Прескочи до съдържание

Пролетна ваканция в Невада и Аризона

TaniaG

Препоръчани мнения

Публикувано:

Планираме 11 дни през април - дайте ми акъл и съвети, че ни е за първи път там. Кацаме във Вегас и излитаме от Финикс. Засега имаме само самолетни билети и резевирана кола. Планираме две нощувки във Вегас, две в Zion, две в Bryce, две в Пейдж (Antelope + Horseshoe Bend), и накрая две нощувки в Седона ( + South Rim). Днес или утре ще направим резервации за Antelope, че трябва отрано.  Ако имате препоръки за хотели, атракции - приемам всякакви. Надали ще намерим места в хижите в самите паркове, та ще търсим наблизо. Ще сме с децата, на 13 и 15г. 

Публикувано:
На 30.12.2021 г. в 10:42, TaniaG каза:

Планираме 11 дни през април - дайте ми акъл и съвети, че ни е за първи път там. Кацаме във Вегас и излитаме от Финикс. Засега имаме само самолетни билети и резевирана кола. Планираме две нощувки във Вегас, две в Zion, две в Bryce, две в Пейдж (Antelope + Horseshoe Bend), и накрая две нощувки в Седона ( + South Rim). Днес или утре ще направим резервации за Antelope, че трябва отрано.  Ако имате препоръки за хотели, атракции - приемам всякакви. Надали ще намерим места в хижите в самите паркове, та ще търсим наблизо. Ще сме с децата, на 13 и 15г. 

Освен ако не правите хайкс, две нощувки в Зион и две в Брайс ми се струват доста. 
Ние посетихме двата парка за един ден. В Зион бяхме с автобусчето, в Брайс с нашата кола и спирахме на view points. Може би бих увеличила нощувките в Седона, там е много интерсно място и spiritual place. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди време @Marusinka ни представи нейната Аризона на виртуална сбирка. Може да ви е интересно да я изгледате.

@Alexander е дал много инфо в неговата тема 

От себе си ще кажа - дано някога в тази част от света математиката стане водеща наука :wink:. Първа ще съм в самолета.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.12.2021 г. в 20:42, TaniaG каза:

Моите 5 стотинки по темата са:  2 нощувки във Вегас са ви много. 2-те Zion са добре според мен. Има какво да се види и наоколо, но всичко зависи от това дали ще правите и малки трекове. За Брайс може и две да са малко, пак зависи от това дали ще правите трекове. Ако само обикаляте точките с гледките ще стигнат. За Пейдж една ви е достатъчна - Antelope + Horseshoe Bend са ви един ден. Места в парковете, ако резервирате от сега ще намерите, но зависи дали сега цените не са скочили драстично.

• Харесвам 2
Публикувано:

Мерси за линковете и съветите! Две нощувки са само един пълен ден за обикаляне... Направихме всички резервации за нощувки, във Вегас е супер евтино, за сметка на другите места... Hoover Dam ни се иска да видим, та половин ден е за там. В самите паркове няма места, но резервирахме хотели наблизо. Взехме и билети за Upper Antelope Canyon. Ако имаме време в Пейдж, ще е супер да видим и езерото, ама надали.

Ако някой има идеи за конкретни трекове, пишете. Angel's Landing ще го пропуснем - много опасно ми се вижда. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.12.2021 г. в 20:42, TaniaG каза:

От моя скромен опит по тези места, аз бих предложила по нещо от нашите обиколки. За мен във Вегас и 5 дни са малко, но с деца един ден е достатъчен за разглеждане. От Вегас към Zion, може да се отбиете в Valley of Fire state park. 
За Zion и Bryce по ден за нас беше достатъчно, няма да ти предлагам други паркове, защото програмата ви е вече готова. От тази година за посещение в част от парковете в САЩ, ще трябва предварително да се запази ден и час за влизане в парка. Проверете за всеки парк, който ще посещавате дали са въвели тази система. 
Ако ще посещавате поне три национални парка, си вземете годишна карта за всички национални паркове за 80-90$. 
За Page, в един ден посетихме Антелопе (около час е тура) и Подковата и ни остана време да минем и разгледаме и Kanab.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , EliNik каза:

От моя скромен опит по тези места, аз бих предложила по нещо от нашите обиколки. За мен във Вегас и 5 дни са малко, но с деца един ден е достатъчен за разглеждане. От Вегас към Zion, може да се отбиете в Valley of Fire state park. 
За Zion и Bryce по ден за нас беше достатъчно, няма да ти предлагам други паркове, защото програмата ви е вече готова. От тази година за посещение в част от парковете в САЩ, ще трябва предварително да се запази ден и час за влизане в парка. Проверете за всеки парк, който ще посещавате дали са въвели тази система. 
Ако ще посещавате поне три национални парка, си вземете годишна карта за всички национални паркове за 80-90$. 
За Page, в един ден посетихме Антелопе (около час е тура) и Подковата и ни остана време да минем и разгледаме и Kanab.

Мерси, мислим да вземем America the Beautiful Pass. Ще следим правилата за влизане, засега резервации искат май само за Antelope. Ще следим и местата в хижите, дано има отменени резервации и да намерим стая. Ако не, не е проблем. Във Вегас, Зайън и Брайс ще сме на хотел, Пейдж и Седона сме на AirBnB. Колата е резервирана, излезе много по-евтино да я вземем от офис във Вегас, а не от летището. 

Публикувано:
преди 10 часа, patilana каза:

От себе си ще кажа - дано някога в тази част от света математиката стане водеща наука :wink:. Първа ще съм в самолета.

Ще ве, мерят си хората с дължина на футболно игрище, части на тялото и други нелогични методи. Въбражение трябва за тая работа 🤓

Публикувано:

@TaniaGпогледнете пътеписа ми за Вегас. За мен този град никога няма да се изчерпа и си мисля, че 2 нощувки са малко, 3 са идеални за първи път. Идете с децата на 1-2 спектакъла, концерт, хубава вечеря, пуснете тинейджърите от върха на Стратосферата, насладете му се.

Хувър дам е максимум час отбивка от магистралата по пътя към Големия каньон.

Антелопите вече са споменали, че е час и половина турът, освен ако не посетите двете в различни дни, няма нужда от 2 нощувки, вместо това ви препоръчвам да проверите дали са отворили Долината на паметниците, защото цялата територия на навахото беше затворена заради ковид. Някъде 3 часа е от Пейдж. 

За Брайс и Зайън зависи какво сте намислили да видите са ок по 2 нощувки. Може да кроите програмата на място, ако има възможност за гъвкавост при резервациите, защото има вариант и да ви омръзне.
Седона е супер малка, лично на мен би ми доскучало две вечери там. Може вместо тая нощувка да отидете и до Западния ръб, който пак според мен е по-красив, ако не ви се връща, посетете Прескът или Джером или и двата града, доста са близо до Седона.

Ако остане време няма да е лошо нощувка във Финикс. Малко съм пристрастна, но разходка в Папаго парк или в даунтауна би била чудесен завършек на пътуването.

Ако имате конкретни въпроси за някое от местата, питайте, защото всички сме ви дали обобщени отговори. Какво искате вие да преживеете? Природа, култура, развлечение, кулинария? 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.