royak Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Здравейте! Търсих тема за пустините, но не намерих, та си позволявам да я открия. Обичате ли подобни преживявания и как го правите? Кои места са ви впечатлили най-много? Намирате ли, че организираните разходки/преходи са доста комерсиализирани в доста страни? Вълнувам се, защото пустините ме привличат, а и защото през април /ако е здраве и живот/ се надявам да открия пустините на Иран. Досегашният ми опит е в Мароко, Йордания и Сирия. Картинка от Йордания за малко вдъхновение: 6 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Аз нямам много опит от пътувания из пустинята, тъй като съм имала едно-единствено такова до Сахара в Тунис. Въпреки че пътуването беше изцяло организирано от тур оператор този път те си бяха свършили страхотно работата и аз останах очарована от пътуването. На място ни пое друга туристическа агенция и водачът, който ни беше предоставен беше местен, супер забавен и със страхотно чувство за хумор. В програмата беше включена разходка с камили, за да се гледа залеза над Сахара, както и пътуване по трасето на рали "Париж-Дакар". Лично аз се забавлявах много, но пък то си зависи и от настроението и компанията на хората около теб. Ето и няколко снимки: 7 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Аз имам същия опит като mililia, дори да си призная отначало имах големи резерви към разходката с камили на залез. Но наистина пустинята има някаква страхотна атмосфера и много ми хареса. Единствено не ми хареса хареса много сафарито с джипове през пустинята и то не за друго, ами използваха докрай местата на джиповете и на втория ред отзад друсаше доста неприятно, добре че се сменяхме, та имах възможност да пътувам и отпред, където беше ОК. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Пустините са голямата ми слабост, може би защото в България си нямаме и за мен това е най-екзотичния пейзаж. Първата, която видях беше в Израел. Влюбих се от пръв поглед и май за цял живот. След Израел бях и в Йордания, а в Перу видях 2 - Ика и Паракас. Паракаската е много интересна, защото е на брега на Тихия океан и комбинацията от цветовете на пустинята и наситеното синьо на океана е невероятно впечатляваща. 3 Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Малко снимки??? Връзка към коментар
Duke Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 През 80-те, докато родителите ми живееха в Алжир, съм посещавал Сахара. Имаше един много популярен маршрут, който представляваше нещо като триъгълник Бискра - Ел Уед - Тургут. Невероятни оазиси има в този район. В пустинята съм виждал и мираж, беше доста реалистичен. Брал съм директно фурми от дърво. Хубави спомени имам от тези места... 6 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 ето малко и от мен: 9 Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 ето малко и от мен: DeathValley.JPG Desert.JPG IMG_2665.JPG IMG_2690.JPG И тове е къде по-точно? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 ето малко и от мен: DeathValley.JPG Desert.JPG IMG_2665.JPG IMG_2690.JPG Oshko явно и по по-широки плажове си пада 8 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 И тове е къде по-точно? Death Valley - USA Arabian Desert/Rubʿal-Khali не знам кое е по-правилно да се каже - UAE Sahara - Tunisia Chott el Djerid - Tunisia 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Моята пустиня е само от въздуха, след излитане от Абу Даби. Червената австралийска пустиня ми е мечта, то не мечта, а цел, някой ден ще съм там. За Дубай съм чувал противоречиви мнения за екскурзиите. Има доволни хора от сафаритата с джиповете, срещал съм и коментари, че едва ли не джипа спира на магистралата и теб те снимат откъм дюните, колкото да имаш пустинна снимка и да не си личи, че е урбанизирано наоколо. 2 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 За Дубай съм чувал противоречиви мнения за екскурзиите. Има доволни хора от сафаритата с джиповете, срещал съм и коментари, че едва ли не джипа спира на магистралата и теб те снимат откъм дюните, колкото да имаш пустинна снимка и да не си личи, че е урбанизирано наоколо. Не бих се учудила. Аз както писах по-горе в Тунис пък джиповете се използваха на макс - 3-4 човека + шофьора щеше да е ОК, но те качваха по 6-7 (поне ние като бяхме) и най отзад наистина беше неприятно до степен, че ми стана лошо. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 (редактирано) Има си всякакви варианти, нашата беше половин-един час навътре каране(за Дубай става дума), но си беше пустиня във всички посоки, до където ти видят очите, а FlyTraveler едни снимки е пуснал от още по-навътре почти до границата със Саудитска Арабия. Редактирано 30 януари, 2014 от Oshko Връзка към коментар
Polina Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 (редактирано) Докато още и домосед не се е включил да си покажа моите дюнички или както са известни Dunes of Maspalomas. Естествени дюни, получили се от навят сахарски пясък през годините. Природен резерват. Прекрасно място граничещо с океана. Редактирано 30 януари, 2014 от Polina 10 Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Death Valley - USA Arabian Desert/Rubʿal-Khali не знам кое е по-правилно да се каже - UAE Sahara - Tunisia Chott el Djerid - Tunisia Всъщност беше много лесно да се досетим кое къде е, колко му е! 2 Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 (редактирано) В Йордания и в Мароко надпреварата за клиенти е доста сериозна. Бедуинските партита в Уади Рум са доста шумни. Ние имахме късмет с един момък от Петра, който ни уреди с пътуване "извън правилата", ангажирайки свой местен познат. Получи се много добре. Между другото, Георги, йорданската пустиня в по-голямата си част /поне, което ние обиколихме/ е червена, макар че има всякаква боя на пясъка. От тези разноцветни скали и пясъци местните пълнят шишенца и "рисуват" с едни телчета фигурки: В Мароко едва се отървахме от предложения, но пустинята я усетихме най-добре като си карахме по пътя /Ака и Тата/ и като се изгубихме смело по бъдещото трасе на още несъществуващ път. Но беше славно. Оазис в предсахарската област: За Индия чувам, че също било много туристическо, въпреки че Джайсалмер ми е в плана за Раджастан. Как да не загрееш от подобни снимки Златният пустинен град Джайсалмер и изящните му хавели /аристократични къщи/ - отправна точка за разходки в пустинята: Редактирано 30 януари, 2014 от royak 4 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Две снимки и от мен Уади Рум - Йордания Сахара - Мароко 16 Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Джайсалмер, Индия: http://www.darter.in/photography-in-jaisalmer/ Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Уакачина в Перу 10 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Не съм бил в истинска пустиня, но ето едни дюни 7 Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Забелязвам уклон към дюните През сирийската пустиня към древния пустинен град Палмира: 6 Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Не съм бил в истинска пустиня, но ето едни дюни Е то това си е баш пустиня! Дюните са за романтика. Връзка към коментар
tonik Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 В тази връзка - кой ще успее да каже първи къде се намира единствената пустиня в Европа (ама без да питате чичко Google)? Връзка към коментар
Прасунсен Публикувано: 30 януари, 2014 Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 В тази връзка - кой ще успее да каже първи къде се намира единствената пустиня в Европа (ама без да питате чичко Google)? Армения брои ли се в Европа? Трябва да е там Връзка към коментар
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2014 Ако имаш предвид дюни, не е ли Литва? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега