Прескочи до съдържание

Лекарства при пътуване в САЩ

Hristo Rusev

Препоръчани мнения

Публикувано:

Привет 🙂
В края на Май ми предстои първото ми пътуване до САЩ, , което беше отложено с две години. Ще пътувам до
Източно крайбрежие за 18 дена.
Ще е solo trip, тъй като хората с които мислихме да пътуваме преди пандемията, някои вече се отказаха а други нямат виза. Но както се казва и сам война е войн 😀.
Опитвам се да планирам всичко предварително и се натъкнах на въпроса с лекарствата, които мога да взема при пътуване в САЩ. Ще летя с прикачване през Лондон UK ако има някакво значение. До сега съм пътувал главно в EU и не съм имал проблем с лекартвата, които съм взимал със себе си. Та имам няколко въпроса относно лекарства, които мога да взема със себе си към Щатите:

1.Мога ли да взема лекарства със себе си?
2.Трябва ли да имам рецепта?
3.Ако трябва ли за всички да имам рецепта?
4.Мога ли да си взема антибиотик?
5.Аналгин, алулин, парацитамол и др. за тях тряба ли рецепта?
6.Трябва ли да ги декларирам някъде при пристигане в САЩ?

Благодарен съм ако някой с опит успее да ми отговори 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Освен ако не са контролирани  лекарства (изписвани със специална рецепта) няма да имаш проблем.

Може свободно да носиш  всички изброени от теб

Ако много държиш ,лесно лекар може да ти ги изпише да си имаш черно на бяло ,но според мен няма нужда.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, Hristo Rusev каза:

Привет 🙂
В края на Май ми предстои първото ми пътуване до САЩ, , което беше отложено с две години. Ще пътувам до
Източно крайбрежие за 18 дена.
Ще е solo trip, тъй като хората с които мислихме да пътуваме преди пандемията, някои вече се отказаха а други нямат виза. Но както се казва и сам война е войн 😀.
Опитвам се да планирам всичко предварително и се натъкнах на въпроса с лекарствата, които мога да взема при пътуване в САЩ. Ще летя с прикачване през Лондон UK ако има някакво значение. До сега съм пътувал главно в EU и не съм имал проблем с лекартвата, които съм взимал със себе си. Та имам няколко въпроса относно лекарства, които мога да взема със себе си към Щатите:

1.Мога ли да взема лекарства със себе си?
2.Трябва ли да имам рецепта?
3.Ако трябва ли за всички да имам рецепта?
4.Мога ли да си взема антибиотик?
5.Аналгин, алулин, парацитамол и др. за тях тряба ли рецепта?
6.Трябва ли да ги декларирам някъде при пристигане в САЩ?

Благодарен съм ако някой с опит успее да ми отговори 🙂

Не мисля, че ще има проблем да си носиш изброените от теб лекарства. Не трябва да ги декларираш. Ако ще носиш лекарства, предписани с рецепта, си носи рецептата. 
Еквивалентът на температуропонижаващите са Advil и Tylenol. Има ги във всяка една аптека и не са скъпи, аз лично не виждам смисъл да носиш парацетамол. 

Публикувано:

Не съм забелязал да има разлика в разрешителният режим при носене на лекарства за лична употреба в Европа и САЩ. В този ред на мисли , единственият плюс да си вземеш лекарства с теб е, че ги познаваш. Лекарствата в САЩ в началото ти се струват и чудодейни . Разликата в ефикасността им е голяма към много голяма и последните години винаги нося по килограм - два за най-близките. 

за главоболие - Excedrin във всичките му варианти  ( обикновен, за мигрена, с кофеин , без кофеин ) , най-големите опаковки са по 300бр.

Tylenol ( Ацетаминофен ) и Advil (Ибупрофен) за всякакви болежки

Day/Night Quill за настинки и грипове

• Харесвам 1
Публикувано:

Не заемат място, не тежат. Много по-удобно е да са ти под ръка,  вместо да тичаш до аптека/дрогерия.

А иначе цените на изброените лекарства в България са нереално високи в сравнение не само със САЩ ,но и с много други държави със чувствително по-висок жизнен стандарт.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.