Прескочи до съдържание

Пътуване до Милано (21.03-24.03)


Vanko

Препоръчани мнения

По-бавен влак например (Interregionale май се водиха). Едно време можеше да се вземе от Милано международния влак Париж-Венеция (или обратно), който като разписание е бърз, а по цена е евтин, но не знам дали още е в сила това, пък и той май беше веднъж дневно.

Връзка към мнение

Забавих се твърде много  с билетите за Венеция (19.07-20.07) и ми изкарва оферта от 207 евро за трима души (с trenitalia). Някаква алтернатива, която драстично да свали тази цифра? :)

 

Колко възрастни/деца сте?

Пътувате в едната посока на 19-ти и се връщате на 20-ти ли?

Часовете на пътуване имат ли значение?

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Помагайте! :(

 

Кацаме в 7 и 15 сутринта в Бергамо, а си купихме билети за Тайната вечеря за 9 и 30 (нямаше друга възможност за тази дата) - има ли някаква вероятност да успеем!?

 

Дайте някакви идеи как по бързо да се стигнем!?

Връзка към мнение

Отговорих на друго място, но ще отговоря и тук. :)

Бързо се измъквате от летището и се качвате в първия тръгващ автобус. Ако имате късмет и няма задръстване ще стигнете за 40-50 минути до един час.

От гарата вземате зелената линия на метрото до спирка Кадорна(10-15 минути). От там с бърз ход за 5-10 минути сте пред църквата.

Сложете и време за придвижване в метрото, за купуване на билети и ... може и да стигнете навреме. :)

Връзка към мнение

Отговорих на друго място, но ще отговоря и тук. :)

Бързо се измъквате от летището и се качвате в първия тръгващ автобус. Ако имате късмет и няма задръстване ще стигнете за 40-50 минути до един час.

От гарата взечмате зелената линия на метрото до спирка Кадорна(10-15 минути). От там с бърз ход за 5-10 минути сте пред църквата.

Сложете и време за придвижване в метрото, за купуване на билети и ... може и да стигнете навреме. :)

Благодаря много - и за двата отговора! Дано да си права - всичко ще е на косъм! А според теб на летището колко време ще ни трябва - без багаж сме, да кажем че няма да ползваме тоалетни и т .н.?  В самата метростанция - колко време ще от отнеме купуването на билет!?

А за самото влизане - винаги ли спазват точно часовете - няма ли шанс да позакъснеят 5-10 минути!?

 

Други идеи!? Такси от летището!? или пък такси от централна гара!?

Връзка към мнение

Спазват много точно часовете, даже трябва да отидете малко по-рано, но ако сте единствените закъснели пак ще ви оправят бързо, защото срещу разпечатката ще ви дадат билети(това също отнема време). Аз също почти закъснях за моето посещение на Тайната вечеря, групата беше влязла и отделно отключваха за нас(ние бяхме с екскурзовод).

Аз не бих дала пари за таски, а ще пробвам да се обяснявам на гишето, на което дават билетите за вход, показвайки самолетните билети и т.н. :)

 

Билети за метрото, сигурно ще купите по-бързо на машинките. Ако искате карта обаче, трябва да я купите на гишето(павилион за вестници и т.н.). Преди съм купувала карта и от машините, но последния път не видях(или има различни машини).

Връзка към мнение

Аз пътувах с предварително поръчан трансфер от летището. До всяка точка на Милано 79 евро. Нашият ангажимент беше преместен от италианците от 13 в 8.30 сутринта. Бяхме със същия полет на Уиз. Имаше задръстване, но шофьорът Джовани беше магьосник и в 8.27 ни достави на местоназначението близо до Порта Романа. Ако искаш, ще ти пратя координати на фирмата.

Връзка към мнение

Сайтът им е http://car2jet.com.  Може да е в краен случай, но не го оставяйте за последния момент, защото приемат поръчки за след минимум 24 часа. Записваш се в сайта, в деня преди пътуването получаваш смс и имейл за потвърждение, на единия от тях отговаряш и повече нямаш грижи. Шофьорът те чака на изхода с името ти, изписано на телефона му. Колата беше прекрасна, за шофьора да не говорим. Плащаш единствено в брой, след като те закара (цената, която писах, беше за цялата услуга, а не на човек, естествено). Не си длъжна да даваш бакшиш , а и не се очаква. Стигането навреме е абсолютно гарантирано.

За "Тайната вечеря" трябваше да се отиде 20 мин. предварително. Но видях, че има и друга опашка от около десетина души, които не си тиках много носа да се интересувам, но ми се стори, че са за презаверка на билети. Тръгваха си от деска доволни. Така че не гарантирам, но може би изпускането на часа да не е фатално, ако не дай боже се случи, в случай че избереш обществения транспорт.

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Бих искала да попитам, ако някой знае...

За да се ползват намаленията в музеите за младежи до 26г. дали е необходима карта ISIC или за жители на ЕС намаленията си важат и без карта?

Вече 2 пъти купувам такава карта /годишни са/, но никога досега не са я искали...

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

maybe - сега виждам, че съм пропуснала да ти благодаря - извинявай! :blush:

 

 

Да се отчета какво стана - ами пропуснахме я Тайната(или последната) вечеря! :(  Просто самолета излетя с 2 часа закъснение! :(  Нищо - друг път! ;)

 

Иначе, ако някой иска да го пробва този номер - напълно съм убедена, че ще успее за 9.30 в неделя- стига само да излети в 6.15 по наше време!

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.