Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите, хранителните продукти в магазините и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

Пускам малко събития в Бургас и оставям на вас да актуализирате темата, като видите какво става с цените на нощувките и кръчмите по морето :sun_bespectacled:

Община Бургас ви кани, на лични разноски:wink: поста е на Общината

Screenshot_20230726_215607_Instagram.jpg.87d2e8c32adba46175bf0f8caa501883.jpg

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:

Е, щом е на лични разноски, ще се възползваме 😄

По темата: уикенда 11-13 август ще сме на кръщене в Бургас. 'Възхитих се" на цени на нощувки в цялата околия. Освен Бургас гледах Сарафово, Поморие, Черноморец..... За цената на къща в Германия/Гърция /за там съм резервирала в последния месец и е сравнимо/ се предлага апартамент в панелка БЕЗ паркомясто или БЕЗ изобщо възможност за паркиране.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

@jul по време на събития е така по цял свят. 

Мога да подскажа да проверите за нощувки в Житарово, Ветрен, Маринка, в Меден Рудник едва ли са такива цените, като в центъра...първите две са бивши села, сега квартали, пътува се с градски транспорт.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Мда, току що проверих цените в хотела в Поморие, в който съм отсядала (включително и тази година) за датите на @jul. Стая двойка със закуска, за две нощувки 318 лв. За колата - общински паркинг х 12 лв/24h.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , Lyubina каза:

Мда, току що проверих цените в хотела в Поморие, в който съм отсядала (включително и тази година) за датите на @jul. Стая двойка със закуска, за две нощувки 318 лв. За колата - общински паркинг х 12 лв/24h.

Което е с колко по-скъпо?

Публикувано:
преди 12 часа, Kalina Ivanova каза:

@jul по време на събития е така по цял свят. 

Мога да подскажа да проверите за нощувки в Житарово, Ветрен, Маринка, в Меден Рудник едва ли са такива цените, като в центъра...първите две са бивши села, сега квартали, пътува се с градски транспорт.

Цялата околия огледах ✌️Събития да, но кръщенето ни си е наше събитие и не съвпада с нищо от културния календар 😏 Резервирах всъщност преди поне 2-3 седмици. За 4 човека, дано не съм потресена до край.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 55 минути , tch каза:

Което е с колко по-скъпо?

Юни месец бях там за една нощувка, сама (т.е. ползвах стая двойка като единично настаняване), цената беше 65 лв. Не знам с какво да сравнявам, само посочвам настоящите числа. 

Тази година нямам никаква възможност да пътувам, нито у нас, нито по света, така че не мога да дам друго мнение. 

Но ако ще сравняваме с чужбина (въпреки че сравнението няма да е равностойно) мога да ти кажа за колко спах преди 2 месеца в Амстердам - 140€ 😀 в хотел 4 *

Публикувано:
преди 1 час, jul каза:

Цялата околия огледах ✌️Събития да, но кръщенето ни си е наше събитие и не съвпада с нищо от културния календар 😏 Резервирах всъщност преди поне 2-3 седмици. За 4 човека, дано не съм потресена до край.

Споко, няма да е като Велинград, освен може би на Док 5.

• Харесвам 2
Публикувано:

Банско, в топ 3 хотел : Кафе от 6 лв нагоре, кола - 8, коктейл 20, Шопска 22, Кюфтенца 25, пържола 100+..

• Шок 9
  • Браво 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 3 минути , macf1an каза:

Банско, в топ 3 хотел : Кафе от 6 лв нагоре, кола - 8, коктейл 20, Шопска 22, Кюфтенца 25, пържола 100+..

Като на Т2 на летището..

