Alexander Публикувано: 14 юни Публикувано: 14 юни На 9.06.2025 г. в 16:57, Mary каза: Ти сподели после по-подробно къде те заведе и какво си струва, моля. Чудя се дали да казвам или да ги пазя в тайна. Положението буквално излезе от контрол, а съм бая трениран. Днешната вечеря счупи всички рекорди, като цена/количество/качество. Така наречените мезета, ама се уляха общо 29 чинии… 1 4 3 2
Argentique Публикувано: 15 юни Публикувано: 15 юни преди 10 часа, Alexander каза: Днешната вечеря счупи всички рекорди, като цена/количество/качество. Така наречените мезета, ама се уляха общо 29 чинии… Не съм чувала някой да е преборил кипърското мезе. 😄 Те спират да носят, чак когато се откажеш да ядеш. преди 10 часа, Alexander каза: Чудя се дали да казвам или да ги пазя в тайна. Кажи, кажи, ама в кулинарната тема. Нея я четат по-малко хора, със специфични интереси. 😄 6 3
Фил Публикувано: 23 юни Публикувано: 23 юни И някой ако не е виждал Родоския колос - удължен уикенд: 12
jorocontrola Публикувано: 23 юни Публикувано: 23 юни преди 2 часа, bad kid каза: Ама цените на нощувките са .... Поне в Загреб са приемливи. Запазих тук за 75Е на вечер: https://www.booking.com/Share-tshGSfj Братислава също се намира. Ама Любляна си е нечовешка брадва… 😞 2
bad kid Публикувано: 23 юни Публикувано: 23 юни За юлската оферта, минимума е към 120 за двойна на вечер...
Mary Публикувано: 23 юни Публикувано: 23 юни В Любляна спахме в OH Apartments & Rooms - има паркинг и беше доста просторен апартаментът ни. Ние бяхме 4, но вероятно и 5 могат да спят в него - в хола имаше диван. На около километър е от центъра и с удобна локация за пътуване до Блед. 10
Популярно мнение Яничка Публикувано: Сряда в 18:32 Популярно мнение Публикувано: Сряда в 18:32 Отдавна не съм докладвала в тази тема. Срамота начи! 🤣 С полетите по-долу (Wizz на отиване, Ryan на връщане) направих страхотен уикенд за майка ми и мен и напълнихме очите с красота и гледки на езерото Лугано, Швейцария. Идеята ми даде @Дани Магелани, за което много и благодаря! Полетите са в много удобни часове и дават достатъчно време да се разгледа Лугано - там всичко е на пешеходно или кратко автобусно разстояние. Темпото на пътуването беше съобразено изцяло с майка ми, движехме се бавно, но пъргави магеланци могат да добавят още нещо по програмата. Швейцария е класика - толкова зеленина, цветя и красива природа, а дори не сме излизали от града 🙂 В събота кацнахме в Бергамо и взехме Flibco автобус до Milano Centrale. Билетите бях взела предварително, двупосочни. Кодове за отстъпка пуснах в тази тема, ако са още актуални. Билетът важи за целия ден, ако изпуснете часа, който сте взели. Автобусите са през 30 мин. От ж.п. гарата в Милано взехме влак Trenord. Билети купих от Trenord App-а, може и на място от машинките. Хартиеният билет се валидира преди бордване. След час и 20 мин. пристигнахме в Лугано. Юни месец, времето е слънцево, без да е непоносима жега. 🙂 В града ползвахме автобусите. Билетът е 2,60 CHF и важи 1 час. Day pass е 5,20 CHF, важи за всякакъв транспорт. Важи също за фуникулярите. Билетите взимах от SBB mobile арр-а. Може да се купят 2 pass-a от едно устройство. Първа среща с града: За днес бях набелязала две неща - корабче по езерото Лугано и фуникуляр до Monte San Salvatore. Макар и слънчево, следобяд прогнозата беше за облаци и лек дъжд, затова след кратка справка с уебкамерите на Monte San Salvatore https://www.feratel.com/it/webcams/svizzera/paradiso.html и https://sansalvatore.roundshot.co/#/ избрах първо да видим гледката от високо. Стратегията беше правилна, защото дъждът ни хвана към края на разходката с корабче, а то има и закрита част 🙂 Фуникулярът до Monte San Salvatore е 32 CHF двупосочно, но ако имате day pass, е на 1/2. Гледките са прекрасни и са достъпни за всички възрасти. Много съм доволна, че и майка ми успя да им се наслади, въпреки затрудненията в ходенето. Фуникулярът тръгва от спирка Paradiso Stazione и е на всеки 30 мин. Първият viewpoint е почти веднага: А ако тръгнете по една пътечка, след 20 мин. ще стигнете и до покрива на църква за още красоти: Кеф голям! Направо не ми се тръгваше 🙂... След тази благодат за очите оставих майка ми да се наслаждава и почива на пейка пред езерото, а аз отскочих до близкия Migros - магазините имат чудесна Take Away секция - суши, салати, пици, напитки, десерти. Следобяд взехме корабче по езерото Лугано до Gandria. Фериботният терминал е на Lugano Centrale, лодките се обслужват от Società Navigazione del Lago di Lugano. Наблизо е и най-сниманата табела 😉 Билети взехме на място от каса. Разписание - тук. "Круизът" е 1 ч. 30 мин., билетът - CHF 39.60 двупосочно. Корабчетата са доста големи, имат закрита и открита част, спират на няколко спирки, където може да се качват и слизат пътници. До залез слънце имаше още доста време. Посрещнахме го (макар и изгубен сред облаците) в Parco Ciani - паркът е изключително поддържан и чист, истинско удоволствие е разходка тук или просто релакс на някоя пейка, докато патици се мотаят из краката ти🙂 Любимите ми хортензии, които винаги ми напомнят на Азорите: Най-популярното място за снимки в парка е тази порта: Скулптура на Сатоши Накамото, създателят на биткойн. Статуята отразява ангажимента на града към блокчейн технологията. Само на метри от парка беше и нашият хотел - VISIONAPARTMENTS Lugano. Избрах го заради централната локация (от значение заради майка ми), цената му беше много прилична за Швейцария и модерните удобства, които предлага. В Expedia беше 170$. Почти пред него има автобусна спирка. По-ниската цена се дължи на липсата на рецепция. Разбирането на собствениците за стая с гледка към езерото е повече от забавна. Моля, обърнете внимание на кръгчето на снимката 😂 В неделя в Лугано почти нищо не работи, но бях харесала една пекарна на пешеходно разстояние от хотела - Peverelli Panetteria. За после бяхме предвидили плаж. Да, Lido di Lugano е повече от чудесен плаж, с невероятни гледки към езерото и хълмовете, пясъчна част, тревна част, огромен басейн, места за хапване. Истински релакс и спокойствие. И се намира на минути от мястото ни за настаняване. Вход: CHF 11, но сутрин рано и следобяд таксата е намалена. Местата бързо се запълват, но площта му е достатъчно голяма. Тук прекарахме няколко часа в блаженство. Мяско за скокове в басейна: И тъй като в Лугано всичко е на пешеходно разстояние, разгледах сама центъра, докато майка ми си почиваше още на плажа. На главния площад Piazza Riforma: Cathedral of Saint Lawrence: Следобяд потеглихме по обратния път - влак до Milano Centrale и от там Flibco. Да добавя също, че някои от хотелите предоставят безплатно Ticino card, която дава право на неограничен обществен транспорт – автобуси и влакове в Ticino, отстъпки от музеи, от корабчета по езерото Лугано, от фуникуляра Monte Brè, от Bellinzona castles, от Alprose chocolate museum. Хотели-партньори на картата - тук. А ето и причината за това пътуване - една дама на 79 г. 🙂 23 3 37
Argentique Публикувано: вчера в 07:22 Публикувано: вчера в 07:22 Браво и на двете ви, @Яничка! Ще ми се да попрепиша идеята - зима, не зима, ама ще обмисля да сефтосам линията Пловдив-Малпенса. И е почти уикенд забежка с читави за днешно време цени. Примерно: 7 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега