Прескочи до съдържание

Мавриций


svetoslav_milano

Препоръчани мнения

Здравейте, извинявам се ако темата не е на правилното място или вече има подобни, но просто се нуждая от съвет. Породи се изведнъж желанието да се посети този приказен остров и след четене и събиране на мнения се оказа, че се обърках повече. Та въпросите ми са кога е най-подходящото време да се посети острова ( планирах да е август, но прочетох мнение че не било подходящо? ) И другите ми въпроси са: Трябват ли ни някакви ваксини за пътуването, и също Визи? Извинявам се отново ако въпросите са глупави! 

Връзка към коментар

Чудесна дестинация за първи пост, добре дошъл във форума. 
 

Мавриций НЕ е приказно място, за добро или лошо не е на нивото на Сейшелите, но има какво да се види и си заслужава посещението там. Август е разгара на тяхната зима, която се характеризира с по-малко валежи и с идеални дневни  температури от рода на   27-29 градуса . След октомври започва тяхното лято, което носи по-високи температури и повече валежи. Бих си позволил да ви посъветвам , ако биете път до там, да съчетаете Мавриций с още някоя дестинация , няма нищо по хубаво от две дестинации в едно пътуване , единствено три в едно… Зная, че Емирейтс летят директно от Дубай , но вижте и Air Mauritius за идеи за втора/трета дестинация…


За съжаление , във форума има едва две полезни теми за тази дестинация, в случай че не сте ги прочели:

 

За ваксини , визи, постоянно променящи се изисквания и прочие , виж тук : https://airfrance.traveldoc.aero

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 4.01.2022 г. в 12:43, stanislavpp каза:

Мавриций НЕ е приказно място, за добро или лошо не е на нивото на Сейшелите, но има какво да се види и си заслужава посещението там.

Би ли споделил защо? Обмислям дали да не ходя там и то с бебе... та ще ми е от полза да кажеш какво не ти харесва 🙂

Връзка към коментар
  • 9 месеца по-късно ...

Здравейте,

Ние ще ходим до Мавриций по Коледа/Нова Година, съчетано с 2-3 дни в Дубай на отиване. С 1-годишно бебе пътуваме 🙂

Ако имате отзиви или полезни съвети, ще съм благодарна.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте отново, 

Завърнахме се от Мавриций, където прекарахме 1 седмица около Нова Година. Пътувахме 3-мата със съпруга ми и едногодишната ни дъщеря. Исках да дам кратък отчет, в случай че може да е полезен на други. 

 

Първо - за острова. Както е написал @stanislavpp, Мавриций си е развиваща се държава - да, има красиви гледки, плажове, и туристическата инфраструктура работи много добре (включително лукс хотели и т.н.), но като минаваш с колата през по-малки населени места останали по-настрана от туризма, се вижда, че за средния мавричанин (маврициец?) стандартът е по-различен.

 

За нас това не беше проблем - напротив. Ние харесваме автентични места и преживявания и ни беше приятно да открием Мавриций такъв, какъвто е. Но за други може да е разочарование, така че го казвам, за да се има предвид.

 

Второ - за пътуването с малко дете. За нас беше много лесно и не сме имали никакви проблеми. В хотела персоналът до един много й се радваха, въпреки работата, която им създаваше (сега е в период, в който настоява да се храни сама и разпилява/разлива храна навсякъде около себе си; постоянно иска да катери стълби, изпречвайки се на пътя на всички сервитьори, чистачи, мениджъра на хотела и всеки друг, който се е затърчал нанякъде; постоянно крещи "дада, дада", заглушавайки музикантите на вечеря, и т.н.). Въпреки това, отношението към нея и към нас остана изключително мило до края на престоя ни (и не сме били в 5-звезден хотел). Извън хотела също, всички хора, които срещнахме, бяха изключително мили и гледаха да ни упътят/помогнат без да имат изгода от това. Моят опит е, че обичат и искрено се радват на децата.

 

Трето - плаж. Ние бяхме на северозапад, където се води че са хубавите плажове. Видяхме Trou aux Biches, Mont Choisy (един от най-дългите, с много дървета и сянка), Grand Baie and Pereybere. Плажовете в никакъв случай не са лоши, чисто е, но за мен имат няколко недостатъка - влизането във водата не е много плавно, което за малко дете е важно; в някои участъци 5-звездните хотели владеят плажа, който уж е обществен (т.е. не може да си забиеш чадъра там); в почивни дни и особено на 1-2 януари плажовете бяха претъпкани, което нямаше да е проблем, ако цели семейства не си бяха домъкнали палатки, платна, килими, маси, столове, газови бутилки, котлони, че чак и електрически генератори (сигурно пропускам още видове покъщнина), превръщайки плажа в своеобразен палатков лагер. Е, признавам си, дори на мен, която се имам за толерантен човек по принцип, това ми дойде в повече. Но Мавриций е на мавричаните, и това е техният начин да посрещнат новата година (да се има предвид, ако някой се е насочил натам по това време догодина 😉 ). 

 

Относно активностите - не сме целяли да покрием много; повечето време се въртяхме около детето. Един ден ходихме до La Vanille Nature Park да видим гигантските костенурки, и на връщане минахме през Bois Cheri чайна плантация с ресторант, където има сърнички и чудесна гледка от високо. А, и ходихме на шнорхелинг с костенурки (аз и детето останахме на лодката).

 

Последно - беше много горещо, което с малко дете може да е предизвикателство. Гледахме много да внимаваме - постоянно слънцезащитен крем и внимание да не я претоплим.

 

Ами, това е. Добре си прекарахме, интересно място е Мавриций и с много интересна история, но може би не за всеки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Харесвам 12
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Привет,

Бил съм през септември и времето беше прекрасно. Дъжд от време на време предимно вечер, минава и заминава. Движението е обратно на нашето. Няма нужда от визи, ваксини и други подобни. Има много неща за гледане и правене. Всички плажове са обществени и достъпни, дори и пред най-скъпите хотели. Храната е индийска и креолска, но има и китайски ресторанти и европейски. Говори се френски и английски език. Прекрасно място за почивка и обиклока. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.