Алекс Публикувано: 13 декември, 2021 Сподели Публикувано: 13 декември, 2021 Здравейте, Направо пръстчетата ме сърбят докато пиша, защото покрай тези деца и този ковид от 2018г никъде не съм мърдала и сърчицето ми така се е свило. Добре, че бяха приятелите на мъжо, че най- накрая имам зелена светлина. Дестинацията е Турция, края на май, началото на юни, с деца на 3 и 5 години и с кола. Моля, може ли да ми препоръчате хотел ultra all inclusive с много пързалки 🙂 Пратиха ми да разглеждам хотели в Бодрум и Кушадасъ, предлагани от агенция. Чудя се за такъв тип почивка през агенция ли е по- добре или сами да си организираме? Всички съвети са добре дошли 🙂 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 декември, 2021 Сподели Публикувано: 13 декември, 2021 преди 18 минути , Алекс каза: с деца на 3 и 5 години преди 19 минути , Алекс каза: с много пързалки Внимателно подбирайте да са подходящи за възрастта и височината им. На повечето пързалки има ограничения, а и е опасно за малчугани. Края на май в Кушадасъ сигурно става за плаж, но в Бодрум - не мисля. Помислете за Анталия, пътят е почти същия като време с кола. Конкретен хотел не се наемам да препоръчам, но изборът е огромен. 2 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 14 декември, 2021 Автор Сподели Публикувано: 14 декември, 2021 преди 21 часа, Mary каза: Внимателно подбирайте да са подходящи за възрастта и височината им. На повечето пързалки има ограничения, а и е опасно за малчугани. Края на май в Кушадасъ сигурно става за плаж, но в Бодрум - не мисля. Помислете за Анталия, пътят е почти същия като време с кола. Конкретен хотел не се наемам да препоръчам, но изборът е огромен. А Бодрум нали е по на юг - каква е логиката там да не става за плаж? Има ли нещо специфично? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 14 декември, 2021 Сподели Публикувано: 14 декември, 2021 преди 5 минути , Алекс каза: А Бодрум нали е по на юг - каква е логиката там да не става за плаж? Има ли нещо специфично? Има някакви течения във водата доколкото си спомням и затова там е подходящо за най-топлите месеци. Връзка към коментар
Roje Публикувано: 15 декември, 2021 Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 На 13.12.2021 г. в 12:43, Алекс каза: Здравейте, Направо пръстчетата ме сърбят докато пиша, защото покрай тези деца и този ковид от 2018г никъде не съм мърдала и сърчицето ми така се е свило. Добре, че бяха приятелите на мъжо, че най- накрая имам зелена светлина. Дестинацията е Турция, края на май, началото на юни, с деца на 3 и 5 години и с кола. Моля, може ли да ми препоръчате хотел ultra all inclusive с много пързалки 🙂 Пратиха ми да разглеждам хотели в Бодрум и Кушадасъ, предлагани от агенция. Чудя се за такъв тип почивка през агенция ли е по- добре или сами да си организираме? Всички съвети са добре дошли 🙂 @Алекс, според мен най-добрия вариант за почивка с две малки деца в края на май е само Анталия. В Кушадасъ и Бодрум е студена водата по това време на годината. Все пак Егейско море не е като Средиземно. В Анталия можете да откриете големи хотелски комплекси, в които има страхотни аквапаркове за деца, и детски клубове, разеделени по възраст: примерно за деца от 4 до 7 години, от 7 до 11, лунапаркове и десетки други забавления за най-малките. Водата в басейните ще е около 24-25 градуса, а в морето около 22-23. В Бодрум и Кушадасъ с около 2 градуса по студено. Тъй като всяка година без значение, че ходим на плажове и в други страни задължително почиваме поне 2 седмици в Турция за мен най-изгодно от финансова гледна точка е сами да си резервирате почивката и да не ползвате агенции. Така ще Ви се намали цената с около 25-30%. Но трябва да побързате с резервациите, защото примерно аз резервирах хотелите за лятото през септември и вече цената им е с 20% по-висока. Ако кажеш с какъв бюджет разполагате мога да ти предложа хотели. 2 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 15 декември, 2021 Автор Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 преди 14 минути , Roje каза: @Алекс, според мен най-добрия вариант за почивка с две малки деца в края на май е само Анталия. В Кушадасъ и Бодрум е студена водата по това време на годината. Все пак Егейско море не е като Средиземно. В Анталия можете да откриете големи хотелски комплекси, в които има страхотни аквапаркове за деца, и детски клубове, разеделени по възраст: примерно за деца от 4 до 7 години, от 7 до 11, лунапаркове и десетки други забавления за най-малките. Водата в басейните ще е около 24-25 градуса, а в морето около 22-23. В Бодрум и Кушадасъ с около 2 градуса по студено. Тъй като всяка година без значение, че ходим на плажове и в други страни задължително почиваме поне 2 седмици в Турция за мен най-изгодно от финансова гледна точка е сами да си резервирате почивката и да не ползвате агенции. Така ще Ви се намали цената с около 25-30%. Но трябва да побързате с резервациите, защото примерно аз резервирах хотелите за лятото през септември и вече цената им е с 20% по-висока. Ако кажеш с какъв бюджет разполагате мога да ти предложа хотели. Благодаря много 🙂 Бюджетът е примерно 2000 - 2500 лв за 7 нощувки за двойна стая UAI. Връзка към коментар
don Публикувано: 15 декември, 2021 Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 Здравейте и от мене, може ли и на мене да ми предложите хубави хотели с много детски занимания и пързалки с деца на 2и 6 години,планираме през септември месец и моят бюджет 2000-2500 1 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 15 декември, 2021 Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 Ще ти предложа няколко варианта за хотели с уговорката, че съм спазвал единстевно критериите: цена в бюджета 2000-2500лв. и детски клубове с аквапарк и забавления за деца. Първият хотел е в Белек, 5 звезди, първа линия на брега на морето: BELEK SOHO BEACH CLUB HOTEL. Това е сайта на хотела: https://www.sohobeachhotel.com/ Забавленията за деца са: Детски клуб за 04 - 12 години • Мини клуб басейн и пиратски кораб • Мини клуб зона за забавления и дейности, кино и стая за отдих. • Седмични детски предавания с участието на деца • Специални седмични партита за рождени дни • Анимационен канал в стаите • Специален кът в основния ресторант, оборудван с оборудване за самостоятелно приготвяне на бебешки храни • Играчки за деца с увреждания • Специални шоу програми за деца • Тематични игри на открито Има хубав аква парк за деца под формата на пиратски кораб Цената, която чукнах през сайта на хотела е 700€ за 7 нощувки 28.05-3.06 за стандартна стая и 900€ за фамилна. Като разгледаш други сайтове можеш да го откриеш и на още по-добра цена. Втори хотел с много забавления за деца и възрастни е Гранада Белек: https://www.granada.com.tr/luxury-belek-en/ Това е един от най-хубавите хотели за почивка за деца и възрастни с огромна територия, огромни аквапаркове, специална детска концепция. Не е на първа линия, до морето има шатъл през целия ден, но пък като влезеш в него, има плажни зони, които ще ет накарат да забравиш за морето. Много висока класа и изклчително обслужване. През Дестиниа.ком 7 нощувки за периода 25 май- 1 юни излизат 1080€. Бих го резервирал без да се замисля, ако можете да направите компромиса с морето, което не е първа линия за хотела, а на 5-6 минути с шатъла. Ето и концепцията на хотела за лятото на 2022г. : https://www.granada.com.tr/images/pdf/fact-sheet_486027.pdf Има още много хотели в Анталия, които са за деца, като може да разгледаш и специалната концепция на Туи за семеен отдих: https://fstravel.com/oteli-s-koncepciyami 6 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 15 декември, 2021 Автор Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 преди 42 минути , Roje каза: Ще ти предложа няколко варианта за хотели с уговорката, че съм спазвал единстевно критериите: цена в бюджета 2000-2500лв. и детски клубове с аквапарк и забавления за деца. Първият хотел е в Белек, 5 звезди, първа линия на брега на морето: BELEK SOHO BEACH CLUB HOTEL. Това е сайта на хотела: https://www.sohobeachhotel.com/ Забавленията за деца са: Детски клуб за 04 - 12 години • Мини клуб басейн и пиратски кораб • Мини клуб зона за забавления и дейности, кино и стая за отдих. • Седмични детски предавания с участието на деца • Специални седмични партита за рождени дни • Анимационен канал в стаите • Специален кът в основния ресторант, оборудван с оборудване за самостоятелно приготвяне на бебешки храни • Играчки за деца с увреждания • Специални шоу програми за деца • Тематични игри на открито Има хубав аква парк за деца под формата на пиратски кораб Цената, която чукнах през сайта на хотела е 700€ за 7 нощувки 28.05-3.06 за стандартна стая и 900€ за фамилна. Като разгледаш други сайтове можеш да го откриеш и на още по-добра цена. Втори хотел с много забавления за деца и възрастни е Гранада Белек: https://www.granada.com.tr/luxury-belek-en/ Това е един от най-хубавите хотели за почивка за деца и възрастни с огромна територия, огромни аквапаркове, специална детска концепция. Не е на първа линия, до морето има шатъл през целия ден, но пък като влезеш в него, има плажни зони, които ще ет накарат да забравиш за морето. Много висока класа и изклчително обслужване. През Дестиниа.