Прескочи до съдържание

Почивка в Тулум - опасно ли е в момента?

Danya Tsivneva

Препоръчани мнения

Здравейте! Възнамеряваме да пътуваме до Тулум за 2 седмици края на март месец и чета много противоречиви мнения и отзиви, които ме обезпокояват. По принцип не се влияя, защото и за България пише, че е опасна държава, но въпреки това в много сайтове за Тулум попаднах на разкази за обири, кражби на коли и скутери, отвличане от таксиметрови шофьори и пр. След случаите на престрелки между картелите и смъртта на няколко невинни души, тези мнения зачестиха. Няколко човека бяха споделили истории, в които вечер полицията отклоноява колата им, проверява ги за алкохол, съответно шофьорът не е пил, но те твърдят, че е - и го глобяват солено. Други споделят разкази за нападения след теглене на пари от банкомат, нападания тип "Парите или живота" или просто джебчии. Въпросът ми е към тези, които скоро са пътували и почивали в Тулум - наистина ли е станало толкова опасно последните месеци заради свободния достъп и хилядите туристи, които го избират като дестинация? Ще съм благодарна, ако споделите опита си. 🙂

Връзка към коментар

Не, няма  индикации, че е по-опасно . Публична тайна е, че хотелите в региона са собственост на наркокартелите и никой не закача туристите, ако се използва “common sense “.  Полицаите са корумпирани, да и няколкото скама продължават да са на мода.

Връзка към коментар

В Тулум, през октомври и ноември, имаше престрелки между престъпни групи, които воюват за контрол на пазара на дрога(консумирана от туристите). В следствие на тези престрелки на оживени места, имаше убити туристи. Рискът е малък, няколко случайно убити туриста, на фона на стотици хиляди или милиони, които ходят всяка година, не е кой знае какво. Просто трябва да се има предвид, че има и такъв риск, макар и минимален.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

В момента се връщаме от Юкатан, като морската ни почивка беше разделена между Тулум и Холбош. 

Не се ли занимаваш с наркотици, според мен няма проблем. Ние поне не сме се почувствали застрашени в нито един момент, но и не сме посрещали изгрева на обезлюдени места. За мен и в Тулум важи общото правило, което спазваме и в София - не се разхождай по  тъмно в обезлюдени места  плюс уговорката далеко от наркотрафикантите. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.