Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , Antigona каза:

С колко закъсня? Че ще гоним самолет с Фликс.

С 50 минути по-късно тръгна още от първа спирка в Милано (Itabus) по линията Милано-Венеция. В друга посока пък са ми били точни
Като цяло всичко може да закъснее и затова е добре да се залага някакво приемливо време. Наскоро и влак italo ни закъсня с 20 минути още от Неапол, но си поддържаше 300 км/ч и стигна в Рим навреме! Използвам случая да ги препоръчам, миналата година ползвах три пъти italo (май са само скоростни отсечки), имат кодове и ниски цени при по-ранно закупуване.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ние преди няколко години имахме голяма драма на връщане от Верона посока Бергамо. Единият ни влак от Верона закъсня много и изпуснахме връзката в Бреша (мисля). Това не беше драма, тъй като бях предвидила доста сериозен буфер от време. Хубаво де, ама отмениха следващия влак и вече стана драматично 🙂 Взехме таксе за 80 Е до летището в Бергамо, коалирахме се с едни хора и успяхме да стигне навреме на летището 🙂 

Преди няколко месеца бяхме пък автобусът ни Flixbus закъсня много от езерото Гарда, Пескиера до летището в Бергамо - над 1 ч. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

Миналото лято ползвах автобус на фликсбус от летището в Бергамо до Верона -всичко беше точно, предварително купени билети. Ходили сме и с влак, има прекачване, ако сте с багаж не  е много удобно. Пътуват по - глупавите влакчета( така да се изразя) и ако има стачка задължително половината ще стачкуват( т.е. вместо да чакате 40-60мин престой за смяната чакате докато дойде нещо въобще). Не се подлъгвайте за смяна на влаковете 5-7 минути -винаги първото закъснява и никога на са на един перон.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за споделеното.Ще гледам автобусните опции тогава.Няма смисъл да губя време и нерви в прекачване.Разбирам че от самото летище тръгват към Верона.А на връщане има ли вариант да се  слезе в самото Бергамо .Идеята ми е да предвидя буфер и да пристигнем преди обратния полет по-рано, така че да прекараме 2-3 часа в стария град 

Публикувано:
преди 29 минути , Velmar каза:

Благодаря за споделеното.Ще гледам автобусните опции тогава.Няма смисъл да губя време и нерви в прекачване.Разбирам че от самото летище тръгват към Верона.А на връщане има ли вариант да се  слезе в самото Бергамо .Идеята ми е да предвидя буфер и да пристигнем преди обратния полет по-рано, така че да прекараме 2-3 часа в стария град 

Ако проиграеш една резерация на сайта на Фликс, лесно ще видиш, че някои автобуси от Верона ходят само до Берагамо, някои само до летището, някои и до двете... 😉

ПП: И спрямо часа на пристигане може да прецениш от къде минават първо, но това става ясно и ако просто се погледне картата 🙂

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Бърз въпрос за Рим.Не зная дали съм нацелила правилната тема за него... Полет от /до летище Чампино. Колко по-рано да сме там - пътуване само с ръчен багаж.Опитвам се да напасна разписанието на шатълите до града.

Мога ли да се доверя на часовете, които са написани за времетраене на пътуването от Термини до летището?

Мога ли да разчитам  да закупя билети на място( теравижън) или да търся вариант за онлайн покупка.Приемам съвети за транспорта  от.до летището.Важно ми е бързо придвижване

Публикувано:

Летището е малко, но точно заради това не се отклонявайте от стандартните 2 часа , защото ако има повече полети става ужасна тарапана. Аз винаги си купувам билет отиване и връщане Чампино- Термини- Чампино . Наблюденията ми са, че разписанията се спазват. Билети можете да си купите веднага като излезете от залата за пристигащи. Знам. че има и по евтин вариант за придвижване до Термини , мисля с автобус и влак? , но никога не съм го ползвала.

Публикувано:

Благодаря за бързия отговор.Онлайн ли купувате билети? Те са с точен час и се притеснявам за полета пристигане ако има закъснение   какво се случва?Нещо не мога да намеря отговори  и да се ориентирам в сайта ( ако гледам в правилните сайтове изобщо)

Публикувано:

Аз не взимам билети предварително никога. Излизаш от залата и точно срещу теб има гишета на няколко компании . Преценяваш си часовете и си взимаш билети. Никога не  ми се е случвало да няма . Излизаш от самото летище и отсреща са спирките са автобусите. Внимавай на Термини къде спират. Обикновено и от там тръгват. Пътят трае различно, зависи от задръстванията, но ако си рано сутрин се стига за около час мисля.

Публикувано:

Защо ви е шатъл?

Автобус 520 до Чинечита и после с метрото до Термини или докъдето сте. Всичко с един 100-минутен билет за 1.50€. Пробвано и в двете посоки. За часове - Google дава точни разписания.

Хартиен билет купувате в сградата на гише преди изхода вдясно (нещо като туристическо гише). Затваряше към 8-9. Онлайн билети има също.

• Харесвам 2
Публикувано:

притеснявам се за времето на пътуване, което ще отнеме, евентуални задръствания и т.н. Търся уж най-лесния вариант без прекачвания, лутане и излишно усложнение, че сме многолика група и ще ми е трудно събирането  на всички по трасето.  (полетите са сутринта пристигащ в 7,30-целя отпътуване към рим в 8 ч, и обратния е в 20.30, за който  си мисля че ако го хванем в 18ч от термини, ще пристигне към 19 ч на летището ( дали? )

Публикувано:
преди 8 минути , Velmar каза:

притеснявам се за времето на пътуване, което ще отнеме, евентуални задръствания и т.н. Търся уж най-лесния вариант без прекачвания, лутане и излишно усложнение, че сме многолика група и ще ми е трудно събирането  на всички по трасето.  (полетите са сутринта пристигащ в 7,30-целя отпътуване към рим в 8 ч, и обратния е в 20.30, за който  си мисля че ако го хванем в 18ч от термини, ще пристигне към 19 ч на летището ( дали? )

Метрото няма задръствания. Автобусът по тази отсечка до Чинечита върви по полупразни пътища.
Задавате в Гугъл пристигане до 19 ч и той ви казва кога да хванете метрото от Термини.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+Via+Amedeo+VIII,+00185+Roma+RM,+Italy/Aeroporto+Ciampino,+00178+Roma+RM,+Italy/@41.844632,12.4694735,12z/am=t/data=!4m19!4m18!1m5!1m1!1s0x132f61a6a8e8ca13:0x31451fdebeefce51!2m2!1d12.4999752!2d41.9014264!1m5!1m1!1s0x132588e9dc56a70b:0x73bc38ae5a6e85d0!2m2!1d12.5905149!2d41.7990541!2m3!6e1!7e2!8j1771441200!3e3!5i3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDEyNS4wIKXMDSoKLDEwMDc5MjA3M0gBUAM%3D

Хубавото на метрото е, че не е нужно да се ходи точно до Термини, а може и от центъра да го хванете. Или до.
Сутринта просто си хванете 520+сменете за метро на Чинечита. Няма да сте само вие по схемата.
Ако пък ви е по-спокойно, си хванете шатъла за четворно повече пари. Просто писахте, че сте без голям багаж и предлагам вариант.

• Харесвам 5
Публикувано:

При последното ни пътуване от Чампино полетът беше сутрешен и се оказа, че за ранните автобуси от Термини билетите са продадени предварително и качваха само хора с билети. Оформи се една огромна опашка, която хукваше към всеки появил се автобус. Доста хора, които рискуваха да си изпуснат полетите, се отказаха и се комбинираха за таксита. Нашият полет беше чак към 9, така че в крайна сметка успяхме да се качим на автобус. Не знам вечер какво е положението, но аз бих си взела предварително билети за конкретен автобус за връщането, ако ще се пътува с автобус.

Публикувано:
преди 19 минути , Velmar каза:

Като си с автобус за кръга според мен трябва да се слагат +30 мин. от това, което пишат шъталите и е посочено като ориентировъчно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Хванете си такси, щом сте много хира - 35 евро май беше до чампино от всяка точка в Рим - 9 евро на човек, ако сте 4-ма

Публикувано:

Такситата от летищата в Рим са на фиксирана цена... Ако случайно сте повече хора или пътувате извън нормалните часове на гр.транспорт, за Чампино май беше 40 евро.

• Харесвам 2
Публикувано:

А от Фиумичино гледах в Гугъл, че най-евтино е с шатъл. А на Леонардо Експрес не ми се нрави цената.  Има ли друг магелански вариант, че то от Бургас и самолетния билет е на "добра"цена.

Публикувано:

Шатъл - автобус е най-евтино. Но зависи, моя полет закъсня, после багажа закъсня и последния автобус беше заминал.

Може с влак, регионален, не експреса, спира на малките гари (Ostiense, Tiburtina), не Термини и оттам метро, ако сте през деня. Нощем таксито е 55 евро.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 минути , Нелчо каза:

А от Фиумичино гледах в Гугъл, че най-евтино е с шатъл. А на Леонардо Експрес не ми се нрави цената.  Има ли друг магелански вариант, че то от Бургас и самолетния билет е на "добра"цена.

Часът на пристигането на самолета няма как да се прогнозира, но има влак със смяна.
Ние обаче скоро само заминавахме оттам и затова знаех точния час кога да взема от Термини.
При покупка предварително (месец или там някъде) има по 2-3 билета за даден час за по 4€ при редовна цена 7€. След две минути търсене в нета на terravision promo code излезе актуален за –20% и така за 6,40€ тотал за двама се случи трансферът (някак трябваше да избия чашите вино по 12€ в Соренто 😃). Предвид компанията ми, беше по-лесно да ползваме директен автобус, а не влак с прекачване. 

Публикувано:
преди 6 минути , Нелчо каза:

Ние ползвахме шатъл в двете посоки със SIT с предварително закупени билети  https://www.sitbusshuttle.com/en/transfer-fiumicino-airport/

Сутринта кацнахме към 9:00 (сряда) и хората, разчитащи да купят билети на място трябваше да чакат следващия. Точно в тази посока пътуването ни до спирката преди Термини, която е от страната на Ватикана, се удължи с половин час, но смятам, че това са нормални неволи (не сме били за няколко часа в рамките на ден 🙂) . В обратната посока го взехме от Термини, не помня точно кога, но за полета ни в 22:20 нямаше никакво забавяне в пристигането по разписание (ден петък вечер). 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , Нелчо каза:

Благодаря и на двамата за инфото. Засега по разписание пристига 21.10, а на обратно 16.00 . До май има време.

Часовете ти са благодатни откъм по-малък градски трафик. Би трябвало шатъл да те устрои. Ние предпочетохме SIT, защото имаха по-удобна спирка преди Термини в пристигащата посока.

IMG_2164.png.7d6d53899ba224ba711f0d7fc2d3764d.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако ще ползвате автобус от Термини до Фиомичино, си купете предварително билет с час. 

Бях направил глупостта да взема билети от букинг без час за terravision, и трябваше да се редим на опашка като първо качиха тези с час и за нас не остана място в автобуса, добре че си  бяхме оставили буфер и следващия автобус ни свърши работа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Нелчо каза:

Аз винаги ползвам регионалните влакчета. Веднъж ползвах автобус -шатъл ( имаше някаква промоция в букинг и беше безплатно). Рег. влакчета са ми идеални, защото обикновено взимаме апартамент близо до Ватикана и там има ж.п. гара.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.