Ime Familia Публикувано: 23 юли, 2022 Сподели Публикувано: 23 юли, 2022 Магеланци, тази есен ми предстои първо пътуване до Канада с цел туризъм. Избрах да пътувам есента, защото ми се иска да избегна горещото лято. Ще имам на разположение 15дни (без дните за полет) и ще пътувам сама, а не с група. Та в тази връзка трябва аз да си направя програма. Разгледах няколко примерни такива на туристически агенции, но ще се радвам да прочета и лични мнения, кой какво най - много го е впечатлило или ако си имате любимо местенце например. Засега съм планирала да посетя Торонто, Отава, Ванкувър, Монреал, Калгари. Приемам предложения и съвети :)) Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 юли, 2022 Сподели Публикувано: 23 юли, 2022 Калгари предполагам заради Скалистите планини ? Самият град изглежда доста депресиращо и не бих му отделил повече от 2-3 часа. А иначе на Западното крайбрежие - Ванкувър , Виктория Айлънд , Уислър. На Източното - Торонто с Ниагара , 1000-те езера , Монреал , Квебек Сити. Това са стандартните неща. Добре е да напишете какви по-конкретни интереси имате - градски обиколки , природа , и какво засега сте си избрали от програмите на агенциите ? Може да уточните и периода ,защото примерно октомври вече може да има сняг на определени места , и силно лимитиран транспорт ако не сте с автомобил ( в националните паркове след Бaнф и Канмор ) и т.н. Във форума има и няколко много подробни пътеписа със снимки ,откъдето може да си набележите разни идеи. Хубаво е ,че разполагате с 15 дни и така ще имате време да видите наистина много от страната. 1 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 23 юли, 2022 Сподели Публикувано: 23 юли, 2022 Сложете в плановете Квебек. За мен това е най-красивия град в Източна Канада. И оставете някой ден за червените кленове, класика е за есента в Канада. 1 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 23 юли, 2022 Сподели Публикувано: 23 юли, 2022 Банф, Албърта е моето топ място в Канада, препоръчвам на 101 % , но не съм бил там през есента и не знам какви ще са цветовете https://en.wikipedia.org/wiki/Banff_National_Park 1 Връзка към коментар
Ime Familia Публикувано: 23 юли, 2022 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2022 @stanimir да, заради Скалистите планини и езерото което се намира там. Обожавам природата, а Канада се слави с нея. Няма търпение да видя Ниагарския водопад. Иска ми се да опитам и местната кухня. За момента като забележителности бях набелязала Торонто - Ниагарски водопад, евентуално разходка с хеликоптер над водопада, ако по това време може, езерото Онтарио, Ниагара он дъ Лейк , Китайски квартал, Търговки център Ийтън. Отава - Канадски исторически музей, Хотел Шато Лорие, разходка по река Отава Ванкувър - Стенли Парк, Grouse Mountain, Плажът Кицилано, Окаченият мост Капилано, Робсън Стрийт, Парк Кралица Елизабет. Вероятно разходка с автобус из града. Честно казано ми се иска да отделя поне 3-4 дни тук. Монреал - Стария град, Хълма Монт Роял , Старо пристанище на р. Сейнт Лорънс и Музей на изящните изкуства. @Роми, в такъв случай определно Квебек ще влезе в програмата. Мисля да отида и до Кралския площад и Квебекския Аквариум. Ще включа и предложенията за Виктория Айлънд ,Уислър и Банф Парк. Общо взето за природата ще отделя най - много време. За всеки град ще опитам кухнята която предлагат. Надявам се да не предлагат всичко с кленов сироп 🤭 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 23 юли, 2022 Сподели Публикувано: 23 юли, 2022 С коли под наем ли ще бъдете или планирате организирани екскурзии и градски транспорт? За Ниагарския водопад аз бях с еднодневен тур от Торонто, защото бях без кола. Освен на водопада ни разходиха и градчето Niagara-on-the-lake и ходихме в местна винарна за wine tasting. За Калгари ето какво ми