Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 часа, Argentique каза:

Имах билет за Ламеция за средата на април и разместиха връщането с 2.30 часа напред.
Който се вълнува, опциите за замяна на SUF са:

Screenshot(1).png.e94250f83ca31e5c76d7ce2cfbdb6820.png

А пък аз се преместих с месец напред, че впоследствие ми станаха неудобни първите дати.

@Argentique, каква програма си замислила от там, че аз на тази Ламеция все още не мога да й измисля приложение?

• Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Бръмбар каза:

@Argentique, каква програма си замислила от там, че аз на тази Ламеция все още не мога да й измисля приложение?

Ламеция отиде в средата на май и преди нея имам други неща, та не съм мислила.
Само видях, че е възможно да се хване влак за Тропеа в събота, обаче са много редки и се губи време. Но поне денят е дълъг тогава.
В неделя влаковете са зле, затова вероятно ще се придвижвам пеш в района, в който съм. :smile:
Ти беше писала, че лятото сте по плажни дестинации - районът има много хубави плажове и красиво море. Важното е да се намери място и време, където да не ти ходят по главата. Лошото е, че в плажен сезон всичко местно отива на плаж уикендите и става страшно, а вероятно искате да пътувате неделя-вторник.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Бръмбар каза:

Как смятате да стигнете до Калабрия, с какви полети? Благодаря.

Публикувано:
преди 4 минути , Nayden Bondzhev каза:

Как смятате да стигнете до Калабрия, с какви полети? Благодаря.

С евтини 🙂

image.png.8ad5b762732c8aa5b4b3e284cf6f4216.png

Раян също имат директни полети де.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 25 минути , jorocontrola каза:

С евтини 🙂

image.png.8ad5b762732c8aa5b4b3e284cf6f4216.png

Раян също имат директни полети де.

Не знаех, че има лоу кост до Ламеция, това трябва да е Wizz нали?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Nayden Bondzhev каза:

Не знаех, че има лоу кост до Ламеция, това трябва да е Wizz нали?

Да, полети на Уиз на Райън има.

Публикувано:
На 28.01.2026 г. в 22:32, Нелчо каза:

Благодаря и на тримата за инфото. Засега по разписание пристига 21.10, а на обратно 16.00 . До май има време.

До май наистина е още рано за планиране, защото нещата се променят. Също зависи и къде ще букнеш нощувки, как ще нагласиш програмата. За оптимизация на маршрута +- 1€ разлика за шатъл в двете посоки се преглъща😉

Когато ходих през май миналата година, SIT Bus за двупосочен билет бяха малко по-евтини от Terravision, сега гледам е обратното - 13 срещу 12€. Последните май имат и по-ниски оферти за определени часове. Загледах се, защото една приятелка ще ходи в края на този месец - трима души са. Запазила е хотел близо до метро станция Cipro.

IMG_2189.png.901d8aef2f739f09b1380812b5d88561.png

Въпреки разликата от 1€, ако първо ще оставят багаж в хотела и след това да се разхождат, бих й препоръчала да ползва SIT Bus. Имат удобна спирка - трета в града Рим, след която поне при нас почна трафикът и забавянето на придвижването. От тази спирка може да хване метро до хотела - оранжевата линия. Гледах и регионални влакове, но не открих по-подходящ вариант.

IMG_2188.png.4338c5acc66a074f2bd873489b41fced.png

Та, ако ще кацате вечерта, предполагам първо, а може би и единствено през този ден, ще се настаните в хотел/апартамент. Според мястото му, по-изгодни варианти за транспорт от Фиумичино до Рим със сегашна цена 6-8€ в посока биха били двата шатъла или регионални влакове, или комбинация от шатъл/влак и градски транспорт.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой скоро да е ходил до Амалфийското крайбрежие за един ден от Неапол или Соренто с обществен транспорт? Изобщо възможно ли е? Ходила съм преди 10 години сигурно и тогава беше с влак до Салерно, после фери до Амалфи, лодка до Позитано и за да не се връщаме по обратния път, хванахме някаква гимия до Соренто, ама буквално си беше гимия. Лашкахме се близо 3 часа и горещо се проклинах, че не се върнахме обратно към Салерно. Сега дали има някакви нови врътки с ферита, автобуси? 

Със сестра ми сме си нарочили първия уикенд на юни за време само за нас двете. Ще се лети до/от Рим с Уиз, защото е най-удобно откъм дати и съотношение полза-цена тоест ще имаме най-много време за самото пътуване. Аз съм ходила там, макар и отдавна, но тя не. И колкото да ми се искаше да е някаква нова дестинация, полетите нещо не съвпадат и затова се спряхме на тази комбинация.

Публикувано:

Има автобуси по пътя от Соренто и винаги е имало. Корабчета също има, но по-добре само в едната посока.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 28 минути , DaBo каза:

Някой скоро да е ходил до Амалфийското крайбрежие за един ден от Неапол или Соренто с обществен транспорт? Изобщо възможно ли е? Ходила съм преди 10 години сигурно и тогава беше с влак до Салерно, после фери до Амалфи, лодка до Позитано и за да не се връщаме по обратния път, хванахме някаква гимия до Соренто, ама буквално си беше гимия. Лашкахме се близо 3 часа и горещо се проклинах, че не се върнахме обратно към Салерно. Сега дали има някакви нови врътки с ферита, автобуси? 

Със сестра ми сме си нарочили първия уикенд на юни за време само за нас двете. Ще се лети до/от Рим с Уиз, защото е най-удобно откъм дати и съотношение полза-цена тоест ще имаме най-много време за самото пътуване. Аз съм ходила там, макар и отдавна, но тя не. И колкото да ми се искаше да е някаква нова дестинация, полетите нещо не съвпадат и затова се спряхме на тази комбинация.

В случай, че началната точка е Рим, защо намесваш Неапол в пътуването до Амалфийското крайбрежие? Пътувайте директно до Соренто и оттам обикаляйте. Най-добре е да вземете кола още от летището в Рим, но предполагам няма да се чувствате спокойни с кола без мъже и ще предпочетете обществен транспорт. Иначе, ако изберете Соренто за база, нали знаеш в коя тратория да вечеряте?

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Duke, тъкмо вървя и си мисля точно като теб: чий ще го дирим в Неапол? 🫣🤣 Нямам някакви кой знае какви впечатления от там и сигурно точно така ще действаме. Нощувки в Соренто! Коя е траторията, не я знам. И къде да спим? Ако пропуснем Неапол, ще се върнем един ден по-рано в Рим, защото… ами Рим си е Рим! 
Нямам притеснения да шофирам сама из чужбините, ама точно Амалфийското крайбрежие… 🤪

Публикувано:
преди 20 минути , DaBo каза:

@Duke, тъкмо вървя и си мисля точно като теб: чий ще го дирим в Неапол? 🫣🤣 Нямам някакви кой знае какви впечатления от там и сигурно точно така ще действаме. Нощувки в Соренто! Коя е траторията, не я знам. И къде да спим? Ако пропуснем Неапол, ще се върнем един ден по-рано в Рим, защото… ами Рим си е Рим! 
Нямам притеснения да шофирам сама из чужбините, ама точно Амалфийското крайбрежие… 🤪

Да, въобще не ви трябва това ненужно отклонение към Неапол. И естествено Рим си е Рим - винаги има какво да се прави там, както и една вечеря в Трастевере никога не е излишна...

Траторията е Trattoria Da Emilia - писал съм за нея по италианските теми. Намира се на старото рибарско пристанище на Соренто и разполага с един понтон, който е разположен във водата. Храната е уникална, както и вино ди каза. Менюто е съвсем кратко, както подобава на качествена италианска тратория - видиш ли дълги менюта, бягай на секундата. Trattoria Da Emilia е била любимата тратория на София Лорен и вътре в самата тратория има много снимки и истории свързани с нея. Надявам се, че все още държат високо ниво - информацията, която споделям е с над петнадесет годишна давност, но вярвам, че все още е актуална...

