Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 59 минути , ruwenzogy каза:

Ако е едно селото, кое би препоръчал за залеза ?

Трудно е да се каже, но или 

или тук някъде по пътеката малко преди Вернаца:

Реално следобед е добре навсякъде, защото слънцето вече се е обърнало и пече откъм морето. Така нареченият Golden Hour може да се комбинира и на повече от едно място. Ние така и направихме като бяхме юни. Снимки от телефона без пипане на цветовете:

image.png.7905f920a8921f6831f055586f021975.png

image.png.e4dba2306210a3e910df302a39a64506.png

image.png.d1cea61e6aac649d66226bec80d42e99.png

Навсякъде много ни хареса, а привечер и повечето тълпи се изнесоха...

• Харесвам 11
Публикувано:

Търся идеи за хубави, по-излъскани градчета в Сицилия, по възможност в района на Палермо за няколко дни в средата на февруари.

Понеже сме с бебето, ми се ще да е малко по-излъскано тип Таормина и Сиракуза, че Ели нещо недооценява местния колорит и кулинарните удоволствия.

Хубаво е да има приятна крайбрежна алея, градини, парк без налягали безделници 🙂

Публикувано:
преди 9 минути , Lindt каза:

Търся идеи за хубави, по-излъскани градчета в Сицилия, по възможност в района на Палермо за няколко дни в средата на февруари.

Понеже сме с бебето, ми се ще да е малко по-излъскано тип Таормина и Сиракуза, че Ели нещо недооценява местния колорит и кулинарните удоволствия.

Хубаво е да има приятна крайбрежна алея, градини, парк без налягали безделници 🙂

Не знам на кое викате точно района, но топ кифленско е Cefalù (има и влак). Може да видите също Aspra, Castellammare del Golfo и San Vito Lo Capo.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , jorocontrola каза:

Не знам на кое викате точно района, но топ кифленско е Cefalù (има и влак). Може да видите също Aspra, Castellammare del Golfo и San Vito Lo Capo.

Мерси 🙂

Круизът ни свършва в сряда в Палермо и ни се вижда грешно да се приберем с полета от Катания в петък сутрин, но вероятно ще вземем този в неделя от Катания. Та районът ни най-добре да е.. около Палермо или по пътя към Катания. 

Публикувано:
Преди 1 час, ruwenzogy каза:

Ако е едно селото, кое би препоръчал за залеза ?

Като се има предвид снимката му, която за една бройка не влезе в Календар'2026, бих очаквал Манарола като отговор 🙂 

Публикувано:
преди 2 минути , master_of_germs каза:

Като се има предвид снимката му, която за една бройка не влезе в Календар'2026, бих очаквал Манарола като отговор 🙂 

Абе там цветовете са малко назобени 🫢

За това прикачих тук снимки с "истински цветове", че да нямаме излъгани очаквания. Но при залез и слънце е ТОП 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 44 минути , jorocontrola каза:

Сан Вито ло капо е едно типично плажно курортче, все пак без огромни хотели. През февруари не знам. Сигурно ще е много умряло. Но има пешеходни маршрутчета наоколо и не са трудни. До фара могат да бутат Ели в количка. Ако си уредят транспорт, много приятно ще я разходят на гръб в нац. парк Дзингаро. През лятото там беше такава пещ, че чакахме три дни да разрешат движението на хора в парка. Беше затворен заради екстремната жега. В другата посока от градчето пък се разхождахме покрай брега до една пещера Грота дей кавалло. Ако решат да катерят нещо по-сериозно - Монте Кофано е към 900 м висок и се тръгва практически от морското равнище... С обществен транспорт ходихме и до Ериче, но лифтът често го спират заради вятър, а автобусите са много нарядко, та от личен опит - автостопът в Сицилия върви навсякъде 😉 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

И аз съм за Манарола. Ходих някога април с много лоши прогнози за дъждове, но поне те не се сбъднаха. Правих проучване и Манарола си я оставих за залеза. Такъв се случи без слънце. Инак за мен слънцето пада оптимално точно там. При някои. 😃

image.jpeg.dd5abe632886e3a0b3490cc096852663.jpeg

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 19 минути , Nayden Bondzhev каза:

Риомаджоре не беше ли по-колоритно? 

Абе става:

AP1GczPBY0Z0qDLiwW_JmdpWy_WD-Mz2jBTcQFot0Ms2TJFzNlIz6WKs9wGq8R07PyPsXeM9GU0HmcLizG0eNEAg83yMTEVW_DkWQAt5y9toemEO-iZVTHAMHzNmF0hNxMAgKJGhtW0W6sFpWngvNI2UyMEm=w685-h913-s-no-gm?authuser=0

Ама в Corniglia ми беше най-добре 🙂

AP1GczPyBikL--SWGHd9oJRmGYyY6849sqkJ0TdULRxtDPYmjBFVN5rDbAacEEkgChjJZvXbvVH1xdeNnTd5CsC-U4BVDDgrjAeGNd6FOc-qy7MX5TFBTQ0R5RBnwg7umgMnqVbpEIdiqnZHJfYDZ3ODf1PS=w1216-h913-s-no-gm?authuser=0

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 часа, jorocontrola каза:

в Corniglia

Корнилия не е ли единственото село на баира, а не на морското равнище? :smile: Даже от гарата има автобус дотам, при мен беше включен в цената на картата с пътеките. Правих Корнилия-Вернаца–Монтеросо. Другите бяха затворени, иначе време има и за по-дълъг светови ден да се извъртят. 
Корнилия може да се снима хубаво само от пътеката. Май зимата са безплатни. По мое време имаше проверяващи по КПП-та. И много кал.

DSC_6832.JPG.26ff2e93edcddb253bed04ee983adcee.JPG

DSC_6844.JPG.d5a451c095978a0af8b36c24a69b4c39.JPG

DSC_6893.JPG.26d241058294105206adaf8e9a502c42.JPG

Който разполага с повече дни, да не се ограничава само до Петте селца, целият район наоколо е силно привлекателен - както около Специя - Порто Венере, Леричи, Теларо, Сан Теренцо..., така и към Рапало, Портофино, Камоли... и т.н. На мен три пълни дни не ми стигнаха, та ще се върна някой ден. :)

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Корнилия не е ли единственото село на баира, а не на морското равнище? 

То може и да е на високо, ами американките ме чакаха заголили баджаци в ниското (Marina di Corniglia) и трябваше да слизаме... 😉

AP1GczNLTL3nR7GEXZQuTi49N_hFFppftEKCjGlrOpacdfh5hs4FiWbWwyWQ9X-nAaYOKFvSuyLQyCqLASKsJbQ3QYIpe8w6MZkgMAdDWzoslmbgeNsUFi7JRffobEC5mRkQDc0sfvEYyAzBCVG-t_fBn9Jm=w1216-h913-s-no-gm (1216×913)

AP1GczNeRfa8bqv99tzx49xcbiGJjyHd96_NPj0riJsiHSkGYHwIzG1A-h09CzpcyhR8hD46-GgPARGErF1aOSV7AY_qvUZ2Q13MK4l_BkXqfG2JO91iCA5hqXp3FiBeyO2hDFPQcs_NWA5YMnNT14ga_gWo=w685-h913-s-no-gm?authuser=0

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой има ли опит с ползването на автобус 184, който има спирка в близост до летището на Неапол в посока центъра на града. 

Публикувано:
преди 5 минути , Doctor Who каза:

Някой има ли опит с ползването на автобус 184, който има спирка в близост до летището на Неапол в посока центъра на града. 

Спирката си е на мястото според Гугъл. Напред от летището и в дясно покрай паркингите и колите под наем в края на улицата. Билети от приложението. Писано е из темите, но от телефона трудно се търси.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

Спирката си е на мястото според Гугъл. Напред от летището и в дясно покрай паркингите и колите под наем в края на улицата. Билети от приложението. Писано е из темите, но от телефона трудно се търси.

И ние го ползвахме, но не спазваше разписанието.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, jorocontrola каза:

В темата за алтернативните летищни трансфери е писано за бус 182, но според информацията за спирките 184 изглежда по-удобен и затова въпроса ми е беше за него.

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте.Планирам кратко пътуване до Италия с крайна точка Верона.Летището, което ще ползваме е Бергамо.Какви опции са най-удачни за придвижване до Верона? Само обществен транспорт планирам, но нещо не мога да намеря опциите , както и  часовете, които да съобразя спрямо полетите.Ще се радвам ако някой се включи с информация и помощ

Публикувано:
преди 12 минути , Velmar каза:

Здравейте.Планирам кратко пътуване до Италия с крайна точка Верона.Летището, което ще ползваме е Бергамо.Какви опции са най-удачни за придвижване до Верона? Само обществен транспорт планирам, но нещо не мога да намеря опциите , както и  часовете, които да съобразя спрямо полетите.Ще се радвам ако някой се включи с информация и помощ

Има няколко опции-автобус до гарата в Бергамо + влак.

Или автобус на flixbus или itabus директно от летището. 

За последните билети се купуват предварително, има направо смешни цени понякога. Номерът е да се съпостави с полета, който пък трябва да не закъснее. Вероятно може да се купи и след кацане онлайн, но може да няма места в натоварен ден.

Нашият беше от ранните в 6 ч. и всичко беше точно с него. Но пък автобусът закъсня. 😀 Ама за 2-3 евро толкова.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , Velmar каза:

Screenshot_2026-01-15-09-37-22-828_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.