Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Като споменахте публичен транспорт, ако може някой от тези, които бяха напоследък в Италия да каже ползват ли климатици в превозните средства? Защото във Франция почти не. А беше жега. Предполагам, че заради пандемията са взели такова решение.

В автобусите караха с отворени прозорци, във влака на отиване към Колмар никакъв климатик, на връщане бяха пуснали леееко, колкото да не се налага да ни свестяват, че беше доста топло времето.

Мисля да организирам дву/три дневен трип в Ломбардия, но с маски на открито и закрито, плюс липса на климатици по- вероятно ще пропусна.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Катя мравката каза:

Само с тест ли се влиза в Италия? Сертификатът за ваксинация не важи ли?

Трябва и тест, да видим как ще е от 01.07.

Всички пътници подлежат на изискването за отрицателен тест за COVID-19 преди заминаването, извършен в рамките на 48 часа преди пристигането.

Приет тест: молекулна (PCR) и антигенна.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Катя мравката каза:

Благодаря много, Ева. А как тълкувате, отнася ли се забраната за ползване на обществен междуградски транспорт за хора от ЕС?

Няма забрана за пътуване между регионите или забрана за ползване на обществен междуградски транспорт. Движението в рамките на и между регионите, класифицирани като „бели„ или „жълти“, е неограничено. В момента всички региони са бели и жълти 🙂  Ето тук има допълнителна информация. https://reopen.europa.eu/bg/map/ITA/6001 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Докато цъках на сайта на volotea, попаднах на информация, че ще има стачка на  персонала по летищата на 18 юни в Италия. При Волотеа виждам ,че са засегнати само вътрешни италиански полети. Всъщност стачката ще бъде само 4 часа от 13:00ч до 17:00ч и е обявена още в началото на юни. Едва ли да се отрази на вече потвърдени резервации, но да имате едно наум, ако летите с вътрешни полети.

Тук виждам, че пък на 20 юни са обявили обща 24ч стачка в жп и местният транспорт, тя ми изглежда по-сериозна.Но и друг път сме говорили, че и да стачкуват, оставят по някой друг влак, за да не изнервят туристите. 🙂Може и да не се усети, но да си знаете.

https://www.summerinitaly.com/traveltips/transport-strikes-in-italy

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 21 минути , Мари Николова каза:

Докато цъках на сайта на volotea, попаднах на информация, че ще има стачка на  персонала по летищата на 18 юни в Италия. При Волотеа виждам ,че са засегнати само вътрешни италиански полети. Всъщност стачката ще бъде само 4 часа от 13:00ч до 17:00ч и е обявена още в началото на юни. Едва ли да се отрази на вече потвърдени резервации, но да имате едно наум, ако летите с вътрешни полети.

Тук виждам, че пък на 20 юни са обявили обща 24ч стачка в жп и местният транспорт, тя ми изглежда по-сериозна.Но и друг път сме говорили, че и да стачкуват, оставят по някой друг влак, за да не изнервят туристите. 🙂Може и да не се усети, но да си знаете.

https://www.summerinitaly.com/traveltips/transport-strikes-in-italy

Вече лично го приемам, егати късмета. Не е истина просто. Благодаря за информацията, разбира се. 

• Шок 3
Връзка към коментар
преди 12 минути , crazyhorse каза:

Пак ли нещо за Бари?

Ами на 18ти уж да летим, този петък 😄 Този път, обаче, финтирах и розАвите и талисманите им 😄  Нито ще летим с wizz, нито към Бари, от друго място ще заходим 😄 Аз не съм сигурна дали изобщо ще тръгна, че имам някакви лични неща, а и с тази стачка не знам... Май няма да ни се отрази, ако трябва ще търсим и кола под наем, но някак не е честно вече 🙂 Как пък ги целнаха нашите дати, точно в десятката 😄  На 21и по програма сме от Бари към Матера, там уж е частен влакът, дано не стачкува 🙂 

• Шок 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Здравейте!

Носят ли се масово маски на открито от хората? Ако да, минава ли номера ако имаш напитка (вода например), да не носиш маска?

И също някой е попълвал скоро EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) за Италия, може ли да сподели дали е чекнал следното?

image.png.26a10f5cd30c37788a4433b17af8da36.png

Връзка към коментар
преди 49 минути , Христиан каза:

Здравейте!

Носят ли се масово маски на открито от хората? Ако да, минава ли номера ако имаш напитка (вода например), да не носиш маска?

И също някой е попълвал скоро EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) за Италия, може ли да сподели дали е чекнал следното?

3 дни изкарах без маска в Рим и Бари. Слагам я само където има полицаи. Чекнах го това, но никого не съм уведомявала.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В момента сме във Флоренция и маски се носят основно под брадичката. В магазини и затворени места само с маски. Но тук жегата е жестока   и е абсурдно да слагаш и маска на лицето. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Христиан каза:

Здравейте!

Трябва да се отбележи иначе не можеш да финализираш формата. Естествено, никой няма да уведомяваш. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Христиан каза:

Здравейте!

В Сицилия масово маските се носеха или под брадичките или на ръцете, или въобще не се носеха.

За формуляра, чекваш го и не уведомяваш никого

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте, според италианския държавен вестник в страната вече може да се влиза със зелен сертификат за ваксинация, но не ми става ясно от коя дата, а медиите им се фокусират на кашата с издаването на сертификати за италианци. Не успявам да разбера дали разрешението е влязло в сила от понеделник, както се хвалеше здравният им министър. Някой с повече информация? Ще е прекрасно да не се редя по опашки преди полета ми до любимата Сицилия.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 18 минути , Венелин каза:

Здравейте, според италианския държавен вестник в страната вече може да се влиза със зелен сертификат за ваксинация, но не ми става ясно от коя дата, а медиите им се фокусират на кашата с издаването на сертификати за италианци. Не успявам да разбера дали разрешението е влязло в сила от понеделник, както се хвалеше здравният им министър. Някой с повече информация? Ще е прекрасно да не се редя по опашки преди полета ми до любимата Сицилия.

В темата Конид - ограничения коментирах това. Ти нали знаеше италиански, или? Моля те виж тяхната страница на италиански език. По-различна ли е информацията от английската версия. На мен така ми се струва. Пише, че е в процес на обновяване. Ще чакаме🙂

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Тия италианци взеха да ме нервират 🙂. Може ли във вторник още да не е ясно от вчера😀 - понеделник какъв точно им е декрета за влизането в страната. Пак ми е под съмнение възможността за влизане със сертификат. Ето пише, че е в процес на обновяване или ... така ми се иска 🤪 

List C

Covid-19 measures in Italy have changed. We are updating information. See the Ordinance of 18 June 2021

https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=3

Отворих това Ordinance, позволява да се включи преводач. Пише нещо и за сертификатите на други ЕС страни, че се приравняват на техния Зелен сертификат, а накрая, че влиза в сила от 21.06. 7 страници е, все още му се пуля умно, моля и други да се включат 😀

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Да, точно така е както казваш. Италианската версия, обновена вчера, разрешава влизането със сертификат за ваксинация, а английската не е пипана от 7 юни и вече не е правилен превод на италианския текст.
Дано Уизеър гледат, където трябва 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Катя мравката

http://www.italia.it/en/useful-info/covid-19-updates-information-for-tourists.html

Tyk и в итал.и англ. версии е променено. 

Техният зелен сертификат = цифровия сертификат на ЕС ли е, още се чудя.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Биксбит каза:

Официалния ковид  сертификат в ЕС е само един - дигитален и зелен на цвят. Тръгвам с него и без повече тестове пък .... каквото стане

Кога ще го правиш този щурм? 

Връзка към коментар
преди 49 минути , Lindt каза:

Кога ще го правиш този щурм? 

В събота с еърбъса на Уиз ще атакувам през Месинския пролив и 3 дни ще лагерувам в подножието на Етна 😉

• Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Биксбит каза:

В събота с еърбъса на Уиз ще атакувам през Месинския пролив и 3 дни ще лагерувам в подножието на Етна 😉

Ние сме доста по-предпазливи и утре като вече можем да се чекираме за петъчния полет до Бергамо, ще звъннем на уиз да ги питаме искат ли го този зелен сертификат или се придържат към теста и разпечатаните дигитални формуляри. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не знам какъв друг зелен сертификат могат да искат освен общо европейския дигитален ковид сертификат. Той моя дори е черно-бял и го имам само принтиран, а после качен и на снимка в тлф, че то беше една ваксинационна сага. Аууу!

Ама...ако ти кажат нещо различно, чакаме да го споделиш 😊

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , Биксбит каза:

Не знам какъв друг зелен сертификат могат да искат освен общо европейския дигитален ковид сертификат. Той моя дори е черно-бял и го имам само принтиран, а после качен и на снимка в тлф, че то беше една ваксинационна сага. Аууу!

Ама...ако ти кажат нещо различно, чакаме да го споделиш 😊

Зелен сертификат е техният национален сертификат за ваксина, поставена в Италия. Оттам, а и от общите изказвания на Драги, Сперанца идват объркванията, а сега и невярването в това, което пише. Четох този нов указ, на последната страница пише, че е в сила от 21.06., но не знам всичките им безброй изредени други укази и декрети🙂. Разнопосочна е информацията за този “зелен сертификат” - от 21.06 или от 01.07 важи за пътуванията/влизането в Италия. За ограниченията на териториално ниво в момента е безпредметен, след като няма оранжеви и червени зони. 

Може ли такава глупост, чак се чудя. Така да се натискаха за този общ европейски сертификат, наравно с Гърция, а да са толкова бавни при въвеждането му и неясни.

@Lindt моля те да споделиш развитието🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 часа, ДиянаВ каза:

Зелен сертификат е техният национален сертификат за ваксина, поставена в Италия.

🙄 Oпааааа! 

Ако е така кофти, ама то в този случай всичко това ще е валидно само за италианските пасажери и ми се струва абсурдно.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.