Argentique Публикувано: 10 декември, 2024 Публикувано: 10 декември, 2024 Малта през януари - шантаво пролетно време, слънце, цветя и зелена трева. Може и вятър. 😉 Плюс кашкавал туризъм. 😄 Снимките са от 12-13.01 тази година. А за следващата има това: Който иска, може да дооформи билетите през trip.co.uk app с отстъпка от -12€ на посока. Няма проблеми с верификации! 21 2 1
iMari Публикувано: 13 декември, 2024 Публикувано: 13 декември, 2024 Направих шашав уикенд с Аликанте през Палма де Майорка, но за съжаление Уиз спират полетите и няма смисъл да го коментирам тук. Но се разтърсих какви други варианти има за подобен испански маршрут. За почитателите на традиционния маршрут пускам класическия вариант, заради ниската цена през януари. За по-интересен вариант може да се пътува в петък вечер до Барселона с Уиз: Нощувка и в събота си избираме, който полет ни харесва като час до Майорка. Неделя обратно към София. 13 2
iMari Публикувано: 13 декември, 2024 Публикувано: 13 декември, 2024 Менорка досега не ми е попадала в полезрението, сигурно не е топ дестинация през зимата, но пък е остров в Средиземно море, което предполага температури над нулата. 🙂 Петък пак с Уиз до Барселона: В събота пак имаме избор за полет до Менорка: Неделя се връщаме обратно до Барселона: За да се приберем към София, пак с Уиз. Цената съм сигурна, че има потенциал за падне. 😉 На Менорка си харесах, освен главния град Mahon и селцето Binibeca. Ако някой е бил може да сподели за нещо друго интересно за гледане през този сезон. 🙂 13 2
Captain45 Публикувано: 13 декември, 2024 Публикувано: 13 декември, 2024 Аз съм плавал около Менорка, като съм спирал на пристанището в Mahon, след което съм бил на котва в един залив от южната част на острова със страхотен плаж. Имаше и много хубава кръчма в която хапнахме паеля с омари и избрах местно вино, което се оказа добро попадение. След това продължихме към Майорка. Това което видях от яхтата покрай бреговете много ми хареса. Но как е навътре самият остров не мога да кажа. 6
Яничка Публикувано: 13 декември, 2024 Публикувано: 13 декември, 2024 @iMari, супер находка, благодарим 🙂 Скриншотите от полетите Bcn - Mah от app-a Trip.com ли са? 1
iMari Публикувано: 13 декември, 2024 Публикувано: 13 декември, 2024 преди 5 минути , Яничка каза: от app-a Trip.com ли са Да, uk версия, нов акаунт. 🙂 1
iMari Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 Между другото има полети на няколко АК- Air Europe, Swift air, Iberia, между Майорка и Менорка, но очаквано не са ниски. Излизат по-евтино ако се вземе двупосочен билет, отколкото ако се купуват на отсечки. За уикенд сигурно не си заслужава, но при по-дълги престои двата острова могат да се комбинират.
Бръмбар Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 Аз планирам лятна почивка на Менорка и взех билети с иИберия в двете посоки, но от Палма де Майорка. Не са по 2-7 евро, а двадесетина, но за мен са приемливи, понеже си избирах и удобни часове. С ферибот е доста по-скъпо. 4
iMari Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 преди 14 минути , Бръмбар каза: Аз планирам лятна почивка на Менорка и взех билети с иИберия в двете посоки, но от Палма де Майорка. Не са по 2-7 евро, а двадесетина, но за мен са приемливи, понеже си избирах и удобни часове. С ферибот е доста по-скъпо. За кой месец има такива билети?
Blago Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 1 hour ago, iMari said: За кой месец има такива билети? Аз понеже също съм се насочил към Майорка, сега погледнат и за връзка с Менорка. Ако се вземат двупосочни между двата острова, има варианти почти всеки месец за около 15-20€ в посока. Има немалко полети всеки ден, така че и от към часове има избор. 3
Бръмбар Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 Преди 1 час, iMari каза: За кой месец има такива билети? За юли ги взех преди време. Сега не съм проверявала. 1
iMari Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 @Бръмбар, @Blago, благодаря, че обърнахте внимание! Излизат наистина хубави цени, особено ако се мине през трипа. Това е цена за двупосочен билет 9-15.06: Дано само да оцелее линията София -Майорка. 🙂 9
Blago Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 По-дълъг уикенд с един ден отпуска. София - Будапеща - Виена - София Автобуси и влакове между Будапеща и Виена има постоянно за около 15€, ако имате повече време може да се включи и Братислава. Предполагам ще има и доста други дати на сходни цени. 7
Ninkata17 Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 Vetano azul! За наша радост и на децата (7 и 11) им харесва сериала, естествено Nerja няма нищо общо с отминалите времена, но гледката на Balcon de Europa си струва ! 22 2
Ninkata17 Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 преди 48 минути , Ninkata17 каза: Vetano azul! За наша радост и на децата (7 и 11) им харесва сериала, естествено Nerja няма нищо общо с отминалите времена, но гледката на Balcon de Europa си струва ! Това трябваше в Момента съм да го постна, явно вермута от обяд ми идва в повече 😅 8
Zaro Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 преди 56 минути , Ninkata17 каза: Vetano azul! За наша радост и на децата (7 и 11) им харесва сериала, естествено Nerja няма нищо общо с отминалите времена, но гледката на Balcon de Europa си струва ! Кръчмата на Панчо още е там, на крайбрежната улица. 2 1
Яничка Публикувано: 29 декември, 2024 Публикувано: 29 декември, 2024 Копенхаген за ден и половина - достатъчно време да се разгледа града или който не е бил, да отскочи до Малмьо или до други градчета, за които, ако @Фил има време, може да сподели 🙂 Аз ще гледам да не преписвам 🙂 Или пък: С малко следене уикенд опцията може да се направи и в по-топлите месеци, които за момента са скъпи. 12 1 1
Популярно мнение Фил Публикувано: 29 декември, 2024 Популярно мнение Публикувано: 29 декември, 2024 преди 5 часа, Яничка каза: Копенхаген за ден и половина - достатъчно време да се разгледа града или който не е бил, да отскочи до Малмьо или до други градчета, за които, ако @Фил има време, може да сподели То не че аз съм точно най-големия специалист по Дания, нито най-добиря разказвач , ама понеже си ме споменала ... Ден и половина (то даже е по-малко) са си идеални за самия Копенхаген, но ако човек вече го е посещавал и разгледал обстойно, има, разбира се, и други опции. От Копенхаген за някакви си 20крони (малко над 5лв.) и за малко под един час може с влакчето да се отиде до Хелзингор (Елсинор), където се намира известният замък Кронборг. И там му е мястото човек, като един същински Хамлет, да вземе в ръка черепа и да поразсъждава над вечния екзистеницален въпрос: "To be or not to be?" Впрочем, ЖП-гарата на Хелзингор е интересна сграда с хубаво фоайе и красиво оформен таван: Още от градчето Сигурно са малцина онези, които ако не са виждали, то поне са чували за Малката русалка, която е приседнала на камък близо до брега в Копенхаген. Колцина обаче знаят за ... как да го нарека ... може би "малкият русал" в Хелзингор? Всъщност "братчето" на Малката русалка се казва Хан (Хе) и може да се види на един кей на пристанището, ето тук Вероятно не са малко и тези, които са чували за предизвикалите доста полемики светещи очи на Самуил, на паметника в София (които май вече не светят, впрочем). Дали обаче са много тези, които знаят, че във фигурата на малкия русал има вграден механизъм, който прави така, че през неуточнен период от време Хан премигва с очи? Така че ако човек се вгледа внимателно и търпеливо в очите на малкия русал от Хелзинборг и ако има късмет да уцели подходящия момент - може да види как той премигва в отчаян опит да навлажни студените си метални очи. Ако пък няма късмет - ще трябва да разчита на разкази на очевидци, или на клипчета в тубата. -------------------- Апоропо - като стана дума за русалки и русали ( да не се бъркат с нашите русалии ! ) на мен винаги като ходя в Копенхаген ми става много мъчно за, както съм я нарекъл - "нещастната русалка" . Защо нещастна ли? Спойлер Ами защото въобще не е толкава известна като другата и съответно никой не я снима (не се снима с нея) - нито местните, нито туристите... А тя си стои там - самотна и нещастна. Затова когато съм там и имам време и възможност - отивам да я видя, да ѝ кажа няколко мили думи, да я погаля по опашката и да я снимам, за да не се чувства толкова пренебрегната. И тя сякаш е много изненадана и в погледа ѝ се чете голямо учудване, че някой все пак се е спрял при нея и даже я снима ... Така че ако имате път към Копенхаген - отидете, моля, при нещастната русалка, кажете и добра дума и я снимайте! Намира се пред новата, модерна сграда на Кралската датска библиотека (Черният диамант) , ето тук Човек е хубаво да обикаля и да се разхожда, но все някога идва един момент, в който ожаднява и огладнява. В тази връзка - добро място човек да поседне да похапне и да метне някоя и друга бира в Хелзингор е Vaerftets Madmarked - цък А при разходка покрай брега, на отсрещния бряг се вижда шведския град Хелзингборг феритата са през половин час, билетът струва 45DKK ( ~6€ ) На търгване пак се минава покрай замъка Кронборг и след 20-тина минути се акостира в Хелзингборг Там, ако човек има късмет, го посрещат швеЦки девойчета с цветя Ако пък няма късмет - не го посреща никой и се оправя сам Както често се случва в северните страни (е, не само там, но много често), най-хубавата сграда е кметството А най-хубавата гледка от по-високо е от терасата при кулата Карнан - цък Ако пък човек (най-вече от по-лошата, мъжка половина на човечеството) има интерес към shipspotting и по-точно militaryshipspotting и ако има късмет, разбира се, може да види His Swedish Majesty's Ship Helsingborg (K32) - корвета от клас Visby Ако няма късмет - може да си гледа вълните на протока Йоресунд Ако не е кучи студ и не духа пронизващ вятър, човек може да се разтъпче по крайбрежната променада, където има удобни дървени шезлонги и ако има късмет, на съседната пейка може да седне някоя симпатична швеЦка девойка ако пък няма късмет, сигурно ще дойде някой чичка-турист с шкембе Ако човек реши да преспи в Хелзингборг, там цените като цяло са доста по-прилични от Копенхаген, а може би и от Хелзингор. И ако, като мен, обича да се настанява на по-нетрадиционни места и ако има късмет да намери изгодна оферта, може да пренощува (както съм споменавал и друг път във форума) на лодка на пристанището, например на "Жозефина" Ако пък няма късмет - сигурно ще спи в някой скучен хотел ... Такааааа ... друго градче, което може да се посети и е на около 40мин. с влак от Копенхаген е Хилерод. Там основната забележителност е двореца Фредериксборг, красиво разположен на брега на езеро. Както се полага по подразбиране на почти всеки подобен дворец - и тук е наличен и красив, приятен за разходка парк, с много геометрично подрязани храсти, дървета и още водни площи Иначе от другата страна на езерето, в градчето има едно приятно площадче (ето тук ) с хубава гледка към Фредериксборг с пейки и столове където може да се поседне и да се съзерцава езерото с двореца ---- Така, малко дълго стана , дано не и отегчително. Друго хубаво градче недалеч от Копенхаген би трябвало да е Роскилде, аз там не съм ходил, но вероятно има писано във форума. Иначе през моста/тунела Йоресунд отсреща в Швеция е Малмьо, там е ясно, по на север са Лунд, Ландскруна, ама за ден и половина кое по-напред. И, разбира се, трябва да се има предвид, че януари, и то на север, денят е доста къс, а и времето също може да се случи неприятно ... 24 10 16
Argentique Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари Обикновено не пращам хора на студено зимата, ама този път да разнообразим. 😉 За събирачи на страни и територии и прочие фенове на летенето – уикенд на о. Джърси. Който има нов профил в trip.uk, цените са смешни: Събота заран с уиз до Лутън От Лутън до Джърси В неделя връщане по същата пътечка Тотал 31€. Изисква да се отпочне втори (н-ти?) акаунт. За потребители на WDC/кредит може и да не се гърмят патрони, цените не са високи, че и в промо днес: Ако на някой един ден му е малко на Джърси, може да тръгне в петък с ранния полет за Лутън - пак има хубава връзка и цените са почти същите. Хубаво време не гарантирам!!!! Всичко това може да се направи и в друг уикенд, само си следете цени. 16 3 1
logist13 Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари преди 20 минути , Argentique каза: Обикновено не пращам хора на студено зимата, ама този път да разнообразим. 😉 За събирачи на страни и територии и прочие фенове на летенето – еднодневка до о. Джърси. Който има нов профил в trip.uk, цените са смешни: Събота заран с уиз до Лутън От Лутън до Джърси В неделя връщане по същата пътечка Тотал 31€. Изисква да се отпочне втори (н-ти?) акаунт. За потребители на WDC/кредит може и да не се гърмят патрони, цените не са високи, че и в промо днес: Ако на някой един ден му е малко на Джърси, може да тръгне в петък с ранния полет за Лутън - пак има хубава връзка и цените са почти същите. Хубаво време не гарантирам!!!! Всичко това може да се направи и в друг уикенд, само си следете цени. Схемата работи и с Wizz от Варна, петък - неделя. 5
Eva eva Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари @Argentique, супер оферта 🙂 Благодаря 🙂 Дали има смисъл да се направи с 2 нощувки, @iMari? 3
iMari Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари преди 7 минути , Eva eva каза: @Argentique, супер оферта 🙂 Благодаря 🙂 Дали има смисъл да се направи с 2 нощувки, @iMari? О, има и още как. 🙂 Аз с една нощувка обиколих половината остров, за две ще е идеално целия. Има интересни пешеходни маршрути покрай морето, който не успях да осъществя, заради малкия престой там. Купувате си карта за цялата мрежа, транспорта е много добре уреден и на често. Остава само фактора време да улучите. На мен ми се падна чудесно такова, но си е до късмет. Сега нямам време да ровя, но може да проверите как са феритната и полетите и до Гърнси. 10
Jorro Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари Супер идея, благодаря. Единствено ме притеснява колко точно ще е гадно времето от 5 до 10, защото се съмнявам да има вариант за поносимо време през февруари, но ей така за идеята ми се вижда яко. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега