Eskarina Публикувано: 6 май, 2022 Публикувано: 6 май, 2022 Здравейте, със семейството ми искаме да посетим Пулия. Идеята е да си направим море, но и да разгледаме част от градчетата. В чудене съм къде да са ни нощувките, търся китно автентично градче с хубав плаж, добра комуникация(влакове,автобуси) за из района.С три годишно дете сме и ми се иска разстоянията да са кратки. Искаме да видим Алберобело, Матера, Полиняно а Маре, Монополи, Лече.Обмисляме и наемане на кола, но понеже ще сме 10 дена, много скъпо ще ни излезе да наемем за целия период.
Георги Публикувано: 6 май, 2022 Публикувано: 6 май, 2022 Щом сте 10 дни и с малко дете (това предполага да няма много препускане по дефиниция), може би няма да имате нуждата от кола. Паркирането в областта не е много лесно, а и ще можете да си правите еднодневни трипове без особени затруднения. В крайбрежните градчета ние общо взето само препуснахме, но не мисля че някое от тях се открояваше особено спрямо останалите, избери си ги по картинки и вътрешно усещане. Опциите ви така като ги мисля са две: - да си харесате някое от градчетата и 10 дни да си карате там, като редувате ден почивка с някой дневен трип...за него не пречи и да наемете кола за ден. Според мен е по-добра опция, но може би няма да е най-финансово оптималната - допускам че нощувките по крайбрежието са по-скъпи и може да е в известен смисъл разхитително да плащате скъпа крайбрежна нощувка, докато сте цял ден в Матера. - да си направите морето плътно и спокойно за 5 дни, и за останалите 5 да се позиционирате в Бари, от където потенциално ще имате повече гъвкавост с транспорта и вероятно ще е по-евтино. 1
Георги Публикувано: 6 май, 2022 Публикувано: 6 май, 2022 Между другото, не знам транспорта с детето как го мислите, но Матера не е най-любезното място за хора с колички. Ние бяхме с бебеносеща раница, май на три години беше и нашия звяр. 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 6 май, 2022 Публикувано: 6 май, 2022 Поддържам Георги, ние с 6 годишно дете се позиционирахме в Бари и оттам с едно нещо, приличащо на кола обикаляхме, защото решихме да се смесим с местните. Снимката е от последния ден на път към летището, тогава забеляза, че даже е хибрид. 2
stanislavpp Публикувано: 6 май, 2022 Публикувано: 6 май, 2022 С тригодишно дете ( малкият вече направи четири ) , аз бих разделил 10 нощувки на 2 части по 5 нощувки . С уговорката, че не съм бил по плажове в региона ( бяхме там един декември ) , бих предложил да си изберете две градчета за нощувки измежду Галиполи , Отранто , Трани и Порт Сесарио , според където си харесате хубави настанявания : 1
Eskarina Публикувано: 7 май, 2022 Автор Публикувано: 7 май, 2022 Много благодаря за всички мнения! И аз стигнах до извода за разделяне почивката на две, обмислям 4 нощувки в Монополи или Полянино а Маре (ще видя как са влаковете и дали ще е удобно) и останалите 5 около Таранто. Ще разгледам и тези градчета-Галиполи , Отранто , Трани и Порт Сесарио.
Eskarina Публикувано: 7 май, 2022 Автор Публикувано: 7 май, 2022 Искаме да видим и този сафари парк Fasano,близо е до Алберобело. За там е май е задължително да наемем кола.
stanislavpp Публикувано: 7 май, 2022 Публикувано: 7 май, 2022 Преди 1 час, Eskarina каза: обмислям 4 нощувки в Монополи или Полянино а Маре И двете ми се видяха доста стерилни за плажни градчета , само за няколко часа обаче стават..
Eskarina Публикувано: 16 май, 2022 Автор Публикувано: 16 май, 2022 Здравейте, насочихме се към нощувки в Бари и Галиполи,сега се чудя от къде да си наемем кола( ще наемаме за пръв път). Чудя се също можем ли да я вземем в Бари, а да я върнем в Галиполи. За сега не намирам такава опция, по скоро сайтовете ми дават Лече, като най-близка опция.
Звелина Публикувано: 16 май, 2022 Публикувано: 16 май, 2022 Правила съм същото, отседнахме в едно от сателитните селоградчета около Лече, много са хубави и уредени всичките. Колата взехме от летището в Бари. Единствено само Матера е далече. Ние я видяхме попътно местейки се от Калабрия към Пулия.
Георги Публикувано: 16 май, 2022 Публикувано: 16 май, 2022 Преди 1 час, Eskarina каза: Здравейте, насочихме се към нощувки в Бари и Галиполи,сега се чудя от къде да си наемем кола( ще наемаме за пръв път). Чудя се също можем ли да я вземем в Бари, а да я върнем в Галиполи. За сега не намирам такава опция, по скоро сайтовете ми дават Лече, като най-близка опция. Еднопосочния наем е силно вероятно да има голяма такса, дори на теория да ви го предложат. И да, възможно е рент а кар фирмите да нямат въобще офиси в малките градчета. Евентуално шофьора ще трябва да направи един курс Бари - Галиполи с обществен транспорт след като я върне. А относно фирми, има няколко описани в темата с ревютата: 1
neuromancer Публикувано: 16 май, 2022 Публикувано: 16 май, 2022 преди 2 часа, Eskarina каза: Здравейте, насочихме се към нощувки в Бари и Галиполи,сега се чудя от къде да си наемем кола( ще наемаме за пръв път). Чудя се също можем ли да я вземем в Бари, а да я върнем в Галиполи. За сега не намирам такава опция, по скоро сайтовете ми дават Лече, като най-близка опция. В най-общи линии, търсите онлайн със съответните градове и то ще си покаже какво може и колко струва. В много малко градче може да няма офис на тази компания. Много рядко има "с доставка", тоест човек ви я кара, тогава им пишете и вижде докъде може и колко струва
Eskarina Публикувано: 30 май, 2022 Автор Публикувано: 30 май, 2022 Здравейте, запазихме си хотелите и предстои да резеревирам кола за три дена ,поизчетох разни статии и вече се ориентирам повече в нещата. Тъй като решихме, че ще пътуваме до Галиполи с влас (с връщане на колата в Лече ще излезе доста пари), сега гледам, че няма директни влакове Бари Галиполи, а трябва да се прекачим в Лече.Питането ми е ако някой се е прекачвал в Лече, 15 минути достатъчни ли са за въпросното прекачване, като се има в предвид,че сме с куфари и малко дете.Голяма ли е гарата и трябва ли да си предвидим повече време, да не говорим, че е възможно и някакво закъснение на влака.
Vency Публикувано: 30 май, 2022 Публикувано: 30 май, 2022 Аз мисля, че първо трябваше да започнете с резервацията на колата. И аз преди малко си купих билети без да погледна как вървят цените на колите. Не предполагах, че 3 дни ще ми искат 500 евро с пълната застраховка (ако изобщо има свободни коли). Хубаво е, че билетите са най-евтината нишка от това пътешествие и май ще изгорят. 1
Argentique Публикувано: 30 май, 2022 Публикувано: 30 май, 2022 преди 10 минути , Vency каза: Хубаво е, че билетите са най-евтината нишка от това пътешествие и май ще изгорят. Винаги можете да пропуснете Пулия и да наместите някоя евтина дестинация с прекачване от Бари, ако ви се занимава и има нещо интересно.
Eskarina Публикувано: 31 май, 2022 Автор Публикувано: 31 май, 2022 Аз по-скоро питах за гарата в Лече, дали е голямо и прекачванията отнемат ли повече време?
bad kid Публикувано: 31 май, 2022 Публикувано: 31 май, 2022 Не е голяма гарата, въпросът е, че влакът може да закъснее. Последно като пътувах Лече - Бари, влакът спря и не мръдна поне 10-15 минути близо до Монополи, всичко се случва
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега