Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой има ли представа какъв е шанса да има обществен транспорт от Бари до Нардо (и обратно)....в неделя (следобед)? 🙄

И какви са опциите, ако случайно съществуват такива извън кола под наем. 

Публикувано:
преди 32 минути , bad kid каза:

Искаш за един следобед да отидеш и да се върнеш? То пътят е около 3 часа на посока.

Не, едната неделя следобед в едната посока. Следващата -  обратно. Да, знам че е 3-4 часа пътя. Просто и двата полета се падат в неделя. 

Публикувано:
преди 42 минути , Margarita каза:

Не, едната неделя следобед в едната посока. Следващата -  обратно. Да, знам че е 3-4 часа пътя. Просто и двата полета се падат в неделя. 

Пусни търсене през сайта на италианските влакове. Излизат опции със смяна. 3-4ч е пътя, но щом е за седмица ще се преживее. Поне за мен над 3ч в автобус си е неудобно дори…

Примерно:

IMG_7012.jpeg.810495735a45f69fb792a1f1134f37f8.jpeg

но много зависи на кое казвате следобед…

• Харесвам 1
Публикувано:

От там ще е по удобно, ако кацнеш.около обяд. Няма как да са по малко опциите, защото е на половината път реално.

Вероятно ще трябва да се прекачиш в Лече.

Screenshot_20251207-083902.png

Публикувано:

Благодаря. Погледнах този сайт, но не ми даде варианти за датите, които ме интересуват. Вероятно защото е малко далеч във времето (края на април). 

Публикувано:

Да. Има време, но предполагам че разписанията ще са подобни до лятото.  Щом имаш варианти за летища, опитай да купиш по-ранен полет на пристигане и късен за връщане.

• Харесвам 1
Публикувано:

Горе долу намерих вариантите за придвижване. Но има друг въпрос - колко миже да се разчита на разписанията на автобусите на неционален празник и в неделя? Понеже така се падат датите ми... 

Публикувано:

Много често регионалните влакове се виждат с цени само за седмица напред. ТАка че си задайте за следващата неделя и това ще ви ориентира. В повечето държави в Европа обаче влаковите разписания се променят през декември и през юни. Но обичайно няма драстични разлики. За трениталия обичайно промените влизат в сила втората неделя на декември, съответно втората неделя на юни. ТАка че изчакайте до другата седмица и със сигурност ще виждате актуални часове.

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте, 

Наканихме се пак да прескочим до Италия и по-точно Лаго Маджоре, та като начало два въпроса във връзка с планирането:

- ако някой е посетил горе-долу по едно и също време (за да има някаква съпоставимост) двата Боромееви острова, вила Таранто и вила Палавичино, би ли помогнал с възходяща/низходяща градация на градините ака парковете, при цялата относителност на една такава оценка. Че много неща май искаме да вместим в седмица време;

- предлага се комбо билет за двата Боромееви, вила Палавичино и Рока ди Ангера, но нищо не пишат за колко време, че ако е ден си е търчане залудо. Писах на посочен мейл адрес, но щом за близо 10 дни не са ми отговорили... 

Благодаря! 

- 

Публикувано:
Преди 1 час, Светославов каза:

Здравейте, 

Наканихме се пак да прескочим до Италия и по-точно Лаго Маджоре, та като начало два въпроса във връзка с планирането:

- ако някой е посетил горе-долу по едно и също време (за да има някаква съпоставимост) двата Боромееви острова, вила Таранто и вила Палавичино, би ли помогнал с възходяща/низходяща градация на градините ака парковете, при цялата относителност на една такава оценка. Че много неща май искаме да вместим в седмица време;

- предлага се комбо билет за двата Боромееви, вила Палавичино и Рока ди Ангера, но нищо не пишат за колко време, че ако е ден си е търчане залудо. Писах на посочен мейл адрес, но щом за близо 10 дни не са ми отговорили... 

Благодаря! 

- 

Като тръгнеш да купуваш билета се вижда, че е за една дата, но е комбинация от трите от четирите обекта, не всички 4.

Паркът е отворен от март до ноември.

Все пак двата острова са много хубави, а и обикновено се виждат в комбинация с третия. Даже бих казал, че са доста уникални като обекти, със сигурност повече от крепостта в Анджера. Вила Таранто много ми хареса, но Изола Мадре също

• Харесвам 2
Публикувано:

Може ли, ако си купя билет за регионалните влакове от Ла Специя до Монтеросо да си слизам на всички села от Чинкуетере за по час да ги разгледам и после да хващам следващия влак до другото село. Става въпрос с един билет...

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 39 минути , ruwenzogy каза:

Може ли, ако си купя билет за регионалните влакове от Ла Специя до Монтеросо да си слизам на всички села от Чинкуетере за по час да ги разгледам и после да хващам следващия влак до другото село. Става въпрос с един билет...

Аз мисля, че за там има нещо като дневен пас и можеш колкото си щеш пъти да слизаш и се качваш на влаковете между отделните села и Ла Специя. Иначе в Италия за регионалните влакове принципно билетът важи 4 часа от маркирането му, та да спреш на междинна спирка, да разгледаш и да продължиш по линията и до четвъртия час да си стигнал в крайната дестинация. Правили сме така на няколко пъти. Примерно от Киавена до Бергамо, но сперем да разгледаме попътно Леко. Или от Ферара до Венеция и попътно разглеждаме Падуа. Но навремето тая валидност беше 6 часа, а сега, като я намалиха на 4 часа, е малко по-тегаво. Но не навсякъде е това с четирите часа. Има някои машини, дето продават билетчета за точно определен влак с точно определен час. Последно така взехме Парма- Болоня с идеята за попътна бърза Модена, а машината ни изплю билетче, на което пишеше точния час на тръгване от Парма и на пристигане в Болоня. 

Та, нека ти отговори и някой, дето специфично е правил врътка като твоята в Чинкуе Тере...

Но за всичките 4 села преди Монтеросо с един билет със сигурност няма как да стане в рамките на четирите часа.

• Харесвам 3
Публикувано:

Проверих. Тези пасове са много скъпи, понеже включват и платените пешеходни маршрути.  Мисля да направя следното - купувам билети за едната посока и гледам 3 села за 4 часа, после на връщане пак си купувам билети и гледам и другите 2 села за 4 часа.. Регионалните билети са много евтини, като за местни, а не за туристи.  Ще го мисля дали ще мине номера...

• Харесвам 2
Публикувано:

Има различни дневни карти за влака. Няколко варианта са като има вариант и за трековете. Цената зависи и от сезона, но вечер е най-фотогенично при залез. Отделно има по-малко хора вечер, така че поне две от селцата и по залез 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , ruwenzogy каза:

Проверих. Тези пасове са много скъпи, понеже включват и платените пешеходни маршрути.  Мисля да направя следното - купувам билети за едната посока и гледам 3 села за 4 часа, после на връщане пак си купувам билети и гледам и другите 2 села за 4 часа.. Регионалните билети са много евтини, като за местни, а не за туристи.  Ще го мисля дали ще мине номера...

Точно това щях и аз да предложа. Гледаш попътно две села, слизаш в Монтеросо, разглеждаш го за колкото си решиш. Другите две ги разглеждаш на връщане. 🙂 

Публикувано:

https://www.trenitalia.com/en/services/cinque-terre-ms-card.html

Гледам октомври съм купувал такава за деня за €27, сега сигурно заради офф сезон е €14.80. Това е твоя вариант, всичко друго обезмисля всякакви врътки. Качваш се, слизаш колкото и когато искаш между Леванто и Специя и всички 5 села.

IMG_2370.jpeg

• Харесвам 9
Публикувано:

Посоченият от Двуцветко е единственият вариант, доколкото се ориентирах за нашето пътуване до там също през октомври. Точно в тази отсечка (между Леванто и Ла Специя) сякаш не важат регионалните билети. Ние си закупихме фамилен билет, важащ за определен ден, за 49 евро.

Screenshot_20251215_230235_Yahoo Mail.jpg

Публикувано:
преди 14 часа, jorocontrola каза:

Има различни дневни карти за влака. Няколко варианта са като има вариант и за трековете. Цената зависи и от сезона, но вечер е най-фотогенично при залез. Отделно има по-малко хора вечер, така че поне две от селцата и по залез 😉

Ако е едно селото, кое би препоръчал за залеза ?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.