Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 33 минути , Jane* каза:

Адрес: Viale Alcide de Gasperi, 44, 40132 Bologna BO, Италия

Fashion Market 

https://it.fashion-market.it/store/0100590

Благодаря, но това изглежда е около Болоня, а аз се интересувам за района на Бергамо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой може ли да препоръча място за хапване във Венеция? Търси се местно ресторантче с традиционна кухня и разумни  цени, знам че вероятно не са много. 

Връзка към коментар

Погледни ето това. Преди две години бяхме последно, като за Венеция си бяха доста прилични  цените, храната беше много вкусна.

https://www.tavernasantrovaso.it/#ourmenu

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, П.Кръстев каза:

Някой може ли да препоръча място за хапване във Венеция? Търси се местно ресторантче с традиционна кухня и разумни  цени, знам че вероятно не са много. 

Някои от препоръчаните ни места не бяха издържали на малкото туристи и бяха затворили. Във Венеция след година и половина без 150 000 посетители на ден, според мен са останали повече разумни заведения, каквито търсиш, отколкото супер капани.  

За собствено спокойствие като харесаш място, може да отвориш последните коментари 🙂 

Аз бях доволна от спирките за почивка в барове за Cicchetti и ombra, по препоръка от free tour водачката ни как да се храним като местни 🙂 

Пробвахме пълнени цветчета, маслини, шишчета с морски дарове, най-различни и приятни хапки.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 31 минути , Lindt каза:

Някои от препоръчаните ни места не бяха издържали на малкото туристи и бяха затворили. Във Венеция след година и половина без 150 000 посетители на ден, според мен са останали повече разумни заведения, каквито търсиш, отколкото супер капани.  

За собствено спокойствие като харесаш място, може да отвориш последните коментари 🙂 

Аз бях доволна от спирките за почивка в барове за Cicchetti и ombra, по препоръка от free tour водачката ни как да се храним като местни 🙂 

Пробвахме пълнени цветчета, маслини, шишчета с морски дарове, най-различни и приятни хапки.

Мерси! Тъкмо и ние планирахме да направим free walking tour. Гледам, че този има най-много ревюта, вие тях ли използвахте?

Връзка към коментар
преди 1 час, П.Кръстев каза:

Мерси! Тъкмо и ние планирахме да направим free walking tour. Гледам, че този има най-много ревюта, вие тях ли използвахте?

Да, а водачката ни беше страхотна 🤗 Жалко, че ни беше последния ден, а не първия, защото наученото от нея щеше да ни е супер полезно и предния ден. Понеже ни беше първо посещение на града, бих казала, че общественият транспорт беше единствената ни отрицателна изненада - супер бавен и доста претъпкан, въобще не ни предостави възможност за бърз достъп от едно до друго място. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Другата седмица пътувам за Бергамо с Раиън и полета ми пристига късно, 23:40. Кой е най-добрият вариант за трансфер до Милано? Видях че по разписание, Orioshuttle имат автобус в 00:50, само че не си отговарят на Whatsapp за да потвърдят че ще върви линията. За такси не ми се плаща, а пък и на летището не ми се спи 😆

Terravision имат в 00:10, но ме съмнява че ще успея за него. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, goldroks каза:

Другата седмица пътувам за Бергамо с Раиън и полета ми пристига късно, 23:40. Кой е най-добрият вариант за трансфер до Милано? Видях че по разписание, Orioshuttle имат автобус в 00:50, само че не си отговарят на Whatsapp за да потвърдят че ще върви линията. За такси не ми се плаща, а пък и на летището не ми се спи 😆

Terravision имат в 00:10, но ме съмнява че ще успея за него. 

Със сигурност разписанието на трансферните шатъли е съобразено с кацащите самолети и ако има закъснение ги изчакват. Не вярвам да тръгват празни само защото им е такъв графика. Нали пътуващите ги хранят.

За всеки случай провери и влаковете от Бергамо, та да вземеш такси само до ж. п.гарата в Бергамо само, ако има влак, а с шатъл не се получи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой има ли информация, каква е ситуацията на остров Понца, има ли някакви изивсквяния за фериботната линия на "Laziomar" и дали на острова има кабинет (и), където правят тестове? 

Връзка към коментар

Здравейте,

Последно съм бил на Етна през 2011. Смътно си спомням цена за лифт - ок. 30 евро на човек, след това с джип - май по ок. 70 евро, но наистина не помня.

Какви са сега цените, някой знае ли (за 2 възрастни + 2 деца под 12 г.) ? Мерси!

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

При попълване на EU-PLF  за временен адрес:  първия хотел в който ще отседнете  в Италия ли попълвате или питат, ако евентуално преди пътуването сте пребивавали на друг адрес освен основния ви, това да бъде декларирано ?

187665589_.png.d3612e4ff4bfba99f42d2c2578022c87.png

Връзка към коментар

За временен адрес аз попълних и двата (хотел и вила), в които се предвиждаше да отседнем в Италия. (не, че някой го чете, освен на нашия чек ин).

За второто не са питали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Някой да подскаже къде се валидираше 24/72 -часовия билет за транспорта Бергамо след кацане на летището?

Последният ми спомен е от фуникуляра, че имаше машинки, ама не помня за летището 🤔 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой да има актуална информация за ситуацията в Сицилия? Утре ни е полета, кацаме в Катания и с рент-а-кар искаме да се придвижим в Палермо. След пороите по новините някой знае ли какво и как се случва?

Връзка към коментар

Сега погледнах набързо, летището работи нормално, днес няма анулирани полети. От тази сутрин в Катания не вали, но за съжаление се очаква отново лошо време най-вече между четвъртък и петък в района на Катания, Сиракуза, Рагуза и даже Палермо.

https://www.3bmeteo.com/giornale-meteo/cronaca-meteo-diretta--disastrosa-alluvione-a-catania--severo-maltempo---video-530978

https://www.palermotoday.it/meteo/meteo-maltempo-previsioni-palermo-28-29-ottobre-2021.html

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, aleks_s каза:

Сега погледнах набързо, летището работи нормално, днес няма анулирани полети. От тази сутрин в Катания не вали, но за съжаление се очаква отново лошо време най-вече между четвъртък и петък в района на Катания, Сиракуза, Рагуза и даже Палермо.

https://www.3bmeteo.com/giornale-meteo/cronaca-meteo-diretta--disastrosa-alluvione-a-catania--severo-maltempo---video-530978

https://www.palermotoday.it/meteo/meteo-maltempo-previsioni-palermo-28-29-ottobre-2021.html

В голяма чуденка сме да пътуваме ли.....

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

За Изео : ние сме ходили и от Милано, и от Бергамо, но с кола. Ако питаш за удобно с друг транспорт  - не мога да помогна. (може би Бреша ?)

Последния път го посетихме за няколко часа в началото на септември и беше почти мъртвило. Предполагам лятото е по-населено и има повече живот. От една страна беше супер, че няма хора, но от друга някяк тъжно, защото половината магазинчета и заведения вече не работеха.

Връзка към коментар
преди 23 минути , Alexander каза:

Точно с кола ще съм. Взех да се чудя дали си заслужава в такъв случай или да карам направо към Бреша

ние го посетихме наскоро и отседнахме в Hotel Milano Iseo, ако харесваш планински разходки може да го съчетаеш с една кратка разходка до Big Bench тръгвайки от Пилзоне, гледките са уникални, а самата разходка не е тежка

IMG_20211031_094602-01.jpeg

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Мисля да ходя до Рим. Имате ли информация дали е разрешено да се правят снимки със дрон в града?

Не искам да попадам в ситуация да си нося дрона а да не мога да го полвам или да съм в нарушение с някакви норми.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.