iaia_mama Публикувано: 4 март, 2023 Публикувано: 4 март, 2023 преди 44 минути , Pantelej Putnik каза: Bridge Restaurant. Ако беше споменал плановете си за там, щях ти предложа на Фетхи паша конака или терасата на Сосиал Тесислери-то, които са съвсем наблизо там и за които гарантирам добрата гледка. А Сосиал Тесислери е много посещавано и от местните място за леко хапване-чай-гледка-социални контакти. Определено го препоръчвам. Нищо де, другия път 🙂 Апропо, там покрай алеята е (предполагам и сега да е) фраш с теменужки, иглики, а към 8-10 април избухват и лалетата - красотиии! Водопадчето в действие ли е сега, че някакъв ремонт щяха да му заформят? 1
Pantelej Putnik Публикувано: 4 март, 2023 Автор Публикувано: 4 март, 2023 преди 1 минута , iaia_mama каза: Водопадчето в действие ли е сега, че някакъв ремонт щяха да му заформят? За Ниагара или за Игуасу ти е въпросчето, че не става ясно. 🤣 Водопад не съм виждял бе. И това ли съм изпуснал след "леко хапване-чай-гледка-социални контакти"? 😄 1
iaia_mama Публикувано: 4 март, 2023 Публикувано: 4 март, 2023 преди 2 часа, Pantelej Putnik каза: За Ниагара или за Игуасу ти е въпросчето, че не става ясно. 🤣 Водопад не съм виждял бе. И това ли съм изпуснал след "леко хапване-чай-гледка-социални контакти"? 😄 "Чай бахче шелалеси". Ама, не си изпуснал, щото той е една измислена атракция, целяща да разчупи малко тая част от хълма и, може би, да привлече клиенти. Но там, според мен, е по-атрактивно през лятото, а сега, по това време на годината, ако работи, може би ще е ограничено. И от терасата там има гледка към Босфора, дори докато няма листа по дърветата по́ се вижда, но самата чайна е по-навътре. Имаше и един ресторант там сякаш, малко по-навътре, та вероятно от втория му етаж да се вижда по-добре. Иначе, манзара кажи-речи йок, при добре разлистени дървета. А терасата е до пътя, по подобие на онези из Амалфи. Но на мен терасата на Социал Тесислери-то, макар да е на по-ниско, ми е по́ на сърце и почти не пропускам да се възкача до там (около 200 криви метра по баира). Пък е и по-евтино там, може би защото е на самообслужване. шелалеси = водопад манзара = гледка 2
Pantelej Putnik Публикувано: 4 март, 2023 Автор Публикувано: 4 март, 2023 @Kalina Ivanova, нещо гледам не се радваш на баклавичките по-горе. Този път ги пуснах още в началото, но не - радост няма. И тук незнам защо се сещам за една песен: "Защоооооооо няма радооост...." 🤣🤣🤣 3
Kalina Ivanova Публикувано: 4 март, 2023 Публикувано: 4 март, 2023 преди 3 минути , Pantelej Putnik каза: @Kalina Ivanova, нещо гледам не се радваш на баклавичките по-горе. Този път ги пуснах още в началото, но не - радост няма. И тук незнам защо се сещам за една песен: "Защоооооооо няма радооост...." 🤣🤣🤣 Доколкото мога да си позволя да кажа че те познавам, очаквам сериозно надграждане на темата и то не само въглехидратно. Тъй че баклавичките ми се струват само за разгрявка. Очаквам основното с любопитство. Истанбул е винаги добра посока, айде и слънце да те споходи, че да е баш както си трябва. 1
Pantelej Putnik Публикувано: 4 март, 2023 Автор Публикувано: 4 март, 2023 преди 50 минути , Kalina Ivanova каза: Доколкото мога да си позволя да кажа че те познавам, очаквам сериозно надграждане на темата и то не само въглехидратно. Тъй че баклавичките ми се струват само за разгрявка. Очаквам основното с любопитство. Истанбул е винаги добра посока, айде и слънце да те споходи, че да е баш както си трябва. Знаеш ли, май не ме познаваш. Нямаше голямо развитие при това пътуване. Разходката този път беше предимно в азиатската част - Кузгунджук. Времето беше преобладаващо и преоблада над желанието ми за разходка. Е, поне очакваш много от мен, което значи, че съм поставил високо летвата. 😊 Разочаровах ли те? Майче напоследък е за втори път след круизната част от Русия. 🫣 П.П. И за да не си съвсем разочарована, ще ти подшушна, че скоро ще разкажа за откриването на туристическия сезон за 2023, което беше в края на февруари. 🙂 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега