Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите, хранителните продукти в магазините и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 30 минути , Captain45 каза:

В момента се договарям за едно място с 10 декара на Фуерте, така че ако има желаещ могат да започнат записването 😉

Добре де, там освен кози нещо друго вирее ли? Иначе тъкмо се чудех какво ще правя цели 10 дена из този ветровит пущинак, най-много да се появи някое ново "гнездо" на безименно плажче 😁

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 минути , searus каза:

Добре де, там освен кози нещо друго вирее ли? Иначе тъкмо се чудех какво ще правя цели 10 дена из този ветровит пущинак, най-много да се появи някое ново "гнездо" на безименно плажче 😁

Я, ние имаме 5 дни там да учим детето да яде пясък. Вие кога ще ходите? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Lindt каза:

Тази дейност им идва отвътре. Големи уроци не са нужни 😄

• Смея се 5
Публикувано:
преди 38 минути , searus каза:

Аз затова предпочитам да ходя до Билла. Ако ми се прииска далечна дестинация - Фантастико.

Публикувано:
преди 39 минути , Lindt каза:

Я, ние имаме 5 дни там да учим детето да яде пясък.

Моля после за сравнение дали вкусовите качества на чуждоземския пясък са по-добри от тукашния! 😜 

За да разширим заглавието на темата 🙃

• Браво 1
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 41 минути , Lindt каза:

19-29.07

преди 1 минута , Argentique каза:

Моля после за сравнение дали вкусовите качества на чуждоземския пясък са по-добри от тукашния! 😜 

За да разширим заглавието на темата 🙃

Ние сме яли пясък в Португалия, не се одобри, много мидички имаше, нашенският е по-'убав...

• Смея се 9
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Captain45 каза:

В момента се договарям за едно място с 10 декара на Фуерте, така че ако има желаещ могат да започнат записването 😉

Разделил си го на парцели от по 500 кв.м с монтирани бунгала и ще продаваш на магеланци?

Публикувано:

Не знам вече да се смея или да плача.

Малко цени от Кипър, от най-известните им плажове, това е от fig tree.

Хубава салата 16лв, бургер 12-13лв, бира 0,5л Кен 6лв…

у нас и далеч от плажа няма подобни цени, а там стандарта е поне х2 от тук…

иначе щяло да стане по-скъпо скоро, колко повече?

два шезлонга с чадър 7,50€ общо… 

IMG_5675.jpeg

IMG_5670.jpeg

IMG_5669.jpeg

• Харесвам 21
  • Браво 1
Публикувано:

Специално при шезлонгите и чадърите в Кипър поне от 5 г. са по 2,5€ на брой повсеместно и ми се струва, че е регулация някаква. Което е много добре с оглед ненормалните цени по гръцките острови и в Италия. А в Кипър и октомври е чудесно за море, проверено с уикенд. :smile:

• Харесвам 12
Публикувано:

Да, такива са цените и на централния плаж в Ларнака.

пп. Някъде тия дни стана въпрос за мезе в Кипър, аз вече 3 пъти сядам в Stefanos Fish Tavern в Ларнака, разположен е на крайбрежната, която свързва Крепостта с плаж Маккензи. Фиш мезето е около 20 - 25 чинийки, като цената е 26 евро на човек. Като се поръча за двама, спокойно ще се наядат 3-ма, а как само върви с узо 🙂 (цената е от май.2025г.)

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

А регулация за цените в кръчмата няма ли?

у нас дори на нетуристическа  място вече бирата е  6лв

вода 1л на магазин до плажа 0,90€, диня 0,80€, у нас нас 3лв

телешки стек с кост, пържола, veal chops, внос от Холандия  14€/кг, у нас за готвене гони тази цена.

Паркинг до плажа, ама асфалтиран, не поляна с въженце 3€, за 4 часа, а има и безплатни, просто бяха пъпни и единия ден спрях на платен.

тая мантра как всички  имат субсидии, държавата помага, регулации и др ги знаем.

ама истината е по-различна. За три дни обиколки с колата, видях 1-2 поршета и 0 големи нови скъпи джипове.

Я идете и вижте за 1 час колко ще видите в който и да е град у нас, дори в по-малките.

За курортите изобщо да не говорим, че там е като изложение.

и пак споменавам, че тея са на 31 място в света с 34к евро продукт на глава..

• Харесвам 14
Публикувано:

Друго си е да отидеш на Боха, Сахара и подобни лаунджове и докато паркираш и седнеш на сянка върху шезлонга, вече си с разход минимум 100 лв. 🫠

Публикувано:

Тук не се сещам да има работещи регулации в полза на потребителя, а не на дерибея. 
Поне малко нещо като шезлонги в Крит, ценово ограничение за бутилирана вода в Гърция и от този тип. Нямам идея какви са цените по Черноморието, но миналата година ми се наложи да придружа майка ми до Ахтопол и след месец да си я забера оттам, та 1 л вода на плажа в не кой знае какво заведение с узбекистански персонал в кухня беше 5 лв. Не знам какво е по големите курорти, няма и да разбера. 

• Харесвам 5
Публикувано:
10 minutes ago, Argentique said:

, та 1 л вода на плажа в не кой знае какво заведение с узбекистански персонал в кухня беше 5 лв. Не знам какво е по големите курорти, няма и да разбера. 

А в Асеновград черешите  как вървят? 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 25 минути , Antigona каза:

А в Асеновград черешите  как вървят? 

12 лв. по пазарите. Тук също имаше сняг април. Имам приятели с голяма черешова градина - казват, че почти няма какво да се бере.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

А в Кипър и октомври е чудесно за море, проверено с уикенд

Oсвен и аз да направя един Кипър пред октомври месец.... 😉

• Харесвам 6
Публикувано:
41 minutes ago, Иван Попов said:

Oсвен и аз да направя един Кипър пред октомври месец.... 😉

A ваканция откъде ? 

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 51 минути , stanimir каза:

A ваканция откъде ? 

От петък вчерта до неделя вечерта през Солун 😉

• Харесвам 3
Публикувано:

Сладоледаджийницата до храма св. Седмочисленици в София преди 20-на дни беше 3,40 или 3,50лв за една топка. Днес цената е 5,50лв за една топка. Няма да си купя никога повече, не че преди купувах често.

• Харесвам 4
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 41 минути , Alexander каза:

Сладоледаджийницата до храма св. Седмочисленици в София преди 20-на дни беше 3,40 или 3,50лв за една топка. Днес цената е 5,50лв за една топка. Няма да си купя никога повече, не че преди купувах често.

На Шишман или към Славейков?

Публикувано:
преди 17 минути , stanimir каза:

Мда , вече ще избираме между сладолед и самолет билет.

За билета ще сме повечето със сигурност 🙂

С тези цени в Б-я не знам до къде ще стигнем.... 

5,50 лв. за топка сладолед да не е на Raffy топката 😃

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 37 минути , Zaro каза:

На Шишман или към Славейков?

На Шишман, Аморе джелати

Я, в последните мнения се пише основно за цената!

Искали и 0,7лв за плащане с карта, класика..

• Смея се 8
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.