Прескочи до съдържание

Наем на кола гр.Варна


Георги Димитров

Препоръчани мнения

Георги Димитров

Здравейте, колеги. Идвам по работа от чужбина и ще ми трябва кола под наем за 7 дни като колата ще трябва да ме чака на летището във Варна около 7ч вечерта. Търся различни фирми, които предлагат тази услуга, но никога досега не съм се занимавал. Първата фирма, която намерих е топ-рент-а-кар, но искат 500лв за 7 дни (72лв/ден) която сума ми се вижда малко солена. Намерих и други сайтове, но не ми излизат никакви отзиви за тях. Бих искал да чуя и други мнения по въпроса от хора, които са наемали и преди автомобили. Благодаря!

Връзка към мнение

Ако не си взимал никога, прочети какво трябва, какви депозти взимат и т.н. подорбности, които не са хич малко, за да нямаш неприятни изненади накрая. 

Това как искат 500лв за 7 дни, общо взето не носи  никаква информация.

Гледам, че масово са около 100 евро на седмица, дори след няколко дни. Влиза ли в цената  застраховка, каква кола е? 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Георги Димитров

Колега, благодаря за бързият отговор. В цената се включва пълна застраховка уж и т.н., и искат депозит същата сума. Прочетох всичко, но цената не ме устройва. Говорим за Рено Клио 5, автоматик.

Тоест: €250+€250

Връзка към мнение

Това е цена явно, често застраховката е колкото наема, понякога и повече.

Без застрахвока е 100-на евро, но ще ти трябва външна или през посредник или още 20-30-40 евро зависи от къде вземеш. Обаче при евентуална щета, ти ще се разправяш с всичко, пращане на мейли, чакане и т.н..

Може и без застраховка да вземеш, на риск, но за всяко дребно нещо ще ти удържат сериозна сума от блокираните пари.

Малко ми е странно, ако платиш пълна застраовка при тях да искат същия депозит, освен, ако застраховката не е през външна фирма.

 

Затова казах да прочетеш подробния пост за взимане на кола под наем, защото има много тънкости и уловки, иначе може да питаш още 10 неща и пак няма да ти се изясни всичко.

Автомобили под наем - пълни инструкции. Много подробни. - Страница 5 - Автомобилен транспорт и коли под наем - Магеланци (magelanci.com)

 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

За Варна, но  инфото е малко старо. Синът ползва м.г. лятото от една от големите фирми, че бяха си планирали почивката, хотели и тн, но буквално дни преди тръгването имаше проблем с колата си и взе под наем пежо 208, около 1000лв с депозита и най-високо ниво на застраховка, върнали са му доколкото си спомня около 250лв. 

Връзка към мнение
преди 1 час, Георги Димитров каза:

Колеги, някой друг с малко повече информация?

Топ рента кар имат и друг сайт -  https://lowcostcars.bg/

Малко по-стари коли, ако в единия са средно на 10-12к км, евтините са на 100-120 к

 

Ако нямаш пълна застраховка, при каквато и щета по твоя вина - носиш отговорност в пълен размер, а не до размера на депозита.

Поне при тези е така !

Затова трябва доста да се внимава.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

https://carhire-varna.com/bg/  всъщност фирмата се казва Star Rent A Car Bulgaria и са на доста разумни цени.    Гарантирам за тях !    Дори в момента съм с тяхна че моята е в "бокса" 🤣🤣

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.