Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Това е списък на аптеките, в които се правят бързи антигенни тестове. Повечето искат предварителна on line резервация.

https://www.cisl-bergamo.it/wp-content/uploads/2021/09/Pagine-da-Elenco-farmacie-2.pdf

А тук на сайта на летището чета, че и в аптеката на летището също правят тестове. Резултатът излиза за 20 минути. Също искат резервация on line тук : farmaciaorioairport@gmail.com

https://www.milanbergamoairport.it/it/covid/

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, утре пътуваме до Катания, аз и мъжа ми сме със ваксинационни сертификати, за дъщеря ми, която е на 8 ще направим тест. Не мога да се ориентирам за връщането - след като за влизане в България не се иска тест за децата до 12 години, дали ще ни допуснат на летището, или все пак и за връщането трябва да й направим тест ?

Връзка към коментар
преди 42 минути , Ninkata17 каза:

или все пак и за връщането трябва да й направим тест ?

Не, няма нужда. Септември ходихме с детето до Италия (на 6 навършени години) и го тествахне само натам. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Някой има ли представа дали заведения, магазини, автобуси, музеи ще работят на 25 и 26 декември? Като знам колко голям празник е Коледа силно се съмнявам, но все пак реших да попитам, ако някой е бил там по това време в минали години?

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 минути , Guinness каза:

Някой има ли представа дали заведения, магазини, автобуси, музеи ще работят на 25 и 26 декември? Като знам колко голям празник е Коледа силно се съмнявам, но все пак реших да попитам, ако някой е бил там по това време в минали години?

За музеите на 25ти няма да работят, поне държавните. На 26ти би трябвало да работят всички.

Връзка към коментар

В Кампания съм бил по Коледа, транспортът е намален, но работи, магазините също с променено работно време. Замъкът на Исхия беше отворен на 25-ти. Добре е да се провери конкретно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте. Полетът ми в Болоня пристига в 00:15 ч през нощта. Видях, че Marconi Express работи до 00 ч и после чак към 5:00 ч, автобуси доколкото видях няма удачни, Uber няма в Болоня, единственият вариант такси ли е и как да се предпазим от евентуални фалшиви таксита (все още не е ясна точната бройка на пътуващите), а не сме от авантюристите да тръгнем пеша?

Благодаря предварително, ако някой е ползвал транспорт в тази късна доба. 🙂 

Връзка към коментар
преди 16 минути , darinamarinova каза:

Здравейте. Полетът ми в Болоня пристига в 00:15 ч през нощта. Видях, че Marconi Express работи до 00 ч и после чак към 5:00 ч, автобуси доколкото видях няма удачни, Uber няма в Болоня, единственият вариант такси ли е и как да се предпазим от евентуални фалшиви таксита (все още не е ясна точната бройка на пътуващите), а не сме от авантюристите да тръгнем пеша?

Няма фалшиви таксита, излизаш, сядаш в първото свободно, казваш адреса и това е. С такси е по-изгодно, ако сте трима, отколкото с автобус, или е минимално по-скъпо, но пък отиваш на адреса директно.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Zaro Много благодаря. Под "фалшиво" имах предвид като у нас със завишени цени. Разбрахме се. 😄 Благодаря. 🙂

Автобус за съжаление няма или поне google maps не открива никаква опция. 🙂

@iMari Благодаря. Сега ще го погледна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , darinamarinova каза:

@Zaro Много благодаря. Под "фалшиво" имах предвид като у нас със завишени цени. Разбрахме се. 😄 Благодаря. 🙂

Автобус за съжаление няма или поне google maps не открива никаква опция. 🙂

Когато ползвах такси преди време, билетът за автобуса май беше 6.50 на човек, а таксито до широкия център ни излезе 12 евро. Ако сте трима, таксито няма алтернатива.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Гледам в moovit, че последният автобус 944 от летището е в 00:42 часа. По-странното е, че показва крайна спирка Bologna Centrale, а не Ospedale. Дали пък късните автобуси не ходят до ЖП гарата? А може и да е някакъв бъг в приложението.

Edit:

Точно така е, пътува до ЖП гарата.

Това е превод от италиански:

Разписания

Услугата е активна всеки ден от 5 до 00.45 часа с пускане на всеки 20 минути.  Първите  две пътувания сутрин  (тръгващи от Централна гара) и  последните две пътувания вечер  (заминаващи от летището и пристигащи на гарата) ще заминават от  Централна гара  в 5.00 и 5.20 часа и от летището в 00.15 и 00.45 .

От тук:

https://www.tper.it/navettaaeroporto

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@iMari Благодаря. Видях го от сайта на градския транспорт - автобус 944, но не мисля, че за 30 мин ще успеем да го хванем. Мерси много. 🌺 Ако не, мятаме се на такси. 🙂 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, darinamarinova каза:

Да споделя моя опит от ноември по същото време.

Уж имаше автобус 944 по разписание, но реално го нямаше на летището. Почакахме, повъртяхме се и се отправихме към такситата.

И понеже друг транспорт няма, си имаше опашка за таксита. Чакаш и се качваш в това, което ти се пада.

Маршрутът обикновено го избира таксиджията, но не вярвам разликата да е с повече от евро. От летището до хотел близо до гарата 18 евро платихме.

Ако сте повече от 3-ма, предполагам няма да можете да се качите в едно такси, защото има плексигласова преграда между задната част на таксито и предната, а на предната седалка не видях да качват хора.

Като цяло даже и за двама човека си струва да се ползва такси, в сравнение с експреса. Последния път даже влакчето не работеше( и през деня), та купувайки си билет за него, отиваш на спирката и ... изненада, насочват те към автобус, който се движи бавно, препълнен е, но за сметка на това е и платен скъпо. :laugh:

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

@Mary Това с автобуса въобще да не се появи не го очаквах в историята. 😄 Билетите на Ryanair са по 10 евро, все някъде трябва да се изхарчат пари. Още като взимахме, бяхме наясно и даже е добре като цена спрямо някои по-големи градове. 🙂 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
В момента, darinamarinova каза:

@Mary Това с автобуса въобще да не се появи не го очаквах в историята. 😄 Билетите за пътуването са по 10 евро, все някъде трябва да се изхарчат пари. Още като взимахме, бяхме наясно и даже е даже като цена спрямо някои по-големи градове. 🙂 

И на мен ми беше странно, но пък имаше разни звездички в разписанието, които може и да са били, че в този час не тръгва от летището примерно.

Със сигурност навръщане потърсих автобуса на гарата, но не тръгва от там в посока към летището, което ме изненада, та отидохме на експреса, който пък не работеше.

Но какво са някакви си 10-та евро пред усещането, вкуса и мириса на Италия?! :wink:

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Това е класика - билета с Райънеър да е по-евтин от наземния транспорт до летището.

Припомних си времената, когато пътувах с Райън из Европа.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 8 часа, iMari каза:

Freenow е такси приложение, което препоръчват за Италия.Но не съм го ползвала и не мога да споделя личен опит. 🙂

Аз препоръчах приложението FREE NOW (my taxi) в темата за Рим. Ние го ползвахме м.г. в Рим и в Неапол. Добро е, предлага варианти, показва цени и може да се заплаща услугата през него ( чрез функциите на wallet в телефона). На заминаване от Рим поръчахме такси през това приложение и понеже цената до летище е фиксирана, мъжът ми го предплати автоматично при поръчката. Като пристигнахме на летището, шофьорът провери на таблета си, че сме предплатили и директно си казахме ариведерчи.

В Болоня сме ходили през ноември, не сме ползвали приложението, качихме се на такси от стоянката пред летището. И ние бяхме проверили, че за трима души е по-изгодно такси пред автобус, а и бяхме с детето.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
На 18.02.2022 г. в 11:16, Моника каза:

Един бърз въпрос и от мен. За настаняване в хотел, ако си неваксиниран/непреболедувал, може ли само с антигенен тест? 

Поискаха ми сертификат само в хотел в Болоня.От ноември до преди ден бях в Неапол,Рим,Катания,Болоня,Бергамо. Ако не е хотел,а къща за гости или апартамент ,смятам,че ще е възможно . Аз обаче имах сертификат,може би е било късмет. Най-добре пишете и питайте в конкретното място предварително.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Попълва ли се нещо онлайн за влизане в Италия в момента?

Май не искат нищо от вчера така ли е?

Health Minister Roberto Speranza has signed a new ordinance establishing, with effect from 1 March, the same rules for arrivals to Italy from all non-European countries as those already in force for European countries. For entry to the national territory, one of the conditions of the Green Pass will be sufficient: certificate of vaccination, certificate of recovery or negative test result.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.