• Смея се 2
Публикувано:

@jul Всичко ще е шест. Моите наблюдения над семейните събития като сватби и кръщенета показва, че често няма таван на разходите за "да сме живи и здрави" и от празнуващите зависи малко или много, така че пожелавам ви да случите на семейно събиране 🙂 В Бургас цените в заведенията за ядене и коктейли са като в София, също и супермаркетите. Вариации от по 2-3 лева не ги броя. Дюнер индекса: по 6 лева са в София Студентски град и в Бургас до Свободния университет. Но и в двата града са класи под нивото на дюнерите в Пловдив. 🙂 

Бургас се пълни бързо или просто заради микс от обикновен град и летен сезон няма достатъчно места за настаняване. Аз там понеже търся винаги в определен район на центъра, за да не си развалям моджото, по Ковид беше лесно, миналата година през юни за юли едва намерих апартамент по около 120лв/нощ, тази година резервирах още в началото на май, абсолютно еквивалентен, през две преки, даже се оказа същата хазяйка, беше към 160-170лв/нощ. Нямаше фестове и концерти на тези дати. Когато има събития, обявяват за датите отделни "фестивални" цени... И се молиш да не ти отменят резервацията по някакви измислени причини, преди години за един концерт ми се беше случило точно така да увисна с една резервация в Бургас в деня на пътуването. 

По курортните селища около Бургас от две години не съм стъпвала, не бях ходила от около 10г, Ковид, нали, нямаше много къде и какво, едни дерибеи ме издразниха и ги зачеркнах за още 10г. Детето като порасне и трябва да учи някаква история, ще го водя да види Созопол, Ахелой, Несебър и даже може до Градина, Равадиново, Мичурин и Лозенец да види модерните антропогенни туристически ресурси, но до тогава с удоволствие пропускам.

• Харесвам 5
Публикувано:

Една жена (по)каза

MagelKasovBonBar.jpg

-----------------------------------------------

"Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив", Волтер

• Шок 3
  • Замислям се 3
Публикувано:
На 28.07.2023 г. в 0:20, macf1an каза:

Банско  ... Кафе от 6 лв нагоре, кола - 8, коктейл 20, Шопска 22, Кюфтенца 25, пържола 100+..

Оф, за миг не схванах правилно къде е ударението и си викам: "рентакар за 8 кинта на ден хич не е зле". :grin: 
Пържолата 100+  пак ли за някакъв специален телешки стек иде реч? :huh:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

“В България се появяват ресторанти, които са на европейско и световно ниво. В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни отношения с него. Ресторантът също може да заведе дело за уронване на доброто име", коментира Румен Драганов от Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма”

Тоя съвсем изпедепца. Утре ще ходя на мач, добре че приятелят ми е адвокат, да ми прегледа договорните отношения преди да си купя семки😂

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 3 часа, HUNT каза:

В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни отношения с него.

Въпросът е, кога аджеба хората ще се усетят, че договорните отношения с тоя ресторант не ги устройват и ще спрат да влизат там. Чакаме Румен Драганов да коментира и това.  🙂

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 часа, HUNT каза:

“В България се появяват ресторанти, които са на европейско и световно ниво. В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни отношения с него. Ресторантът също може да заведе дело за уронване на доброто име", коментира Румен Драганов от Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма”

Българинът не приема да го правят на балък. Ще прекрачи, ще прочете менюто с цените. Крачка назад към прага и вратата. И ... нема да им стъпи.

А магеланецът, според наличното време, ще отскочи за хапване в сръбско, гръцко или до където намери евтини самолетни билети.

Пък те да си трупат опит и да се учат как се прави добра туристическа услуга.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Не знам дали в повечето , но знаете че на много места по света , дори от висок клас  обикновено има изнесено меню с цени (пред или до входа на заведението). Гледаш , преценяваш и решаваш в какви отношения ще влизате. 

• Харесвам 11
Публикувано:

Тоя Румен ли е, засмян ли е не знам, ама напоследък се изявява само с глупотевините, които произвежда. Май му е време да развърже пионерската връзка и слезе на земята. Ако направи един тигел до Сръбско или Гърция съм убеден, че ще му паднат розовите очила. И белким прозре нЕкои истини за бг. туризма и хотелиерството по нашите земи.  

• Харесвам 7
Публикувано:

Просто у нас инфлацията, особено в храните , е огромна . Не са толкова виновни и ресторантьорите . 

Бяхме по-миналата седмица на Варвара , в хотелче  ,в което сме били и преди - нощувка в апартамент за 2+2,  130 лв.

