че дъртизма не прощава) и ще си купя няколко кутии с кондоми... въобще - готов съм още сега да тръгвам, много твърдо и категорично!

В подкрепа на моята кандидатура ще кажа,  че аз също обичам доброволците, да не казвам за доброволките! Бил съм доброволец в 1 будистки манастир в Тайван, цял месец, и себе си обичам!

  • Смея се 12
Връзка към мнение

@Coo, e те това е! Който може го може! Както се кавзаше в едно известно предаване, защо не ръкопляскате?! Би ли пуснал тази прелюбопитна новина в крипто темата?

  • Смея се 3
Връзка към мнение

@Crazy Horse Свободен си да я копираш там и другаде 🙂 Аз не съм в криптото, това днес го мернах между другите новости около омикроните и като четох темата ти се сетих за него 🙂

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ама защо е отделна тема за този вариант, след като вече си имаме такава за ограниченията по принцип и тя е без ограничения за вариантите 🙂

  • Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към мнение

Страхотна тема , поздравления @Crazy Horse! @KrumKrumov аз също съм отвратен от това което се случва последните 22 месеца , но лятото успях да посетя Чехия, Кипър и Румъния , абсолютно свободно без тестове и сертификати . Преди месец посетих и Македония , за което се наложи да се сертифицирам 2-пъти за по 48 часа . За съжаление нещата за здравите и трезво мислещите хора вървят от зле към по-зле , дано да греша. Явно ще се посещават само съседните държави ,Македония , Сърбия , Румъния и Турция , когато началниците ни позволят!

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Аз пък имам билети за Тайланд Март месец, надявам се дотогава вече всички да са привикнали към Омикрона, че нямам намерение да отменям 😄 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.