stormbringer Публикувано: 27 март, 2022 Сподели Публикувано: 27 март, 2022 След серия от провалени пътувания (Бавария през декември, Родопи през февруари и Сицилия през март, всички заради Ковид) смятам да го играя "убеден, че това няма да пропадне" и направо да започна тема с предварителни планове, в която после да опиша как са се получили нещата. Първо малко предистория - ще кумуваме на приятелско семейство, децата ни са на една възраст (р. 2017) и решихме, че е добре да организираме нещо, което хем да им е като сватбено пътуване, хем да направим почивка с деца, хем да видим и нещо ново (за нас новото ще е Майорка, за тях - всичко 😄 ). В последствие друго приятелско семейство с малко по-голямо дете (на 9) прецениха, че ще имат време за "бърза Майорка", т.е. там ще сме 6 възрастни с 3 деца. Да се насочим към практичната част - на 19 април - София - Палма - 3 нощувки там, на 22 април - Палма - Тенерифе Норте - 1 седмица там и по обратния път на 29 април - TFN - PMI - 1 нощувка и на 30 април - PMI - SOF. За Тенерифе съм запазил кола, за Майорка обаче цените бяха абсурдни и просто се отказах, ще разчитаме на обществен транспорт и където се наложи - таксита. Намрих нощувки в близост до летището (Ca'n Pastilla), че полетът към канарите е много рано сутринта, а с две петгодишни може да се окаже трудно, което на практика го прави на пешеходно разстояние. Съдейки по google maps явно си е добре уредено за тази цел, има пешеходни надлеци и пътеки по целият път, а с автомобил и бус обиколката е доста голяма. От гледна точка на въпроси и "искане на акъли" - много съм бос за Майорка, но подчертавам, че сме без кола. Идея нямам какво да правим в тези 3 дни. Знам, чe Форментор е хубаво, ама то е от другата страна на острова. Дали има достатъчно добър обществен транспорт за да отидем до там или няма да си струва мотането, при условие, че сме само за 3 дни? Отворен съм за всякакви препоръки, включително за места за хранене и пр. Реално - изобщо не ми пречи да сме 3 дни в/около Палма, ама има ли какво да се прави толкова време? Оказва се, че Майорка са домакини на Алавес точно на 19.04, което дава шанс на мъжката част да опитаме да гледаме мач от Ла Лига на живо. От друга страна в същия ден играят Ливърпул и Ман Ю (от тримата двама сме за Ливърпул и един за Ман Ю, ама пък е по-късно, а за мен изживяването "мач на живо" е по-важно от това да не изпусна първите 10-15 мин от "кървавото дерби" на любимците ми, но по ТВ) Що се отнася до Тенерифе - предполагам, че ще заведем децата в Лоро Парк. В тенерифската тема се дискутираше скоро и споделям мнението, че не обичам да гледам огромни диви животни да правят номера, но от друга страна е добре децата да имат представа какво е кит, какво е акула и какво е скумрия, не просто от картинки в книжка, а да могат да осъзнаят разликите в мащаба. Нощувките ни са в Пуерто де ла Крус, смятам да опитаме някой трек из Анага, защото предния път нямахме време да стигнем до там (а и малката тогава беше на 8 месеца), повечко да си почиваме (ако трябва да караме всеки ден до южната част за плаж - не е проблем) и да се разходим с лифта до където може по отворените маршрути на Тейде, без да прекаляваме. Ще се поровя в темата с Guachinches и ще опитам да пробваме поне няколко, за малко по-автентично преживяване за бъдещите кумци. Спирам до тук. Просто исках да нахвърля някои неща, ще съм благодарен за обратна връзка, и ще пиша за промени и за конкретни планове, а в последствие ще опитам да напиша нещо като дневник от цялото пътуване. 2 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 27 март, 2022 Сподели Публикувано: 27 март, 2022 Мога да бъда полезна само за Майорка . Препоръчвам този сайт за надъхване с четене или гледане на уебкамери- https://www.seemallorca.com/ Транспорта е добре организиран и дава достъп до всички части на острова. Преди години единствената му особеност беше, че първа и последна спирка на всички автобуси е пред туристическия център на града . Три дни са си добри като за кратка екскурзийка само в столицата. Можеш да надъхаш дамите, че главната търговска улица на Палма е любима на кралицата - майка София, за разходки и пазаруване. Ден 1 - С деца, пък и за вас , препоръчвам аквариума . Намира се в края на града, зад летището. Може да се окаже, че сте на пешеходно разстояние от него. От центъра се стига с няколко различни номера автобуси, та няма как да не го намерите. Спирката е точно пред него. Той е един от най - големите в Европа и с най - дълбок голям басейн - 8 м - в който плуват огромни акули. Аз прекарах там цял следобед и щях да остана още, ако не ме подгониха да врътват ключа.Най - впечатлена бях от октопода, скатовете в басейнче и акулите. https://palmaaquarium.com/en/ От другата страна на пътя е плаж - широк, дълъг, пясъчен , заведения за хранене - за остатъка на деня. Ден 2 - пещерата Драч http://www.cuevasdeldrach.com/en/ Ходенето до там и разглеждането отнема цял ден , но няма да съжалявате. Децата ще бъдат особено впечатлени от плаването с лодка, макар и кратко, из езерото вътре. С автобус от Палма стигате до Порто Кристо. Там, от площадчето и спирката на довеждащия транспорт, тръгват автобуси към пещерата. Щом аз съм се справила с този трансфер, без грам испански и с първо самостоятелно скитане в чужбина, вие никак няма да сте затруднени. На връщане ще поджапате из плажчето на града, което е връзката на площадчето с морето, и денят изтекъл. Ден 3 - посещение на яхтеното пристанище . То е второ по големина в Испания и много красиво. Всички автобуси от Палма към Палма Нова спират там. Докато стигнете, докато се разходите покрай брега и се порадвате на яхтите , ще стане време за тапаси и онова свежо испанско вино с плодове. Наблизо и подобие на плаж ще си намерите. И дните си изтекли. Из града има за гледане за още един цял ден, та няма да се чудите какво да правите. Пиша за плажове, макар да не съм убедена, че в средата на април става за къпане, ама хора разни, пък пясъкът може да се ползва и за други неша освен за почивка след къпане. 2 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 27 март, 2022 Сподели Публикувано: 27 март, 2022 Според мен пешеходно не е възможно да стигнете от Кан пастия до летището, особено с малки деца. Поръчайте си такси, независомо от часа, струва няколко евро. Аз бих отседналав Палма, така или иначе такси ще трябва, но ще ви спести всекидневното пътуване до Палма с автобус, особено ако изберете някое центално място, ще можете да се разгледате централната част/стария град, катедралата, шопинг/. В Кан пастия извън сезона е пусто и почти нищо със сигурност няма какво да се прави освен лежането на плажа. А Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 27 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 27 март, 2022 преди 13 минути , shnuky каза: Според мен според теб? преди 2 часа, patilana каза: Мога да бъда полезна само за Майорка . Препоръчвам този сайт за надъхване с четене или гледане на уебкамери- https://www.seemallorca.com/ Транспорта е добре организиран и дава достъп до всички части на острова. Преди години единствената му особеност беше, че първа и последна спирка на всички автобуси е пред туристическия център на града . Три дни са си добри като за кратка екскурзийка само в столицата. Можеш да надъхаш дамите, че главната търговска улица на Палма е любима на кралицата - майка София, за разходки и пазаруване. Ден 1 - С деца, пък и за вас , препоръчвам аквариума . Намира се в края на града, зад летището. Може да се окаже, че сте на пешеходно разстояние от него. От центъра се стига с няколко различни номера автобуси, та няма как да не го намерите. Спирката е точно пред него. Той е един от най - големите в Европа и с най - дълбок голям басейн - 8 м - в който плуват огромни акули. Аз прекарах там цял следобед и щях да остана още, ако не ме подгониха да врътват ключа.Най - впечатлена бях от октопода, скатовете в басейнче и акулите. https://palmaaquarium.com/en/ От другата страна на пътя е плаж - широк, дълъг, пясъчен , заведения за хранене - за остатъка на деня. Ден 2 - пещерата Драч http://www.cuevasdeldrach.com/en/ Ходенето до там и разглеждането отнема цял ден , но няма да съжалявате. Децата ще бъдат особено впечатлени от плаването с лодка, макар и кратко, из езерото вътре. С автобус от Палма стигате до Порто Кристо. Там, от площадчето и спирката на довеждащия транспорт, тръгват автобуси към пещерата. Щом аз съм се справила с този трансфер, без грам испански и с първо самостоятелно скитане в чужбина, вие никак няма да сте затруднени. На връщане ще поджапате из плажчето на града, което е връзката на площадчето с морето, и денят изтекъл. Ден 3 - посещение на яхтеното пристанище . То е второ по големина в Испания и много красиво. Всички автобуси от Палма към Палма Нова спират там. Докато стигнете, докато се разходите покрай брега и се порадвате на яхтите , ще стане време за тапаси и онова свежо испанско вино с плодове. Наблизо и подобие на плаж ще си намерите. И дните си изтекли. Из града има за гледане за още един цял ден, та няма да се чудите какво да правите. Пиша за плажове, макар да не съм убедена, че в средата на април става за къпане, ама хора разни, пък пясъкът може да се ползва и за други неша освен за почивка след къпане. Благодаря, точно за Майорка ми трябват насоки и съвети 🙂 Тенерифе в основни линии го познавам, знам кое не сме видяли, кое не би било подходящо и т.н. Разбира се - някоя нова идея никога не е излишна 1 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 27 март, 2022 Сподели Публикувано: 27 март, 2022 Отседнете в Палма, купете си карта 10 от 10 десет пътувания за 10 /или 11 евро, можете да се возите всички с нея, като се чекирате на входа на овтобуса толкова пъти, колокот пътуващи ще бъдете. От централната гара/едниствената/, там е иавтогарата, си купете билети за влакчето до Солер, ще ви отнеме един ден, но ще разгледате тази част. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 27 март, 2022 Сподели Публикувано: 27 март, 2022 Зависи какво търсиш и колко си готова да дадеш, като под даване не винаги е пари-в случаят време. Мен лично все повече точно времето ми натежава най-вече и е първо условие дали нещо бих го направил или не. За пещерата Драч има автобус от Палма, който пътува 1,5 часа, ама като се сложи ходене до спирката, след това до пещерата и т.н. и то станало минимум 2 часа в посока.. та оттам трябва да се започне, би ли жертвал толкова време над 4 часа общо за да видиш тази пещера. Ако се държи да се ходи някъде, бих дал идея за дървения влак https://trendesoller.com За 3 дни, не бих се занимавал да ходя никъде по-далече от столицата или да кажем в околностите ѝ, но вие ще си решите. И без това няма да влизате в морето, април е средно около 16 градуса водата. В Майорка има аутлети на обувките Camper, все пак островът им е родният дом. Доколкото съм запознат в България са от известните и търсени обувки, та го споменавам. 2 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 27 март, 2022 Сподели Публикувано: 27 март, 2022 преди 19 минути , Alexander каза: Зависи какво търсиш и колко си готова да дадеш, като под даване не винаги е пари-в случаят време. Мен лично все повече това ми натежава най-вече и е първо условие дали нещо бих го направил или не. За пещерата Драч има автобус от Палма, който пътува 1,5 часа, ама като се сложи ходене до спирката, след това до пещерата и т.н. и то станало минимум 2 часа в посока.. та оттам трябва да се започне, би ли жертвал толкова време за да стигнеш до тази пещера. Ако се държи да се ходи някъде, бих дал идея за дървения влак https://trendesoller.com За 3 дни, не бих се занимавал да ходя никъде по-далече от столицата или да кажем в околностите ѝ, но вие ще си решите. И без това няма да влизате в морето, април е средно около 16 градуса водата. И много често духа здраво... https://www.palmaairport.info/public-transport/taking-the-bus-from-palma-airport/#route one Връзка към коментар
ZORI Публикувано: 28 март, 2022 Сподели Публикувано: 28 март, 2022 преди 14 часа, stormbringer каза: След серия от провалени пътувания (Бавария през декември, Родопи през февруари и Сицилия през март, всички заради Ковид) смятам да го играя "убеден, че това няма да пропадне" и направо да започна тема с предварителни планове, в която после да опиша как са се получили нещата. Първо малко предистория - ще кумуваме на приятелско семейство, децата ни са на една възраст (р. 2017) и решихме, че е добре да организираме нещо, което хем да им е като сватбено пътуване, хем да направим почивка с деца, хем да видим и нещо ново (за нас новото ще е Майорка, за тях - всичко 😄 ). В последствие друго приятелско семейство с малко по-голямо дете (на 9) прецениха, че ще имат време за "бърза Майорка", т.е. там ще сме 6 възрастни с 3 деца. Да се насочим към практичната част - на 19 април - София - Палма - 3 нощувки там, на 22 април - Палма - Тенерифе Норте - 1 седмица там и по обратния път на 29 април - TFN - PMI - 1 нощувка и на 30 април - PMI - SOF. За Тенерифе съм запазил кола, за Майорка обаче цените бяха абсурдни и просто се отказах, ще разчитаме на обществен транспорт и където се наложи - таксита. Намрих нощувки в близост до летището (Ca'n Pastilla), че полетът към канарите е много рано сутринта, а с две петгодишни може да се окаже трудно, което на практика го прави на пешеходно разстояние. Съдейки по google maps явно си е добре уредено за тази цел, има пешеходни надлеци и пътеки по целият път, а с автомобил и бус обиколката е доста голяма. От гледна точка на въпроси и "искане на акъли" - много съм бос за Майорка, но подчертавам, че сме без кола. Идея нямам какво да правим в тези 3 дни. Знам, чe Форментор е хубаво, ама то е от другата страна на острова. Дали има достатъчно добър обществен транспорт за да отидем до там или няма да си струва мотането, при условие, че сме само за 3 дни? Отворен съм за всякакви препоръки, включително за места за хранене и пр. Реално - изобщо не ми пречи да сме 3 дни в/около Палма, ама има ли какво да се прави толкова време? Оказва се, че Майорка са домакини на Алавес точно на 19.04, което дава шанс на мъжката част да опитаме да гледаме мач от Ла Лига на живо. От друга страна в същия ден играят Ливърпул и Ман Ю (от тримата двама сме за Ливърпул и един за Ман Ю, ама пък е по-късно, а за мен изживяването "мач на живо" е по-важно от това да не изпусна първите 10-15 мин от "кървавото дерби" на любимците ми, но по ТВ) Що се отнася до Тенерифе - предполагам, че ще заведем децата в Лоро Парк. В тенерифската тема се дискутираше скоро и споделям мнението, че не обичам да гледам огромни диви животни да правят номера, но от друга страна е добре децата да имат представа какво е кит, какво е акула и какво е скумрия, не просто от картинки в книжка, а да могат да осъзнаят разликите в мащаба. Нощувките ни са в Пуерто де ла Крус, смятам да опитаме някой трек из Анага, защото предния път нямахме време да стигнем до там (а и малката тогава беше на 8 месеца), повечко да си почиваме (ако трябва да караме всеки ден до южната част за плаж - не е проблем) и да се разходим с лифта до където може по отворените маршрути на Тейде, без да прекаляваме. Ще се поровя в темата с Guachinches и ще опитам да пробваме поне няколко, за малко по-автентично преживяване за бъдещите кумци. Спирам до тук. Просто исках да нахвърля някои неща, ще съм благодарен за обратна връзка, и ще пиша за промени и за конкретни планове, а в последствие ще опитам да напиша нещо като дневник от цялото пътуване. За Тенерифе имам една карта пластика ten+ ,ако Ви интересува. Много е удобно. Ползва се от няколко човека, просто зареждаш и чекираш на всеки и всяко качване. Ние обиколихме острова така само за 70 евро за двама човека за около седмица. Ако имате въпроси питайте конктетно Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 28 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 28 март, 2022 преди 30 минути , ZORI каза: За Тенерифе имам една карта пластика ten+ ,ако Ви интересува. Много е удобно. Ползва се от няколко човека, просто зареждаш и чекираш на всеки и всяко качване. Ние обиколихме острова така само за 70 евро за двама човека за около седмица. Ако имате въпроси питайте конктетно На Тенерифе сме с кола Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 28 март, 2022 Сподели Публикувано: 28 март, 2022 Аз все пак не разбрах колко пари искат за кола за 3 дни в Майорка или 4, ако не е до същия час на третия ден Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 28 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 28 март, 2022 преди 1 час, Alexander каза: Аз все пак не разбрах колко пари искат за кола за 3 дни в Майорка или 4, ако не е до същия час на третия ден Най-доброто, което намирах беше около 300 евро за нормална кола, ама тя няма да ни стигне, защото сме доста хора, без изобщо да смятам детските столчета и пр.. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 28 март, 2022 Сподели Публикувано: 28 март, 2022 преди 4 часа, stormbringer каза: Най-доброто, което намирах беше около 300 евро за нормална кола, ама тя няма да ни стигне, защото сме доста хора, без изобщо да смятам детските столчета и пр.. Нов въпрос, какво значи доста хора и каква точна кола искаш/гледаш? и тази цена за три или четири дни е, дай часове и дати на взимане и връщане Връзка към коментар
Boo Публикувано: 28 март, 2022 Сподели Публикувано: 28 март, 2022 преди 4 часа, stormbringer каза: Най-доброто, което намирах беше около 300 евро за нормална кола, ама тя няма да ни стигне, защото сме доста хора, без изобщо да смятам детските столчета и пр.. Ние също ще ходим до Майорка, но началото на април. Кола под наем през препоръчания тук сайт (https://rentacarvanrell.com/es/reservas-rentacar-mallorca.html) за 4 денонощия излиза 215 евро със застраховка. Вярно, че е най-ниския клас, но може да се провери за други, които биха ви устроили. 1 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 28 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 28 март, 2022 Явно нещо съм написал двусмислено, или така е излязало от коментарите по-надолу. В Майорка сме 6 възрастни и 3 деца. На Тенерифе сме 4 възрастни и 2 деца, за там кола съм наел. Цените, които намирах още в началните етапи на планиране, ме наведоха на мисълта да не взимаме кола под наем в Майорка. Що се отнася до конкретика - ето от предложения сайт, за най-малкия модел кола, от който биха ни били необходими 2 бр., цените бяха в подобен порядък и от по-рано и при различни компании и търсачки. Съдейки по първите няколко отговора - за времето, което имаме, може би няма смисъл да ходим до другия край на острова и реално може съвсем спокойно да го уплътним в Палма и околностите използвайки обществен транспорт. 1 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 28 март, 2022 Сподели Публикувано: 28 март, 2022 За децата в Майорка бих препоръчала открития етнографски музей Pueblo Espanol, има пресъздадени сгради и архитектурни стилове от различни части на Испания: https://www.visitpalma.com/en/pl515/discover/what-to-see-and-what-to-do/culture/id65/pueblo-espanol-a-town-a-country.htm (може да се отиде с автобус до там, не е далеч от центъра на Палма). 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 29 март, 2022 Сподели Публикувано: 29 март, 2022 На 27.03.2022 г. в 17:46, stormbringer каза: За Тенерифе съм запазил кола, за Майорка обаче цените бяха абсурдни и просто се отказах, ще разчитаме на обществен транспорт и където се наложи - таксита. Намрих нощувки в близост до летището (Ca'n Pastilla), че полетът към канарите е много рано сутринта, а с две петгодишни може да се окаже трудно, което на практика го прави на пешеходно разстояние. Съдейки по google maps явно си е добре уредено за тази цел, има пешеходни надлеци и пътеки по целият път, а с автомобил и бус обиколката е доста голяма. Oт летището до Кан Пастиля е всичко друго, но не и добре уредено - тротоар има само в началото, нататък трябва да вървиш по платното и по черен път и разни трънаци. И на мен ми изглеждаше от начало - е го къде е, зад летището. С деца не ти мърда час ходене. Кан Пастиля е малко като Слънчев бряг. Автобус А2 от летището до Кан Пастиля е на цена 5 евро, безплатен е за деца до някаква възраст. От Кан Пастиля до Палма има 25 и 35, които са удобни, защото за разлика от другите линии, които стигат основно до Плаца Д"Еспаня тези двата стигат в центъра - Плаза де ла Рейна - 35 минава през Плаца Д'Еспаня първо, а 25 го кара директно покрай морето и е по-бърз. 35 в другата посока ходи до аквариума, но в зависимост в коя част си може и пеша От самото летище има и директни автобуси до други части на острова, но за момента май са спрени Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 30 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 30 март, 2022 преди 13 часа, adreno каза: Oт летището до Кан Пастиля е всичко друго, но не и добре уредено - тротоар има само в началото, нататък трябва да вървиш по платното и по черен път и разни трънаци. И на мен ми изглеждаше от начало - е го къде е, зад летището. С деца не ти мърда час ходене. Кан Пастиля е малко като Слънчев бряг. Автобус А2 от летището до Кан Пастиля е на цена 5 евро, безплатен е за деца до някаква възраст. От Кан Пастиля до Палма има 25 и 35, които са удобни, защото за разлика от другите линии, които стигат основно до Плаца Д"Еспаня тези двата стигат в центъра - Плаза де ла Рейна - 35 минава през Плаца Д'Еспаня първо, а 25 го кара директно покрай морето и е по-бърз. 35 в другата посока ходи до аквариума, но в зависимост в коя част си може и пеша От самото летище има и директни автобуси до други части на острова, но за момента май са спрени Да, в последствие го установих. Мислех, че е ОК„ понеже са направили пешеходен надлез над магистралата, обаче реално не води до пешеходен път или поне до тротоар, което е доста абсурдно. Наистина има автобус директно от Кан Пасти(л)я до летището, ама за сутрешния полет към Тенерифе май няма да са тръгнали. Поне от летището изглежда, че ще стигнем лесно КП на първия ден. На място ще трябва да разгадавам такситата, ама ще стане някак си. Иначе доста доректни линии от летището изглеждат спрени от есента. Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 24 април, 2022 Автор Сподели Публикувано: 24 април, 2022 Така - малко update: първо логистично - до Кан Пастия има бус от летището, стига супер бързо, ама всички бусове до летището таксуват 5 евро. Иначе е 2 цената на едно качване. Въпросните карти за 10 качвания са нещо като Неси от Лохнес. Виждали са ги, знаят къде (в табак шопа), ама всъщност в никой ги няма. Кацнахме на PMI на време на 19 април, времето беше супер, макар прогнозиге да бяха за кофти такова. Веднага се възползвахме да атакуваме плажа на Кан Пастия, който си е доста приличен. По-късно с момчетата се метнахме до Палма, стигнахме до стадиона и гледахме Майорка - Алавес, което си беше битка за оцеляване и във местния вестник на следващия ден му бяха отделили 5 страници. На връщане от стадиона беше важно да гледаме друг мач - Ливърпул - Ман Юн. Попаднахме в малък бар, наречен El Gato Gordo, който се оказа, че се държи от българин. През това време момичетата бяха завели децата на риба и паеля и нещата се подреждаха екстра. За съжаление времето не беше толкова приятно на следващите 2 дни и имаше доста вятър и на моменти дъжд. В Палма по 3 от големите булеварди с пешеходни зони (La Rambla, Carrer de la Unio и Av. d'Antoni Maura) има много от едни ужасяващи дървета, за които вероятно съм разказвал в предишна тема за Андалусия преди няколко години. В случая 6 възрастни и 3 деца, без известни алергии и проблеми бяхме в окаяно състояние след атака от полените им (или каквото беше там). Спирам до тук, че отиваме към плажа, защото на Тенерифе най-сетне (тук сме от петък, днес е неделя, стана топло). По-късно ще продължа със снимки и пр. 2 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 5 май, 2022 Автор Сподели Публикувано: 5 май, 2022 Както обикновенно - разказите за цялото пътуване се проточват с месеци 😄 Все пак мога да пробвам малко по малко - по-горе мисля, че съм описал предисторията - 3 семейства, всяко с по 1 дете (4,5 и 9 годишни) потеглихме към Майорка на 19.04. едните се прибраха към БГ на 23.04, другите продължихме към Тенерифе до 29, когато пак през Майорка, този път с една нощувка, се прибрахме в БГ. Както вече писах - на пристигане в Палма ходихме на мач от Ла Лига, а в следващите дни времето беше доста променливо, все пак посетихме катедралта и музея, но за баните и двореца не остана време, пък с деца е малко трудно да се прекалява с културата. Старата част на Палма се оказа доста впечатляваща, а в един момент всички бяхме заинтригувани от сгради, явно направени в стил изкопиран от Гауди, и то се оказа, че са си негови 😄 В Палма също се оказа, че (поне по табели и информация) основно я карат на Каталан, за разлика от Кан Пастия, където основен език беше немски и Магалуф, където на практика единствен беше английски. Малко прескочих с Магалуф, ама всъщност ще оставя Тенерифе по-нататък. Както писах по-рано - на Кан Пастия спахме преди да отлетим за Тенерифе, след като отлеятхме, оставащите (с 9 годишното дете) са посетили и аквариума, но ние смятахме да ходим в Лоро Парк и решихме, че това ще е излишно и затова те го оставиха за след като заминем. На връщане от Тенерифе реших да се насочим от другата страна на Палма и отидохме в истинския Слънчев Бряг - Магалуф. Имах предварителни очаквания, за какво ще става въпрос там, и че не е най-подходящото място за семейства с деца, ама все пак си казах "какво пък толкоз, даже на хотелчето пише "highly rated for families"". Беше си пълна чудесия, дори обслужващия персонал на повечето места бяха от Великобритания, ергенските, моминските и всякакви други партита, включващи подобаващо облекло, прекалено количество алкохол и субстанции, бяха на всяка крачка, и с хора на всякаква възраст. Но пък и трите плажа бяха много приятни, времето беше по-добро, смехът - гарантиран. Изненадващо - автобусът до летището беше на практика директен, а и се оказа на по-добра цена от този до Кан Пастия, което е градчето на самото летище, а не на 40 мин от там по магистралата. И не на последно място (всъщност си беше на последно) - намирането на място за гледане на мача на Ливърпул бе безпрецедентно лесно (след трудностите 12 дни по-рано в Палма и из Тенерифе) 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега