Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 минути , Zlia каза:

Говорим за селска сладкарничка все пак, но дори и в София би могло да се намерят подобни цени. 

Дай един пример 😉

В колко села си ходил и има сладкарница?

В хоремага на село "цветя и бонбони не се пият"...

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Zlia каза:

Е за селска сладкарница не е ли висока цена? Все си мисля, че дори в София можеш за 20 лв да изпиеш 3 кафета с кроасан. Ама аз кафе не пия и не знам каква е цената му, но кроасан може да се хапне за под 3лв. -белгийски от пекарна. 

Отделно ми прави впечатление 10% ддс. Дано Ричи не чете форума 🙂

Селска, ама ти видя ли селото, може да го погледнеш с гугъл, какви къщи има и къде се намира. Има села и села все пак.

И аз искам да видя къде за 5-6лв на човек ще закуся в заведение в Бг, може и в Силистра примерно. Млякото беше най-скъпото нещо и реално беше 4-та напитка.

Излишно е да казвам, че кроасана е само на теория кроасан у нас. Този го инжектират преди да  го дадат с какво искаш, в случая бял шоколад, а малкия беше с крем от шамфастък. 

• Харесвам 8
Публикувано:

А дали знаете колко струва македонския айвар в България?? Жокер, точно х2 

IMG_8808.jpeg.cb6b2617151d2434bfd0a5b5477191d2.jpeg

Този е в Швейцария, 7лв за 690 грама без намаление, в два магазина го видях.

Положението е плачевно, имаше швейцарски кашкавали за по 22лв/кг, моцарела швейцарска 5лв/400гр, бри швейцарско 4,50лв за 250 грама и т.н.

И все пак сравнявам най-високия стандарт  и заплати в света!

• Харесвам 9
Публикувано:

То е ясно че ни клатят здраво , затова повечето от нас тук когато може оставяме парите си навън.

Тези дни търсих къща за гости из Троянския балкан, за уикенд извън големите празници.Гарантирам че ще намеря по-евтини настанявания  , на по-хубави места и с по-добри условия в Италия , Испания , айде да не казвам голяма дума но вероятно и във Франция.Тъпи , умрели села които познавам отлично  , разчитащи единствено на това което им е дал Господ като природа !!!

Тия балканджии не ходят по земята.Щом си намират клиенти да са им честити ! 

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Не ви разбирам с това оплакване за цени ... Аз лично харесвам да се чувствам ВИП когато давам много пари за нещо, без значение дали са хляб, кренвирши или лютеница ...

Както някои хора се чувстват значими когато се хвалят, че са отишли за n-ти път на някоя известна дестинация, така и аз се чувствам значим, когато пазарувам скъпо!

• Браво 3
  • Смея се 10
Публикувано:
4 minutes ago, Брани said:

Не ви разбирам с това оплакване за цени ... Аз лично харесвам да се чувствам ВИП когато давам много пари за нещо, без значение дали са хляб, кренвирши или лютеница ...

Както някои хора се чувстват значими когато се хвалят, че са отишли за n-ти път на някоя известна дестинация, така и аз се чувствам значим, когато пазарувам скъпо!

Ти си за Велинград.

• Смея се 10
Публикувано:

Колко е скъпо кафето в България и мен ме дразни и това го споделих наскоро в 1-2 теми. Не че съм постоянен абонат по кафенетата тук, но някак си като си пил кафе за 2.00€ в едно от най-туристическите места в Европа, с туристи не само от Румъния😉, но и от Азия - Алхамбра, вътре в комплекса и след това си платил 4.00 лв. за такова на Кралска закуска, в центъра на Русе, ми дразненето просто напира отвътре🙃 В магазините ни цената му също е висока. Транспорт ли, какво - ала-бала. По логиката на транспортните разходи и количеството потребители в едно българско село цените би трябвало да са по-високи от тези в големия град. И е така в селските магазини, а за кафето и кроасаните дето ги няма там😛 не знам

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, Брани каза:

Да бе, едва снимка не си пуснал от Велинград. А, а?

Публикувано:

Мдааа, за числата по СПА хотелите да не говорим. 

Иначе, миналият месец, стая в хотел 4* в АМстердам (е, без закуската) ми беше 126€

Верно, че сезонът не е най-туристическия (януари), но пък е Амстердам.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Колко е скъпо кафето в България и мен ме дразни и това го споделих наскоро в 1-2 теми. Не че съм постоянен абонат по кафенетата тук, но някак си като си пил кафе за 2.00€ в едно от най-туристическите места в Европа, с туристи не само от Румъния😉, но и от Азия - Алхамбра, вътре в комплекса и след това си платил 4.00 лв. за такова на Кралска закуска, в центъра на Русе, ми дразненето просто напира отвътре🙃 В магазините ни цената му също е висока. Транспорт ли, какво - ала-бала. По логиката на транспортните разходи и количеството потребители в едно българско село цените би трябвало да са по-високи от тези в големия град. И е така в селските магазини, а за кафето и кроасаните дето ги няма там😛 не знам

На мен ми излиза под левче капсулката Неспресо вкъщи. Но знам, че така няма да се класирам за никоя престижна класация (например темата Кафе и кафеджии), затова много рядко пия такова, а гледам да е винаги някъде с максимално добавена стойност. Затова внимателно чета къде цените са най-високи!

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
3 hours ago, stanimir said:

То е ясно че ни клатят здраво , затова повечето от нас тук когато може оставяме парите си навън.

За мен един от най-скандалните примери в тази насока е цената на кравето масло у нас. Преди няколко дни в Букурещ купихме President на цена 65 леи за килограм, тук в Кауфланд е пак толкова, но лева. 1 лея е 40 стотинки. Опаковките, в които се продава в България и Румъния са абсолютно идентични, дори надписите по тях са на български и румънски.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

От кафе до кафе разликата е огромна, а повярвай ми в Испания кафето е едно от най-гадните, които съм пил. Та то може да е ужасно на туристическо място (повечето пъти е така) и страхотно на друго.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 7 часа, Worldismine каза:

От кафе до кафе разликата е огромна, а повярвай ми в Испания кафето е едно от най-гадните, които съм пил. Та то може да е ужасно на туристическо място (повечето пъти е така) и страхотно на друго.

На повечето места в Испания кафето наистина е гадно независимо от цената. Но пък има много други неща за правене/пиене... 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Worldismine каза:

преди 49 минути , jorocontrola каза:

На повечето места в Испания кафето наистина е гадно независимо от цената. Но пък има много други неща за правене/пиене... 😉 

Това е една от загадките на Европа за мен - защо испанците продължават да пият толкова гадно кафе?! Народ на откриватели и завоеватели, колко време ще им трябва да открият свясното еспресо?

Цените на нощувките в Италия може да хвърчат нагоре, но поне не злоупотребяват с цените на храната. Особено приятно фрапиращи са по летищата - кафе с мляко на летище Бергамо 1,80 евро, тестени закуски за около 2 евро на летище Неапол. Качеството е ясно. 

П.п. Белгийската пекарна е изключението, което потвърждава правилото. А то е, че може да се продава изключително качествен продукт на достъпни цени, ако не си изключително алчен. Но собственика е белгиец, все пак и въпреки възрастта си работи постоянно в пекарната - може да го видиш да прави кроасани в пекарната, когато и да отидеш.

• Харесвам 10
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 часа, stanimir каза:

Тези дни търсих къща за гости из Троянския балкан, за уикенд извън големите празници.Гарантирам че ще намеря по-евтини настанявания  , на по-хубави места и с по-добри условия в Италия , Испания , айде да не казвам голяма дума но вероятно и във Франция.Тъпи , умрели села които познавам отлично  , разчитащи единствено на това което им е дал Господ като природа !!!

Тия балканджии не ходят по земята.Щом си намират клиенти да са им честити ! 

Там ходят големи компании да се напиват през уикенда. За същите пари, може да успееш да го направиш на Миконос 🫢

Публикувано:
преди 15 минути , iMari каза:

Това е една от загадките на Европа за мен - защо испанците продължават да пият толкова гадно кафе?! Народ на откриватели и завоеватели, колко време ще им трябва да открият свясното еспресо?

Цените на нощувките в Италия може да хвърчат нагоре, но поне не злоупотребяват с цените на храната. Особено приятно фрапиращи са по летищата - кафе с мляко на летище Бергамо 1,80 евро, тестени закуски за около 2 евро на летище Неапол. Качеството е ясно. 

П.п. Белгийската пекарна е изключението, което потвърждава правилото. А то е, че може да се продава изключително качествен продукт на достъпни цени, ако не си изключително алчен. Но собственика е белгиец, все пак и въпреки възрастта си работи постоянно в пекарната - може да го видиш да прави кроасани в пекарната, когато и да отидеш.

Кафето е зле, ама в Германия не е по-добре..

В Испания масово се пие кортадо, нещо като макиато обаче с повече мляко и затова карат масово  на долнопробни робусти.

Иначе си вече има и достатъчно читави кафенета, както е в цяла Европа през последните години. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Говоря за еспресо в Испания и не виждам разлика с това тук. И на двете места не е било Ришар. Освен това в Малага, Кордоба и Гранада по заведенията им струваше по-малко 1.10-1.30€

• Харесвам 1
Публикувано:

В Испания почти никой не пие еспресо, включително и аз, просто е много гадно ма масовите  места.

И в България има доста гадни еспресота, просто тук по-често има разни италиански кафета.

• Харесвам 3
Публикувано:

Кафето е толкова мистериозна и сложна материя, че май е единственото нещо, което французите не могат да приготвят 🙃  

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Е хубаво, гадно е било. Не участвам в темата “Кафе и кафеджии”, така че дай боже пак да отида и да пия гадно еспресо за закуска😜

• Харесвам 4
Публикувано:

Вероятно има и хубаво кафе някъде в Испания, аз нямам спомен за такова. 🙂 

Не мога кажа, че имам някакви високи очаквания. Обикновенно пия или еспресо с мляко или капучино. В Палма капучиното струваше около 4 евро в непретенциозно кафене. Еми това на пакетчета от супермаркета има по-хубав вкус. Нашата Нова бразилия е просто класа в сравнение. 😃 

В момента, ДиянаВ каза:

Е хубаво, гадно е било. Не участвам в темата “Кафе и кафеджии”, така че дай боже пак да отида и да пия гадно еспресо за закуска😜

Абе разглезихме се, само си представете колко извънземна би била тази дискусия през 90те или началото на века. 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.