ДиянаВ Публикувано: 2 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2022 И мен ми се струва, че не е много туристически. Като разучавах транспора от летището, който е градски за няма и 2€, в Гугъл масово въпросите и коментарите във връзка с совид бяха на румънци, работещи там и наоколо🙂. За влизане в двореца ще поразгледам и на място, ако има време, ще решаваме. Веднага се съгласявам за мотаенето🙂 @bad kid, а ти от гара Zaragoza-Delicias ли дойде, всмисъл с бърз влак от Барселона ли? Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 2 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2022 преди 2 минути , Alexander каза: За кое меркадо сентрал питаш? В Мадрид поне няма такова нещо. типично за Мадрид е bocadillo de calamares, точно по централните части го има. Това в Сарагоса Ще пробвам това bocadillo. То е питка тип франзела, нали? По средата с разни неща. Има ли с хамон? В Лисабон бяхме яли нещо подобно, не знам дали се води bocadillo - вътре с хамон и миризливо сиренце, мммм😋 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 2 март, 2022 Сподели Публикувано: 2 март, 2022 Срязана франзела с пържени калмари, нищо повече. Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 2 март, 2022 Сподели Публикувано: 2 март, 2022 преди 9 минути , ДиянаВ каза: И мен ми се струва, че не е много туристически. Като разучавах транспора от летището, който е градски за няма и 2€, в Гугъл масово въпросите и коментарите във връзка с совид бяха на румънци, работещи там и наоколо🙂. За влизане в двореца ще поразгледам и на място, ако има време, ще решаваме. Веднага се съгласявам за мотаенето🙂 @bad kid, а ти от гара Zaragoza-Delicias ли дойде, всмисъл с бърз влак от Барселона ли? Със самолет от Бергамо. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 2 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2022 Всъщност въпросите ми за улична бърза храна са много важни и важат за всички места - Сарагоса, Мадрид, Саламанка … До тук запомням бокадийо, знам и за чурос. Да не взема да изтърва нещо непростимо😄 преди 3 минути , bad kid каза: Със самолет от Бергамо. Аха, имах въпрос за гарата, но ще почака да наближи пътуването. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 2 март, 2022 Сподели Публикувано: 2 март, 2022 Бързата храна не е любима на испанците, но основното е точно бокадийо с различни неща, като за Мадрид ти казах кое е. Иначе класиката е с хамон, ако е иберико по-добре. Има и други, с телешко месо, със свинско и т.н. 1 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 2 март, 2022 Сподели Публикувано: 2 март, 2022 Не хващал влак, а автобус от там, и според картата автогарата е точно до тая гара, като цяло може и пеша към центъра, има и автобуси... 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 7 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2022 Segovia и нейният Alcazar, в проучване съм замъкът как е по-добре да се обиколи - с билети или без😉😄 Някой правил ли е пешеходна обиколка по този маршрут на червената линия, рисувана с пръст 🙂? Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 преди 8 часа, ДиянаВ каза: Segovia и нейният Alcazar, в проучване съм замъкът как е по-добре да се обиколи - с билети или без😉😄 Някой правил ли е пешеходна обиколка по този маршрут на червената линия, рисувана с пръст 🙂? Няма как да влезете в замъка без билети. Можете да се разходите около него, но вътре няма как. Ако решите да влезете вътре препоръчвам да се качите до кулата Хуан II, откъдето се открива прекрасна гледка към околността. Билетът за посещение на замъка, музея и кулата е 9 евро. Имайте предвид, че до кулата се качва със служител на замъка в определен час. 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 8 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2022 Преди 1 час, Guinness каза: Няма как да влезете в замъка без билети. Можете да се разходите около него, но вътре няма как. Ако решите да влезете вътре препоръчвам да се качите до кулата Хуан II, откъдето се открива прекрасна гледка към околността. Билетът за посещение на замъка, музея и кулата е 9 евро. Имайте предвид, че до кулата се качва със служител на замъка в определен час. Да, да, имах предвид, че вероятно ще имаме сили или за посещение вътре, или за разходка отвън около замъка. Няма да го щурмуваме😉. Покрай изискването за маски гледам повече местата на открито, а и надявам се пролетта да се е разгърнала. Питам се дали външната обиколка би била интересна и панорамна. Гледам в мапс под крепостните стени има някакъв парк, после горичка с рекичка🙂 Вътре в замъка как е? Кое да избера🤔 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 Само до предната площадка се стига, отзад и отстрани няма достъп, горе долу това ще видите. 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 8 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2022 За градината и площада пред замъка трябва ли билет? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 Не помня вече, иначе вътре не е толкова впечатляващо, хубава е гледката към града. Бих избрал да се види от някаква подобна гледна точка, но не знам дали има лесен достъп... 2 1 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 На 2.03.2022 г. в 16:39, ДиянаВ каза: Всъщност въпросите ми за улична бърза храна са много важни и важат за всички места - Сарагоса, Мадрид, Саламанка … До тук запомням бокадийо, знам и за чурос. Да не взема да изтърва нещо непростимо😄 Аха, имах въпрос за гарата, но ще почака да наближи пътуването. В Мадрид задължително Меркадо де Сан Мигел, класика! Разнообразна храна, прясна, вкусна и може да си отнесеш нещо и за вкъщи. Но си отдели.време за там. Изразът "улична бърза храна" въобще не мога да го свържа с Испания. Не че няма какво да ядеш на крак вървейки, но не е по испански. Испанците съм ги запомнила като хора, които ядат и пият дълго и по всяко време на деня 😀. В испанската кухня аз харесвам най-много многообразието от продукти, всичко използват, шкембе и дреболии готвят вкусно, традиционната яхния от задушена телешка опашка /рабо де торо - опашката на бика/ ми е едно от любимите. 1 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 8 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2022 Мисълта ми за бързата храна беше поне едно хапване да е на крак, което не е задължително да е тип МакДоналдс. Т.е. търсят се вкусни неща, за здравословни друг път ще мислим 🙂 Ще ме извинят испанците, че не си представям пътуване от маса на маса. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 преди 18 минути , Jenbel каза: В Мадрид задължително Меркадо де Сан Мигел, класика! Разнообразна храна, прясна, вкусна и може да си отнесеш нещо и за вкъщи. Но си отдели.време за там. Изразът "улична бърза храна" въобще не мога да го свържа с Испания. Не че няма какво да ядеш на крак вървейки, но не е по испански. Испанците съм ги запомнила като хора, които ядат и пият дълго и по всяко време на деня 😀. В испанската кухня аз харесвам най-много многообразието от продукти, всичко използват, шкембе и дреболии готвят вкусно, традиционната яхния от задушена телешка опашка /рабо де торо - опашката на бика/ ми е едно от любимите. Меркадото е класика за туристите. Да, ефектно е, има какво да се пробва, но цените са доста високи и основно там са туристи. Има не малко отзиви по темата в нета, а и лично съм минавал многократно. Струва се да си види, но внимавайте-гледайте цените 2 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 Все забравям да спомена за най-старият ресторант в света, работещ без прекъсване от 1725 година. Намира се в Мадрид - Sobrino de Botín. Най-известното ястие е печено прасенце, но имат и много други. 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 8 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2022 За музея Прадо пуснаха вече онлайн билети за април. Преди малко направих резервация за 3 безплатни билета от тук https://entradas.museodelprado.es/?_ga=2.130897932.2056009377.1646651480-1326171193.1643964734 Избира се датата, появяват се само платените билети, но под тях има надпис more tickets, като последния е Free access time ticket. След това се избира часа, посочва се имейл и готово. Супер лесно, бързо и удобно са го направили. Сигурно това подобрение се е случило покрай ковид🙂 Сега остава да се запозная с някоя друга картина до 10 максимум😀 Била съм в Прадо, когато бях на 20 и няколко години. Не знам защо тогава си причиних 3-4 часа разглеждане. След това няколко години ме държа влиянието на изкуството 3 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 Преди 1 час, ДиянаВ каза: За музея Прадо пуснаха вече онлайн билети за април. Преди малко направих резервация за 3 безплатни билета от тук https://entradas.museodelprado.es/?_ga=2.130897932.2056009377.1646651480-1326171193.1643964734 Избира се датата, появяват се само платените билети, но под тях има надпис more tickets, като последния е Free access time ticket. След това се избира часа, посочва се имейл и готово. Супер лесно, бързо и удобно са го направили. Сигурно това подобрение се е случило покрай ковид🙂 Сега остава да се запозная с някоя друга картина до 10 максимум😀 Била съм в Прадо, когато бях на 20 и няколко години. Не знам защо тогава си причиних 3-4 часа разглеждане. След това няколко години ме държа влиянието на изкуството Благодаря ти,уредих се и аз. За 18.00, но на харизан кон... 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 8 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2022 преди 42 минути , traveler каза: Благодаря ти,уредих се и аз. За 18.00, но на харизан кон... Ти за неделя ли гледаш? Не пречи и по-рано да се отиде. Може някои да са резервирали билети, а да не се явят. Така си мисля, но всъщност персолалът на музея не го бърка дали има толкова хора, колкото са резервираните билети. Ето нещо като ориентир за по-известните картини, пише и кой автор в коя зала е - https://devourtours.com/blog/prado-museum-highlights/ Връзка към коментар
traveler Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 преди 4 минути , ДиянаВ каза: Ти за неделя ли гледаш? Не пречи и по-рано да се отиде. Може някои да са резервирали билети, а да не се явят. Така си мисля, но всъщност персолалът на музея не го бърка дали има толкова хора, колкото са резервираните билети. Ето нещо като ориентир за по-известните картини, пише и кой автор в коя зала е - https://devourtours.com/blog/prado-museum-highlights/ Всички безплатни билети ми ги дава след 18.00,аз си взех за вторник и събота.Между другото като гледам се засичаме в Мадрид. Може да организираме минисБирка. 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 8 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2022 преди 22 минути , traveler каза: Всички безплатни билети ми ги дава след 18.00,аз си взех за вторник и събота.Между другото като гледам се засичаме в Мадрид. Може да организираме минисБирка. Е, то поначало безплатният вход е от 18.00 до 20.00 часа, а в неделя от 17.00 до 19.00 часа. Аз взех за събота 2 април, че тогава ми е най-удобно. Ще е чудесно да се засечем някъде. Поначало за Мадрид са ми дните понеделник 04.04, сряда 06.04, петък 08.04 /преди обратния полет/ и задължително събота 02.04. /заради рождения ден на приятелката ми/. Някой друг живеещ или пришълец иска ли да се включи в минисБирката? 🙂 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 преди 3 минути , ДиянаВ каза: Е, то поначало безплатният вход е от 18.00 до 20.00 часа, а в неделя от 17.00 до 19.00 часа. Аз взех за събота 2 април, че тогава ми е най-удобно. Ще е чудесно да се засечем някъде. Поначало за Мадрид са ми дните понеделник 04.04, сряда 06.04, петък 08.04 /преди обратния полет/ и задължително събота 02.04. /заради рождения ден на приятелката ми/. Някой друг живеещ или пришълец иска ли да се включи в минисБирката? 🙂 Аз съм 28.03-04.04. И моя билет за Прадо е за 02.04. А за срещата ще пишем на лс. 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 преди 6 часа, Alexander каза: Меркадото е класика за туристите. Да, ефектно е, има какво да се пробва, но цените са доста високи и основно там са туристи. Има не малко отзиви по темата в нета, а и лично съм минавал многократно. Струва се да си види, но внимавайте-гледайте цените Да спомена нашия опит с прехраната в Мадрид в края на януари. През деня пробвахме разни емпанади до една метростанция в краен квартал, ама не помня как се казваше. Едва ли ще е от полза за някого. После влязохме в централно 100 montaditos (беше много близо до метростанция Sol) пак за нещо, колкото да ни засити леко... Не бих казал, че ни задоволи апетита. Дори не помня, какво точно ядохме. А вечерта, след Ретиро, след като се оказа, че тия безплатни билети за Прадо били с предварителна резервация от сутринта (това с онлайн безплатните билети явно е съвсем ново), използвахме за сефте приложението The Fork. Има огромен избор от места, често с големи отстъпки. Покрай магеланските инвазии в Колумбия се бяхме разговорили за преживелиците на @mary_shery по служба в Барселона и един венесуелски ресторант там, където ги завел един колумбиец (поради това че нямало колумбийски ресторант)... Ами оказа се, че в Мадрид на някакви десетина минути пеш от нас имаше заведение с венесуелска кухня и направих резервация с 30% отстъпка от цените на храната (без напитките). Grama Lounge - горещо го препоръчваме 🙂 https://www.thefork.com/restaurant/grama-lounge-r291941 1 Връзка към коментар
tanil1965 Публикувано: 8 март, 2022 Сподели Публикувано: 8 март, 2022 Благодаря и аз . Взех за 28,03, понеделник 18 часа. По принцип имаме право на безплатни посещения на повечето места, тъй като съпруга ми е с ТЕЛК, но да си имаме и от тези за всеки случай. Ще бъдем в Мадрид 26. 03 - 01.04. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега