Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 8 минути , Мари Николова каза:

Но за да отидеш до Капри, май трябва да си направиш тест на пристанището.

Това дали не беше от островите, почти изцяло ваксинирани и си пазеха хората така, с тестовете. Четох нещо подобно, ама дали не беше за Гърция...:dntknw:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

https://www.atlasobscura.com/places/montecassino-abbey

Освен това, @Мари Николова, ако не си била в Казерта, според мене е абсолютно задължителен обект за всяко пътуване в Кампания. Вярно, че е доста близо до Неапол, но все пак е по път и гарата е буквално пред двореца. Като се комбинира и с амфитеатъра в Капуа, си отива почти цял ден. На мене лично ми хареса много повече от всичко друго в Кампания, включително повече и от Помпей, и от Соренто, и от Амалфийския бряг, като не съм бил по островите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@master_of_germs, благодаря ти, нещо такова търсех!

преди 2 минути , bobole4e каза:

Това дали не беше от островите, почти изцяло ваксинирани и си пазеха хората така, с тестовете. Четох нещо подобно, ама дали не беше за Гърция...:dntknw:

Това го чета в сайта с разписанието на феритата Неапол-Капри:

Departing passengers will have their temperatures checked and may have a rapid Covid-19 test taken at the port. In case of a positive test result or a temperature above 37.5 C, passengers will be barred from embarking.

https://www.naplesbayferry.com/en/t/napoli/capri

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Мари Николова каза:

Къде между Неапол и Рим може да се направи нощувка? Искам да разделя на две отсечки тези 3 часа с влак/автобус между двата града. 🙂

Трите часа са час и 13 минути с Italo или freccia rossa (от термини Рим до централната гара в Неапол)

Казерта си заслужава от всякъде.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Климент каза:

Казерта си заслужава от всякъде.

Допуснахме грешката да и отделим само около2ч като бяхме в района, но сме решили ако/когато пак сме натам, да я почетем с цял ден, съчетан с пикник в парка.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, има ли специфични изисквания за пътуването до Сицилия? Преди време имаше една форма конкретно за островът която, трябваше да се попълни но нещо вече не я намирам никъде......

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Марин каза:

Здравейте, има ли специфични изисквания за пътуването до Сицилия? Преди време имаше една форма конкретно за островът която, трябваше да се попълни но нещо вече не я намирам никъде......

Ние ще пътуваме в събота и от АК изпратиха  този линк:

https://app.euplf.eu/#/

Там направих регистрация и то ми генерира QR кодове.

Редактирано от neuromancer
Линка
Връзка към коментар

Преди малко разбрах че, вече Сицилия е отпелязана като "безопасна" затова не трябва никаква форма за островът да се попълва вече. Обаче другата която, е за цяла  Италия си остава.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Taliana каза:

Някой да е бил в Бари и околностите през юли? Дали жегата позволява спокойна обиколка или да се насочим към друга дестинация?

Всичко зависи от човека... Аз съм била в Мароко и по-конкретно Сахара на 50 градуса през юли, така че бих ти казала, че Бари през юли е пролет.... Но преди години, когато бяхме в Рим през юни, на "невероятните" 23-24°С, един нидерландец ни се оплака каква "непоносима жега" било - 25°С!!! :black_eye:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Taliana каза:

Някой да е бил в Бари и околностите през юли? Дали жегата позволява спокойна обиколка или да се насочим към друга дестинация?

Не, не съм била в Бари 🙂 Нито юли, нито януари, нито март 🙂 И в Матера не съм била, и в Алберобело също 🙂 И преди няколко дни сънувах, че си чупя крак и отново не мога да стигна до Бари 🙂 

Извинявам се, не можах да си замълча 🙂 . Не ми обръщайте внимание 🙂 

• Смея се 21
Връзка към коментар
преди 2 минути , Eva eva каза:

Не, не съм била в Бари 🙂 Нито юли, нито януари, нито март 🙂 И в Матера не съм била, и в Алберобело също 🙂 И преди няколко дни сънувах, че си чупя крак и отново не мога да стигна до Бари 🙂 

Извинявам се, не можах да си замълча 🙂 . Не ми обръщайте внимание 🙂 

Не съм проследила всичките ти неволи с отменени полети към Бари, но имам бегла представа за тях. Дано скоро обиколиш всички тези места.

Аз лично не обичам жегата и ми се струва, че и на плажа няма да ми е ок, но цените на уиз са доста привлекателни. А и все още нямаме планове за лятото, което ме кара да разглеждам всякакви по-лесно изпълними и бюджетни варианти из Европа.

Приемам всякакви предложения самолет, море и нещо за разглеждане.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Taliana каза:

Дано скоро обиколиш всички тези места.

Благодаря 🙂 Гледам прогнозата за Бари за края на юни и началото на юли. Дават го максимални 28-30 градуса. За мен е перфектно. 

Да не говорим за цените на полетите - 20 лв. в посока с wizz, от началото на юли и Раян стартират директни полети до Бари. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 35 минути , Taliana каза:

Приготви се за 40 градуса. Ако сте с кола с климатик, ще е ОК. С обществен транспорт -  не бих препоръчала посещения през юли.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Taliana каза:

Била съм началото на август 2019- времето беше супер, беше топло, но не непоносимо. Особено в Матера вечерите ставаха леко хладно.

Обикаляхме с градски транспорт

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 4 часа, Христиан каза:

Може ли повече инфо за ситуацията в Катания, ако вече сте пристигнали?

@ХристианНие само кацнахме там,взехме си колата и отидохме на юг - в Марина ди Бутера.

На тръгваме, Уиз провериха всичко ПЛФ - формата с QR код и тестовете. Ние пътувахме с ПСР и го бях отбелязала в тази форма.

Като кацнахме, нормална паспортна проверка , нищо друго, но може би те, по номера на паспорта, си виждат всички данни от попълнената форма.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Мили другарчета, виждам, че напоследък в много от темите се оплаквате от скъпи автомобили под наем и т.н. Аз ли нещо не ви разбирам, вие ли нещо не намирате добри предложения, не мога да разбера. Преди месец бях на Канарите и на полуострова (континентална Испания). Навсякъде бяхме с кола. Аз повече от 28-30 евро на ден за кола под наем не давам. При това с включени всички застраховки и без самоучастие (всъщност се плаща самоучастие, но фирмата посредник ти ги възтановява). Чета също, че правите някакви застраховки при някакви външни застрахователи. Седя и се чудя - да отворя ли въпрос, или да си трая. Ами ето например в "моята" търсачка цените на колите от летището в Бари за 3 дни (както @bimbo посочва) започват от 113 евро със застраховка без самоучастие. 

P.S. В интерес на истината, като потърсих още веднъж това предложение на компютъра, ми даде съвсем друга сума, която се доближи до цитираните. Абе, на маймуни ни направиха!!! 🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Не прави сравнения с Канарите.

И там са скочили двойно и тройно, просто преди бяха по 6-10 евро на ден, сега са по 17-20 евро, скъпотия.

В Сицилия винаги са били скъпи, сега са вече много скъпи, но увеличението е пропорционално 2-3 пъти.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Eva eva каза:

Ние ще сме с градски транспорт 🙂 

Много добро решение. Аз може и да имам ужасни спомени в рима от Бари и злостните комари, но за навсякъде общественият транспорт функционира чудесно и спокойно си се комбинират по две градчета в еднодневен трип с начало и край в Бари. За Матера, естествено, си трябва цял ден.

Ввче на юг от Лече почва да зазлява положението с разписанията на обществения транспорт и спазването им.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.