За спането е въпрос на моментна оферта. Ние тогава бяхме с кола и ми трябваше паркинг и спахме в един комплекс над самото Соренто с уникална гледка отвисоко към цялото крайбрежие, която се разкриваше от склон с портокалови дръвчета. Много красиво място, но отдалечено - имаха безплатен шатъл до Соренто, ни при положение, че не сте с кола е по-добре да потърсиш нещо подходящо в самото градче...

Да, не препоръчвам шофиране точно на Амалфийското крайбрежие, че като те знам каква си ще се заприказвате със систъра и станала белята... 😉 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

@DaBo ето едни теми от Шоколадка и съпруг 🙂 Дописвани са през последните 2 години

Денят през юни е дълъг и ще ви стигне времето за обиколка с обществен транспорт от Соренто или Салерно

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! За полет в 19:30 в събота от Бергамо, в колко часа препоръчвате да тръгнем с автобус от Милано? Видях в 17:05 на Флибко и по разписание в 18 е на летището, но ме притеснява трафика как е по това време.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , r_nikolov1 каза:

Здравейте! За полет в 19:30 в събота от Бергамо, в колко часа препоръчвате да тръгнем с автобус от Милано? Видях в 17:05 на Флибко и по разписание в 18 е на летището, но ме притеснява трафика как е по това време.

Автобуси има през около 20 минути на различните фирми.

Лично аз тръгвам около 3 часа преди полета. Често се стига доста рано и следва мотаене по летището, но е имало и инфарктни пристигания, както и огромни тълпи на секюрити.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Mary каза:

Често се стига доста рано и следва мотаене по летището, но е имало и инфарктни пристигания, както и огромни тълпи на секюрити.

Час и половина преди полета трябва да е ОК. Но наистина опашките за проверка са доста дълги и бавни. Около половин час съм чакал последните пъти, което си е направо много като за средна норма в Европа 😞

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой слизал ли е пеша  от горната станция на лифта Лавеньо-Момбело към самото градче и ако да, заслужава ли си? 

Планирам около ден за този район и  уточнявам детайлите. 

Благодаря! 

Публикувано:

Здравейте, летим до Бергамо и кацаме там след полунощ (към 1:00).

Как можем да стигнем до град Бергамо по това време? 

До Милано има шътъли през цялата нощ, но до Бергамо – не намирам :(.

Най-вероятно ще се наложи да ползваме такси, но когато се опитах да резервирам предварително ми даде цени по 70-80 Евро 🙂 за курс от 5 км. – 10 мин.

Моля ако някой е ползвал, да сподели, на място ли да търсим, има ли опция Bolt, Uber и т.н.

Други варианти?

Благодаря предварително 🙂

Публикувано:
преди 19 минути , SidEr каза:

Здравейте, летим до Бергамо и кацаме там след полунощ (към 1:00).

Как можем да стигнем до град Бергамо по това време? 

До Милано има шътъли през цялата нощ, но до Бергамо – не намирам :(.

Най-вероятно ще се наложи да ползваме такси, но когато се опитах да резервирам предварително ми даде цени по 70-80 Евро 🙂 за курс от 5 км. – 10 мин.

Моля ако някой е ползвал, да сподели, на място ли да търсим, има ли опция Bolt, Uber и т.н.

Други варианти?

Благодаря предварително 🙂

Преди време ползвахме такси от летището до центъра на Бергамо,поради закъснение на полета заради буря в София - хванахме го от стоянка пред летището и излезе под 30 евро по спомен. 70-80 евро е абсурдна цена за това разстояние. Ако сте с нощувки през Букинг вижте опция за трансфер през тях.

• Харесвам 3
Публикувано:

Отиваме за 3 дена, на квартира сме AirBNB, така че това с хотела отпада. Явно ще търсим на място такси. 25-30 Евро е поносимо.

В Италия има ли Uber или Bolt? 

Публикувано:

има, но е само най-високия сегмент (Uber Black) и се третира като луксозен транспорт, т.е. май е по-скъпо от таксито

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами питайте Airbnb-то, трябва да знаят

Чета че нощните тарифи били с 50% по-високи, но не виждам някъде сайтове на компаниите с тарифи.

ПП https://radiotaxibergamo.it/ тези имат някакъв калкулатор на сайта, не знам дали може да се разчита.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.