Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите, хранителните продукти в магазините и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Аз вече му изпуснах края ... Какво купувате ... да не се връщам 3 страници назад.

абе, няма нужда да ми отговаряте. 

Бройте ме. :biggrin:

Италиански сирена, качествен зехтин, качествено вино (не на баба). До тук това разбрах. Събират група за доставки в София.

Публикувано:

Като става въпрос за зехтин. Аз въобще не обичах, но после нещата се промениха. А след като бях в Пулия направо се влюбих направо хляб изяждах с него, от там си купих някакъв от различни ферми, имаше дегустация, беше много зеленикав и наситен на вкус, даже пиперлив. Масовите по супермаркетите въобще не могат да го доближат. В Италия има един по магазините Farchioni il casolare extra virgin, тук съм го виждал по 40лв в един ресторант, а там беше 11 евро миналата есен. Него също харесвам. В интерес на истината цените на зехтина тук се успокояват, миналото лято в метро литър Коста д'Оро беше почти 40лв.

• Харесвам 4
Публикувано:
41 minutes ago, Дани Магелани said:

Италиански сирена, качествен зехтин, качествено вино (не на баба). До тук това разбрах. Събират група за доставки в София.

@Брани може да разпечата

купони срещу които да се получават продуктите за още по-автентично изживяване и това да е новия формат на магеланските сбирки - ден за разпределяне на сиренето и зехтина.

П.П.

Цените в Европа: Ръст при млякото и яйцата, но зехтинът поевтиня с над 40%, а свинското с 11 на сто

линк

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 17
Публикувано:
преди 8 часа, Фил каза:

Ето така са се зародили търговските кооперации - събрали се 10-20 човека и си поръчали едно камионче със зехтин екстра-върджин, Пармиджано-Реджано и Грана Падано от Италия ... :grin:

image.png.1240bd05536fbcf663164bdf3acb21b9.png

Еее, едно време Магеланци почти наеха цял самолет за Бари. 😄 

• Смея се 11
Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Между другото остана ми непонятно защо като е пуснала плащане от ОББ към тел. номер дойде при мен по сметка в TBI,  при условие че и аз имам такава в ОББ?

IMG_5372.jpeg.6f0ae7033414fdbee28a5c0907878a7e.jpeg

Можеш да направиш на всички сметки да се плаща по тел номер, но активна остава последната направена и ще ти идват там до като не влезнеш в настройките но обб и разрешиш отново

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 23 часа, Брани каза:

защо не го опростим просто на “Какво става?” 

преди 15 часа, Gentleman Basta каза:

От колежка разбирам, че билет за цирка вече е 40лв, така че предлагам още едно разширение на заглавието!

Това заглавие се разпъна във всички посоки, предлагам темата да се прекръсти направо на Говорилня, името ще предполага още по-обширни анализи. 😄

• Харесвам 3
  • Браво 3
Публикувано:
преди 17 часа, Antigona каза:

Ако има магеланска гора, защо да няма магелански аграрен комплекс. Вероятно много имат желание да се потрудят, но няма къде 😅

По-скоро желание да се консумира ...

Гора от ръце, когато не става въпрос за гора 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, stanimir каза:

@Брани може да разпечата

купони срещу които да се получават продуктите за още по-автентично изживяване и това да е новия формат на магеланските сбирки - ден за разпределяне на сиренето и зехтина.

П.П.

Цените в Европа: Ръст при млякото и яйцата, но зехтинът поевтиня с над 40%, а свинското с 11 на сто

линк

Специална търговска коОперация, ако мога да цитирам колегата ми на изток ... 🙂 

• Харесвам 1
  • Браво 3
Публикувано:

Така и така се заформя търговия, моето предложение е да включите и износ на едни от най-търсените продукти от сънародниците в чужбина. Лютеница, ракия, луканки, чубрица, точилки, чушкопеци…Прилагане на двустранен стокообмен ще допринесе за развитието на кооперацията.

• Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 1 час, Deja Vu каза:

Така и така се заформя търговия, моето предложение е да включите и износ на едни от най-търсените продукти от сънародниците в чужбина. Лютеница, ракия, луканки, чубрица, точилки, чушкопеци…Прилагане на двустранен стокообмен ще допринесе за развитието на кооперацията.

Имаш добър бизнес нюх - каналът трябва да е двупосочен, това открива нови логистични хоризонти към кооперациията.

Направо ще стане Магеланци - импекс

• Смея се 8
Публикувано:
преди 3 часа, Tim каза:

Моля включете ме и мен в ко-операция Зехтин 🙂

Добре, че каза навреме, че вече бяхме натоварили багажа в самолета. getjet-boeing-737-800-ly-uno-800x500.webp.72bcd9e29d9f6755fe8baac6e32ee8e7.webp

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 23 часа, Antigona каза:

Ако има магеланска гора, защо да няма магелански аграрен комплекс. Вероятно много имат желание да се потрудят, но няма къде 😅

В момента се договарям за едно място с 10 декара на Фуерте, така че ако има желаещ могат да започнат записването 😉

• Замислям се 1
Публикувано:
На 9.06.2025 г. в 14:11, Duke каза:

Има нещо при сирената относно проверките по летища. Ние също обикновено се връщаме със сирена от различни европейски дестинации. Имало е случаи да ме попитат дали има сирене в багажа, а в други да отделят раницата/куфара за допълнителна проверка. Според мен при по-меките сирена съдържанието на вода е по-високо и затова скенерите реагират. Прави ми впечатление, че когато се връщаме с гауда, чедър, ементал и т.н. по-твърди сирена не сме имали никога проблеми. Същата работа и по отношение на колбасите - ако са във вакуумна опаковка, въобще няма проблем за пренасяне...

Иначе, гледам стигате до едни изводи за цените за които аз бях писал още преди няколко години. По стечение на обстоятелствата можеме да сравняваме цени от първо лице по няколко пъти в годината и определено цените на хранителните стоки у нас вече са по-високи. Два много бързи примери от последните две седмици, че много бързо забравям цифри - пакетче масло "Президент" в Лил, Франция - 200 мг за 1,36 евро и от онзи ден - течен шоколад "Нутела" в стандартен Лидл в Милано - 950 г. за 7,50 евро. И двете цени са на стоки без промоция...

От Фуерте всеки път си кууваме прясно козе сирене, че сме му големи фенове. Мъкнем го в ръчният багаж и никога не са ни спирали на скенерите. А си е доста меко и доста течност има в него. Даже съм се замислял дали ще мине на проверка, но досега не са ни спирали за 7-8 пъти в последните 2-3 години.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Captain45 каза:

От Фуерте всеки път си кууваме прясно козе сирене, че сме му големи фенове. Мъкнем го в ръчният багаж и никога не са ни спирали на скенерите. А си е доста меко и доста течност има в него. Даже съм се замислял дали ще мине на проверка, но досега не са ни спирали за 7-8 пъти в последните 2-3 години.

Основно по германски летища - Франкфурт и Мюнхен, са ни питали дали в багажа има сирене. След утвърдителен отговор обикновено не проверяват щателно, освен ако вече така или иначе без да питат са поискали да извършат проверка на куфара...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 30 минути , Captain45 каза:

В момента се договарям за едно място с 10 декара на Фуерте, така че ако има желаещ могат да започнат записването 😉

Добре де, там освен кози нещо друго вирее ли? Иначе тъкмо се чудех какво ще правя цели 10 дена из този ветровит пущинак, най-много да се появи някое ново "гнездо" на безименно плажче 😁

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 минути , searus каза:

Добре де, там освен кози нещо друго вирее ли? Иначе тъкмо се чудех какво ще правя цели 10 дена из този ветровит пущинак, най-много да се появи някое ново "гнездо" на безименно плажче 😁

Я, ние имаме 5 дни там да учим детето да яде пясък. Вие кога ще ходите? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Lindt каза:

Я, ние имаме 5 дни там да учим детето да яде пясък. Вие кога ще ходите? 

Тази дейност им идва отвътре. Големи уроци не са нужни 😄

• Смея се 2
Публикувано:
преди 38 минути , searus каза:

Аз затова предпочитам да ходя до Билла. Ако ми се прииска далечна дестинация - Фантастико.

• Смея се 5
Публикувано:
преди 39 минути , Lindt каза:

Я, ние имаме 5 дни там да учим детето да яде пясък.

Моля после за сравнение дали вкусовите качества на чуждоземския пясък са по-добри от тукашния! 😜 

За да разширим заглавието на темата 🙃

• Браво 1
  • Смея се 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.