ком 7 нощувки за периода 25 май- 1 юни излизат 1080€. Бих го резервирал без да се замисля, ако можете да направите компромиса с морето, което не е първа линия за хотела, а на 5-6 минути с шатъла. Ето и концепцията на хотела за лятото на 2022г. : https://www.granada.com.tr/images/pdf/fact-sheet_486027.pdf Има още много хотели в Анталия, които са за деца, като може да разгледаш и специалната концепция на Туи за семеен отдих: https://fstravel.com/oteli-s-koncepciyami Мерси много. Разглеждам 🙂 А до Анталия с кола ходили ли сте? Как е като път и къде евентуално могат да се направят една или две нощувки по пътя? Ние ще тръгваме от Варна. Гранада изглежда много добре. 1 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 15 декември, 2021 Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 От Варна с една нощувка е ок, но не знам как стои въпроса с децата ви дали издържат на дълго пътуване. Ние сме правили в Ескишекир и Кютахя. Умишлено гледаме втората част от пътя да е по-малка, за да пристигнем навреме. Наши приятели никога не правят междинна спирка, но са двама шофьори. Иначе и аз подкрепям, че Бодрум и Кушадъсъ в края на маЙ не стават, освен ако басейните не са отопляеми и пропуснете морето. 1 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 15 декември, 2021 Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 @Алекс, не сме ходили до Анталия с кола, защото оибкновено летим от София до Истанбул, там стоим няколко дни и след това летим до Анталия. Но страшно много хора от България пътуват до Анталия с кола. Пътят е лош до Турската граница, като минете на турска територия са повече магистрали и се пътува лесно. Обикнове се прави една нощувка по пътя- в Ескишехир. Най-добрият маршрут от Варна е през Истанбул, Сакария / или Курткьой-малко преди Сакария/, Ескишехир, Анталия. Ето и маршрута. 1 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 10 юни, 2022 Автор Сподели Публикувано: 10 юни, 2022 Върнахме се от почивката и ще разкажа накратно какво се получи при нас, ако мога да съм от полза на някой друг. В крайна сметка се озовахме в Бодрум в хотел La Blanche. Даже не е в Бодрум, а до Бодрум. Тъй като бяхме с голяма тумба деца, направихме междинна нощувка в Чанаккале. Пътувахме от Варна и минахме границата при Малко Търново. Нямаше никакъв трафик и стана много бързо. На границата платихме за някаква такса дезинфекция. Има HGS точно на границата. Ние не си купихме, защото водещият шофьора беше решил, че ще караме по второстепенни пътища, а не по магистрали. После търсихме на 100 хиляди места и не открихме. Пътят до Чанаккале беше супер, почти без трафик. Хванахме ферибота Eceabat - Чанаккале. Струваше 135 тл и беше на всеки кръгъл час. 5км по-надолу Kilitbahir има друг ферибор, който е 125 тл и е на по-често . Бяхме си букнали хотел в Чанаккале точно до ферибота (Kule hotel). Хотелът беше чист, общо взето средна работа. Най-много ни хареса ресторантът на последния етаж. Паркингът на хотела е на 5 мин пеша, но така или иначе около хотела нямаше почти никакви места за паркиране. Там е и крайбрежната алея с много сладоледи и заведения. На следващия ден направихме Чанаккале - Бодрум като карахме по крайбрежието. През цялото време следвахме път D550, само в Измир се качихме за кратко на магистралата, но там нямаше такси. Обядвахме в Менемен, Novada Shopping mall - Kurfteci Yusuf. Не знам ние ли бяхме умрели от глад, но за цялата ни почивка това беше най-вкусния обяд с най-вкусните кюфтета и агнешки шишчета и както се казва на народни цени. Лично мен този път ме измъчи. В населените места светофар след светофар...Средната ни скорост беше 70-80 км/ч. Щяхме да ходим до Ефес, но пътят ни дойде в повече. Хотелът беше добре, но като чуя 5* си представям нещо доста по-така. Най-важното е че беше чисто, храната ставаше и в комплекса имаше разпръснати барове на различна тематика, където сервираха питиета и храна. И сладолед на корем. Децата много се забавляваха, което е най-важното. Ходихме няколко пъти до Бодрум на вечерна разходка край морето. Мислихме да направим трипче до остров Кос, но с тези деца бързо ми минава ентусиазмът:) Посетихме крепостта. За съжаление от гонене на малката почти нищо не разбрах, но беше красиво. В петък мъжът ми ходи на някакъв пазар в Бодрум за лукуми. Бяха много вкусни. На връщане не успяхме да намерим HSG - шелове-мелове, пощи-мощи, всичко изчерпано. След писане по групи, форуми и т.н един човек ни каза да си спестим главоболията по магистралата и да се приберем по същия път. Та искам, не искам пак наобратно. Навръщане минахме през Sirince, малко селце много приличащо на нашите възрожденски села. Купихме си сок от черници, вино от драконов плод (ммммммммм уникално) и ядохме много сладолед. Спахме в Чанаккале, ферито и здравей България 🙂 Забравих да кажа, че водата не беше неприятно студена. За мен беше леко освежаваща при влизането в морето, но след това ми беше ок. Децата нямаха никакъв проблем 🙂 Ние улучихме много топло време. Температурата през всичките дни беше около 32-34 градуса. По-късно ще кача и малко снимки. 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега