Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 25 минути , Биксбит каза:

🙄 Oпааааа! 

Ако е така кофти, ама то в този случай всичко това ще е валидно само за италианските пасажери и ми се струва абсурдно.

Не ме разбра, но нищо. Скоро ще стане ясно. Моето мнение е, че според новата им наредба зеленият сертификат е приравнен на всеки подобен национале, а после и европейски, от 21.06. Но както каза Линдт, не съм толкова смела в тръгването без проверка🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Външно министерство актуализира информацията и сложи край на неяснотите. 

Цитат

Считано от 21 юни лица, пристигащи от страните от списък “C” (в който е включена България), Япония и САЩ е необходимо да притежават един от следните „зелени сертификати“:

1. завършена най-малко 14 дни преди пристигане в Италия ваксинационна процедура срещу COVID-19;
2.  преболедуване на COVID- 19 и приключил карантинен перид;
3. негативен ПСР или бърз антигенен тест, извършен 48 часа преди влизане в страната. Деца под 6 годишна възраст са освободени от представяне на тест.

Необходима е предварителна онлайн регистрация на пътника. Формулярът може да бъде попълнен на следния адрес:
 HTTPS://APP.EUPLF.EU.

https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Italy

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой, който е пътувал с WizzAir от Италия към България, може ли да каже дали искат някакви документи освен лична карта за прибирането? Че май малко се престарават с изискванията и се чудя да не ни изненадат с искане за антигенен тест на летището... 

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 29 минути , 招き猫 каза:

Ако цената е една с Уиз и Раян до Бари с кое е по удобно? Раян ли е от Т2 София или и двата са Т1?

Според мен, билет с флекс на Уиз дава необходимата гъвкавост, при сегашната сложна ситуация. 

Ако нямате флекс - може би Раян. 

Връзка към коментар
преди 40 минути , radi777 каза:

Привет! 

Летището на Катания дали приема мобилни бордни карти? 

Благодаря предварително! 

Да. Преди няколко дни минах с телефона.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте! За Емилия-Романя има ли някакви допълнителни документи освен plf и сертификат за ваксинация/тест? Чета, че пътуващите за Пулия попълват още някакъв формуляр, който изпращат на регионалното РЗИ,  но никъде не мога да намеря такава информация за район ЕР. 

Връзка към коментар

Във Венеция ни информираха, че от 2020 насам вече няма първа безплатна неделя в месеца за общинските музеи и не знаят дали ще има подобна практика в утопичното бъдеще без ковид.

Няма тема за новини и не знам къде да поместя тази информация.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

За сметка на това в Чефалу качването до хълма с крепостните стени, археологическите обекти и гледките над града беше безплатно предната неделя, защото било последна неделя на месеца. Спестихме по 5 евро.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Влакът за 14 евра ли е единствената късна връзка между летище FCO и Рим Термини (центъра) след 21:30 – 22:00 вечерта?  Проверих автобусите, но не пътуват толкова късно. За такси е ясно. 

Връзка към коментар

Има и обикновени влакове, но те не са до Термини, а до други гари в Рим, откъдето може да вземете метро (ако не е спряло вече). Излиза много по-евтино от експреса

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Последният регионален влак от летище Фюмичино е в 23:27 ч.

Център на Рим е прекалено широко понятие.

В полунощ влакът е на Рома Остиензе (8 евро спрямо 14 за експреса до Термини), където може да се смени с метро, ако полетът е в петък или в събота. В тези дни метрото би трябвало да е до 1:30 ч. В останалите дни вероятно няма да се хване метро толкова късно. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички! Още всичко е във фаза на планиране, няма да кацам скоро, но исках да се заредя с инфо. За центъра ориентир ми е Термини, защото хостелите наоколо са на най-добри цени. 😄  Щом имам варианти, супер. 

Връзка към коментар
преди 3 минути , mary_shery каза:

Нормално ли е за полет Фиумичино - София уиз да не издават бордова карта и да карат пътниците да се чекират на място? Това някакви правила на летището ли са?

За утре ли е? В темата за Уиз се обсъждаше стачка и отменени полети за утре. Виж там, последната страница.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , oli_mali каза:

Може ли да препоръчате аутлет около Бергамо, който да си струва посещението, и дали сега е подходящ момент за пазаруване?

Адрес: Viale Alcide de Gasperi, 44, 40132 Bologna BO, Италия

Fashion Market 

https://it.fashion-market.it/store/0100590

Големите намаления свършиха, но пак си струва посещението.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.