препоръча моята приятелка, направо слагам скрийншот, да не преразказвам. Относно езерата - кое езеро точно искате да видите, има страшно много езера. Най-популярните са Морейн, Лейк Луиз, Пейто, Бау Лейк, Емерал Лейк. В последните години има много туристи и огромен проблем с паркинга, специално на Морейн хората висят там от 2 сутринта, за да могат да влязат в 5:30 като отворят и бързо се запълват местата. Има автобусче - най-добре с него да се отиде. За Ванкувър - в града може с градски транспорт и туристическите автобуси, но за Уислър и Виктория ще ви трябва кола. Виктория е на остров Ванкувър, ходи се до там с ферибот - това също е еднодневен трип и трябва резервация за ферито задължително. Проверете на сайта на bc ferries. Питайте ако имате конкретни въпроси за Ванкувър, Виктория, Уислър и езерата в Скалистите планини 🙂 Също така, за кой месец става въпрос? Септември ще е ок, но октомври ще е студено на езерата и ще са с тъмен цвят и не толкова красиви. Във Ванкувър също има шанс да е лошо времето през октомври. Връзка към коментар
Ime Familia Публикувано: 24 юли, 2022 Автор Сподели Публикувано: 24 юли, 2022 @Травеолани , ще се придвижвам с туристически автобус из градовете, тъй като не съм шофьор и няма как да си наема кола. Вероятно местата до които може да се стигне само с кола ще трябва да отпаднат или евентуално да взема такси, но пък може да ми излезе доста скъпо... не знам. Ще го мисля. Определено мисля да се възползвам от еднодневните трипчета които всеки град предлага. Резервацията за ферибота ще я имам предвид. Ниагарския водопад и градчето Niagara-on-the-lake ще посетя задължително, като тук ще включа и винарната за която казвате. За Скалистите планини - ще посетя езерото Бау Лейк. Ще погледна местата за Калгари от скрийншота. Предполагам, че природата е най - красива през лятото, но престоят ми ще е през септември, тъй като не съм фен на големите жеги. За Ванкувър напоследък чета, че е най - добрият град за живеене в Канада. Вие с какво впечатление сте от този град :)) Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 24 юли, 2022 Сподели Публикувано: 24 юли, 2022 преди 3 часа, Ime Familia каза: @Травеолани , ще се придвижвам с туристически автобус из градовете, тъй като не съм шофьор и няма как да си наема кола. Вероятно местата до които може да се стигне само с кола ще трябва да отпаднат или евентуално да взема такси, но пък може да ми излезе доста скъпо... не знам. Ще го мисля. Определено мисля да се възползвам от еднодневните трипчета които всеки град предлага. Резервацията за ферибота ще я имам предвид. Ниагарския водопад и градчето Niagara-on-the-lake ще посетя задължително, като тук ще включа и винарната за която казвате. За Скалистите планини - ще посетя езерото Бау Лейк. Ще погледна местата за Калгари от скрийншота. Предполагам, че природата е най - красива през лятото, но престоят ми ще е през септември, тъй като не съм фен на големите жеги. За Ванкувър напоследък чета, че е най - добрият град за живеене в Канада. Вие с какво впечатление сте от този град :)) Да, значи задължително трябва да проучите за еднодневни екскурзии от големите градове в плана ви до близките забележителности извън града. За скалистите планини сигурно от Калгари, защото е на 1,5 ч от града и предполагам се предлагат такива екскурзии. Според мен посетете Морейн Лейк и Лейк Луиз. Бау Лейк е интересен избор - защо точно него сте избрали? Това езеро е на магистралата Icefiled Parkway, която свърза парковете Банф и Джаспър и принципно повечето хора го посещават между другото, на път за Джаспър примерно. Аз съм с прекрасно впечатление за Ванкувър, живея в този град от почти 15 години 😊. Дали е най-доброто място за живеене не знам, за мен и моето семейство със сигурност. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега