Прескочи до съдържание

Зелена карта САЩ

Aleksandra Carter

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз нямам никакво желание да убивам ентусиазъм. Напротив - винаги се радвам когато някой постигне мечтите си и ако това е твоята мечта - да спечелиш Зелена Карта - искрено ти го желая.

Опитвам се да ти кажа, че това над което трябва да наблегнеш докато чакаш да те изтеглят от лотарията е да си повишиш ниво на език, професионална квалификация, да изкараш допълнителни курсове-професионални умения, евентуално да научиш нов език и т.н , а не търсене на квартири .

Допълнителните квалификации и умения ще са ти винаги от полза, дори и да не те изтеглят от лотарията, докато пазара на недвижими имоти се мени непрекъснато и това което виждаш днес по всяка вероятност няма да има нищо общо с това което ще е след година-две-три-пет.

• Харесвам 8
Публикувано:

Прави ми впечатление - на повечето от вас са ви казали, че след издаване на визата заминавате до 6месеца от прегледа. При мен нещата се стекоха малко по - различно, та затова и аз така казах на момичето.

Аз минах на интервю на 30.06. и след като ми казаха, че съм одобрена, ми заявиха, че мога да замина най - рано началото на следващата година което си беше малко над 6 месеца време. На друг това случвало ли се е ? 🙄

Публикувано:

На мен ми казаха точно обратното ! Че в рамките на 6 месеца трябва да съм вече на територията на САЩ, но НЕ по - късно. 

• 1 година по-късно ...
Публикувано:

Здравейте хора!

Имам следното питане относно спечелена зелена карта, минало интервю и вече получена виза. С една дума всичко мина, сега въпроса ми е следния:

Върнаха ми паспорта и на самата визата имам срок в който трябва да замина, ако разбира се искам да си оправя документите там официално. Колко време отнема това като пристигна в Америка, има ли някакъв задължителен срок за първия престой? Питам защото ми е важно за планирането на отсъствие от работа, ако реша!

Публикувано:
преди 1 час, innna каза:

Здравейте хора!

Имам следното питане относно спечелена зелена карта, минало интервю и вече получена виза. С една дума всичко мина, сега въпроса ми е следния:

Върнаха ми паспорта и на самата визата имам срок в който трябва да замина, ако разбира се искам да си оправя документите там официално. Колко време отнема това като пристигна в Америка, има ли някакъв задължителен срок за първия престой? Питам защото ми е важно за планирането на отсъствие от работа, ако реша!

Здравей, в тази тема има писано за зелена карта, може да разгледаш докато някой отговори...

• Благодаря 1
Публикувано:

Преди три години, когато дойдохме в САЩ, веднага отидохме да си пуснем заявка за ssn. По принцип става автоматично, но знаех, че така ще пристигне по-бързо. Ssn и зелената карта пристигнаха в рамките на месец. В момента може и да са различни сроковете. Ако искате да кандидатствате за американско гражданство задължителен престой е 6 месеца всяка година за период от 5 години. 

Публикувано:

Много странен въпрос задавате. При нас преди 5 години SSN пристигна автоматично за 1-2 седмици след кацането ни в САЩ. Зелените карти - след около месец. Но ако смятате да "емигрирате" докато ви трае отпуската в България, няма да стане. Не е въпросът само за гражданаството след 5 години, ами ако само си вземете документите и се върнете в България и на следващата година се опитате пак така "за отпуската" да дойдете тук, няма да ви пуснат, защото не използвате зелената карта по предназначение - да живеете и работите в САЩ. Чувала съм, че някои хора заменят зелената си карта за 10-годишна туристическа виза. Можете да разпитате посолството в София за този вариант.

Публикувано:
На 21.05.2023 г. в 11:52, innna каза:

Здравейте хора!

Взимаш неплатена отпуска от България, колкото може по дълга за да прецениш дали искаш да живееш тук(Аз взех 9 месеца с опция за 12 ). В момента в който дойдеш тук веднага подаваш за  SSN(ако имаш от преди това  примерно от студентска бригада пак трябва да смениш картончето ). С визата в паспорта имаш право да почнеш работа веднага.Зелената карта идва различно при всеки, моята дойде за две седмици(досега никъде никой не ми я искал).В DMV  подаваш за книжка или лична карта. Отваряш банкова сметка също веднага. Трябва да стоиш по 6 месеца в годината за да си пазиш статута. Ако превиш трябва да кандидатсваш за reentry permit, но особено на  JFk  въобще не им се занимава и пускат и с превишение. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.