Прескочи до съдържание

С автомобил до Черна Гора

alex_555

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Импулсивно решихме за 3-ти Март да отскочим до Будва и Котор. Ще пътуваме с автомобил, две жени.

Много се обърках кой маршрут да изберем.. едни препоръчват през Македония и Косово, други през Сърбия.. междинна нощувка няма да правим.

Ще тръгнем около 4 сутринта. Сега видях, че паспорта ми изтича по-рано от 6 месеца от датата на екскурзията, която искаме да направим, това проблем ли е?

Ще съм благодарна за съвети, нямаме много време 🙂

Публикувано:

Преминаването през няколко държави, винаги е по-приключенско, а в случая и малко по-бързо (поне на хартия).

С оглед на covid ситуацията аз бих избрал пресичането на възможно най-малко граници  и държави.

Така, че бих избрал маршрута през Сърбия, където няма да се кахърите и с международните паспорти. 

• Харесвам 4
Публикувано:

През Сърбия сме пътували. Една почивка в курорта Златибор, втора в Подгорица за хапване. След това към морето - Бар, Петровац, Будва и любимия Котор. Били сме през лятото. Надявам се, че и сега ще е хубаво! 

• Харесвам 1
Публикувано:

Важно е дали и двете шофирате,защото пътуване до Будва отнема около 10 часа. За колко дни планирате пътуването?

Минаването през Косово не е възможно със Зелена карта - там трябва да платите за застраховка гражданска отговорност валидна само за Косово.

Пътуването през Сърбия до Ниш е по магистрала - след това е двулентов път и се кара сравнително бавно.

Минавал съм и през Албания и след това през Македония . И в двата случая се пригответе за дълго пътуване.

Както @Radnev написа е добре да минете през възможно малък брой гранични пунктове.

Ако има нужда от още информация за маршрута питай....

Публикувано:

Благодаря!

Ще минем през Сърбия. Само обмислям откъде точно -дали през Нови Пазар или покрай  Златибор, но мисля че първия вариант е по-удачен.

Само аз шофирам, но не е проблем, свикнала съм. Ако е толкова тежък пътя, ще почивам по-често 🙂

Ние добре събрахме багажа, сега промениха прогнозата за времето и дават дъжд, може и да не заминем, защото сме само за 3 нощувки 🙄

Публикувано:

И аз го гледах този маршрут, ама малко дългичко ми се видя за 3-4 нощувки /ГП да види/. В крайна сметка взех билети за Задар за края на март и ще правим лъчове от там. Не е много готино времето в момента за обикаляне.

Публикувано:
Преди 1 час, alex_555 каза:

Благодаря!

Ще минем през Сърбия. Само обмислям откъде точно -дали през Нови Пазар или покрай  Златибор, но мисля че първия вариант е по-удачен.

Само аз шофирам, но не е проблем, свикнала съм. Ако е толкова тежък пътя, ще почивам по-често 🙂

Ние добре събрахме багажа, сега промениха прогнозата за времето и дават дъжд, може и да не заминем, защото сме само за 3 нощувки 🙄

Ден първи от пътуването ще мине само в шофиране щом само ти ще си зад волана. Дори да тръгнете към 4 ще сте там късен следобед и със сигурност няма да ти е до разходки.С прогнозата за дъжд нещата съвсем се променят. 

Иначе аз съм минавал през Нови пазар. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.