Прескочи до съдържание

8 дни в андалусия 02-09.04.2022 - въпроси

Martin Dimitrov Dimitrov

Препоръчани мнения

преди 18 минути , Martin Dimitrov Dimitrov каза:

Hospes Las Casas Del Rey De Baeza

Този хотел отпада  не съм задал правилно датите той бил 700 лв на вечер 😅

Hotel Abanico

този за сега става.... Аз си харесах casa imperial  и сега търся нещо подобно 🙂

• Шок 1
Връзка към коментар

Бяхме по тези места края на февруари 2020г., няколко дни преди да обявят пандемията. На китайците вече им бяха забранили да пътуват, което си беше огромен плюс, така туристите бяха по-малко 🙃 Имам някъде писано във форума, можеш да потърсиш. От всички хотели, където бяхме сме изключително доволни. Бяха чисти, носеха испанския дух, на комуникативни места и с паркинг или такъв наблизо.
Santa Cruz Apartments Malaga - www.santacruz-apartments.com  В Малага не пропускайте El Pimpi 😄 голяяяяма вкусотия.

Hostal Lima - www.hotelesyo.com Абсолютно невероятно място. невероятно

Hostal Dianes - www.hostaldianes.com в Нерха (ако случайно решите да спите там) Ние избрахме първата вечер да спим в Нерха, въпреки късното пристигане на самолета в Малага.

Hostal Maestre - www.hotelmaestre.com в Кордоба. Много добро местоположение, красиво патио.

B&B Casa Alfareria 59 - www.hotelesfinder.com в Севиля. Невероятни домакини. Препоръчаха ни клуб за фламенко. Беше невероятно, истински автентично изживяване Casa Anselma - C. Pagés del Corro, 49, 41010 Sevilla, Испания 

Casa Calma Ronda - www.casacalmaronda.com Това обаче е истински tiny house 🤣 Изживяване си беше, никога не бях виждала толкова малко жилище с огромна панорамна тераса, много интересно. В Ронда беше най-скъпо по мои спомени към 70€, всички други бяха по около 50€ за двойна стая.

Ние минахме по Caminito del Rey, горещо препоръчвам това изживяване.

Андалисия е магия, няма как да не ви хареса.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 9 минути , Jane* каза:

Бяхме по тези места края на февруари 2020г., няколко дни преди да обявят пандемията. .....
 В Малага не пропускайте El Pimpi 😄 голяяяяма вкусотия.

В El Pimpi без резервация не може да се проникне 😄 Но където и да седнат не мисля, че ще има разочарование 🙂 То късно вечерта ще е малко, където намерят, де...

Сега като гледах къде сме отсядали - за съжаление някои от най-прекрасните места са permanently closed, както и някои от местата за хранене в Малага, които бих препоръчала..... За сметка на това цените на другите са доста нагоре, сравнено с преди няколко месеца.  

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ние останахме в Малага ден преди отпътуването. Имаше карнавал, толкова беше цветно навсякъде. В El Pimpi се намърдахме без резервация, явно някакъв луд късмет сме имали.
Само с багажа нямахме късмет🤣 Февруари месец се наложи да си купувам тениски, беше много горещо, а аз носех уж тънки блузи, но...всичко с дълъг ръкав. 🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
На 24.03.2022 г. в 22:35, Pantelej Putnik каза:

Чуй ме сега за Кордоба

Много благодаря, 

И ти си ме чул  🙂

Точно в 10ката, ресторанта е каквото си представям. 

Що се отнася до хотела, в момента е 162 лв за тройна стая. По скоро ще си букна Eurostars Conquistador 4звезди с паркинг и закуска за 202лв. Ще си спестя време за търсене на място , а и ако нямам късмет ще отидат някакви пари за паркинг,

Тактиката с местните винаги я прилагам и аз, но с Испансия имам затруднения. Знам само как да си поръчам 1 или 2 бири и коя е сладващата спирка на метрото 😆

Още веднъж благодаря на всички,  КОрдоба също е подготвена, сега да закарам детотено на състезание по маатематика и подхващам Севиля 🙂

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Martin Dimitrov Dimitrov каза:

Що се отнася до хотела, в момента е 162 лв за тройна стая.

Тези хора са полудели! Каква е тази цена?! 🤔 Препоръчах го, защото аз го резервирах за 30-40 евро. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Pantelej Putnik каза:

Тези хора са полудели

Цените са брутални , тройна стая под 80 евро няма . Под 50 евро въобще не водях стая .

А като гледам цените и на заведенията ще е касапница , ама 

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Pantelej Putnik каза:

Тези хора са полудели!

В този хотел цената от 160 е за две стаи.

Аз търся 3ка  и това изключва малките хотелчета, или по скоро приравнява цените с по скъпите хотели 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Промяна в плана.

Херес и Кадис в пакет с Гибралтар ще ги оставим за следващия път. 

От Севиля ще изцепим през селата с две нощувки в Ронда и продължаваме в последния ден към МАлага и летището живот и здраве.

image.png.79251be2941ec03e247b198a455c4441.png

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Мда, цената за трима винаги рязко скача. Пък като пътуваме четирима, не е за приказяане... 😏

Ноооо цените за всичко - настаняване, храна, транспорт са рязко нагоре последните 2-3 месеца. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Мисля, че има около 100 теми за тези райони 😄 и всеки има с какво да допринесе за организация там (и гледам, че го прави), но и аз да предложа само едно местенце за хапване в Кордоба. Може и да съм го споменавал в други теми, може и в някоя от моите за андалуските пътувания, но все пак - това барче - Bar Los Romerillos. Прилича на стара соц кръчма, ама испанска. Местен приятел от Кордоба ни го беше препоръчал за бича опашка (Rabo de Toro). През годините на няколко пъти съм го препоръчвал на приятели и роднини, които са ходили в Кордоба, всички са били доволни и всички "трудно са го открили, защото били изненадани от външния вид" 😄  

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, stormbringer каза:

Видях го аз от една от твоите теми и вече е отбелязно със звезда в Мапса, Благодаря

Такива места са ценни, типична местна закусвалня 🙂

Аз опрвих програмата, Запазих места за спане в Малага,Кордоба,Севиля и РОнда. Отбелзах препоръчаните места за хапване В малага,Кордоба и РОнда.

Остана само да си избера Фламенко мястото в Севиля и да си боцна няколко местенца за хапване предложени тук,а и в другите теми за Андалусия. ... и сме готови.

Аз преди да започна да питам прочетох почи всичко във форума, и се опитвах да не задавам банални въпроси.

Мисля, че темата ще е полезна за всички бъдещи магеланци по тези места, защото дава един малко по друг ракурс 🙂

Искам да благодаря на всички... които ми дадохте насоки.

Живот и здраве като тръгне ще ъпдейтвам със сними и локации 🙂

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, Martin Dimitrov Dimitrov каза:

Мисля, че темата ще е полезна за всички бъдещи магеланци по тези места, защото дава един малко по друг ракурс 🙂

Полезна е 😃

Утре тръгвам натам, крада си идеи от твоята тема, за което благодаря! 

Връзка към коментар

@Martin Dimitrov Dimitrov и @dunaika, приятно пътуване! Отдайте се на този регион и той ще ви се разкрие. И не забравяйте да покажете снимки и да разкажете за преживяванията си. Така всички заедно ще попътуваме. 🙂 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 47 минути , dunaika каза:

@Marisha приятно прекарване и хубаво време ви желая, за да станат снимките, дето ще качваме все пак 😁

@Pantelej Putnik благодаря! 🙂

Благодаря, и на вас! Но времето май не го обещават хубаво, поне близките 3 дни. Каквото дойде😀.

Връзка към коментар

Както казват моите Литовки пирятели, времето ще е хуйово  , но ко ни ибе  нас таза работа, както казват моите проятели от Поморие 😄

Нали ще сме там с или без дъждобран .

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

В Малага времето рязко се скапа и около обяд усещането беше за под 10 градуса с много силен студен вятър. за това хапнахме до плажа  и избягахме към Кордоба 

3E06A44A-3559-4CAC-AE13-881D18CB011E.jpeg

85CAF124-2665-4592-87EF-62F3817C00C2.jpeg

605D76B2-1B22-4DB4-A864-907BCFB367E7.jpeg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Вече сме в Кордоба. Определено тук е вълшебно. Отседнахме в едно малко хотстелче и изръшкахче стария град. Изключително съм впечатлен от квартала с патиотата. Цари едно спокойствие и красота.

Видял съм бая катедрали и джамии, но местата печели. За катефралната част бая са се постарали 🙂 . Изумително и малко зловещо, но то така си е във всички катедрали.

0070A044-BC90-451E-9B03-42D4A96D66CB.jpeg

8E1B79C5-5204-4794-A98B-2097B03292F9.jpeg

F57E66F5-C478-417B-AA17-39C776C0B42F.jpeg

3DFC549F-B1D7-4CB4-9881-3DFB6FD3B0AF.jpeg

121CFF0E-BFAA-45E9-B552-550AB05C1CCD.jpeg

EF0A4670-C5E8-4BF4-BB58-410151BFBEDA.jpeg

07FC9F28-8664-43C7-9D25-1DA3FE21C447.jpeg

ACB77708-79EC-460D-BEE7-BF476199483F.jpeg

4208157C-408E-4A1B-B6D5-19141704CFA4.jpeg

AAB700F9-7CE9-4849-9606-A876574EEFB8.jpeg

8195232F-0EEF-4B20-A51D-71B6848267AA.jpeg

6EBC60E1-E6DE-4A98-972E-9ADBFF3920B5.jpeg

3A709AC9-555A-440B-A5DE-0DE505F54BBA.jpeg

• Харесвам 8
  • Браво 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.