Ходихме на плаж в Аркутино- страхотен ,чист, красив ,непренаселен, със свободна част. Малък, със само 2-3 заведения . Седнахме на едното за обяд- малко меню, огромни порции, много добро качество , готина обстановка, пука се по шевовете,като ние консумирахме най-малко от цялото заведение - порция тиквички по гръцки- огромна, за 2  човека, 11лв., порция пържени картофи- не от замразените, а от пресни нарязани картофи - 10 лв, и пак беше като за 2, прясно печено хлебче -3.30, кюфте накълцано 3.50. Скъпи бяха газираните напитки- 4.50. Салати вече в заведения не ям, но цената им беше като в Пловдив (12 -14лв.). За Банско от години ходим на туризъм,  спим в хотел Зиген къща, като цените започват от 50-60 лв за двойна стая. Хотела е уникален, много хубавичък, на страхотно удобно място до центъра , има къде и да паркираш. Не сядаме в заведения, сина ми има приятел от там, та ни показаха и вече дори да не спим.в. Банско, ходим за бургери - Groshe, правят уникални бургери, пици, с много добро качество,  на страхотни цени- 7-10 лв. Но много си заслужава, може би най-хубавите бургери, които съм яла у нас. Стрийт фуд е, повечето хора поръчват за вкъщи. Отпред има 3 столчета само. Тъй като бургерджийницата е залепена за магазин Groshe, в него има много хубава немска бира,  купуваме си и по една бира и така .

После разходка , лятото в Банско има много интересна програма, миналата седмица имаше приключенско кино , без пари, на центъра.

Плажа и картофките.

И едното дете, че нямах снимка без него.

20230722_144343.jpg

20230722_143651.jpg

20230722_121909.jpg

20230722_121922.jpg

• Харесвам 31
  • Браво 1
Публикувано:

Като стана дума за Банско. Ходим в Грийнлайф, където лятото водим няколко деца на скаутски лагер организиран от хотела. Миналия август 5 нощувки на пълен пансион без напитки, в студио беше под 1000 лв. Сутринта вземат децата и ги занимават по цял ден с много интересни скаутски неща. Разделени са на групи, имат задачи, които да изпълняват, общуват с други деца - няма телефони и таблети. Родителите си почиват лаф моабет, аз щото нямах повече отпуск си работех на терасата с гледка към Пирин или слизах в града - в парка или на новата пешеходна улица докато си изхабя батерията на компютъра. Спокойно, чисто и приятно е през лятото в Банско. Храната в ресторанта е нещото, което би ме притеснило, но колкото и да търсех някакъв провал в кухнята просто нямаше. Много вкусно и разнообразно. За вечерта си вземахме бири от магазина и се събирахме на една беседка отвън. За съжаление тази година ще пропуснем защото сме извън България.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Тази цена на човек ли е?

Не, общо за всички ни - двама възрастни, дете и бебе. 
Сега проверих отново, цените са скокнали. За нашето семейство в момента е с 200 лв нагоре.

Ето ги Куклус клан, рано сутрин отиват на скаутски занятия 🙂

IMG_9147.jpeg

• Харесвам 10
  • Браво 4
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , Shlosera каза:

Не, общо за всички ни - двама възрастни, дете и бебе. 
Сега проверих отново, цените са скокнали. За нашето семейство в момента е с 200 лв нагоре.

Ето ги Куклус клан, рано сутрин отиват на скаутски занятия 🙂

IMG_9147.jpeg

Ох, слава богу, защото в противен случай се готвех да излея цялото си неодобрение, като посоча, че това е отвратителна цена за един човек и то извън сезон, как може така, колко хора могат да си позволят да изпратят детето си за 5 дни на лагер и да платят 1000 лева, колко яде едно дете, та ще му искат 100 евро на ден, безобразие, ето затова бягаме от България, тези хора са полудели...... и така, докато чак се разпеня и кажа нещо, за което после ще съжалявам. 🤣

Благодаря ти, @Shlosera, че ми спести тази драма! Ти си благороден човек!  🤣

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.