oli_mali Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари преди 2 минути , Zaro каза: За нищо на света не му казвай, че тук има хора, израснали с телефони с шайби в праисторическите времена. И да не го води на тавана или в килера, че да намери жълтия телефонен указател и да звъни на "Приказки по телефона" или някои произволни номера 😀 2 11
Дани Магелани Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари преди 30 минути , oli_mali каза: И да не го води на тавана или в килера, че да намери жълтия телефонен указател и да звъни на "Приказки по телефона" или някои произволни номера 😀 Младоците да не се бъзикат! Какво знаете вие?! Знаете ли колко трудно беше да получиш телефонен номер в повечето градове и беше щастие да имаш телефон, та било и с шайба? Понякога в цял вход имаше един телефон. И като се наложи да приемат разговор от чужбина, какво тичане падаше! Разглезихме се от технологиите! 9
Anna Kalinovska Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари На 3.01.2025 г. в 18:55, Argentique каза: Еднодневната Палма през януари е на добри цени Между другото, като купих последния билет за 15 € и цената стана 14.99 😄 Не издържах да нямам пътуване този месец и си взех билет, така че ако някой иска да пие нещо в Палма на 18-ти вечер, съм насреща. 19-ти ще е извънградско. Миналата година Испания я пропуснах за първи път от преди ковид, а така не бива! Освен това имам късметче за там. 😉 Пък и няма само @ДиянаВ да хойка из Испания я! 😄 Кандидат съм
Zaro Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари Преди 1 час, Дани Магелани каза: Младоците да не се бъзикат! Какво знаете вие?! Знаете ли колко трудно беше да получиш телефонен номер в повечето градове и беше щастие да имаш телефон, та било и с шайба? Понякога в цял вход имаше един телефон. И като се наложи да приемат разговор от чужбина, какво тичане падаше! Разглезихме се от технологиите! "Днешното младо поколение обича лукса, има лоши обноски и не уважава авторитетите. Те противоречат на родителите си, кръстосват крака, като седят, и тиранизират учителите си.” Сократ Всяко време има своите млади и стари. Да не се правим на стари кучета. 😇 15
Asya Assenova Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари На 3.01.2025 г. в 17:13, Яничка каза: Да, 1-3 март уцелихме прекрасно време 🙂 А за този март имам супер идея от @iMari 🙂 Ха-дано и тази година времето в Лондон е хубаво на тези дати. Току-що купихме билети и запазихме хотел. С две нощувки стават 3 пълни дни и най-важното без отпуска. Цените на билетите не са ниски, но с точки са ни без пари. Сега остава да спретнем и една стройна програма. @Argentique да е жива и здрава за идеите, които дава. 11 1
era123 Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари 34 minutes ago, Asya Assenova said: Ха-дано и тази година времето в Лондон е хубаво на тези дати. Току-що купихме билети и запазихме хотел. С две нощувки стават 3 пълни дни и най-важното без отпуска. Цените на билетите не са ниски, но с точки са ни без пари. Сега остава да спретнем и една стройна програма. @Argentique да е жива и здрава за идеите, които дава. Idea: мазен агнешки дюнер на Лестър square. Mmmmmm 1 1 4
Asya Assenova Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари преди 12 минути , era123 каза: Idea: мазен агнешки дюнер на Лестър square. Mmmmmm Записвам:) 6
oli_mali Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари преди 2 часа, era123 каза: Idea: мазен агнешки дюнер на Лестър square. Mmmmmm Само ако ти го приготвяш...или поне компания да правиш 😉 4
Argentique Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Ако някой се почувства вдъхновен за кратък уикенд в Меминген и околности през февруари или март, ето: 13 2
Anna Kalinovska Публикувано: 19 януари Публикувано: 19 януари Ето че съм в навечерието на първата си уикенд забежка евър. Билетите до PMI и обратно са купени за идните събота и неделя, хотел и кола под наем са резервирани. Местата за посещение са набелязани. Вярно, не било голяма философия.. Спътниците ми също са очаровани и се подготвят всячески. На тях пък им е ептен за първи път летене и далечна разходка след десетилетия. Да се готвят Копенхаген, Малта, Дъблин, Вроцлав и още. Благодаря, @Bella A, @Argentique, @master_of_germs, @Фил 🙂 17 1 3
Argentique Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари От февруари Р. връщат ранния съботен полет за Катания, което създава разни възможности: 25 3
Argentique Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари 8 март в Неапол 😄 Малта – последен шанс за по-нормални цени Ако някой е с по-гъвкаво работно време, може да замине в петък следобед за ден до Нюрнберг Има вариант и за 3 март, а тогава цените са по-високи за навсякъде Будапеща И познатата вече на всички Майорка. В лятното разписание няма да се среща в темата. Между другото, на 1 и 8.02. от Майорка има хубави връзки до Севиля и Мадрид за по 7-8 € отгоре в посока отиване (че даже и за Гран Канария с още два полета). Връщането обаче излиза извън рамките на темата. 😉 20 4
r_nikolov1 Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари 18-20.04.2025 - София-Загреб за 106 лева двупосочно без отпуска (18 април е почивен ден) 13
Oshko Публикувано: 3 февруари Публикувано: 3 февруари Гледайки цените на СПА хотелите за 3-ти Март, реших да видя какво мога да измисля за тогава с полети и ето какво си взех, не е невороятно евтино, но съм доволен: София - Вроцлав - 28 Февруари. петък с леко измъкване от работа Броцлав - Катовице - влак 1 Март Катовице - Малта - 2 Март -Wizz 130PLN ~30E Малта - София - 3 Март вечерта с раян 11 паунда през Trip.com Може Малта да се замени с Дортмунд или Болоня (за Болоня влака е до Краков) 18 1
Популярно мнение r_nikolov1 Публикувано: 10 февруари Популярно мнение Публикувано: 10 февруари 27 часа в остров Джърси Пиша тази публикация с благодарности към @Argentique , която на 03.01.2025 даде идеята за уикенд пътуване до о. Джърси. Нашата група реши да се възползва от това предложение, въпреки лекото покачване в цените от оригиналната публикация. На 08.02.2025 започнахме с първия полет София – Лондон Лутън с Wizz в 06:30. Самолетът беше пълен - обичайно по този маршрут. Кацнахме в 08 часа и търсейки трансферен коридор на летището, установихме, че такъв на това летище няма. Насочихме се към паспортната проверка, където чакахме около 40 минути – имаше големи опашки. Излязохме и понеже ни предстоеше още един полет, влязохме обратно в летището, минахме през проверките и започнахме обикалянето из магазините. Хапнахме, разходихме се и стана време за следващия полет Лондон Лутън – Джърси с EasyJet в 12 ч. на обяд. Полетът траеше около 40 минути и беше поне наполовина празен (нищо общо с предишния полет). Кацнахме и веднага се отправихме към гишето на Avis на летището (https://www.avisjersey.co.uk/), откъдето бяхме резервирали кола под наем (автоматик) за 25 часа срещу 49£ с включена пълна застраховка и 1/4 от резервоара, напълнен с гориво. 🚗 Времето беше приятно и излишно се бяхме притеснявали за вятър и дъжд. Беше около 8 градуса, за сравнение с минусовите температури в София. 🙌 Първата ни спирка беше статуята с 2-та пъфина: Статуята е разположена на брега, близо до St. Ouen’s Bay, и е вдъхновена от морския живот в района. На острова са останали едва четири гнездящи двойки, в сравнение с повече от 200 преди век. Произведението е изработено от стомана и върба и има височина от 4 метра. Това е много приятно място за разходка и с красиви гледки: След това се отправихме към Devil’s Hole, където се насладихме на приятна разходка по пътеката, която води до тази интересна природна забележителност – дълбок морски разлом, създаден от силата на вълните, които са изваяли отвор в скалите. Гледката беше впечатляваща, а мястото излъчваше усещане за спокойствие, далеч от шумотевицата на туристическите райони: След това решихме да отидем към хотела, за да се настаним. Бяхме резервирали Premier Inn Jersey St Helier (Charing Cross) hotel за нощувката и останахме много доволни. Стаята беше достатъчно голяма и чиста, а персоналът е много любезен. Леглото беше изключително удобно. Местоположението на хотела е много добро - в центъра, но паркирането е малко трудно. Предвид, че останахме в събота, намерихме свободно обществено място и паркирахме там (от събота в 18 часа и цял ден в неделя паркирането там е безплатно). Наблизо има и закрит паркинг, но не ни се стори евтин. Като минус бих казал, че интернетът беше много слаб, но заради това явно предлагат и премиум опция срещу 5£. Излязохме за вечеря и точно срещу хотела се спряхме на "Eddie's Fish & Chips". Порциите са много големи и всичко беше много вкусно! Персоналът е много любезен и местоположението е централно. Препоръчвам този ресторант за риба и картофки! След тази обилна порция, имахме нужда от голяма разходка, която направихме след ресторанта. На следващия ден излязохме от хотела към 08:30 и се отправихме към "The Breakwater Cafe", където решихме да закусим с традиционна английска закуска. След която нямахме място за обяд, но пък беше много вкусна: По време на разходката ни из градче Gorey, се насладихме на спокойната атмосфера и старинните улички. Гледката към Mont Orgueil замъка беше впечатляваща – той се издига на хълм и доминира над пристанището. Замъкът е построен през 13-ти век и предлага прекрасна гледка към околните райони и морето, като добавя исторически контекст към спокойния характер на градчето. След разходката из Gorey, се върнахме в Saint Helier за последни разходки из града. Този район на Джърси предлага комбинация от съвременна атмосфера и историческо очарование. Приятните улички, магазини и кафенета създават уютно място за релаксация, а гледките към морето и околностите завършват деня по приятен начин. След като разгледахме Saint Helier, бяхме тръгнали към фара La Corbiere, но по пътя попаднахме на голямо задръстване. Решихме да не рискуваме и да не губим време в трафика, затова направихме обратен завой и се отправихме директно към летището, където оставихме колата. Сметнахме, че сме минали около 80 километра с колата, което доказва, че островът е малък и разстоянията между отделните забележителности не са големи. И така в 16 часа на 09.02.2025 заедно с @Iren Ihtimanska и @zasheva се качихме на самолета за Лондон Лутън: Този път имахме малко повече часове престой в Лутън и обмисляхме да се разходим из града, но вече се беше стъмнило, а и времето там не беше най-приятно и затова решихме отново да прекараме времето в терминала. В 21:50 вече бяхме в самолета на Wizz за София, който излетя с около половин час закъснение. Кацнахме в София към 03 часа и с това завършихме нашето приключение из Джърси, с приятни спомени от целия уикенд. С нетърпение очакваме следващото пътешествие... ✈️ 45 2 22
Argentique Публикувано: 19 февруари Публикувано: 19 февруари От лятното разписание се появява възможност за уикенди в Ларнака. Най-евтиният засега, с wdc: 32
feel_the_rush Публикувано: 21 февруари Публикувано: 21 февруари От промоцията на Air Arabia, 1-4 ноември в Кайро от Истанбул. Има шанс да съвпадне с есенната ваканция на учениците. Наша главна цел - новият музей 🙂 10 1
Argentique Публикувано: 23 февруари Публикувано: 23 февруари Хора с по-гъвкаво работно време в петък следобед имат възможност в лятното разписание да отделят малко време и много пари (за кръчми) за Загреб. 😄 Аз се разписах за май като част от поредната мисия „качи другарче на самолет за първи път“ (имам няколко успешни), дано всичко е наред и този път. Била съм, но отдавна и набързо, така че ден и малко ми се струва предостатъчно. Цените се менят. При интерес следете. Пример с по-ниски цени: 21 1
lamerz1912 Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари На 19.02.2025 г. в 8:37, Argentique каза: От лятното разписание се появява възможност за уикенди в Ларнака. Най-евтиният засега, с wdc: + 3-ма за плаж, фиш мезе и узо. Благодаря 🙂 пп. май ще трябва да черпя торти в Нико 🙂 2 1
r_nikolov1 Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари На 23.02.2025 г. в 10:38, Argentique каза: Аз се разписах за май като част от поредната мисия „качи другарче на самолет за първи път“ (имам няколко успешни), дано всичко е наред и този път. Била съм, но отдавна и набързо, така че ден и малко ми се струва предостатъчно. Цените се менят. При интерес следете. Пример с по-ниски цени: Който не е бил в Загреб - достатъчно ли ще му е това време или е хубаво за повече дни? И също така по време на великденската ваканция (полетите са 18-20.04) дали е удачно да се посети? Благодаря предварително! 2
mary_shery Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари преди 9 минути , r_nikolov1 каза: Който не е бил в Загреб - достатъчно ли ще му е това време или е хубаво за повече дни? И също така по време на великденската ваканция (полетите са 18-20.04) дали е удачно да се посети? Благодаря предварително! За Загреб ти трябва 1 ден за много лежерно обикаляне, даже с влизане в някой друг музей. Времето - пролетно, непредвидимо. Аз бях юли и октомври и в двата случая беше доста топло и слънчево. 3 1
angel tomov Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 9 часа, r_nikolov1 каза: Който не е бил в Загреб - достатъчно ли ще му е това време или е хубаво за повече дни? И също така по време на великденската ваканция (полетите са 18-20.04) дали е удачно да се посети? Благодаря предварително! Предостатъчно е. Особено април, когато денят вече ще е и по-дълъг. Нещо повече, съботата може да посветите на Плитвичките езера с кола под наем. Час и половина - два в посока е пътят. По 23 евро са билетите през този период - https://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan-your-visit/istrazite-jezera/price-list/ , паркинг отделно. 4 1
Oshko Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 25 минути , angel tomov каза: Предостатъчно е. Особено април, когато денят вече ще е и по-дълъг. Нещо повече, съботата може да посветите на Плитвичките езера с кола под наем. Час и половина - два в посока е пътят. По 23 евро са билетите през този период - https://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan-your-visit/istrazite-jezera/price-list/ , паркинг отделно. И аз така резервирах за Великден и мисля да скоча до езерата, колите под наем са доста евтини. Но за по екзотично, не се връщаме на 20-ти, а на 21-ви през Пиза, да използваме и този почивен понеделник. П.С. били сме вече в Загреб 2 1
logist13 Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 9 часа, r_nikolov1 каза: Който не е бил в Загреб - достатъчно ли ще му е това време или е хубаво за повече дни? И също така по време на великденската ваканция (полетите са 18-20.04) дали е удачно да се посети? Благодаря предварително! Освен до плитвичките езера, Загреб е удобен и за еднодневна разходка до Любляна. 4 1
Argentique Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари За Великден, знаете, всичко е скъпо, а тази година заради съвпадението на двата – особено. Що-годе приемлива цена за Братислава, но какво се случва с нощувките в региона, не знам. 10
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега