Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

На много места в Европа и в САЩ цената на опаковката е указана на касовата бележка (или дори на самия продукт),  и при връщане за рециклиране си получаваш и сумата. Започва от минимум 10 цента до 20,а някъде дори 30 цента. Не съм виждал някой да глобява , но при тази цена на амбалажа винаги има достатъчно клошари, които да правят оборка и нищо да не остава в природата.Мъкнат по цели чували с кенове и бутилки.

5 стотинки е прекалено малък стимул за хората и дори за бездомниците , но при 20-30 стотинки за кенче / бутилка вече ще е друго.

Всъщност дори през соца нещата бяха уредени и стъклена бутилка от литър се изкупуваше за 10 стотинки , бирените мисля бяха по 7 стотинки, което за тогава си бяха пари.

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

За водата в Гърция нищо не казвам. Но хотелът в който бяхме си беше хотел, със закуска и басейн (и нямаше баби и ковьорчета по стените). Заведението, в което вечеряме е с най-висок рейтинг в TripAdvisor. Е, никога не правим огромни маси със салата, предястие, основно и десерт, просто защото не бихме могли да погълнем такива количества храна. Но пък за сметка на това винаги има по едно малко (Узо или ципуро за съпруга) и половинка бяло вино. 

Десертът се подразбира, защото те винаги го предлагат complimentary. Обикновено го пропускаме, че на нашата възраст не е препоръчително да наблягаме на високо въглехидратните изкушения. 🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз да попитам къде ги намирате тези цени в Гърция, ние гледаме за 7 нощувки октомври на Крит и под 7  хил. евро за 4 човека не успявам да го вмъкна със самолетни билети, трансфер- и няма сила на света която да ме накара да платя толкова пари за една Гърция.

• Шок 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

е, хубава работа :smile: може би не си задаваш правилно търсенията, защото това е предостатъчен бюджет за няколко пъти по 7 нощувки на Крит, освен ако билетите ви не струват няколко хиляди евро

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 41 минути , Velyana каза:

Аз да попитам къде ги намирате тези цени в Гърция, ние гледаме за 7 нощувки октомври на Крит и под 7  хил. евро за 4 човека не успявам да го вмъкна със самолетни билети, трансфер- и няма сила на света която да ме накара да платя толкова пари за една Гърция.

случайна дата съм избрал за септември от официалния сайт. Извинявам се, че е на гръцки. А в букинг е пълно с прилични цени за апартаменти. Преди около месец бях и мога да кажа, че и цените по заведенията са по-евтини от северна Гърция. Междуградския транспорт е супер организиран и мога да кажа, че е без пари

Screenshot_20240830_183145_Samsung Internet.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Velyana каза:
Преди 1 час, Velyana каза:

ние гледаме за 7 нощувки октомври на Крит ... трансфер

Май не знаете какво искате...

За първите произволни дати Раян иска по 70Е на човек.

Кола под наем ще е 200-300Е и после цял Крит е ваш...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мисля ,че живее в Швейцария и ако се търсят полети от конкретен град там едва ли има много евтини варианти. Вече за настаняването всеки си има изисквания и ниво на комфорт което търси. Не ми се мисли щом на Крит си харесва неща за 7000 , колко ли ще са подобните на Миконос.Залагам на 12-15000 за седмица.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

ама то дори и в някакъв Хилтън край Ретимно да се настани човек /2 възрастни + 2 деца/ със закуска и вечеря, пак излиза максимум 3000 евро, и още 1000 за билети, пак е далеч от 7000, опции има много, @Velyana, ако търсите resorts с храна заради децата - си има предлагане - https://www.booking.com/searchresults.en-gb.html?label=gen173nr-1BCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQGYAQm4ARfIAQ_YAQHoAQGIAgGoAgO4Atvux7YGwAIB0gIkMTg4Y2NmYzgtMTgwNi00ZDgzLTk4YjEtYzQ5OTViMTBlNjMy2AIF4AIB&sid=bcd7a3805ea2d90a2119af6958ff396d&aid=304142&ss=Crete%2C+Greece&ssne=Lozenets&ssne_untouched=Lozenets&efdco=1&lang=en-gb&src=index&dest_id=811&dest_type=region&ac_position=0&ac_click_type=b&ac_langcode=en&ac_suggestion_list_length=5&search_selected=true&search_pageview_id=c9c275ed6ec80701&checkin=2024-10-04&checkout=2024-10-11&group_adults=2&no_rooms=1&group_children=2&age=4&age=2&nflt=review_score%3D90%3Bmealplan%3D9

Връзка към коментар

Ние летим от Швейцария- но гледах и от съседните немски летища, полетите не са евтини , но и нощувките предвид, че гледаме за октомври ми се струват скъпи. Може и в мен да е грешката , но Гърция не ми е чак толкова привлекателна. 
За съжаление сме вързани с определени дати, заради ваканцията на децата 😭 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Velyana, ние не ходим по островите. Обикновено сме ограничени във времето поради много семейни ангажименти. Затова гледаме да сме на близо. На Халкидики също не ходим поради заобикалящата ни среда от почиващи. Обикновено спираме до Неа Каликратия. Градът е малък, с голяма плажна ивица. Има всичко, но не е модерна локация за морска почивка. През уикендите се посещава от много гърци, от Солун и околностите. 

Връзка към коментар
преди 3 минути , Lyubina каза:

@Velyana, ние не ходим по островите. Обикновено сме ограничени във времето поради много семейни ангажименти. Затова гледаме да сме на близо. На Халкидики също не ходим поради заобикалящата ни среда от почиващи. Обикновено спираме до Неа Каликратия. Градът е малък, с голяма плажна ивица. Има всичко, но не е модерна локация за морска почивка. През уикендите се посещава от много гърци, от Солун и околностите. 

Аз гледах за Крит , заради времето- с идеята че октомври на островите е по- топло от колкото по на север. Но може би следващотк лято ще направим нещо като вас- не туристическо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Velyana каза:

Значи... тук има доста ентусиасти, на които, ако има дадеш 7000 евро, ще ти сглобят фантастична почивка.

А с остатъка ще си сглобят и на тях.

😁

• Харесвам 1
  • Смея се 14
Връзка към коментар
7 minutes ago, Zaro said:

Значи... тук има доста ентусиасти, на които, ако има дадеш 7000 евро, ще ти сглобят фантастична почивка.

А с остатъка ще си сглобят и на тях.

😁

Мдааа.Парите които имаме са времето което нямаме.Ние дебнем цени дестинации,а хората вадят 7000 евра и......Крит.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Velyana каза:

Аз гледах за Крит , заради времето- с идеята че октомври на островите е по- топло от колкото по на север. Но може би следващотк лято ще направим нещо като вас- не туристическо.

Извън темата за Гърция, виж Кипър или Малта. Климатът е подобен. Египет с тур.пакет може също да ти е бюджетно, децата ще са на кеф = и вие ще се видите хора. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Връщам се в темата след връщане от Скирос и Евия и тридневно пребиваване в Поморие.

Вечеря за двама минимум 50 евро,ама супер минимум. Качество не е сравнимо, нито на храна, нито на обслужване. Средна цена на ден почти колкото при @antea. А сме извън сезон вече. 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.