Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, bobole4e каза:

Купих билети за опера в Арена ди Верона . Два билета през моя акаунт и сега и двата билета са с моето име. Дали това е проблем, някой има ли представа? По време на резервацията и покупката няма опция за добавяне на име, след покупката също не намирам опция за смяна на име. Трябва да купя още два билета , да правя ли акаунт специално за другия човек? Много глупава ситуация, ако е така 😞

В последно време някои платформи за билети продават билета (най-вероятно под формата на QR код) на титуляря, извършил плащането. Кодът става достъпен за прочитане непоследствено преди концертите. В приложението на платформата има опция за въвеждане на името на посетителя на по-късен етап. Това е плюс, защото дава възможност билетът да бъде прехвърлен на когото и да е, а политиката за поименни билети е масова, макар на влизане надали някой гледа имената.

В България такава е политиката на Festteam, които източват парите на музикалните фенове.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, aleksandrina каза:

Защо не им пишете и питате? Поне да кажат има ли проблем, няма ли? 

Отговориха ми, много съм впечатлена от бързината -не са поименни билетите, може да се използват от трети лица. За намаления билет може да искат документ, удостоверяващ правото на намаление. Продължавам с покупките 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 13 часа, Zaro каза:

макар на влизане надали някой гледа имената.

Не помня на кой концерт тук (в София), сравнителко скоро беше- са гледали и ЛК и са сравнявали.

Публикувано:

За Ед Шийрън някои писаха че са сравнявали имена, други - не.

Преди време (тъй като вече не ходя на концерти и не знам как е) из Европа пишеше изрично да се носи кредитната карта, с която е купен билета. Естествено никога не са проверявали.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 42 минути , Antigona каза:

Привет, някой ползвал ли е някаква форма на съхранение на багаж в Лече? 

Аз не , но на централна жп гара може да има . Пишете в гугъл lecce stazione deposito bagagli и резултутите показват варианти.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

В Позитано съм за няколко часа и вечерта трябва да се върна в Салерно. Ако си купя билет за последното фери, гарантирано ли е че ще има място да се кача? Малко се наплаших от историите с автобусите и как ако ползвам било най-добре да почна да чакам пред-предпоследния -.-

Публикувано:
преди 50 минути , PolinaS каза:

В Позитано съм за няколко часа и вечерта трябва да се върна в Салерно. Ако си купя билет за последното фери, гарантирано ли е че ще има място да се кача? Малко се наплаших от историите с автобусите и как ако ползвам било най-добре да почна да чакам пред-предпоследния -.-

Не знам за ферито, но преди 2 седмици чакахме 2 автобуса по 1 час за да се качим на 3-тия в посока Салерно, Не рискувай с последното фери, лудница е с китайци и американци по Амалфи

• Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Jorro каза:

Не знам за ферито, но преди 2 седмици чакахме 2 автобуса по 1 час за да се качим на 3-тия в посока Салерно, Не рискувай с последното фери, лудница е с китайци и американци по Амалфи

Абсолютно не се изкуших да пробвам с автобус -.- Взех последния ферибот на Travelmar, който обаче не беше последният за деня. Питах преди това на касата дали ако купя билет мястото е гарантирано и ми казаха, че да, излиза им в системата и спират да продават билети ако няма места. Нямаше много хора, а пък ентусиасти да ги вее вятъра на залез слънце на горната палуба - още по-малко 😄

• Харесвам 3
Публикувано:

Пак съм аз 🙃 Някой има ли лични впечатления от място за съхранение на багаж на гарата на Салерно? На идване се опитах да намеря, запазих и платих онлайн нещо на Bounce, което уж трябваше да е наблизо и се оказа на 14 минути от гарата след като ми даде адреса (което става след като платиш) и се отказах и отидох до хотела на 20. Сега обаче утре (по-късно днес, вече) следобед трябва да хващам влак към Рим и ми се ще да спестя време...

Публикувано:

Пазарувал съм отдавана от тоя сайт, билет от Италия до Сардиния с фери. За 1 или 2Е. Работи нормално, но някой оферти, да не кажа повечето не можеха да се купуват извън Италия, не помня по каква причина беше. 

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Как мога да се придвижа от летище Малпенса Милано до летище Бергамо?

Кацаме на Малпенса в 19.30, а излитаме от Бергамо за София в 06.20 на другия ден

Публикувано:
преди 3 часа, Адриан ХН каза:

Как мога да се придвижа от летище Малпенса Милано до летище Бергамо?

Кацаме на Малпенса в 19.30, а излитаме от Бергамо за София в 06.20 на другия ден

Има и директни автобуси с Фликсбус, но са няколко курса на ден само.
Също и шатъл на Орио и там са малко курсовете: https://www.orioshuttle.com/_eng/Bergamo-Orio-al-Serio_Milano-Malpensa.cfm

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Освен Амалфи, Позитано и другите наоколо, има ли нещо интересно за гледане и нощувка около Неапол?  с кола ще сме и примерно 100+км в посока ми се струва добре.

Публикувано:

Помпей. На мен лично ми хареса. Но разгледайте преди това в интернет. Защото все пак е въпрос на вкус. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Alexander каза:

Освен Амалфи, Позитано и другите наоколо, има ли нещо интересно за гледане и нощувка около Неапол?  с кола ще сме и примерно 100+км в посока ми се струва добре.

На мен ми хареса за нощувка Соренто вместо Неапол. Града е чист, с по-малко имигранти, много приятен за разходка, хубави ресторанти и кафенета. По Амалфи с кола, ако не си много страстен и добър шофьор по-добре не тръгвай, защото стреса, който ще си причиниш ще ти убие всякакво удоволствие от гледките. Отделно трафика вече е ужас. Салерно също е хубаво градче за разходка и от там или от Соренто силно препоръчвам да ползвате корабчетата за обикаляне на градчетата.

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 29 минути , Alexander каза:

Казерта. Ще бъда там на 20 или 21 юни.

• Харесвам 2
Публикувано:

Още Херкулан. Много по-компактен и по-запазен от Помпей.

Добавям и Паестум. Но само ако не сте били в Агридженто.

Само че всички тези места са си толкова леснодостъпни с обществен транспорт и с Campania ArteCard...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

Още Херкулан. Много по-компактен и по-запазен от Помпей.

Добавям и Паестум. Но само ако не сте били в Агридженто.

Само че всички тези места са си толкова леснодостъпни с обществен транспорт и с Campania ArteCard...

Кола ще взема, защото връщането е сутрин рано, а и ми трябва заради замислената разхода по Campana Route Mozzarella до Паестум.

Има неща, които не само не съм ял, а не съм чувал, че съществуват.

https://youtube.com/shorts/eRV3njcAg08?si=t8ct9f08NXvdk_1m

blu di bufala fratelli и други

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.